tak jsem si k tomu dneska sedl a dohrál to od underdarku až ke zdárnému konci
nahodil se mi konečně ten quest s Jarlaxlem... měl divnej hlas, takhle jsem si ho nepředstavoval, napoprvé jsem ho zkusil zabít, jestli u sebe nemá ten legendární klobouk... neměl... a stejně to byl podle mě dvojník... Jarlaxl je příliš velkej řízek na to aby šel zabít, no, nahrál jsem to a tentokráte ho nechal pro jistotu žít
v Ched Nasad když mi Phaere řekla, že při krádeži vajec mám použít stealth a radši nezabíjet, tak i při sebelepším plížení se mnou stráže začaly konverzaci i třeba přes půl lokace a odhalili moje přestrojení.. zajímavé, že když jsem je zabil, nikoho to nesralo
jelikož jsem Solafeina zabil, tak jsem nemohl spáchat dvojitej podraz (dočetl jsem se, že když se to udělá takhle a pak se nabídnout čerstvý vejce démonovi, odmění se nějakou halapartnou, ještě se musím podívat jak vypadá) tak jsem dal Phaedre pravý vejce (zkoušel jsem ještě několik alternativ jak to jde zahrát) nakonec jsem to nechal tak, aby je démon znesvětil a pak mě odhalil a já mohl být zase sexy půlčík v růžovým tričku
město jsem opustil aniž bych vymlátil obyvatele... věděl jsem, že takhle tam bude chaos jenž Lloth potěší.. kdybych je zabil, nic by z toho neměla

pak jsem se vydal k Adalon, která nebyla zrovna 2x nadšená, že její vejce je tak trochu zkažený a k mému překvapení to bylo těžší než jsem čekall... měla nějakej zázračnej dech, kterým mým minionům dávala dmg 70, ale mě tím zabila instantně i když jsem měl 160 hp... nakonec se mi podařilo to nějak nakombinovat aby šla nejdřív po minionech a já ji zatím osekával
západní tunely jsem chvilku hledal, protože na mapě nebyly označený, nejdůležitější tady byl oltář demigorgona... sranda byla v tom, že nápis zněl zvířecí oběť, tak jsem použil kouzlo summon animal III, ale na oltáři se objevila mrtvola zlobra

rytíři mě trefili za celou dobu jenom jednou, což ale stačilo aby mi vysáli 2 lvly a já pak musel dát restoration, což mi hodilo fatigue.... opasek mi zvedl sílu na 22 a taky jsem už začal permanentně nosit tu plátovku -2,
po výlezu z podtemna jsem nahodil pár sarkastických narážek a šel za bodhi, cestou jsem potkal... Drizzta! bohužel na první pokus jsem už měl fatigue level tak velkej, že na hody kostkou už byla penalizace aspoň 5

, tak jsem se musel vyspat... zařval jako první, pak Regis, pak Bruenor, pak Guen (padla na jednu ránu :/ čekal jsem od ní víc) pak Wulfgar a pak Catti
docela blbý, že Aegisův tesák je kompatibilní jenom s Wulfgarem a pro ostatní se chová jako kladivo +3m dál nechápu, proč je u Catti luk co se chová jako Taulmaril, ale jmenuje se jinak!? u Drizzta mohla být onyxová soška.. heh
ve městě jsem potkal toho Githianki co si šel pro stříbrnou čepel... dostal mě... použil tu nejlepší přesvědčovací metodu... bugnutý video

pokud jsem ho odmítl, tak mi prostě zasekl hru, musel jsem mu ji vrátit (stejně mi k ničemu nebyla, ale nasral mě

)
skákl jsem si pro pomoc k paladinům a zlodějům (já ji nepotřeboval, ale jenom tak pro efekt mít za zády paladiny a asasiny) opět se projevil známej bug, kdy jakmile paladin schytal upíří fireball, svedl to na mě, že jsem je zradil, sbalili se a odešli
assasini zařvali do 20 vteřin.. v bazénku v mísnosti s bodáky jsem vzal vylepšený rukavice, zabil Bodhi, vzal lucernu a pak se rozesmál, jak mi jakejsi blbej harfeník ukradl loot z Drizzta

stejně ty jeho scimitary stály za prd, byly to pro mě ale hlavně trofeje
šel jsem si nechat vyrobit tu zbroj z lidských kůží, výroba 4 dny!? ještě že cesta do toho lesa pod elfím městem se musí objeít celej kontinent, skákl jsem si tam, udělal ten jeden úkol a když jsem přišel tak 4 dny v čudu
bylo od něj hezký, že měl tak krásný stehy, ale ty tři mágy si mohl odpustit, serou mě i v jednotným čísle.. po třech kapitolách hry jsem byl opět nucen použít plášť přeměny na trolla, protože 3x vysychání a pak 5x5x3 dmg za magic misille jsem nezvládal
zbroj je hnusná a nepoužitelná, to je fakt, ale nechám si ji
v elfím městě jsem si změnil barevnou sadu na půlčíkovi z hnědé s růžovým tričkem, na černou s rudejma doplňkama - pro vás nepodstatné, ale pro mě důležitý roleplayingový aspekt.. připadal jsem si pak jak Anakin Skywalker

temná strana síly mě zcela pohltila a já byl hnán pomstou
opět mě fascinovali mágové co neukočírovali vlastní vyvolané démony...jinak kromě trapného házení Maze nebyl problém
místní drak byl úplně blbej a zabil jsem ho napoprvé bez buffů
měl se nechat okouzlit mým lichocením i když to byla ironie
ta senzační hůl s AC +3 a permanentím barkskinem je jenom pro druidy... jediný využití to má asi u Cernda
u Irenica jsem zjistil, že spell trap ze Staff of magi tak nějak zachytává absolutně všechny maze nezávisle na tom, že by absorbce měla fungovat jenom na 30 levelů, Irenicus zhynul poměrně snadno a já skončil v pekle
(všimli jste si, že v BG2 chybí vodní elementálové, zatímco v IWD chybí vzdušní?

)
získal jsem Blackrazor, 2 sílu, 2 con, 2 AC, 15 hp a ovládl jsem svoji pýchu, protože 20% element resist je lepší než 200k expů na maximálním levelu
Irenicus zařval znovu... nikdo mi nebude brát duši... ne nasranému chamtivému, pomstychtivému půlčíkovi co má v bez buffů AC -23a silou 25
(z neznámého důvodu mi AC hapruje +-2 a ta síla se nějak záhadně nastackovala na 25, což teda taky nechápu)
každopádně s Blackrazorem jsem teď silnější v klasické formě, takže Slayera už asi používat nebudu, leda jako zálohu, jelikož to healne na 100 bodů
ve finálním videu mi Irenicus připomínal toho skřeta z filmu jak tam Kevin Costner hrál Merlina
datadisk jsem začal, jako první to ale vidím na strážcovu pevnost, dají se tam ještě zvednout staty (všechny +1 a dex ještě jednou +1) pak je tam část Montoliova pláště a ty senza rukavičky s půlútokem za kolo