Do čtyř jsem sice nehrál, ale navečer jsem se rozloučil s Jaheirou a Minscem a na osmém levelu bojovníka opustil Irenicovo vězení s 200k zkušenostmi. Imoen byla za chvilku v tahu, takže všechno připadlo jen mě a vyrazil prodat co se dalo. Potom rychlý průlet cirkusem a hurá do Chudinské čtvrti. Ty dva kretény před vstupem jsem zmastil jak nic, pak souboj v aréně a drzá návštěva gladiátorské arény vzadu. Lehtinan to zabalil a následovala cesta do stok. Tam teď zápasim s mykonidy, na kontě mám 420k zkušeností. Vzhledem k tomu budu už brzo dualclassovat

Jde to rychle. Díky tomu, že haldu věcí nepotřebuju, tak vesele prodávám. Ještě než z těch stok vylezu, tak bych mohl mít už i přes 15k peněz. Spíš se obávám, co na mě zbyde, až to dualclassnu (na výběr je klerik nebo zloděj). Zatím nejotravnější je léčení - nejlevnější je spánek, mám odehrány skoro 3 neděle herního času. Horší je, že jsem tu postavu zase zmastil. Jako bojovník jsem se zaměřil na dlouhé meče (3 body) a bastardy (4 body - ten jeden jsem tam vrazil zas bez rozmyslu). Tím pádem kněz asi odpadá. Navíc jsem zapomněl, že by bylo dobré zvolit neutrální přesvědčení, takže druid vypadl taky.
Nebudu to nijak hrotit, kam se dostanu, tam se dostanu. Jakmile to nepůjde, tak skončim. Myslím ale, že základní hru bych mohl zvládnout celou, potíže čekám až v datadisku.
Edit1: Existuje někde tabulka, jak je to s tou rychlostí bojovníků podle levelu? V manuálech jsem našel jedinou zmínku u levelu 7 (IWD).
Edit2: Hm, nejenom, že jsem tu postavu zmastil, jaksi jsem si navíc zafixoval, že dualclassnout lze až na dalším přechodu levelu (vím, to jsem pochytil v třetí edici pravidel) - level 9, získání 250k zk na level 10 a místo levelu 10 dualclassnout. Jaké bylo moje překvapení, že jsem to mohl udělat hned po získání levelu 9 (trochu jsem doufal, že by se zk mohly přenášet, ale jasně, nepřenáší

). Už jsem mohl být zloděj level 11

Nevadí, pokračuju tedy do levelu 12, doufám, že se mi to vyplatí. Raději jsem si začal psát poznámky ... no, neni nad vlastní těžce vydřenou zkušenost

Chybí tedy 3k zkušeností na level 10, otrokáři za mnou, jdu na most a pak nejspíš pořešim kult oka.