Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:19:22
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17

Autor Téma: Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.  (Přečteno 66531 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.
« Odpověď #135 kdy: Listopad 28, 2012, 14:45:28 »

No, mě je celkem fuk, co dělá Jarlaxl v BG2, protože to nepsal Salvatore a tudíž to nemá s Jarlaxlem nic společnýho. A Drizzt ho šetřit nemusí, Jarlaxl se vždycky dostane pryč, i když se to nezdá. Kolikrát skončil v situaci, kdy bylo jasný, že nemůže přežít. Naposledy ho smetl proud lávy. A Drizzt nelitoval Jarlaxla, litoval sebe, protože to byl Drizzt, komu Jarlaxl chyběl :-D. (Nebudeme dělat výčet situací, kdy Jarlaxl ušetřil Drizzta.)

Ano, les na mapce je super. Lidi mi ho obdivujou :-p. Samozřejmě to mám řešený systémem nenavazujících bublin s vyznačenejma a číslovanejma cestama, jinak by to asi bylo zmatený. Navazuje jen symbolicky hlavní cesta a tim to hasne.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #136 kdy: Listopad 28, 2012, 15:10:09 »

já vždycky podlehl a podíval se na návod na internetu :D

a kdo je sakra ten Kimuriel? nemůžu si na nikoho takovýho vzpomenout, v které knížce se objevil? a to s tou lávou je v knížkách, který tady ještě nevyšly?
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #137 kdy: Listopad 28, 2012, 15:22:04 »

Jo, to s lávou v češtině nevyšlo. V angličtině minulej rok. Kimmy teď šéfuje Jarlaxlovo organizaci. Psionista. Ten v češtině možná byl. Tichá čepel? Takovej xenofobní suchar. Dobrá postava.

(Jinak, fakt jsem si užila útok Jarlaxlovo/Kimovo bandy na citadelu assassinů. Správná zásahovka.)
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #138 kdy: Listopad 28, 2012, 15:36:33 »

hmm... psionista... to mi něco říká, nepřidal se po zničení toho rodu psionistů v Menzoberranzanu?

a ty knížky kupuješ přes net, nebo elekotronicky?
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #139 kdy: Listopad 28, 2012, 15:38:44 »

Jop, přidá. Byl povýšenej rychle :-D. Ale on na to má.

No, co je česky kupuju, co neni česky kradu. Dá se to sehnat na netu asi tři dny po vydání. Takže mám knížky koupený česky a ani jsem je nečetla :-D.

Edit: Ale když nad tim tak uvažuju, tak "souboj" Drizzta s Kimem bych viděla ráda.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #140 kdy: Listopad 28, 2012, 17:15:14 »

4Yuana: No ,nebudu ti brát ideály :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #141 kdy: Listopad 28, 2012, 17:18:21 »

Počkej, počkej, o jakejch ideálech se tu bavíme? :-D
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #142 kdy: Listopad 28, 2012, 17:27:32 »

jediný co je na Jarlaxlovi špatnýho je to, že je plešatej a oblíká se jak Dan Nekonečnej >_<"
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #143 kdy: Listopad 28, 2012, 17:39:44 »

:-D Jarlaxl je teď převlečenej. Pravda, klobouk má pořád, ale zjednodušil barevný schéma a teď pro změnu ukazuje hrudník, ne břicho :-p.

Fakt je, že ta pleš mě taky ruší :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #144 kdy: Listopad 28, 2012, 22:42:34 »

Illasera, Gromnir, Yaga-Shura, Draconis, Abazigal, Sendai, Baltazar ... všichni mrtví. Zbývá projít testy a otevřít si cestu k Amelyssan. Standardně nejsnažší byla bitva se Sendai, ale zase trvala nejdéle, nakonec jsem se k ní musel probíjet přes zástupy kostlivců. U Abazigala mi začalo docházet, proč si na sólo lidi berů cokoliv řízlého s mágem. Ochrana před magickýma zbraněma a spol. je velmi účinná. Naštěstí to můžu sesílat alespoň ze svitků :)

Edit: A je to v pytli :) Přes Ničitele (Ravagera) neprojdu. Pasti jsou tu k ničemu a žádnou jinou užitečnou dovednost nemám. Před kostěnými čepelemi jsem se zkusil ochránit kouzlem před zbraněmi, na Ničitele vyčaroval meč katastrof, ale to zranění je tak katastrofický, že ho nestihnu ani pořádně zranit. Tímto tedy moje sólo nejspíš skončilo :D Jdu si holt odpočinout do BG:EE.

Edit2: Nedalo mi to a postupně jsem se k poslednímu save vracel. Zkoušel jsem všechno možný, prohlížel všemožné svitky, což mi moc neříkalo, zbraně taky nic. V jednu chvíli se mi podařilo vykouzleným démonem odlákat pozornost kostěných mečů i samotného Ničitele. Ale zranil jsem ho akorát na úroveň Zraněn a pak jsem dostal nějaký instant kill. Zkusil jsem zajít ještě jednou za obchodníkem do Amkethranu a znovu se probrat svitky. Našel jsem celkem nenápadný svitek s názvem Dvojník a začaly se dít prapodivné věci. Zjistil jsem, že dvojníka lze poslat do "komnat", aniž by vzbudil pozornost, ale to nejdůležitější, dvojník zloděje umí pokládat pasti (+ nespustí skript). Zdánlivě bez omezení, ale i když se píše, že past položil, nelze překročit množství pastí pro oblast. Druhá výhoda je, že postavě zůstanou všechny pasti, tedy efektivní způsob, jak si množství pastí navýšit :) Ničitele se mi podařilo tentokrát dostat až do Téměř mrtev a o zbytek se postarala proměna ve Slayera. Peklo úspěšně završeno ... ovšem první boj s Amelyssan mi nadšení zase srazil. Stihnu položit jednu past, ale zbraněmi ji ani neškrábnu a dřív, než cokoliv udělám, má kolem sebe plno potvor ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #145 kdy: Listopad 29, 2012, 20:55:28 »

Heh, tohle si zaslouží samostatný příspěvek místo editu :)

Amelyssan je mrtvá a jsem novým pánem zabíjení. Kouzlo Dvojník se ukázalo být velice mocné, zůstal jsem stát na místě a dvojníka poslal doprava o kus dále. Amelyssan jde po dvojníkovi co nejdříve, ale nejprve "zabaví" hlavní postavu. Dvojník mezitím stihl položit 3 bodcové pasti a Amelyssan se vrhla v rámci Time stop osamocená za ním (sama je vůči Time stop imunní) ... první kolo jsem tedy s přehledem vyhrál. Zbytek už byla pak legrace. Amelyssan jsem vždy nastražil pasti, obranu zřídel esence jsem zvládl hrubou silou (vyjma Padlé Solar, tu jsem musel taky nechat šlápnout na past, nedařilo se mi ji z nějakého důvodu výrazně zranit).

Takhle už to vypadá jednoduše, ale nemít ty svitky, tak jsem v pytli. Dokonce jsem přemýšlel, že bych si ve Watchers Keep vycvičil dva bojovníky. Je vidět, že sólo hra opravdu vyžaduje přípravu - asi jsem měl štěstí, že čas od času si nechávám zdánlivě nepotřebné věci :) Znovu už bych do toho ale nešel. Jen na závěr ještě podotknu, že je to celé odehráno s nastavením obtížnosti Dle pravidel, jen přestupy levelů jsou rolované kvůli max. životů.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #146 kdy: Prosinec 01, 2012, 14:12:41 »

Já myslim, že si zasloužíš potlesk.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #147 kdy: Prosinec 01, 2012, 18:32:45 »

Děkuju :) Ke konci už jsem opravdu nedoufal, že to vůbec dohraju, vypadalo to neřešitelně. Mělo to však ještě jeden zajímavý efekt - přehodnotil jsem náhled na některá NPC pro skupinové hraní a Jan si začíná v nové družině získávat mé sympatie.

Už se těšim, až se do toho vrhne JCMurphy, jak se pro změnu povede jemu.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #148 kdy: Prosinec 01, 2012, 19:17:47 »

nejdřív jsem napsal slohovku o tom kolik toho mám do školy... pak jsem to přehodnotil, smazal a řeknu to takhle, vrhnu se na to jenom co dojedu M&M VI (dneska zkusím dát Alamor a Kriegspire krystaly)

edit: hmm... takže v Alamoru stráveny 2 hodiny a ještě pořád nejsem na konci... zvrácenej dung a ten energetickej útok warlocků na kterej není resist taky nepotěší
nejdřív jsem měl taktiku čistě na dýky, pak jsem začal házet kamenný výbuch, který se ukázal být proti houfům 5 a víc velice efektivní, no a teď proti houfům warloků používám taktiku, že vykouknu za roh, vystřelím jedno zborcení a zalízt než mě někdo trefí... když mám štěstí já, tak jednoho zabiju instant, když mají štěstí oni, mám půl hp v háji
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #149 kdy: Prosinec 02, 2012, 00:35:09 »

Eeee, hrad Alamos? Ten MILUJU :-D. Je tak velkej a je v něm tolik cílů! Bang bang bang! Konečně lokace, kde se člověk může rozjet. Ano, za jednu postavu to jde poněkud hůře :-p. Mám ráda mágy. Sesílaj šílenství. Můj mág se pak hrozně hezky směje. Nejhorší je Darkmoor, to je lokačka na pěst, naštěstí magická skupina neni náchylná na dispell.

Těšíš se do VARNU?
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17