Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:38:33
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6

Autor Téma: MM X Legacy v roce 2021  (Přečteno 46531 krát)

Kusák

• Pokročilý
Re:MM X Legacy v roce 2021
« Odpověď #60 kdy: Srpen 30, 2021, 22:13:23 »

Tak prosím napiš, která to je (samozřejmě ne odkazem). Jsou tam verze od 1,9 GB až po 4,3 GB, jen u jedné je 1 palec nahoru, ostatní jsou bez hodnocení nebo dokonce i palce dolů. Já mám sice hru koupenou, ale nerad bych se dočkal toho, že ji stáhnou i z UPlay a bude po žížalách. Takže bych měl rád (klidně pirátskou) zálohu. Když už jsem se tu měsíc páral s MODem "Honorary promotion", tak bych si to rád ještě někdy zahrál. Navíc bych rád v modování pokračoval,  tedy pokud na to bude čas a nálada. Ani mi moc nevadí, že už je to v podstatě mrtvá hra.
« Poslední změna: Srpen 30, 2021, 22:19:57 od Kusák »
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #61 kdy: Srpen 30, 2021, 22:49:51 »

Ta od Templayera. Akorát používá starší systém savů a nepodařilo se mi na tom rozchodit češtinu (čeština jako taková jde, ale nefungují savy). Hry alůe většinou hraji v angličtině, tak mi to omezení nějak nevadilo. Každopádně počítám, že bude funkční i ta od Reloaded.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #62 kdy: Srpen 31, 2021, 10:53:22 »

V tom patchi, co jsem dal do sekce Ke stažení, je popis, jak ty verze fungují. V principu jsou jen dvě a pro obě platí, že každou lze snadno převést na tu druhou, takže řešení toho problému s češtinou jsem k tomu patchi přiložil také ;) Pokud by opravdu došlo na nejhorší a Ubisoft od toho dal definitivně ruce pryč, pak bych nejspíš sesmolil i komplet článek.
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #63 kdy: Srpen 31, 2021, 13:39:10 »

Můj osobní tip je, že Ubisoft od toho dá ruce pryč a bude mu jedno, co se s tím děje. Kdyby mu šlo jen o to vypnutí serverů, tak klidně mohl použít úpravu od Hexasonica jako vodítko, zabalit podobnou úpravu do nějakého patche a dát to ke stažení jako update hry na steam/uplay,... . Nic z toho doteď neudělal, takže dle mě počítá s tím, že si hráči nějak poradí sami, což se stalo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #64 kdy: Říjen 24, 2021, 14:45:43 »

Jak už jsem psal v novinkách, MMX je opět v prodeji a plně funkční. Tedy rád bych potvrdil, že je plně funkční, ale problém je v tom, že oprava se nejspíše týká jen Steam verze hry, protože Uplay verze zůstala beze změny! Navíc Uplay verze se narozdíl od Steam verze do prodeje nevrátila.
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #65 kdy: Říjen 24, 2021, 19:27:11 »

Což tedy znamená co? Že je hra funkční, ale ubisoftí servery jsou nadále vypnuté? Možná bych tu hru i koupil, když už není rozbitá, ale zajímalo by mě, co tedy funguje a co nefunguje... A DLC jsem koukal, že jsou zdarma, čili na začátku dostane hráč tu sadu těch artefaktů/relikvií?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #66 kdy: Říjen 24, 2021, 22:21:47 »

Ubisoftí servery jsou určitě vypnuté, protože všechny bugy, které s tím souvisejí, ve hře zůstaly. Zřejmě jen někdo zapomněl nahrát opravenou instalačku do Uplay, takže určitě zatím nekupovat. Oficiálně by mělo být jako bonus dostupné jen DLC Sokol a Jednorožec, to ostatní byly totiž Uplay odměny a ty jsou vázané právě na ty vypnuté servery. Steam verze prý aktualizovaná je, ale to nemohu potvrdit a kupovat to jen kvůli zkoušce taky nehodlám. Jinak pro úplnost cituji oficiální oznámení od Ubi_Nacho:

On June 1st, we made the decision to remove Might & Magic X – Legacy from sale following an unexpected issue that occurred after we shut down various services for security reasons, which prevented players to access some parts of the game and its DLCs. Our teams have spent the last few months investigating and testing the different solutions to make sure players’ experience lives up to our standards in terms of quality of service.

Today, we’re happy to announce that all conditions are met to bring the game back to the Ubisoft Store and to Steam, and that new and returning players can now venture into the wide and mysterious world of Ashan again. In addition to the base game, we also took this opportunity to give all fans of Might & Magic X – Legacy the freedom to extend their adventure by accessing the DLC “The Falcon & the Unicorn”, entirely for free.
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #67 kdy: Říjen 24, 2021, 22:50:43 »

Určitě bych to koupil na steamu. Každopádně počkám, protože počítám, že časem to bude ve slevě a hlavně to někdo do té doby riskne přede mnou, a aspoň v komentu na steamu se dočteme, jak to tedy (ne)funguje doopravdy.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #68 kdy: Říjen 25, 2021, 10:13:31 »

On June 1st, we made the decision to remove Might & Magic X – Legacy from sale following an unexpected issue that occurred after we shut down various services for security reasons, which prevented players to access some parts of the game and its DLCs. Our teams have spent the last few months investigating and testing the different solutions to make sure players’ experience lives up to our standards in terms of quality of service.

Takže v podstate to vypli pre našu bezpečnosť  :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #69 kdy: Říjen 25, 2021, 11:44:12 »

Jako jo, je to vtipný důvod :) Nevím, jakou bezpečnost mají na mysli, protože ty servery poskytují stejné služby všem Uplay hrám.

Ráno jsem se rozhodl zakoupit Steam verzi MMX, abych mohl poreferovat, jak se to s tou opravou tedy má, takže ...

1) hra je skutečně opravená, všechny postupové bugy jsou odstraněné
2) DLC Sokol a Jednorožec je dostupné bez problémů (u již existující instalace ještě před opravou někdo hlásil, že to vyžaduje klíč, ale mě to bere klíče automaticky, nic nikam nemusím zadávat - nechal jsem propojit účty)
3) krom DLC je dostupný i PAX bonus Hromomečova helma
4) naopak nedostupné jsou všechny Uplay odměny (Sana, set relikvií, dungeon Mňaukání)

Způsob opravy jsem moc nezkoumal, ale knihovna Legacy.Core.dll je shodná s originálem a celkově nejde v instalaci hry poznat, že by tu bylo něco modifikované nebo něco navíc. Trochu se obávám toho, že oprava spočívá v částečné aktivaci původních služeb serverů podpory, takže přímo ve hře nic opravené není. Zřejmě se také v tichosti předpokládalo, že tím pádem se automaticky "opraví" i Uplay verze, ale to se bohužel nestalo.

Každopádně na hru lze stále aplikovat modifikovanou knihovnu Legacy.Core.dll - ostatně pro toho, kdo by toužil i po Uplay odměnách, jiná možnost ani není ;) Příslušný patch tedy ponechám ke stažení.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #70 kdy: Říjen 25, 2021, 21:57:41 »

Oh, ano, klasický: "my vás poškozujeme pro vaše vlastní dobro" :-D. Já bych se styděla něco takovýho napsat, ale fakt že, že to asi lidi žerou, jinak by to ty firmy nedělaly.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #71 kdy: Říjen 28, 2021, 00:22:10 »

No a já bych řekl, že spíš měli za to, že už to je promlčený. Dělali mrtvyho brouka, vlna se přehnala a zákazníci si to opravili sami a vysumelo to.

Moc nechápu, proč teď přichází s nějakým polovičatým řešením. Kdyby s tím přišli hned druhé den, tak neřeknu. Ale takhle?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #72 kdy: Říjen 28, 2021, 10:46:48 »

Je pravdou, že ten Steam asi hořel nejvíce, protože tam dochází k nějakému tomu šachování s klíči a kdo neměl hru už nainstalovanou z minula, tak mu nešlo aktivovat DLC. Každopádně jsem čekal, že půjdou spíš tou neoficiální cestou, upraví Legacy.Core.dll a upravenou instalačku nabídnou ke stažení. Jenomže ono to asi nejde kvůli interním pravidlům ohledně nasazení Uplay. Jako pro nás pro hráče asi dobrý, alespoň nemusíme řešit crack a máme jistotu i do budoucna.

S tím Uplay je to katastrofa obecně, co teď hraju asasíny, tak tam je plno starších dílů nepodporovaných, takže se už nedostanu k řadě odměn.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #73 kdy: Říjen 28, 2021, 19:47:38 »

No, hlavně já nevím, jak to funguje na Steamu s hrama z Uplay, ale když jsem měl ještě R.U.S.E. na Uplay, tak se při spuštění přes Steam stejně nejdřív spustil Uplay apak teprve hra. Známým,co máj Assassin's Creed Odyssey, Origins a Valhalla na Steamu, se stejně nejdřív aktivuje Uplay a pak teprve hra. Tak jak to může jít na Steamu a na Uplay ne, když Steam je jen prostředník pro Ubisoftu hry?

Podobně to mám u Dragon Age 3 aSW: Jedi Fallen Order. Ten zase vyžaduje Origin..
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #74 kdy: Říjen 28, 2021, 20:34:04 »

Jááá, si nemyslim, že steam je jen prostředník, mám takovou teorii, že je to spíš tak, že autoři toho programu (Uplay, Origin) vztekle trvaj na tom, že se to prostě musí spouštět a autorizovat ty hry, a prostě musí a musí a dup dup :-D.

Nemám zkušenost s Uplay, ale mám zkušenost s Originem. A Steam ho sice vždycky spustí, ale ne vždycky čeká, až se do toho Originu reálně přihlásim :-D. Stejně jako jsem ty hry na Steamu koupila, ze Steamu nainstalovala, si je Steam taky spouští, zatim co Origin zmateně žádá přihlašovací údaje. Taky mám ve hře normální Steam overlay.

Takže klidně věřim tomu, že to na Steamu funguje jinak.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6