Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:55:43
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17

Autor Téma: Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.  (Přečteno 66400 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Baldur´s Gate, Icewind Dale, NWN apod.
« Odpověď #45 kdy: Listopad 18, 2012, 12:43:56 »

Kdepak, kvůli Drizztovi se v databázi opravdu prohrabovat nebudu :D Nakonec, naposledy jsem ho pěkně zmastil, začal jsem Bruenorem a skončil Wulfgarem ... padli do 1/2 minuty.

To co jsem četl skončilo obsazením okolí Mitrilové síně Obouldem. Poslední přeložená knížka jsou Dva meče. Podle okrajové zmínky z NWN je Obould nakonec poražen a v NWN je možnost ho i zabít osobně. Takže asi tam ještě nějaká ta vata bude, možná zrovna to, co si právě dočetla. Jarlax se ukazát nemohl, nedávno jsem ho v Baldur´s Gate zabil :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #46 kdy: Listopad 18, 2012, 13:04:00 »

Obávám se, že ho Salvatore kvůli tobě nebude zabíjet :-D. Uvidíme, snad bude v další knížce. Já Drizzta v BG zabíjet nebudu, i když ho nemám ráda. Salvatore ho nechává žít, no. Je to dojná kráva :-). Knížky bez něj jsou obecně jaksi lepší. Ale potěšim tě, Bruenor a Wulfgar jsou oficiálně pod fialkama :-).

Nějak dostávám chuť experimentovat s classama postav v BG, ale ten začátek je tak zoufale nudnej a Imoen to ještě zhoršuje, tak se mi to fakt nechce rozjíždět znova. Asi využiju služeb editoru. Mohla bych najít nějakou cool mobku a přenastavit si vzhled :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #47 kdy: Listopad 18, 2012, 14:24:43 »

Ale mohl by :) Vzhledem k tomu, že Drizzt ještě nepřešel svoji první stovku let, tak je jasné, že se tam bude z vesela recyklovat. Mě z toho zaujal ten začátek od jeho narození až po výstup, ale pak je to vesměs pořád dokola to samé. Oddychově působila ještě ta část, kde se popisuje život Wulfgara mimo družinu. Ta poslední přeložená trilogie mě zaujala spíš tím spádem, takhle toho mohlo být napsáno více.

Normálně Drizzta nechávám být, ale nedalo mi to, chtěl jsem si vyzkoušet, jak je ta jeho družinka opravdu silná :) Jednou jsem ho sundal i v jedničce. Za to Jarlaxe zabíjím vždy, nemám rád nafoukaný drowy a hlavně v Ust Natha je každý mrtvý drow halda zkušeností :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #48 kdy: Listopad 18, 2012, 15:17:43 »

Jarlaxl je... poznamenanej, no :-). Mám ho radši než Drizzta. Má alespoň nějakej charakter :-p.

Jestli ti jde o zabíjení nafoukanejch drowů, tak Drizzt by měl bejt první mrtvola v řadě.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #49 kdy: Listopad 18, 2012, 21:27:17 »

jako vaše nenávist k Drizztovi mě děsí :D ale je fakt, že nejlepší části jsou bez něj
já prostě mám rád takový ty taktický bitvy (hlavně námořní) ty zvraty na bojišti atd. takže jsem si vychutnával boj o Mithrilovou síň, plavbu s Deudermontem, a bitvu proti orkům na útese
a můj favorit je Pikl Kamenné rameno.... ou jé :D a samozřejmě Harpelovi... jak Harpel smažil zombíky spolu s mágem z Mořskýho skřítka je nezapomenutelný :D

btw: četl někdo trilogii Goblin Jig? nejvtipnější fantasy na jaký jsem zatím narazil
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #50 kdy: Listopad 18, 2012, 22:15:55 »

JCMurphy: tak to je sranda, zrovna tuhle knížku mi začátkem měsíce dával kámoš v pdb, že si to musím přečíst (říkal v podstatě to samý co ty). No dneska se k tomu dostanu, tak to se těším. Za nejvtipnější fantasy co jsem četl zatím považuju Kobercové od Prattcheta (nic společnýho se Zeměplochou), to taky doporučuju všem co se u fantasy rádi tleměj. :-D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #51 kdy: Listopad 18, 2012, 22:20:03 »

Pikl je kouzelná postavička, připomnělo mi to, jak jsem si kdysi v MM7 udělal klerikem trpaslíka, protože je to přeci proti všem zvyklostem :) Ovšem trpasličí duid to trumfl, hi hi. Harpelovi byli dobře podaní, právě na ně jsem si vzpomněl, když se kompletovala obrana Mitrilové síně. Dost mi tam chyběli. Větší vztah jsem si tam neudělal k žádné postavě, podle mě to bylo často tolik soustředěné na Drizzta, že to ostatní šlo do pozadí a tvořilo to jen kulisu. Khelben se tam jenom mihl, paní Stříbroluní byla vykreslena div ne jako vládnoucí loutka ... Robilard, to byl zajímavý týpek. V poslední trilogii mě pak v paměti utkvěla Šodra jako bojový mág. Čekal jsem, že do družiny zasáhne přímo, ale namísto toho se rozpadla ostřím meče Oboulda :/ Vlastně kdokoliv, kdo by se mi býval líbil, padl strašlivou smrtí :D

Nečetl, ale něco jsem o tom už slyšel.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #52 kdy: Listopad 18, 2012, 22:48:52 »

pak ještě jsem jednou zaexperimentoval a koupil si knížku: Živého mě nedostanou od Dušana Fabiána... zaujalo mě to hlavně, že hrdina na obálce vypadal jak nameless one z PST :D ale takovou zombie ironii a černej humor jsem nečekal

to s tím umíráním oblíbených postav je nepříjemný... v tom offspinu s Liriel Baenre byl mořský elf Xzorsh, sympaťák, chtěl se naučit používat magii... zhynul bídně někde ve stokách drowskou dýkou
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #53 kdy: Listopad 19, 2012, 08:35:51 »

Jo, všichni umíraj, tak to chodí. Ale Entreri žije. A to mi stačí, já jsem nenáročná. Fakt je, že Salvatore je vrahoun :-). Některý postavy fakt mohl ušetřit a nemělo by to žádnej drastickej dopad. Problém se zaměřenim pozornosti na Drizzta je ten, že tak nějak neni na co zaměřovat. Posledních pár knížek je to lepší, ale jinak...

Ale k tématu. Jak se díváte na sólování BG2? Mě nebaví mít celou skupinu a jsem názoru, že sólo se člověk naučí zdaleka nejvíc. Jenže jsem nedokončila celou hru a mám starost, že narazim na potíže. Dal to někdo? Na co se má dát pozor? Za co hrát?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #54 kdy: Listopad 19, 2012, 10:24:02 »

Já to nejvíc zredukoval tuším na 3 postavy - hrdina mnich, mág a druid (musel bych najít save). Základní hra jde dohrát určitě, na problémy jsem narazil až v datadisku zrovna u Draconise (v základní hře to je to např. pro bojovníka/paladina/hraničáře od Podtemna už legrace). Jinak ten mnich v podstatě postupoval sám. Za zloděje jsem sice táhl celou družinu, ale být to bojovník-zloděj, tak se vůbec nebojim. Díky bodcovým pastem je to ultimátní postava a k dispozici je i dost lektvarů neviditelnosti pro backstab. A pak samozřejmě druid shapeshifter, či jak se ten kit s vlkodlakem jmenuje. Určitě bych to chtěl jednou zkusit úplně bez družiny. Jak už jsem někde psal, i s plnou družinou se dá hodně přiblížit zkušenostnímu stropu, takže i sólo postava postupuje rychle.

JCMurphy myslím psal, že to sólo dohrál. Jinou otázkou by bylo, zda-li to jde sólo za všechna povolání. Za mágy nehraju, ale za kněze si to třeba moc dobře nedokážu představit, byť je mám dost v oblibě.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #55 kdy: Listopad 19, 2012, 10:42:32 »

Mám datadisk nainstalovanej, ale ještě jsem ho nehrála a hrát se nechystám. Nevim, jakou změnu přináší pouhá instalace. O těch pastech jsem dost četla, ale nejsem si jistá, jestli je to zrovna moje technika boje. Radši bych něco férovějšího :-). Fakt je, že mám zloděje ráda.

Ještě jsem se chtěla zeptat na ty speciální "perky" na větších levelech... dostávám to u dualclassu podle aktuálního povolání, nebo podle obou? Ještě se v nich neorientuju, dostala jsem je zatim jen u multiclass postav. Docela jsem koukala, že je dostanou tak brzy, ostatní maj zatim smůlu. Jen si říkám, jak to člověk s tim zlodějem přežije, než je začne dostávat.

Hlavně dualclass postavy se asi blbě expěj, co. Asi bude lepší multiclass, ale ti zas nemaj kity a musej bejt půl napůl... aaa, takový dilema.

Ten druid mě hodně zajímá, mohla bych dostat další info? :-).
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #56 kdy: Listopad 19, 2012, 10:56:47 »

Já říkal, že to plánuju, ještě jsem se k tomu nedostal :D nemám čas na takový projekty, ale do roka a do dne to určitě zkusím

systém tady funguje tak, že pro sólování se používá dualclass fighter lvl 9-12 aby člověk získal 5 bodů ve zvolené zbrani a půl až celý útok za kolo, pak se zvolí cokoliv co jde dualclassovat, takže mág, kněz, zloděj, druid - v případě bojovníka si můžeš zvolit berserk/kensai/lovec čarodějů u druhého povolání to už nejde

co se týče dualclassu, tak perky dostáváš za to "druhé povolání" s kterým dosáhneš toho lvlu, nemusím připomínat podmínky dualclassu - rasa člověk a atributy pro druhé povolání cca 17, nebo 15, teď nevím

u multiclassu s bojovníkem můžeš dát jenom 2 body do zbraní, a expy se dělí rovnoměrně, takže magické povolání se bude cítit trochu ošizené, na druhou stranu dostáváš perky za oba

doporučuju si naplánovat rozvoj postavy tady http://www.planetbaldursgate.com/iwd2/character/

a je lepší si ještě projet seznam předmětů na který můžeš narazit a kde, podle toho je dobrý si zvolit zbraň

někdo to dosóloval i s lučištníkem, shapeshifter je taky varianta, ale problém tady je ten, že tvůrci leč údajně chtěli, tak nedodělali formu greater werewolfa... existuje na to patch od fanoušků, ale nevím nevím... není to oficiální a osobně mi přijde s regenem, imunitou na zbraně a dmgem lehce overpowered

jinak můj plán je berserk válečník 12 lvl, zbytek druid, dual wield scimitary ( ve hře je pár hezkých kousků včetně jednoho co přidá útok za kolo navíc :)
i když druid je strašně ořezanej v BG, tak to nějak pude

asi nejoblíbenější je kensai 12, zbytek mág... kensai je sám o sobě zabiják s bonusem do obrany a útoku a trik je v tom, že zákaz zbroje neplatí na roucha od mága a místo helmy si můžeš dávat ty kouzelný šutry + kouzlo zbroj ti nahradí chrániče
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #57 kdy: Listopad 19, 2012, 11:12:56 »

Změna s datadiskem je asi místy ve zvýšené obtížnosti, ale hlavně zvyšuje zkušenostní strop pro celou hru, tím pádem zpřístupňuje epické dovednosti dříve a docela se vyplatí kvůli přístupné Watchers Keep (hodně zkušeností, hooodně zajímavých předmětů :)).

U dualclass jsou ty perky dostupné tuším opravdu jen proto nové povolání. U multiclass se to dostává za obě apod. Zajímavé je to hlavně u neutrálů, kde si lze vybrat perk za dobro nebo zlo (planetar vs deva apod.). Zloděj má kliku v rychlejším postupu po levelech, dost věcí v Athkatle se dá vyřešit s minimálním bojem. Navíc existuje jedna finta, najmout si do družiny mága a začít ho učit kouzlům, jsou za to zkušenosti. Pak mu ty kouzla smažeš a začneš znovu :) Tohle v Bioware moc nedomysleli. A hlavně bojovník na 9-12 levelu je dostatečný, aby se dokázal prosekat sám nebo alespoň utekl. Ty pasti jsou opravdu k nezaplacení.

Druid shapeshifter (přeměňovatel?) je dost zajímavý. Obecně je to za druidy z počátku za trest kvůli tomu blbému skoku mezi 14 a 15 levelem (rozdíl 1 500 000 zk), ale díky té lykantropii je to velmi dobrý bojovník. Sice nemůže nosti zbroj, ale v podobě vlkodlaka umí regeneraci, takže když mu dáš i Kangaxxův prsten, tak máš vystaráno. Jakmile se naučíš kouzlo železná kůže, tak je takměř i nezranitelný (zakouzlí se před přeměnou). Celkem lituju, že se mi ty savy ztratily, trénoval jsem kvůli tomu druida už od jedničky ... jo, abych nezapoměl, ono je ty kleriky/drudiy lepší rozehrávat od jedničky kvůli bonusovým knihám moudrosti.

Ale teď jeden dotaz ode mě. Pročítám manuály k IWD 1 a teď jsem znejistěl. Max. level s datadiskem je 30, tzn. když zvolim dualclass, bude výsledný level součtem obou, resp. level první povolání + level druhé povolání < nebo = 30? Jde mi to to, jestli neni možná díky limitu u mága třeba taková věc jako bojovník 9 + mág 25, což právě považuju za nesmysl.

Hah, tak jsem to nestihl ... :)
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #58 kdy: Listopad 19, 2012, 11:19:04 »

:D

když jsem soloval multiclassem, tak jsem byl fighter 30 druid 30, takže i u dualclassu jdou asi oba... tady není strop na expy, ale na lvly fakt je zase to, že max lvlu jsem dosáhl až v půlce Heart of Winter... nebylo by špatný skusit tripleclass fighter/mage/cleric
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #59 kdy: Listopad 19, 2012, 11:37:31 »

Aha, tak to je hodně zajímavé. Našel jsem zrovna ještě manuál k BGII-ToB a tam je právě vysloveně ten limit na zkušenosti. V IWD2 je to pak v manuálu řečeno jako součet levelů, tak jsem čekal, že v jedničce se spletli :) Docela mě to zvyklalo, zkusit něco takového, protože tohle už za úvahu stojí.

Jinak opravil jsem ty expy u druida, jsem to smotal dohromady. Level 15 je třeba 3mil., level 14 je 1,5mil., rozdíl tedy jen 1,5mil.

Edit: Můžeš sem ještě vložit to video na závěrečný souboj s Belhifetem?
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17