Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:42:37
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10

Autor Téma: Tak kolik lidí schválně ještě hraje?  (Přečteno 32789 krát)

JCMurphy

• Starší člen
Tak kolik lidí schválně ještě hraje?
« Odpověď #105 kdy: Říjen 26, 2012, 17:23:12 »

Já taky preferuju jednu postavu... moje specialita jsou solo druidi, protože ve všech RPG v partě zaostávají, ale samotní jsou nejuniverzálnější
dohrál jsem s ním Icewind dale 1, skoro i 2, M&M VII a už mám naplánovanej Baldurs gate II :D možná zkusím i M&M VI, uvidím
právě z toho důvodu mi NWN neskutečně sedlo a taky mi přijde, že možnosti RPG tam jsou nejproracovanější
Gothic je taky moje srdcovka, bohužel to na netbooku s nVidia ION nějak nemůžu rozjet :(
a ono i když jsem kdysi hrál M&M s partou, tak vždycky jsem měl jednoho oblíbence, kterej dostával to nejlepší na úkor ostatních

a j co máš prosimtě za zaměstnání, že to k čemu jsem se dokopával dva týdny stihneš za dva dny?????
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #106 kdy: Říjen 26, 2012, 18:05:21 »

Gothic je v tomto perfektní, tam mi to nepřijde stejně jako právě v TES sérii nebo Zaklínači. U NWN to však je zvláštní, člověk si nemá moc kde pokecat a tak v datadisku jsem s radostí uvítal Deekina :) Bude to určitě tím světem. V BG2 jsem se dostal na nejmenší družinu v počtu 3 - já mnich a 2 kouzelníci. BG 1 hraju víceméně jen s hlavním charakterem, ale stejně sebou táhnu i ostatní. IWD jsem zkusil take v trojici, ale nějak se mi nedařilo bojově.

Druida jsem si celkem oblíbíl, vlastně je to vedle paladina jediná postava, se kterou jsem dojel celé BG. K jeho většímu upřednostňování mě dovedla už M&M IX, kde je jako charakter docela vypilovaný. Škoda, že se nedostal do osmičky.

Ad Morrowind: Netušil, atributy uměle nenavyšuju, taky to nechávám tak, jak to leze s levelem. Alchymie je pro mě dobrým zdrojem příjmu, z lektvarů je to pak typicky Levitace a Léčení (+ v počátku léčba nemocí).  Celkem mě Morrowind přirostl k srdci, hlavně to bylo svého času něco jiného. Do té doby jsem znal akorát svět M&M a FG.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #107 kdy: Říjen 26, 2012, 18:31:06 »

je fakt, že příběhově a konverzačně NWN strašně pokulhává a v těch questech nejsou žádný zvraty
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #108 kdy: Říjen 26, 2012, 19:23:44 »

Nejlepší je z jedničky datadisk Hordes of the Underdark. U dvojky to bylo o poznání lepší, ale zas mě to přišlo omezenější co se týče volnosti (cesta se mi zdála mnohem více nalinkovaná). Dialogy se mi líbily, ale zklamala mě romance - v datadisku jsem marně čekal a doufal, že druidka vstane z mrtvých :( Každopádně NWN bych si určitě nelajs za mága nebo kněze, i jako paladin jsem měl dost co dělat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Adam23

• Pokročilý
« Odpověď #109 kdy: Říjen 26, 2012, 20:36:04 »

Pěkně jste tu zaspamovali :) Koukám, že solo hry jsou populrní. Já maximálně zkoušel 2 druidky v šestce, s jednou postavou bych se bál těch ostatních 3 hrobů :(
IP zaznamenána

VOSA

• Host
« Odpověď #110 kdy: Říjen 27, 2012, 07:34:56 »

Bohužel teď, zejména kvůli studijním povinnostem, nemám tolik volného času, kolik bych potřeboval a chtěl. Přesto se řadím mezi sólisty a mám rozehranou 8mičku za osamoceného minotaura.

Zrovna včera jsem se k tomu po čase dostal. Mám nějaký lvl 52. Se svitkem ochrana před magií jsem úspěšně vymlátil Prastarý trolí domov a potom jsem ještě zabil Jerica W... (teď nevím jak se jmenuje ten hlavní drakobijec - no co, je ráno :-)). Používám Baltazarovu sekyru, protože se snadno opravuje. Jen škoda, že nešla očarovat svitkem upíří zbraň :-C

Dosavadní hra celkem bez problémů, ba dokonce mě příjemně překvapilo, že jsem relativně brzy a snadno vymlátil Laboratoř šílené nekromantky a upíří kryptu (je fakt, že na to jsem měl Sekyru + 12 pohromu nemrtvých). Zatím mám pocit, že by to mělo být dohratelné. Pokud bude dost svitků ochrana před magií...

Možná bych pak rekreačně rozjel 7mičku, tedy pokud mi to na Vistách půjde :-C
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #111 kdy: Říjen 27, 2012, 11:06:05 »

4Adam23: Ale ve chvíli, kdy bych to přesunul do samostatného topicu, tak tam rázem všichni přestanou přispívat :D

Šestka s druidama musí být zajímavá, nejtěžší na tom je asi povyšování, protože to zabere docela dost času.
IP zaznamenána
This is the end ...

Adam23

• Pokročilý
« Odpověď #112 kdy: Říjen 27, 2012, 11:52:21 »

No já měl nutkání založit to solo vlákno :D Momentálně mám teda rozehranou šestku se 4 druidama a povyšování není problém, ten 21. březen je tak akorát, a pak za měsíc klidně druhý stupeň.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #113 kdy: Říjen 27, 2012, 12:50:53 »

No jo, to znám z jinýho fóra, jak do toho někdo sáhne, všichni diskutující utečou :-D. Tak to prostě je :-). Ale já myslim, že pokud  lidi slušně komunikujou, pak je jedno, kde k tomu dochází :-).

Hehe, taky hraju sólo jen 8čku, taky mě ty hroby děsej a mám z nich výčitky :-).

Jinak hlásim vybitej Krystal a až se vrátim domu, dorazim hlavní pevnost a jde se do finále. Zároveň mám poslední nájemnej lov na ohnívajícího... tedy ohnivýho elementála, takže to tam rovnou splnim a budou expy. Jo jo, troll. Je to silná troll. Hloupá, ale silná. Asi si sjedu pro radost ještě jedno sólo. Jen ještě nevim za co. Láká mě minotaurus, a nebo si naedituju dračisko. Dračiska jsou překvapivě poměrně slabý, ale já je mám ráda, maj sladký čeníšky. Taky se mi líbí, jak jsou bezúdržbový a uměj lítat. Jo, při srovnání s bratrovo temnym elfem vypadaj trošku... no řekněme méně schopně :-D. (Nikdo už mi nebude tvrdit, že jsou přehnaně silný. Viděla jsem licha, viděla jsem temnýho elfa, viděla jsem supertrolla na steroidech, jedinej slabej mi připadá ten minotaurus  :-p. Ale ten je taky sladkej. Asi ho fakt zkusim. Jen mě deptá, že nemůže nosit boty a helmu.)

Baldurs gate 2 jsem se nikdy nepřinutila dohrát. Mám to rozehraný, možná až se budu zas někdy nudit.

MM6 s druidama? Já ty povyšováky plnila jen asi 2x. Je to strašně komplikovaný a časově omezený, už znova nikdy. Fakt je, že v mm6 ten q člověk nijak nutně nepotřebuje, může mít mistry i bez něj.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #114 kdy: Říjen 27, 2012, 12:52:50 »

Ou jee, a zase jsem se nepodepsala :-p.

Edit: Solo troll dohranej, skóre zhruba 5200, 100lv, po dohrání doexpeno na 130. 2200 hpček.

Rozehranej minotaur. Vnímám ho jako fakt slabýho, takže jsem hodně zvědavá, jak si poradí.
IP zaznamenána

Shizuma

• Nováček
  • *
« Odpověď #115 kdy: Listopad 03, 2012, 14:28:39 »

Je skvělé, že tuto hru lidi ještě hrajou :')
Já si zrovna včera nainstalovala MM VI , problém je, že s ntb to má trošku problém - jako tlačítka na létání :D Nahoru to jde snadno, dolů to musím řešit přes "Fn" ale tak člověk by si zvykl :D
Nejhorší je, že v tom nejede hudba O.O Což je podle mě jedna z nejlepších věcí na MM, hudbu si živě pamatuji furt :D
A ještě teď si živě pamatuju, jak jsem byla nemocná (v pátý nebo čtvrtý O.O třídě - týjo, je možný, že už je to asi 11 let, co jsem to hrála někdy poprvý? :D) a máma volala do školy, že jsem nemocná - byl to týden před vánocma a já vedle ní seděla a pařila MM VI, venku popadával sníh a já zrovna řešila zimu v Mrazivé vrchovině :D Proto od té doby MM VI hraju nejradši někdy kolem zimy, před Vánocma. :D Je to pro mě asi něco takového jako když malý děcka čekaj na zlatý prase. Tak já hraju MM VI :D
Ale hraju pořád - a myslím, že budu hrát pořád i za deset let :D I kdybych se měla uchovat nějaký starý počítač aby mi to jelo :D
Ale někdy mám chuť si to zahrát trochu jinak - třeba všechny stejný postavy - a pak stejně vytvořím svou nejoblíbenější družinu :D
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #116 kdy: Listopad 03, 2012, 16:58:49 »

Shizuma: s obojím by ti mohl pomoct MM6 GrayFace patch. Nejen že podporuje přehrávání MP3 místo audio CD (to umí i verze z GOG.com), ale Sergoj k patchi vyrobil ještě prográmek na předefinování kláves. Nikdy jsem jeho patch nezkoušel, ale co čtu u nás i v cizině, až na naprosté výjimky všem lidem funguje dobře.
https://sites.google.com/site/sergroj/mm#TOC-GrayFace-MM6-Patch-v1.11.2

Možná hodně lidí (já určitě) má spojeno hraní MM6 a 7 nejvíc s podzimem až zimou. Od tý doby co v říjnu 2000 vyšla v Levelu šestka a přesně rok na to sedmička, tak jak venku zlátnou stromy, člověk se neubrání a musí hrát. :-D Ale takhle s určitým ročním obdobím mám spojeno víc her. :-)
IP zaznamenána

Shizuma

• Nováček
  • *
« Odpověď #117 kdy: Listopad 03, 2012, 18:31:38 »

Majk ooo, ono to funguje, díky moc! :D Jen doufám, že mi ten patch nezpůsobí žádný velký bugy :D
Nejhorší na tom je, že jak to člověk spustí, nezávisle na tom, jestli hraje deset minut nebo hodinu, najednou není večer ale už ráno :D
a některý hy nemám spojený jen s roční dobou ale také i s denní dobou - takový střílečky jsou nejlepší hrát v noci :D To je pak panečku o nervy, jestli tě někdo nezastřelí a ty myší neuděláš díru do stropu jak se lekneš :'D

Btw to "solo" v šestce (sedmičce) znamená, že ty tři zbývající nechám umřít? :D To je docela smutný, když tam na mě čumí tři hrobečky, případně tři vymýcený lebky :D I když by to šlo asi zlepšit tím, že bych na monitor nalepila kousek papíru, ale aby zas ty potvory neprosvítaly :D
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
« Odpověď #118 kdy: Listopad 03, 2012, 18:42:26 »

Super že ti to pomohlo. :-)

Jo, ty tři necháš umřít, nebo jak jsem to udělal já a asi většina lidí, prostě založíš si hru, hned uložíš a ještě předtím než cokoliv uděláš, tak v save editoru ty tři umřeš ručně (nastavíš jim zdraví na mínus 200 nebo tak a je to). Koukat se na hrobečky mi přišlo divný asi deset minut, pak jsem si zvyknul. :-D Pak se dají ještě lidi rozdělit podle toho, jestli využívají inventáře mrtvolek (tam přiznám se patřím) nebo jestli poctivě hrají jen s inventářem živé postavy.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #119 kdy: Listopad 03, 2012, 19:34:58 »

save editor... amatére... já je topím :P
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10