Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:50:18
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 31

Autor Téma: Baldur's Gate 3 - Early Access a plná verze hry  (Přečteno 90098 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Baldur's Gate 3 - Early Access
« Odpověď #30 kdy: Říjen 09, 2020, 14:42:44 »

Ještě mě napadá, jestli ten chaos není myšlen jako vnitřní rozervání mezi lidskou a fiendí podstatou, že se to jakoby hádá a tím je automaticky předurčen chaos bez ohledu na typ (druh) fienda.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #31 kdy: Říjen 09, 2020, 16:17:23 »

Tak chaotický bytost bude těžko uznávat kult zákonného ďábla. To by jí mělo být přímo proti srsti a přesvědčení a to i když je zlá. Spíše bych obecně řekl, že chaotická postava by neměla být vůbec věřící a nebo by víru asi měla brát trochu jinak.

Většina Tiefling, dle vzhledu, bych řekl byla nějakým křížencem Sukuby a lidského muže (dle jejich vzhledu).

Ale je tedy je fakt, že i jejich vzhled je různý a že navíc u nich, i když to jsou ďáblové, je přesvědčení poněkud nejasné, neboť by pro změnu měla být neutrálně zlá :)
https://roll20.net/compendium/dnd5e/Succubus%20(Incubus)#content
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #32 kdy: Říjen 09, 2020, 16:27:50 »

Fakt je, že tieflingové by vždycky měli bejt víc lidi. To je sakra fakt. A tady tihle vypadaj jako minimálně půldémoni. Půl démon, půl koza. Ve starších edicích to byli prostě lidi s nějakym divnym... vlastně čimkoliv, mohlo to bejt něco co ani neni na pohled pořádně vidět. Divný oči, zápach síry, šupiny někde kde přes ně hodíte kabát, nemuseli bejt ani poznat. A logicky nebyl důvod jim zasahovat do přesvědčení. Můj byl prostě Lathanderův klerik, chaotický dobro, ohnivý kouzla, myslim že tak byl spokojenej. Kdyby měl mít rohy jako muflon a červenou barvu, to by si asi radši zašel na transfúzi, aby se ta démoní krev vyfiltrovala.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #33 kdy: Říjen 09, 2020, 16:32:49 »

Asi mohou být různí, dle toho, koho měli v genech. https://forgottenrealms.fandom.com/wiki/Tiefling
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #34 kdy: Říjen 09, 2020, 17:57:01 »

Trochu mimo téma, ale k tomu odkazu na wiki... zajímalo by mě, kdo jim dělá ty přepočty. myslim že 4′7″‒5′5″ (1‒2 m) neni uplně správně. Navíc jsem si jistá že ten člověk neví, kolik je metr.

5′4″‒6′0″ (2‒2 m), ještě lepší.

koukám na info o elfech a dalších rasách, musim říct, že elfové jsou zajímavě vysoký.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #35 kdy: Říjen 09, 2020, 20:22:52 »

Docela zajímavé je, a to jsem nevěděl, že zrovna potomci sukub nejsou tieflingové. Popravdě tohle už mi přijde poněkud komplikované :)

Yuyu: toho jsem si ani nevšiml. Já mám stopu zafixovanou jako zhruba 30 cm, takže 5'4'' by mělo být 5 x 30 + 4 x 2,5 tedy cca 1,6 m.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #36 kdy: Říjen 09, 2020, 20:33:30 »

Sukuby byly původně démoni, a pak se autoři zbláznili a rozhodli se všechno překlasifikovat, předělat vzhledy a prodloužit elfy o patnáct centimetrů. Dýl běžící série z prostředí Forgotten Realms jsou jeden velkej guláš.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #37 kdy: Říjen 09, 2020, 20:48:38 »

Mě to právě přijde nějaké zmatečné :D Ono už teda i v Neverwinteru se objevilo pár zajímavých týpků v pekle, které jsem nedokázal zařadit, protože měli část rysů jednoho a pak část rysů něčeho jiného (přišlo mi to jako padlý planetar). Zariel je třeba původem deva, tedy potažmo v té hierarchii solar, ale Asmodeem byla změněna ve svůj pekelný protějšek, což je vlastně ani nevím co - padlý anděl? Někde jsem to asi už viděl, ale nepamatuji si kde.

Jinak s tím tieflingem se to má ve hře tak, že ten odkaz krve se musí vybrat, podobně jako se musí vybrat subclass u jiných ras apod. Přesvědčení opravdu nikde vidět není.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #38 kdy: Říjen 09, 2020, 21:40:05 »

Konečně se blýská na lepší časy - podařilo se mi Bandicam překecat, aby nahrával to, co má :D Na následujícím videu je vidět levelup, boj u krypty a rozhovory včetně hodu kostkou (grafika bude zpočátku možná všelijaká, YT nejprve zobrazuje SD kvalitu, takže pokud na to kouknete hned teď, tak to nebude nic moc):

IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #39 kdy: Říjen 09, 2020, 21:49:20 »

Vypadá to jako mód na DA:O :-D. ten fousatej pidielf mě stresuje.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #40 kdy: Říjen 09, 2020, 21:54:41 »

No, mě se vybavilo DA: Inquisition :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #41 kdy: Říjen 09, 2020, 23:25:23 »

V DA:I má ale tvoje postava dabing, víš :-D. A taky vypadá o něco líp.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #42 kdy: Říjen 10, 2020, 01:32:28 »

No moje teda určitě ne.:-D

Ale díky za video, konečně má člověk o těch mechanikách nějakou představu.

A upřímně doufám, že sedí vydání na té hře změní opravdu HODNĚ.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #43 kdy: Říjen 10, 2020, 06:53:25 »

U toho dabingu jsem právě zakolísal, mě chvilkama přišlo, že něco dabovaného u hlavní postavy je, jenom to buďto není dotvořené nebo je to buglé :D Normálně by ale mluvit neměla. DA:O jsem kdysi dávno jenom zkoušel, takže to nemohu posoudit. Jinak ta moje postava je asi nejhezčí žena, co se mi z toho podařila vydolovat a to bys jí měla vidět, když se začne ksichtit :D

Ivan: Lariani zatím celkem pružně patchují a nejde jen o bugy, takže je vidět, že mají zájem i věci měnit, ale až tak velkou naději bych si nedělal. Každopádně po 3 odehraných hodinách je můj pohled na hru už shovívavější.

Jenom ještě k té včerejší diskusi o přesvědčení, ono tohle všechno možná ve hře teprve bude, ale mě pak napadlo, jestli tohle nemá nakonec souvislost s volbou božstva, protože to je povinná položka i u Neverwinteru. Včera jsem si totiž všiml, že jeden z typů tieflingů má jako božstvo Selune, což je shodou okolností chaotic good bohyně.

Včera jsem docela listoval fórem na Steamu, spíš kvůli samotným názvům topiců, než že bych všechno četl, a hodně výtek bylo vůči obtížnosti hry. Obtížnost nastavit nejde, ta je prostě daná, ale že by mi hra přišla nějak výrazně tužší, to ne. Není to prostě klasika jako v Infinity hrách, tady je potřeba k boji přistupovat trošku jinak a velkou roli hraje terén. Nepřijde mi ani nějak porouchaný RNG, holt je to nízkolevelová družina, takže je potřeba počítat se vším. Největší problém působila v boji kouzelnice na schodišti, proto padla jako první - za tuhé bych to považoval až ve chvíli, kdyby ta kouzelnice seslala standardni sadu ochran jako to uměla většina (i řadových) kouzelníků v Baldur's Gate 2 :D

Osobně mě na těch bojích nejvíc vadí to, že nelze družinu do výhodných pozic rozestavit ještě před bojem, protože všichni se jak ocasové drží automaticky vůdce družiny a rozestavit je musím až v rámci boje. Než bych s kouzelníkem ty ruiny obešel k druhému vstupu, tak se na to radši vykašlu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #44 kdy: Říjen 11, 2020, 17:11:57 »

Průměrná postava, kterou si hráči v editoru tvoří:
https://baldursgate3.game/news/news_hotfix.png

viz článek:
https://baldursgate3.game/hotfix-3-theft-death-hubris_13

Nějak mě to ani nepřekvapuje.
IP zaznamenána