Illasera, Gromnir, Yaga-Shura, Draconis, Abazigal, Sendai, Baltazar ... všichni mrtví. Zbývá projít testy a otevřít si cestu k Amelyssan. Standardně nejsnažší byla bitva se Sendai, ale zase trvala nejdéle, nakonec jsem se k ní musel probíjet přes zástupy kostlivců. U Abazigala mi začalo docházet, proč si na sólo lidi berů cokoliv řízlého s mágem. Ochrana před magickýma zbraněma a spol. je velmi účinná. Naštěstí to můžu sesílat alespoň ze svitků

Edit: A je to v pytli

Přes Ničitele (Ravagera) neprojdu. Pasti jsou tu k ničemu a žádnou jinou užitečnou dovednost nemám. Před kostěnými čepelemi jsem se zkusil ochránit kouzlem před zbraněmi, na Ničitele vyčaroval meč katastrof, ale to zranění je tak katastrofický, že ho nestihnu ani pořádně zranit. Tímto tedy moje sólo nejspíš skončilo

Jdu si holt odpočinout do BG:EE.
Edit2: Nedalo mi to a postupně jsem se k poslednímu save vracel. Zkoušel jsem všechno možný, prohlížel všemožné svitky, což mi moc neříkalo, zbraně taky nic. V jednu chvíli se mi podařilo vykouzleným démonem odlákat pozornost kostěných mečů i samotného Ničitele. Ale zranil jsem ho akorát na úroveň Zraněn a pak jsem dostal nějaký instant kill. Zkusil jsem zajít ještě jednou za obchodníkem do Amkethranu a znovu se probrat svitky. Našel jsem celkem nenápadný svitek s názvem Dvojník a začaly se dít prapodivné věci. Zjistil jsem, že dvojníka lze poslat do "komnat", aniž by vzbudil pozornost, ale to nejdůležitější, dvojník zloděje umí pokládat pasti (+ nespustí skript). Zdánlivě bez omezení, ale i když se píše, že past položil, nelze překročit množství pastí pro oblast. Druhá výhoda je, že postavě zůstanou všechny pasti, tedy efektivní způsob, jak si množství pastí navýšit

Ničitele se mi podařilo tentokrát dostat až do Téměř mrtev a o zbytek se postarala proměna ve Slayera. Peklo úspěšně završeno ... ovšem první boj s Amelyssan mi nadšení zase srazil. Stihnu položit jednu past, ale zbraněmi ji ani neškrábnu a dřív, než cokoliv udělám, má kolem sebe plno potvor ...