Pokoušela jsem se hrát jedničku, a dopadlo to katastrofálně. Takže... jsem, si stáhla nějaký módy na trojku... Co na to říct. Snaha byla.
Tentokrát jsem se nebála sáhnout na bojovou obtížnost hry, mám nový featy a taky super navýšenou obtížnost. Takže mám hromadu bonusů navíc, ale stejně je to docela výzva. Některejch nepřátel se člověk fakt BOJÍ.
Zjistila jsem spoustu novejch věcí.
Pamatuješ, Elemire, ty parchanty u gythianky chrámu, jak neustále oživujou mrtvoly znova a znova? S navýšenou obtížností jsem na ně neměla ani ve srandě, takže jsem se musela zamyslet nad situaci. A řešení je... ty ghůly po zabití posbírat. Naběhla jsem tam Astarionem ze stealthu (kvůli překvapení), postřílela dva, pak tam skočila Karlach, sebrala všechny mrtvoly + ty dva zabitý ghůly, a moje postava mezi tim stála u truhly o půl mapy dál, takže jsem to z Karlinýho inventáře přesunovala rovnou do truhly (kvůli nosnosti). Pak jsem zdrhla a opakovala postup. Poněkud laciný, ale velmi, velmi funkční. Žádný těla - žádná nekromancie.
Neere a trpoši, další boj, ze kterýho jsem měla celkem vítr. Řešení se ukázalo jako velmi jednoduchý - vypít lektvary na bonus k síle a házet všechno do lávy. Se dvouma útokama za kolo a action surge dokáže Karlach hodit do lávy i 4 trpaslíky za tah. Neere má nějakou super abilitu, že když na něj zaútočíš, tak to dává brutální plošňák. Ale když mu hoří zadek, tak se to nepočítá jako útok. Oni z tý lávy vyskakujou ven, ale tak je zas naházim nazpátek, že jo.
Pasti jdou odstraňovat tak, že se na ně hodí z dálky předmět. Velmi logický, ale můj mozek na tohle neni ve hrách stavěnej. Takový ty průduchy, co kolem sebe šířej jedovatý plyny? Jednoduše je ucpeš tim, že na ně něco hodíš. I blbej prstýnek stačí.
Pokud se dialog schyluje k boji, a moje postavy stojej v nevýhodný pozici... tak jde normálně přecvaknout na jinou postavu (dole v levym rohu je menu) a popřesunuju se do vhodnějších pozic, zatim co jedna postava mluví. Taky tim jde například otočit strážnýho, nebo někoho, koho chceš okrást. I když na okrádání je lepší použít mlhu, když nikdo nevidí nic a nikam.
Občas se mi stane, že táhnu postavou, potvrdim konec tahu a pak mi dojde, že jsem to pokonila, a měla jsem se ještě hejbat. Pokud jsem pořád ještě na tahu s jinou postavou, která má stejnou iniciativu, tak jde to odkliknutí tahu normálně zrušit a pokračovat.
Takový jednoduchý věci, kde ale člověk zjišťuje, jak strašně zblblej je z her, který maj jedno řešení a basta.