Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 12:28:54
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM X Legacy v roce 2021  (Přečteno 46467 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:MM X Legacy v roce 2021
« Odpověď #30 kdy: Červenec 11, 2021, 11:43:08 »

Jak jsem slíbil, tak i činím. Včera se mi povedlo projít do Act II, takže jsem celé řešení zabalil do jednoho souboru a ten si nyní můžete stáhnout, viz

mmx_patch.zip

Bez patche jsem měl opravdu dialog u Leva zašedlý (to se mi předtím nikdy nestalo), takže bych se dále bez úpravy datových souborů nedostal. Modifikovaná knihovna Legacy.Core.dll tohle bravurně vyřešila a nyní už se pohybuji po okolí Seahavenu (voják z mostu zmizel). Vzhledem k tomu, že funguje i přechod do DLC a získal jsem všechny bonusové relikvie včetně "vzácné" Hromomečovy helmy, tak si dovolím říci, modifikovaná Legacy.Core.dll vyřešila všechny problémy s vypnutím serverů podpory.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ali

• Nováček
  • *
« Odpověď #31 kdy: Červenec 11, 2021, 12:19:45 »

Skvělá práce. To znamená, že si v budoucnu konečně zahraju bez jakýchkoli omezení. On ten voják na mostě je opruz.

Jinak, právě jsem dořešila Lebkovou skálu a dál připravuju útěk ze žaláře. Zatím jsem nenarazila na žádná omezení. V závěru hry si chci ještě vyzkoušet editaci xml pro aktivaci DLC.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #32 kdy: Červenec 11, 2021, 16:53:27 »

Jak jsem slíbil, tak i činím. Včera se mi povedlo projít do Act II, takže jsem celé řešení zabalil do jednoho souboru a ten si nyní můžete stáhnout, viz

mmx_patch.zip

Dýky určite odskúšam. Tvoj spôsob je určite pohodlnejší. Momentálne blúdim v Hrobke tisícov hrôz :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: Červenec 13, 2021, 16:49:26 »

Eh, video jsem zase znepřístupnil, mě se tam bohužel dostala chybka, kdy není vidět prostředí hry. Zítra to přetočím a vydám znovu :)
« Poslední změna: Červenec 13, 2021, 19:00:44 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #34 kdy: Červenec 14, 2021, 09:05:51 »

Když už se mi to včera tak nepovedlo, tak jsem před dalším natáčením videa využil příležitosti a probral jsem se těmi úpravami krok po kroku. Je to vskutku zajímavé, protože nyní jsem schopný editovat mnohem více věcí ve hře, respektive trošku jsem pronikl do toho, jak jsou některé věci ve hře realizovány :) To je docela zajímavé z pohledu možného modování.

Nicméně nyní vím, jaká je souvislost mezi daným ulc modulem a konkrétní částí hry. Nedokázal jsem zatím akorát rozklíčovat jeden trigger. Tohle je zrovna pasáž, kde se s Hexasonicem v úpravě lišíme (ostatní máme kupodivu stejně). Podle mě to skutečně není nutné upravovat komplet, ale ten trigger má něco do činění s povyšovacími úkoly, takže nejprve bych rád prošel celou hru s tou mou verzí a budu to řešit až ve chvíli, kdy nastane nějaký problém.

Každopádně kdo má přístup k Steam verzi, tak mi prosím pošlete Steam verzi knihovny Legacy.Core.dll. Nyní jsem schopný provést změny bez ohledu na testování a jsem dokonce schopný udělat identickou úpravu s Hexasonicem i bez jeho patche ;) Ono na tom opravdu nic není, jenom je to o zvyk (dnSpy je hodně přehledný). Nakonec se snad ještě začnu C# věnovat více :D

Jinak pokud jde o ty souvislosti ...

V rámci Legacy.Core.dll se hledá metoda Legacy.Core.Api.LegacyLogic.ServiceWrapper, konkrétně všechna místa, kde je použita. Těch je celkem 7 (vlastně 8, Legacy.Core.Tracking.TrackingManager má dvě hodnoty):

Legacy.Core.MapLoading.MapLoader
Legacy.Core.Mods.ModController
Legacy.Core.NPCInteraction.Conditions.PrivilegeUnlockedCondition
Legacy.Core.NPCInteraction.Conditions.RewardUnlockedCondition
Legacy.Core.PartyManagement.Party
Legacy.Core.Tracking.TrackingManager
Legacy.Core.UpdateLogic.Preconditions.UnlockKeyPrecondition

přičemž Legacy.Core.Mods.ModController a obou Legacy.Core.Tracking.TrackingManager si nevšímáme (Legacy.Core.Mods.ModController by třeba narušil možnost ukládání).

Dialog s Levem:

Legacy.Core.NPCInteraction.Conditions.PrivilegeUnlockedCondition.CheckCondition(Npc)

Arcimážka Sana a úkol s dungeonem Mňaukání (Tamina):

Legacy.Core.NPCInteraction.Conditions.RewardUnlockedCondition.CheckCondition(Npc)

Set relikvií a Hromomečova helma:

Legacy.Core.PartyManagement.Party.CheckUnlockUplayPrivileges.Rewards()

- první podmínka zpřístupní set relikvií
- druhá podmínka zpřístupní Hromomečovu helmu
- třetí podmínka jsou zřejmě tapety na plochu (???)

DLC (zpřístupnění úkolu Nepohodlní svědci):

Legacy.Core.MapLoading.MapLoader.TriggerDLC()

Ostatní:

Tady se právě s Hexasonicem lišíme.

Legacy.Core.UpdateLogic.Preconditions.UnlockKeyPrecondition.Evaluate(PreconditionInputArgs)

- aktivace DLC a odměn, které vlastně obejdeme už přímou editací předchozích kódů, je proto jedno, co tu je, ale Hexasonic to má (zřejmě pro jistotu) celé nahrazené a vrací na Evaluate true ...

private bool Evaluate(PreconditionResultInputArgs p_args)
   {
      return true;
   }

- já to tedy nechává beze změny

Legacy.Core.UpdateLogic.Preconditions.UnlockKeyPrecondition.Trigger()

- ??? ... smysl kódu zatím tak úplně netuším
- Hexasonic natvrdo nastavuje výsledek první podmínky (kladná odpověď na dostatečné oprávnění k obsahu), já tu podmínkovou část smazal kompletně celou

PreconditionEvaluateArgs preconditionEvaluateArgs = new PreconditionEvaluateArgs(true, false, null);
     preconditionEvaluateArgs.ShowMessage = false;
     LegacyLogic.Instance.EventManager.InvokeEvent(this, EEventType.PRECONDITION_EVALUATED, preconditionEvaluateArgs);

IP zaznamenána
This is the end ...

Ali

• Nováček
  • *
« Odpověď #35 kdy: Červenec 14, 2021, 10:18:12 »

Velmi zajímavé pojednání. Já už se včera podívala na video. Je to srozumitelné a docela to svádí k experimentům.

Co se týče hry, objevil se mi zcela zvláštní bug. Asi v polovině souboje s keramickým pavoukem mi ten neposeda najednou zmizel a hra přetrvávala v modu souboje. Nebyl nikde k nalezení, doslova se vypařil. Při dalších dvou pokusech, téměř u konce boje, zas přestaly postavy reagovat. Tzn. dalo se mezi nimi přepínat, zobrazit inventář či kouzla, ale nepohnuly se. Chvíli jsem si opravdu myslela, že jsem dohrála, ale nakonec se hra umoudřila a ten souboj jsem dokončila. No, snad se to nebude moc často opakovat.
IP zaznamenána

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #36 kdy: Červenec 14, 2021, 15:07:53 »

Ahoj,
nechci zaplevelovat toto vlákno, ale můj dotaz s tím souvisí. Chtěl bych hru modifikovat, aby šlo plnit i povyšovací úkoly za povolání, která nejsou v družině. Pokud je tu někdo dost fundovaný, tak prosím odpovězte do vlákna:
https://www.svetmightandmagic.cz/forum/index.php?topic=1217.0
Zkusil jsem napsat i Haxasonickovi na fórum, uvidíme, zda se tam vyjádří.
« Poslední změna: Červenec 14, 2021, 15:29:33 od Kusák »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #37 kdy: Červenec 14, 2021, 17:11:32 »

Kusák: Ahoj, ještě před 4 lety Alberios pracoval na přepisu enginu hry (https://github.com/Albeoris/MMXLegacy), takže spíš se zkus obrátit na něj, protože ten bude vědět o struktuře skriptů asi nejvíc.

Ali: budu to muset sjet znovu, protože zrovna MMX má problém s některými natáčecími programy, kdy se musejí přepínat režimy nahrávání, jenomže to zase třeba Bandicam neumí dělat za provozu. Ve hře jsem si taky všiml, že se AI občas chová podivně, už 2x jsme s nepřítelem skončili v situaci, kdy mě odmítl pronásledovat za roh. Vybavuji si, že něco podobného se dělo už v Early Accessu a pak ještě ve verzi 1.3, ale z verze 1.4 si to pro změnu nevybavuji vůbec (ve verzi 1.5 jsem hrál jen datadisk, takže u ní nemohu soudit).
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #38 kdy: Červenec 15, 2021, 00:26:18 »

Nyní by to mělo být zcela v pořádku :)

IP zaznamenána
This is the end ...

Kusák

• Pokročilý
« Odpověď #39 kdy: Červenec 15, 2021, 09:17:24 »

Jedna drobnost:
pokud jste si někdy aktivovali Hromomečovu helmu postupem z vlákna:
https://www.svetmightandmagic.cz/forum/index.php?topic=953.msg10371#msg10371
tak po aplikaci patche kvůli vypnutí serverů ji pak budete mít 2x. Patch totiž dává helmu rovnou do základního vybavení a pak ji dostanete ještě jednou při splnění úkolu Hledání práce.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #40 kdy: Červenec 15, 2021, 23:18:42 »

Máte tu hru na uplay? Já jen, že jsem jí tam dřív měl a nyní jí tam nemám. Ale mám za to, že jsem tam měl i mm6 a ten tam taky nemám. Tak nevím, jestli jsem tam neměl někdy ještě nějaký jiný účet, ale spíše myslím, že ne.

edit. tak v tom jejich programu jsem jí našel, ale přes jejich web v seznamu her se nezobrazí. A v gog galaxy taky ne.
« Poslední změna: Červenec 16, 2021, 15:09:35 od Milhaus »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #41 kdy: Červenec 16, 2021, 08:59:48 »

Ahoj, áno mám ju stále v zozname. Išlo ju aj znova nainštalovať a funguje aj synchronizácia save.
Akurát keď chcem spustiť hru priamo cez ikonu MMX z plochy, chce to stále vložiť aktivačný kód.
IP zaznamenána

Uran

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #42 kdy: Červenec 16, 2021, 12:55:05 »

Jak je to se zálohou a případnou obnovou při reinstalaci Windows nebo když se Ubi rozhodne instalaci uplně odstříhnout. Funguje to celé offline (nemyslím ty w verze jen s upravou dll knihovny). Mám hru nainstalovanou přes Uplay/UbisoftConnect. Jde mi o to jestli stačí zazálohovat jen složku se hrou. Registry nic?
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #43 kdy: Červenec 16, 2021, 16:29:00 »

Uran: hra si pamatuje Tvoje sejvy a nastavení, ale musíš být online. Vždycky po vypnutí hry probíhá synchronizace s cloudem, kam se všechno nahraje (pokud Ti to nehodí nějakou chybu). Při nainstalování na novém PC nebo systému se hra při prvním spuštění pokusí znovu stáhnout sejvy a nastavení z cloudu (musíš být opět online). Pokud nejsi, dojde k novému vytvoření sejvů a nastavení, což by pak mohl vést ke kolizi (Steam se Tě zeptat, zda chceš dát přednost starším souborům z Cloud nebo novějším z PC), Uplay nevím.

Ale ruku na srdce - ruční zálohou sejvů někam na flešku nebo externí disk určitě nic nepokazíš.:-)
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #44 kdy: Červenec 16, 2021, 17:28:27 »

Na Uplay je to rovnaké. Zálohovanie sejvov hier riešim už roky cez aplikáciu do Dropboxu.
IP zaznamenána