Jako jo, je to vtipný důvod

Nevím, jakou bezpečnost mají na mysli, protože ty servery poskytují stejné služby všem Uplay hrám.
Ráno jsem se rozhodl zakoupit Steam verzi MMX, abych mohl poreferovat, jak se to s tou opravou tedy má, takže ...
1) hra je skutečně opravená, všechny postupové bugy jsou odstraněné
2) DLC Sokol a Jednorožec je dostupné bez problémů (u již existující instalace ještě před opravou někdo hlásil, že to vyžaduje klíč, ale mě to bere klíče automaticky, nic nikam nemusím zadávat - nechal jsem propojit účty)
3) krom DLC je dostupný i PAX bonus Hromomečova helma
4) naopak nedostupné jsou všechny Uplay odměny (Sana, set relikvií, dungeon Mňaukání)
Způsob opravy jsem moc nezkoumal, ale knihovna Legacy.Core.dll je shodná s originálem a celkově nejde v instalaci hry poznat, že by tu bylo něco modifikované nebo něco navíc. Trochu se obávám toho, že oprava spočívá v částečné aktivaci původních služeb serverů podpory, takže přímo ve hře nic opravené není. Zřejmě se také v tichosti předpokládalo, že tím pádem se automaticky "opraví" i Uplay verze, ale to se bohužel nestalo.
Každopádně na hru lze stále aplikovat modifikovanou knihovnu Legacy.Core.dll - ostatně pro toho, kdo by toužil i po Uplay odměnách, jiná možnost ani není

Příslušný patch tedy ponechám ke stažení.