Vítejte nazpět u "člověk co nesnáší nemrtvý a neni furry romancuje nemrtvý a zvířata challenge".
Několik dní jsem jako odpočinek hrála Shapez 2, skládala jsem kostičky a nakládala je na vláček. Cejtim se schopná pokračovat ve svojí misi.
Po nočnim zážitku s Astarionem, kdy jsme oba předstírali, že totálně máme zájem, byl čas vydat se do Underdarku a potkat nějaký houbáky. Tahle část děje probíhá naprosto standardně a člověk snadno zapomene, co je zač. Teď myslim Dark Urge, že jsem varan zapomenout nejde.
V Underdarku se pohybuje Bullete, tuhá potvora, co vyskakuje ze země a dokáže srazit půlku party z útesu jen to fikne. Po tom, co jsem hrála hru s tactician + módem... z něj mám pěkně staženej zadek, i když hraju bez módu. V tomhle savu jsem se rozhodla, že zkusim tu potvoru přivlastnit zkrz Gluta a jeho schopnost dělat z mrtvol houbáky. Docela to fungovalo, užila jsem si nějakou legraci, ale vzhledem k velikosti potvory byl problém s pathfindingem. Navíc po zabití Gluta bylo nutný tu potvoru zabít znovu. Přístě se tim nebudu zabejvat.
Jedna z postav, který u houbáků člověk najde, je Omeluum, mindflayer, kterýho můžete požádat, aby vám zkusil vyndat z hlavy červa. Samozřejmě se mu to nepodaří, ale když hrajete za dark urge, dostanete nějaký poznámky k tomu, že se vám někdo hrabal v mozku, a že je zázrak, že ten mozek vůbec funguje. To je další část skládanky k tomu, co se vlastně stalo, a proč si postava nic nepamatuje. Přesně tak, ztráta paměti neni nijak magická, je to následek těžkýho poškození mozku. Kdo? Proč? Jak? Kdy? A podstatněji - bude pomsta? (spoiler allert - ano bude).
V týhle fázi už nás doprovází Halsin, ale ještě neni ochotnej se přidat k partě jako společník - což nechápu, tak jako jde s náma nebo ne? Je možný s nim dělat nějaký rozhovory, položit mu otázky a nějaký mu naopak zodpovědět. Pokud se ho ptáte na předchozí sexuální partnery, aktivujete možnost romance v aktu 3 - a to je přesně to, co chci... ok, "chci" je možná trochu silný slovo. Ale všichni ostatní muži už byli, dokonce jsem zvládla i Gaela. Měla jsem sex s Laezel. Prostě je na řadě.
Po patchi 7 už je možnost si aktivovat honor ability u bossů v menu, a zároveň nám nějaký přibyly. A ano, napadlo je buffnout bulletea. Ajajajajajauuu! Ale ještě nevim, jak to bude vypadat, protože jsem ho od tý doby neviděla. Naposledy zakousnul mýho paladina/sorcerera dark urge jako jednohubku. Každopádně já poctivě hrála s módem, kterej ty honor ability dává na všechny obtížnosti. Přece se nenechám okrádat o zajímavý prvky, že? Netroufám si hrát tu hru na jeden save, je to moc dlouhá hra a může se tolik zvrtnout.
Problém s honor abilitama je, že owlbear si přivolá druhýho owlbeara a když je zabijete ve špatnnym pořadí, tak malá sovička zůstane agresivní. A to nikdo nechce, nechápu, proč na to nedali pozor.
Ale to jsem zase odešla pozorností jinam. Po celkem standardnim underdarku je čas přejít do druhýho aktu, a tam se dočkáme nějakejch zajímavostí.
*
Hned ze začátku samozřejmě vyskočí Mizora, že po nás chce osvobodit nějakýho toho dšsně silnýho démona. Vždycky volim odpověď, jak je možný, že se ten démon nechal tak snadno zajmout, když je tak silnej. Jen tak, abych jí naštvala. Tohle je na první pohled naprosto nerelevantní informace, protože Mizora je vždy, nezáleží, za co člověk hraje. Nicméně jsem s ní v tomhle konkrétnim savu naložila, takže se pochlubim. Navíc najdeme další stopy v kolonii vedle jejího podu.
Následuje noc, kdy ten malej skřet, co nabádá durge ke zločinnostem, přijde... nabádat durge ke zločinnostem. Konkrétně je cílem zabít Isobel. Je možný s ní o tom promluvit a odmítnout, neni to těžký, neni tam ani záchrannej hod. Ale pokud to člověk neudělá, tak skřet přijde později znova, a bude požadovat zabití romancovanýho společníka (což je aktuálně Astarion). A tady už záchrannej hod je, a pokud selže, tak dojde k další brutální vraždě. Pochopitelně tímto činem romance končí... :-D.
A tady si možná říkáte... Co ten Astarion? Cílem hry je Halsin, že? Takže... stane se mu něco? Dun dun dunnnnnn!