Posunul jsem se až za osvobození Falagara, takže všechny dosavadní chybky způsobované ulc moduly mám ověřené s novou rozehrávkou a zatím se nevyskytl jediný problém. Chybí mi akorát přechod do DLC. Podle knihovny Legacy.Core by se možná měl jeden ulc vztahovat k povyšovacímu úkolu, ale nejspíš nejde o klasické povyšovací úkoly povolání, takže by to na hraní nemělo mít vliv (událost trigger dle videa výše).
Trochu mě překvapilo, že pár věcí se ve hře chová trošku jinak, než si pamatuji nebo jsem si poznamenal (zřejmě vliv patche 1.5). Hra mi přijde i kapánek tužší, než by podle mě odpovídalo rozdílu dobrodruh-válečník, co si pamatuji já. V rámci Act II jsem nedokázal žádnou z postav povýšit, dokonce ani arcimážku, protože Zouleika už nemá dialog na povýšení k dispozici v rámci stok, čímž nelze získat výhodu v magii (velmistr Magického zaostřování totiž neučí nepovýšené postavy - to mi úplně vypadlo). Tím se vše podstatné odehrává až v Act III.
Přelom obtížnosti zůstal zhruba level 19-20, pak už se dá dost věcí utaktizovat, např. nadměrné přepadovky při záchraně Falagara. Co je moc silné, jako třeba Pyrannaste, nemá zatím smysl ani zkoušet, to byl obtížný souboj i dříve. Nyní už jsem level 26 a zbývá mi Menthilské a Vantyrské pohoří, tedy získat požehnání vzduchu. Chtěl bych to zvládnout ještě před Hrobkou 1000 hrůz. Plus rozvažuji, jaké dovednosti (magie), nakonec zvolím u postav jako hlavní. Něco málo na velmistru mám, ale u dalších tápu. Tanečnici mečů se třeba snažím cvičit jinak, než tomu bylo před lety.
Jinak mám připravenou i úpravu Steam verze knihovny, ale k uploadu se jen tak nedostanu.