Já říkal, že to plánuju, ještě jsem se k tomu nedostal

nemám čas na takový projekty, ale do roka a do dne to určitě zkusím
systém tady funguje tak, že pro sólování se používá dualclass fighter lvl 9-12 aby člověk získal 5 bodů ve zvolené zbrani a půl až celý útok za kolo, pak se zvolí cokoliv co jde dualclassovat, takže mág, kněz, zloděj, druid - v případě bojovníka si můžeš zvolit berserk/kensai/lovec čarodějů u druhého povolání to už nejde
co se týče dualclassu, tak perky dostáváš za to "druhé povolání" s kterým dosáhneš toho lvlu, nemusím připomínat podmínky dualclassu - rasa člověk a atributy pro druhé povolání cca 17, nebo 15, teď nevím
u multiclassu s bojovníkem můžeš dát jenom 2 body do zbraní, a expy se dělí rovnoměrně, takže magické povolání se bude cítit trochu ošizené, na druhou stranu dostáváš perky za oba
doporučuju si naplánovat rozvoj postavy tady
http://www.planetbaldursgate.com/iwd2/character/a je lepší si ještě projet seznam předmětů na který můžeš narazit a kde, podle toho je dobrý si zvolit zbraň
někdo to dosóloval i s lučištníkem, shapeshifter je taky varianta, ale problém tady je ten, že tvůrci leč údajně chtěli, tak nedodělali formu greater werewolfa... existuje na to patch od fanoušků, ale nevím nevím... není to oficiální a osobně mi přijde s regenem, imunitou na zbraně a dmgem lehce overpowered
jinak můj plán je berserk válečník 12 lvl, zbytek druid, dual wield scimitary ( ve hře je pár hezkých kousků včetně jednoho co přidá útok za kolo navíc

i když druid je strašně ořezanej v BG, tak to nějak pude
asi nejoblíbenější je kensai 12, zbytek mág... kensai je sám o sobě zabiják s bonusem do obrany a útoku a trik je v tom, že zákaz zbroje neplatí na roucha od mága a místo helmy si můžeš dávat ty kouzelný šutry + kouzlo zbroj ti nahradí chrániče