Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:01:52
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 78

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 243134 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #1065 kdy: Červen 29, 2024, 15:52:42 »

Golden Land byl v běžném jewel boxu, zabalený do malé papírové krabičky, kdežto Rage of Mages 1 a 2 mám v klasických big boxech ;).
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1066 kdy: Červen 30, 2024, 22:17:35 »

Při brouzdání webem jsem dneska narazil na něco, co mě vrátilo do dob, kdy jsem se rozhodl počítat odehraný herní čas ... vzpomínáte si, když jsem před léty prohlásil, že Anvil of Dawn je hra na jeden víkend? Už tenkrát jsem měl pocit, že jsem jen přetlumočil něco, co jsem zahlídl jinde. No a teď jsem to nejspíš našel, viz

Anvil of Dawn na Revival of DOS Games, tady autor píše dokonce o pouhých 8 hodinách :D
« Poslední změna: Červenec 01, 2024, 18:58:39 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1067 kdy: Červenec 01, 2024, 11:15:17 »

Web v odkazu není dostupný. Ale jinak bych tomu věřil.

Pokud už tu hru dobře znáš, víš kam máš jít a co kde dělat..

Ale obecně jsou pro mě ty časy dohrání dost nepřesný. Teda aspoň v mým případě, kdy všechno hraju trojnásobek doby, kterou někdo doporučí..
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1068 kdy: Červenec 01, 2024, 18:59:18 »

Odkaz je opravený. No, 8 hodin moc pravděpodobných není.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1069 kdy: Červenec 01, 2024, 20:31:00 »

Jinak jsem dneska docela zvažoval, kterým směrem se pustit dál a nakonec jsem usoudil, že nejprve dojedu Bloodmoon. Po drobných peripetiích jsem si připravil Asmodea a Brány Skeldalu, plus jsem si načrtl začátky deníčků, ale jelikož jde v obou případech o celkem náročnější hry, tak bych je chtěl rozehrát s plnou koncentrací.

Bloodmoon mi kupodivu odsýpá, nechávám tomu celkem volný průběh a jednotlivé části úkolů se při tom hezky doplňují. Čeština vypadá zatím funkčně, narazil jsem akorát na jeden problém se skriptem a často hapruje skloňování. No a samozřejmě není přeloženo úplně vše, což ale odpovídá stavu češtiny, jak jsem jí zažil v betatestu. Očividně se s překladem už nikdo dál nenamáhal.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1070 kdy: Červenec 08, 2024, 07:33:26 »

Samozřejmě, i zdánlivě jednoduchý a jasně načrtnutý program se může snadno zvrtnout :). Na konci dubna loňského roku jsem znovu rozehrál Wizards & Warriors, tentokrát jen se čtveřicí postav. Důvodem byla příprava savů pro komentované video. Moc daleko jsem se nedostal, přeci jen ty začátky jsou docela krušné, takže jsem to zapíchl ještě na počátku východního lesa, kde mi došla motivace, ale včera jsem si k tomu konečně pořádně sedl a už mám postavy na levelu 3.

Přemýšlím, jestli to připsat k původnímu deníčku, nebo si to projet jen tak. Rozehrál jsem pro změnu GOG verzi s češtinou, ale technické problémy hry se o mnoho nezlepšily, takže nehrozí, že bych to hrál i na notebooku (byť to zkusím, abych viděl, jak se to bude tvářit na Windows 11).

Na druhou stranu si říkám, že bych mohl některé věci z předchozího deníčku alespoň lépe shrnout, např. práci s povoláními. Přeci jen šlo o jeden z prvních deníčků, který se věnoval tzv. old-school cRPG, pokud tedy vynechám Realms of Arkania 1 a 2, které jsem ale tuším dohrával až po W&W. Navíc jsem W&W rozehrával bez znalosti série Wizardry, takže by bylo dobré se na to teď kouknout pod novým úhlem.

Prozatím mám za cíl druhé město, abych si odkryl alespoň oba první dungeony, ale raději bych se dostal až k upírce. Ve finále tedy spíš rozhodne rychlost, s jakou se první částí hry prokoušu, teď klasicky zápasím s nedostatkem peněz a nevypadá to, že by se to v nejbližších hodinách mělo zlepšit :D.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1071 kdy: Červenec 08, 2024, 19:57:40 »

Tak na tohle jsem zvědavý a na deníček se těším. Zrovna mám rozjetý Wizardry 8 a jsem zvědavej, jak si hra stojí právě v porovnání s W&W, protože tady se porovnání asi nevyhneš..
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1072 kdy: Červenec 10, 2024, 21:52:58 »

Nějaké to porovnání jsem sepisoval už u Wizardry 8, ale ono se to těžko hodnotí takhle s odstupem času, obzvláště když W&W rozehraješ bez té souvislosti. Proto už jsem delší dobu přemýšlel, že bych W&W rozjel ještě jednou, akorát jsem se k tomu nemohl pořád dokopat :).

Ono se to dá hrát úplně bez té souvislosti, je to něco podobného jako kdyby si po Wizardry 7 rozehrál Grimoire: Heralds of the Winged Exemplar (anebo naopak). Víš, že to není přímé pokračování, ale ctí to mechaniky Wizardry mnohem lépe a je to chytlavé. Na druhou stranu je to příběhově a vůbec celkovým settingem něco jiného. Není divu, že W&W rozdělily komunitu na dvě poloviny. Já osobně se taky přikláním spíše k W&W. Pokud nemáš zkušenosti s Wizardry 7, tak je lepší si obě hry vyzkoušet přímo (Wiz 8 a W&W), protože ten rozdíl a pocit z hraní se bez té znalosti nedá dost dobře zprostředkovat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1073 kdy: Červenec 11, 2024, 13:58:10 »

Nevím, já jsem o Wizardry 8 věděl dlouho, ta hra mě zajímala a lákala a teď jsem ji úplně propadl. Jako rozehranou jsem ji měl už x-krát, ale vždycky jsem se nějak zadřel nebo si prostě řekl, že chci zase trochu jinou partu. Kdežto teď jsem fakt spokojenej.

W&W jsem vůbec neznal, zaregistroval jsem to tuším až někdy 2015 právě díky těmto stránkám, ale zpětně jsem se dozvídal, že to je hlavně o spoustě bugů a jestli mě dokáže něco odradit, tak jsou to právě bugy.. Nebo teda jsou bugy, přes který se dokážu přenýst, když vím, že nějakej úkol je možný splnit jen jedním způsobem a vím to.

Ale třeba bugy ve vývoji postav nebo když nefunguje deník, neodškrtává úkoly, nepovažuje je za splněný atd., to nedám..

Viz merge mod, do kterýho jsem se ještě nepustil a opravdu bych pár let tak moc chtěl..
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1074 kdy: Červenec 12, 2024, 07:52:12 »

Já ti to usnadním, Wizards & Warriors opravdu není hra pro tebe ;).
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1075 kdy: Červenec 12, 2024, 08:13:31 »

No, já jsem si to celý ty roky myslel. ;D

Ale děkuju za doporučení, aspoň budu mít čas na jiný hry. :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1076 kdy: Červenec 12, 2024, 11:52:50 »

Ono fakt dost záleží na tom, co v hrách hledáš a jaký máš k tomu hraní vztah, protože W&W jsou jinak pro fandy cRPG jasná volba. V tomhle ohledu není co řešit. Jediné, na co tu hráč musí rezignovat je fakt, že to díky přítomným bugům bez návodu nedáš, protože tu chybí jakákoliv zpětná vazba, která by tě jasně upozornila na nestandardní chování hry. Pro mě třeba tohle překážka není, stejně jako další věci, ale to je právě kvůli tomu, že jde jinak o velmi kvalitní hru. U těhle her prostě musíš brát na zřetel, že do toho jdeš s určitým rizikem. Ostatně ani Wizardry 8 nejsou prosty chyb, které si vyjmenoval.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1077 kdy: Červenec 12, 2024, 20:30:21 »

To zatím nemůžu soudit. Ve Wizardry 8 zatím příběh noc neřeším. Spíš se bavím průzkumem světa, objevováním, soubojema a vylepšováním postav.

Přesně tohle mám na těch hrách rád. A Wizardry 8 jako hra mi zatím dost sedla.

Ale uznávám, že to mám asi trochu jinak. Protože jsem právě potopil týdenní loď v Assassin's Creed: Odyssey a všiml jsem si, že už tam mám nahráno hodně přes 300 hodin. Přitom příběhově jsem pořád ve třetí kapitole a nemyslím, že to někdy dohraju.:-D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1078 kdy: Červenec 25, 2024, 18:30:02 »

Vzhledem k tomu, že je venku vedro, hrála jsem POOLS. Velmi osvěžující hra, kde se vůbec nic neděje. Což víte dopředu, takže žádný zklamání. Procházíte budovou s bazénama a užíváte si atmosféru. Teoreticky je to klasifikovaný jako horor, ale na mě to působí velmi uklidňujícim dojmem. První úroveň je poněkud nudná, ale jinak jsem si to velmi užila.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1079 kdy: Červenec 26, 2024, 10:12:40 »

To už je jak ta hra s gumovýma kachničkama, ne? Jediný smysl je v tom, dívat se na pohupující se kachničky na hladině bazénu..
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 78