Samozřejmě, i zdánlivě jednoduchý a jasně načrtnutý program se může snadno zvrtnout

. Na konci dubna loňského roku jsem znovu rozehrál Wizards & Warriors, tentokrát jen se čtveřicí postav. Důvodem byla příprava savů pro komentované video. Moc daleko jsem se nedostal, přeci jen ty začátky jsou docela krušné, takže jsem to zapíchl ještě na počátku východního lesa, kde mi došla motivace, ale včera jsem si k tomu konečně pořádně sedl a už mám postavy na levelu 3.
Přemýšlím, jestli to připsat k původnímu deníčku, nebo si to projet jen tak. Rozehrál jsem pro změnu GOG verzi s češtinou, ale technické problémy hry se o mnoho nezlepšily, takže nehrozí, že bych to hrál i na notebooku (byť to zkusím, abych viděl, jak se to bude tvářit na Windows 11).
Na druhou stranu si říkám, že bych mohl některé věci z předchozího deníčku alespoň lépe shrnout, např. práci s povoláními. Přeci jen šlo o jeden z prvních deníčků, který se věnoval tzv. old-school cRPG, pokud tedy vynechám Realms of Arkania 1 a 2, které jsem ale tuším dohrával až po W&W. Navíc jsem W&W rozehrával bez znalosti série Wizardry, takže by bylo dobré se na to teď kouknout pod novým úhlem.
Prozatím mám za cíl druhé město, abych si odkryl alespoň oba první dungeony, ale raději bych se dostal až k upírce. Ve finále tedy spíš rozhodne rychlost, s jakou se první částí hry prokoušu, teď klasicky zápasím s nedostatkem peněz a nevypadá to, že by se to v nejbližších hodinách mělo zlepšit

.