Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:31:22
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: (JCMurphy) - Baldur's Gate sólo  (Přečteno 29952 krát)

JCMurphy

• Starší člen
(JCMurphy) - Baldur's Gate sólo
« Odpověď #45 kdy: Duben 04, 2013, 00:30:25 »

tss.. pěkná prasárna... ti zrovna stačí dávat všechny epický levely hardiness, mám pocit, že mezi těma plošinkama jde i spát
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #46 kdy: Duben 04, 2013, 09:17:33 »

Mnichem jsem Kangaxxe taky zabil a to ještě někde v začátku. Má nějakej prima ochromující úder, takže Gaxx odletěl do rohu  a tam dostal pěknou nakladačku :D Těžko říct, jestli na sólo by se hodil, přeci jen existují silnější bojovníci. Měl jsem ho v družině se dvěma kouzelnicema, ale v ToB mu začal docházet dech. I když boj s Balthazarem byl pro změnu zajímavý. S barbarem to ovšem musí být zábava a nejspíš by to šlo i se shapeshifterem.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #47 kdy: Duben 04, 2013, 09:50:35 »

no on ten shapeshifter byl prej nějak nerfnutej a na odemknutí jeho původního potenciálu existuje nějakej comunity patch (i když Cernd budil respekt i na nízkým levelu :D.. docela mě překvapilo jeho AC)

zkoušel jsem teď ze srandy avenger dodatečný formy.. ten pavouk docela překvapil :D AC -3, 5 útoků a poison, s tím to musí být na začátku docela v pohodě, pozdějc to je asi horší... škoda těch elementálů, že je takhle oslabili, v IWD1 to byla lahoda :D

btw, jak jsem koukal na shapeshifting tabulky, tak jsem našel, že ta krysoforma z cloak of sewers dává 90% physic resisty.. pokud se hardiness fakt stackuje a nad 100% resisty léčí, tak když si přihodíš tohle, tak to je víceméně instantní heal :D a možná se ti zachovají i mnišský bonusy k útoku... takovej mistr Tříska
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #48 kdy: Duben 04, 2013, 10:23:59 »

Rozdíl je vidět, když se dostaneš k Firkraagovi, tam se na vyšších levelech objevuje mezi werewolfy taková větší potvora, kterou když zapomeneš chvíli mlátit, tak se uzdraví. Něco takového bych si představoval.

Jinak u shapeshiftera je ideální kombinace Iron stone a proměna ve formu. Když vynechám barbara, tak tohle byla druhá postava, která dokázala s Draconisem pěkně zatočit. Když se to tak vezme, ona Jaheira je v ToB taky nedocenitelná, opět Iron stone a lákala Draconise na sebe. Přitom jako bojovnice neni taky špatná.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #49 kdy: Duben 05, 2013, 08:43:04 »

Maximální resist je 127%, nad to to už neleze :-).

Mnich je jednoznačně sólující materiál, je experimentálně prokázáno, že to za něj dohrát jde, dokonce je na to i návod. Jak jsem to pročítala, tak se mi nezdá, že by se pisatel při hře nějak potil.

Fakt je, že je problém s nemagickejma zbraněma. Žádný nemám. Musim vždycky počkat, až to mágy přestane bavit. Oni mi naštěstí vůbec nic nedělaj, takže je prostě ignoruju :-D.

Zajímalo by mě, proč tu maj všichni dojem, že je mnich tak špatnej bojovník. Já myslim, že je docela v pohodě, AC ze začátku zaostává, ale teď už je to celkem v suchu. Damage mi taky nepřipadá nějak drasticky nizká. Je imuní na haste, to jo, ale i na zpomalení a veškerý další vyřazovací kouzla, navíc ten haste mi pořád někdo dispelovává.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #50 kdy: Duben 05, 2013, 10:41:45 »

Samozřejmě, vždycky si lze pohrát s posuvníkem obtížnosti :D

Ale teď vážně, pro mě je rozhodujícím kritériem citelný postup, abych se pro změnu nezapotil já. BG2 lze určitě dohrát za mnoho charakterů, ale protože jsem líný hledat veškeré záludnosti hry jak si vypomoci (předměty, pročítání přehršle kouzel apod.), tak dávám přednost přímému boji s minimem příprav. Zrovna u mnicha si totiž představuju, že je to nejméně náročná postava na vývoj, on se prakticky vyvíjí sám, takže neni moc co zkazit. Neočekávám, že holýma rukama behěm chvilky skolí i draka, ale očekám, že s dostatečným levelem to bude vyrovnanější souboj.

Problémem je, že pokud člověk opravdu nehledá všechny možné způsoby, tak každý charakter si najde v určité části hry svoji silnou chvilku a jinde naopak tu slabou. Proto se to taky hraje primárně s družinama, aby to bylo pokud možno stejné všude. Takže ode mě dostal celkem spravedlivé ohodnocení :D Jinak mnich se perfektně levelí právě díky restrikci na magii v Athkatle. Za jednoho z těch zahalených je tuším 6000 expů a naskočí nejméně 3. Řekl bych, že to vyjde možná lépe (rychleji) než u zloděje.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #51 kdy: Duben 05, 2013, 11:01:49 »

Hej hej, nechápej mě špatně. Já netvrdim, že mnich je totálně nejlepší a nejdokonalejší a nezpochybňuju tvoje hodnocení, já chci příklady silnějších bojovníků, abych mohla zhodnotit a porovnat :-).

Problém mágů v Akatle je, že jsou omezený. Já to nepočítala, ale myslim, že to bylo asi pět vln. Problém dvě je, že solo mnich... neumí kouzlit :-D. Ani ze svitků, takže je poněkud obtížný ty maníky vyprovokovat. Nevim, jestli je vyprovokujou i svitky, jako třeba restoration nebo heal, nezkoušela jsem to, ale nejsou to mágovský kouzla, takže... Já jsem kouzlila rozostření ze svitku, protože kouzla nevyžadující zaměření se daj sesílat bugem. Jinak bych si musela vzít do party castera, což střihne expy na polovinu.

Pravda, člověk může vždycky vzít Edwina a nechat ho na každý vlně zhebnout :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #52 kdy: Duben 05, 2013, 11:20:23 »

Kdepak, takhle jsem to ani nepochopil, to mě bylo z toho příspěvku jasné. Beru to čistě z postav, se kterými jsem se dostal alespoň do poloviny ToB. Mezi bojovníky to bylo jednoznačně nejlepší s barbarem. Pak paladin, hlavně kvůli Carsomyru, pomůže to ostatním ranařům v družině. Poté následuje čistokrevný bojovník a spolu s ním bych právě zařadil mnicha. Ale je pravdou, že tady jde už hlavně o to, jak bude ten čistokrevný bojovník vytrénovaný, takže možná bych nakonec mnicha dal ještě před něj. U hraničáře nevim, to bude podobné jako s čistokrevným bojovníkem, jenom lze toho paradoxně zkazit míň ... holt když u čistokrevnýho nacpu 5 bodů do palcátu, tak to bude jako omyl bolet víc, než když hraničáři dám jen ty maximální 2 a 3 zůstanou volné (snad je z toho patrné, co mám na mysli :)).

Já měl v Athkathle mágů neomezeně, ležela mi jich u nohou podobná hromada, jako ti skřeti v tom komiksu :D Provokat je šlo, jenom když kouzlil mág v družině.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #53 kdy: Duben 05, 2013, 11:50:57 »

Hmm, divný. Zkusim to znovu, jestli třeba neměli jen pauzu, ale od doby, co vylezla ta pojmenovaná baba už nereagovali.

Takhle. Je otázka, podle čeho porovnáváš postavy. Je jasný, že ve skupině jsou jiný priority, než když jedeš bez ní. Za sólo postavu je hodně podstatný nenechat se vyřadit. V tom je mnich fakt hvězda. Záchraný hody, resistence... Navíc může celkem beztrestně probíhat velkou částí pastí, což taky pomáhá, protože je neumí odstranit :-). Paladina jsem měla taky, do party je to miláček. Bez něj bych byla totálně ztracená.

Co se týče těch zbraňovejch specializací. Rozdíl mezi dvěma hvězdama a pěti hvězdama je +1 hit a +2 damage. Skoro jsem se smála, když jsem tu tabulku viděla. Skoro. Čistokrevnej bojovník (bez nějakýho kitu) u mě jakožto postava totálně prohrává. Berserker se mi hodně líbí, ale každopádně nakřížit. Třeba v Icewindu dostává postava za 5 hvězd útok navíc. Fajn, tam jsem měla bojovníka a byla jsem s nim spokojená. Ale tu? Ne.

Toho barbara vůbec neznám, schválně se podívám, jaký má výhody. Já vždycky brala berserkera, protože se dá nakřížit a umí číst... ne, počkat, to druhý smazat :-D.

Hlavní argument pro mnicha je, že tu hru nijak zvlášť neznám. Mnich má +4 zbraně, má armor, má resisty... a já nemusim nic hledat. Maximální komfort.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #54 kdy: Duben 05, 2013, 12:21:03 »

já neříkám, že je mnich špatnej, SoA jde podle mě dohrát absolutně se vším, už jenom proto,že s ToB máš už v origo hře levely navíc a epický dovednosti
ale jak jsem řekl.. v druhé polovině ToB to je úplně něco jinýho
Abazigal mě trefoval s AC-26 pořád a to si ještě házel kai na maximální dmg a hardiness, dmg dával se svým obouručákem za 40.. musel jsem použít svitek ochrany na magický zbran na 4 kola a ještě pro sichr kamennou kůži a i tak to bylo těsný ho dostat do dračí formy, další věc je ta, že s THAC0 -12 jsem ho minul každej druhej útok

imunita na kouzla je pěkná věc, ale tu jsem si zvládl zajistit taky, jediný v čem budeš mít výhodu bude rychlejší běhání, což se u Mellisan možná i hodí až budeš utíkat od těch vyvolanejch potvor

já svýmu swashbucklerovi neříkal zloděj, ale taktickej bojovník.. máš stealth, zvládne používat absolutně všechny věci (včetně kouzel na nich) a dovedeš s ním snadno dosáhnout maximálního AC, backstab mi vynahradila možnost namaxovat boj dvěma zbraněmi a možnost specializace ve zbrani, pak jsem si to ztížil faktem, že jsem až do samýho konce odmítal použít pasti, měl jsem hodně možností jak postupovat, s mnichem to máš  omezený
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #55 kdy: Duben 05, 2013, 12:44:08 »

Otázka neni, jaký dává rány, ale jak dlouho vydrží. Pokud víc, než moje sbírka hardiness, tak ano, troufám si říct, že můžu mít problémy. To budu řešit, až na něj narazim. Ono se něco najde. Ani nevim, jaký mám THAC0, ale já ani nevim, jakej mám level, nějak to v základní hře neni potřeba sledovat... jsem hříšník :-). Každopádně moje THAC0 by mělo bejt solidní, jelikož spadám mezi bojovníky do první skupiny.

Sakra lidi, já to za toho blbýho mnicha musim dohrát, už jen proto, abych vám všem dokázala, že to půjde :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #56 kdy: Duben 05, 2013, 14:20:41 »

Porovnávat sólo to nemůžu, ale třeba u mnicha jsem si dovolil opravdu zmenšit družinu, takže celý ansábl sebou netahám. To samé u čistokrevnýho bojovníka. Výhoda mi přišla jen v té rezistenci a boje beze zbraně. Ovšem jakmile dostane bojovník do ruky Vorpal sword a podobné prima zbraně, pak z toho taky náležitě profituje. Záchranné hody jsou bez diskuze na straně mnicha. SoA určitě dojedeš, zajímavější to bude později :D

S hvězdičkama jsme si nerozumněli, mě šlo spíš o ten sklon k plýtvání :)

Abazigal je nechutný, to je i na skupinu docela dost, ale vždycky mi přišel nakonec lehčí, než-li Draconis. Při romanci s Jaheirou je navíc možnost získat harfenický amulet (rezistence na elektřinu). U Draconise mi nejvíc vadí ta neviditelnost, na Abazigala alespoň vidim :) Spolu s Ravagerem považuju tyhle 3 souboje za nejobtížnější.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #57 kdy: Duben 05, 2013, 14:42:39 »

Vy mi pořád vyhrožujete a snažíte se mi kazit morálku :-(. Já to zvládnu, všechny zabiju a pak sem přijdu machrovat.

Ale jo, rozuměli, naprosto chápu, co jsi chtěl říct. Já jen před chvílí koukala na tu tabulku, abych viděla, o co přicházim. Prostě těch pět hvězd neni zas taková výhra, i když uznávám, že člověka to nutí maxovat skill :-D. Za klerika/rangera v pohodě nacpu svý dvě hvězdy do všech skillů a umim použít cokoliv, na co narazim.

Byla jsem zkontrolovat toho barbara. Nevim, nějak zůstanu u berserkerů.

Samozřejmě, datadisk představuje imba zbraně, jako v neverwinteru. Tam je mnich fakt na pěst (heh), protože každý máslo si může pořídit +10 superzbraň s perma hastem a elementární damage... Nedomyšlenost prvního kalibru. Fakt mě to dožralo. Ale co jsem koukala na ty zbraně v datadisku na BG2, tak to neni zas tak horký.

SoA samozřejmě dohraju, nastavit si agresivní skript u postavy, tak už vlastně nemusim ani klikat.
IP zaznamenána