Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:44:06
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM X Legacy v roce 2021  (Přečteno 46547 krát)

Uran

• Mladší člen
  • **
Re:MM X Legacy v roce 2021
« Odpověď #45 kdy: Červenec 17, 2021, 16:15:59 »

Uran: hra si pamatuje Tvoje sejvy a nastavení, ale musíš být online. Vždycky po vypnutí hry probíhá synchronizace s cloudem, kam se všechno nahraje (pokud Ti to nehodí nějakou chybu). Při nainstalování na novém PC nebo systému se hra při prvním spuštění pokusí znovu stáhnout sejvy a nastavení z cloudu (musíš být opět online). Pokud nejsi, dojde k novému vytvoření sejvů a nastavení, což by pak mohl vést ke kolizi (Steam se Tě zeptat, zda chceš dát přednost starším souborům z Cloud nebo novějším z PC), Uplay nevím.

Ale ruku na srdce - ruční zálohou sejvů někam na flešku nebo externí disk určitě nic nepokazíš.:-)

Jsem se blbě vyjádřil. Zajímalo by mě jestli někdo zkusil co se stane když ve windows bez předchozí instalace MMX spustíte hru, která byla nainstalovaná v jiném systému (chci si hru zálohovat). Samozřejmě bez připojení k internetu. Uplay verze.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #46 kdy: Červenec 17, 2021, 17:56:26 »

Minimálně první spuštění bude internet vyžadovat kvůli ověření integrity dat a vytvoření záznamu pro offline spouštění (Uplay na 100% zjistí, že mu něco nesedí) Pokud by jí Ubisoft stáhl z nabídky, tak to přes Uplay nepůjde vůbec.
IP zaznamenána
This is the end ...

Uran

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #47 kdy: Červenec 17, 2021, 20:28:48 »

https://steamcommunity.com/app/238750/discussions/0/5081733371349123571/ - Relic Items disappear when equipped. Může někdo testnout jestli opravdu ty bonusove itemy zmizí po nasazení?
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #48 kdy: Červenec 17, 2021, 20:46:39 »

Nie, nič mi nemizne.
EDIT: Mimochodom to je nejaká divná story. Píše tam že vybavil trpaslíka mečom. Lenže ani jeden z nich nevie bojovať s mečom...
« Poslední změna: Červenec 17, 2021, 21:04:27 od tono »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #49 kdy: Červenec 20, 2021, 17:53:43 »

Posunul jsem se až za osvobození Falagara, takže všechny dosavadní chybky způsobované ulc moduly mám ověřené s novou rozehrávkou a zatím se nevyskytl jediný problém. Chybí mi akorát přechod do DLC. Podle knihovny Legacy.Core by se možná měl jeden ulc vztahovat k povyšovacímu úkolu, ale nejspíš nejde o klasické povyšovací úkoly povolání, takže by to na hraní nemělo mít vliv (událost trigger dle videa výše).

Trochu mě překvapilo, že pár věcí se ve hře chová trošku jinak, než si pamatuji nebo jsem si poznamenal (zřejmě vliv patche 1.5). Hra mi přijde i kapánek tužší, než by podle mě odpovídalo rozdílu dobrodruh-válečník, co si pamatuji já. V rámci Act II jsem nedokázal žádnou z postav povýšit, dokonce ani arcimážku, protože Zouleika už nemá dialog na povýšení k dispozici v rámci stok, čímž nelze získat výhodu v magii (velmistr Magického zaostřování totiž neučí nepovýšené postavy - to mi úplně vypadlo). Tím se vše podstatné odehrává až v Act III.

Přelom obtížnosti zůstal zhruba level 19-20, pak už se dá dost věcí utaktizovat, např. nadměrné přepadovky při záchraně Falagara. Co je moc silné, jako třeba Pyrannaste, nemá zatím smysl ani zkoušet, to byl obtížný souboj i dříve. Nyní už jsem level 26 a zbývá mi Menthilské a Vantyrské pohoří, tedy získat požehnání vzduchu. Chtěl bych to zvládnout ještě před Hrobkou 1000 hrůz. Plus rozvažuji, jaké dovednosti (magie), nakonec zvolím u postav jako hlavní. Něco málo na velmistru mám, ale u dalších tápu. Tanečnici mečů se třeba snažím cvičit jinak, než tomu bylo před lety.

Jinak mám připravenou i úpravu Steam verze knihovny, ale k uploadu se jen tak nedostanu.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #50 kdy: Červenec 20, 2021, 20:34:52 »

protože Zouleika už nemá dialog na povýšení k dispozici v rámci stok, čímž nelze získat výhodu v magii (velmistr Magického zaostřování totiž neučí nepovýšené postavy - to mi úplně vypadlo). Tím se vše podstatné odehrává až v Act III.

Mne sa v stokách nikdy nepodarilo získať povyšovacý quest. Zouleika  si tam vždy odrapotala svoj text a potom zmizla. A samozrejme že keď som navštívil najskôr Skalný útes tak nebola doma.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #51 kdy: Červenec 22, 2021, 21:22:04 »

tono: v poznámkách jsem měl právě tuhle možnost, ale kdo ví, jak se to tam dostalo, protože mága jsem rozehrával nyní poprvé :)

Každopádně před chvilkou jsem skončil a pocity z finále mám lehce smíšené - úpravy patche 1.5 jsou přesně tak kontraproduktivní, jak jsem si před lety myslel ;) Hru jsem samozřejmě dohrál bez zádrhelů, takže úprava knihovny je funkční a stejně tak je funkční no-Uplay patch.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ali

• Nováček
  • *
« Odpověď #52 kdy: Srpen 01, 2021, 23:28:19 »

Tak jsem si ověřila, že je po vypnutí Uplay serverů možné hru nainstalovat a dohrát, ale jen ve standardní verzi. Dle postupu, který zveřejnil argonautdice2 na Redditu, jsem v úvodu hry v Sorpigalu ignorovala Zaleho úkol Zátoka pašeráků. NPC Zale stojí nedaleko Výcvikového střediska, jeho úkol se dá splnit i později, po zadání úkolu Nepohodlní svědci.

Editace LevDialogu mi umožnila dokončit Act I a přesunout se do Kovárny živlů. Další průběh hry už byl až na ty protivně blikající textury (viz Elemirovo video) a zásek s keramickým pavoukem OK. Po osvobození Karthalu jsem se vrátila do Sorpigalu. Úpravou ZaleDialogu a přijetím Zaleho úkolu Zátoka pašeráků se mi zapsal úkol Nepohodlní svědci. DLC jsem pak už bez dalších problémů v pohodě dohrála.

Aktivace DLC úpravou xml souboru:

V adresáři hry ... \Might and Magic X Legacy_Data\StreamingAssets\Dialog se v souboru "ZaleDialog"  odstraní řádek:

<condition xsi:type="QuestInactiveCondition" questID="9" failState="HIDDEN" />

V dalším řádku  <function xsi:type="QuestFunction" questID="9" dialogID="4" /> se změní "questID="9" na questID="109". Neboť quest ID "9" je původní  Zaleho úkol "Zátoka pašeráků" a quest ID "109" aktivuje úkol Nepohodlní svědci, což odblokuje DLC.

Po dohrání hry jsem ještě otestovala Elemirův patch. Funguje na 100%. Po načtení prvního save z úvodu hry jsem měla v inventáři všechny relikvie. Stejně tak byly dostupné i ostatní výhody, ale co mě překvapilo, zpřístupnila se mi i Dunstanova vzpomínka. V předešlých rozehrávkách byl dialog zašedlý. Mám standardní verzi, krabicovku od Playmana, a DLC jsem si dokoupila na Uplay. Byla jsem smířená s tím, že je ta vzpomínka dostupná jen v deluxe verzi, takže to bylo opravdu velmi milé překvapení.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #53 kdy: Srpen 02, 2021, 10:46:31 »

Ali: díky za info, upravil jsem popisek patche.

Plus jsem do patche přidal i úpravu pro Steam verzi hry, ale nemám to jak vyzkoušet, tak snad to bude funkční.

Zkusím to ještě všechno sesumarizovat ve formě článku, ale jak jsem teď odkázaný na notebook, tak to bude asi chvilku trvat ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #54 kdy: Srpen 02, 2021, 13:31:52 »

Tak jsem si ověřila, že je po vypnutí Uplay serverů možné hru nainstalovat a dohrát, ale jen ve standardní verzi. Dle postupu, který zveřejnil argonautdice2 na Redditu, jsem v úvodu hry v Sorpigalu ignorovala Zaleho úkol Zátoka pašeráků. NPC Zale stojí nedaleko Výcvikového střediska, jeho úkol se dá splnit i později, po zadání úkolu Nepohodlní svědci.

Ale toto platí len pre štandardnú verziu. V deluxe verzii + upravený Legacy.Core.dll netreba nič vynechávať.
IP zaznamenána

Ali

• Nováček
  • *
« Odpověď #55 kdy: Srpen 02, 2021, 16:35:52 »

Správně. S upraveným Legacy.Core.dll funguje i standardní verze jako deluxe. Jenže já si chtěla otestovat právě tu neupravenou standardní verzi. Jak se bude chovat po vypnutí serverů:)
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #56 kdy: Srpen 02, 2021, 18:30:47 »

Asi hloupý dotaz, ale pokud už mám splněný Zaleův úkol, ještě v aktu I, tak už se do DLC nedostanu?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #57 kdy: Srpen 29, 2021, 12:59:34 »

Musel jsem lehce aktualizovat info k patchi, protože Ubisoft odstraněním MMX z prodeje způsobil ještě jeden problém - nejde registrovat nové kopie hry. Kdo tedy nemá hru aktivovanou již z dřívějška, tak je mu patch naprd, protože bez platné aktivace nelze hru nainstalovat. Tohle echo jsem dostal v souvislosti s testem Steam verze patche. Je přitom zajímavé, že třeba Uplay verzi hry někteří prodejci stále prodávají, takže je otázkou, zda-li to platí jen pro Steam nebo i pro Uplay?

Otestovat nemohu ani jedno, byť jsem dneska zjistil, že na Steamu mám stále funkční Might & Magic X - Legacy Press. Hra se mi normálně nainstalovala, ale jde samozřejmě hned o první release verzi po Early Access (1.3.1-14382), takže dost věcí otestovat nemohu. Není u toho ani úplně ideální kompatibilita savů, což je pochopitelné, ale přesto se mi podařilo využít starších savů a otestovat "bug" s Levem a tím pádem i komplet odměny. Musel jsem však provést novou úpravu knihovny Legacy.Core.dll, protože ty knihovny jsou napříč verzemi opravdu nekompatibilní.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #58 kdy: Srpen 30, 2021, 19:38:55 »

Myslel jsem si, že bych pro otestování mohl Press verzi podvrhnout patch 1.5 z Uplay instalace, ale to se ukázalo jako nefunkční. Uplay si zřejmě hlídá, jaká verze se k čemu váže, takže 1.5 mi automaticky přesměruje na samotnou Uplay instalaci - Steam to paradoxně spouští jako vlastní instalaci, ale v reálu se veškeré změny dějí v Uplay. Tím jsem si tak nějak ověřil, že bez aktivace to opravdu nepůjde.

Já vím, ono asi nemá smysl se v tom více rýpat. Kdo prostě funkční aktivaci prošvihl, tak má definitivně smůlu, ale třeba se ještě najde někdo, kdo vlastní nepoužité Steam klíče a definitivně to potvrdí ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #59 kdy: Srpen 30, 2021, 20:02:59 »

Já vím, že to tady veřejně schválit nemůžeš, ale verze z ulozto je funkční a dohratelná. Čili řešení tu stále je, i když to někdo nemá aktivované a smůlu tedy defacto nemá. Pokud nefungují ubisoftí servery, tak jestli tam byly nějaké achievementy, tak k těm se stejně nikdo nedostane, tak už jde jen o možnost si to nějak zahrát, když už se to nedá koupit/aktivovat. (tedy ono se to kupodivu koupit stále dá... ).
IP zaznamenána