Občas si sérii MM zahraju, ale mockrát jsem to tedy nehrál, přesto jsem si řekl, že zkusím něco jiného než tradiční družiny.
Zaujal mě zdejší rozhovor o složení družin, zejména těch 5 lichů v MM8. Mám momentálně rozehranou šestku, kde mám družinu rytíř, paladin, lučištník, druid, a osmičku, kde se to pokouším hrát jen za postavu upíra.
V šestce nejsem nějak moc daleko, bez bílé a černé magie to bude asi maso. Zatím to ale jde, a jednodušší dungeony zatím nepředstavují problém.
Osmička s upírem je o poznání horší, zejména povyšovací úkol na nosferatu byl náročný, zkoušel jsem to nejprve na pátém levelu, ale to jsem prostě vzdal (nepoužíval jsem u obchodů metodu save/load abych získal např. svitky neviditelnosti - spižírna kyklopů byla peklo jen co jsem vstoupil, korbuova krypta ještě větší), relativně slušně to šlo až na mnohem vyšším levelu. Přesto využívám bugů hry, kde se dá, navíc jsem měl ještě smůlu na artefakty na dostupných místech (Alvar apod.). Z kouzel používám všechno možné, velmi účinné je vysávání života (lepší jak regenerace nebo léčení), berserk, odstranění různých stavů atd.