Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 28, 2024, 12:27:40
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Yuyu, Dishonored a Thief.  (Přečteno 8073 krát)

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #15 kdy: Březen 03, 2019, 21:17:24 »

Tak, kolečko s obrázkem našlo svoje místo a otevřelo mi tajnou základnu. Není to hezké? Teď jsem oficiálně assassin a mám kapucu, takže klasickej půvab hlavní postavy už nemá žádnej význam. Po důkladnym orientačním běhu po městě jsem našla chlápka, co prodává oblečení. Můžu se převlíkat a má to i barvičky :-D. Mysleli na všechno.

Koukala jsem na nějaký videa z Dishonored 2 a myslela jsem, že mě jebne. Toho blba patníka ve dvojce dabuje original Garrett. Koukám, že když se ho v jedný sérii zbavili, hned ho vzala jiná. A není divu, všichni věděj, že původní dabér byl lepší. Takže dvojku fakt hrát nemůžu, ten hlas mi tam opravdu vadí. Navíc.. co to maj ty postavy s rukama? To je nějaká nová nemoc z Theme Hospital?
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #16 kdy: Březen 09, 2019, 17:02:17 »

Tak jsem dohrála to Dishonored.

Emily je vládkyně, záporáci jsou poražený, svět zachráněn, škaredá magická nemoc vyléčena, všechno je krásný a růžový. Kdybych to měla hodnotit jako celek, dám tomu celejch 42%. Neni to ten typ hry, co dohraju a s nadšenim pustim znovu, protože to přeci musim zahrát načisto, když to už umim. Možná někdy. Teď to dám k ledu. Nebejt toho portování, hratelnost by byla hodně nízká. Takhle to byla alespoň nějaká zábava. Hrála jsem horší hry, tuhle jsem alespoň dokázala dokončit, takže v zásadě dobrý.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #17 kdy: Březen 10, 2019, 10:05:32 »

Tak mám pořád s tim assassinem nějaký konflikty s ovládánim. Chtěla jsem si přečíst noviny, a místo toho jsem zlomila vaz strážnýmu. Nemá to ničivou úroveň omylu lítání/armageddon z mm6, ale pořád to neni chyba, která se vám v životě stane často.

Musim si zvykat na to, že tahle hra nezná otevíratelný dveře. Taky příběh tak potemněl, a mě došlo, jak moc mi chybí něco odlehčenýho, kde se nic moc neděje. Všichni chtěj drama, drama, holt my, černý ovce, tim trpíme. Běhat sem a tam za idiota s culíkem bylo tak nějak fajn. Teď jsem pravej assassin a je to takový vážný. Koupila jsem si palcátek, abych mohla lidi i vyřazovat a ne rovnou zabíjet, i když je samozřejmě situačně dorážim.

No, a hrála jsem Thiefa a pořídila jsem nějaký fotky. Kdo chce asi tak dvě stě padesát mega fotek Garrettovo obličeje? Ok, přehánim, fotila jsem uplně všechno. Garrettovo nohy, ruce, zadek... :-D Ulice, ostatní lidi, náhodný věci, situace... Akorát photobucket mě po letech zradil. No, co se dá dělat, neni to tak jako kdybych tam měla něco unikátního, jen všechny moje odkazy jsou teď nefunkční. Jsem z toho vrr, vrr. Takže když někde narazíte na mě, jak ve staršim příspěvku mluvim o nějaký fotce... zkuste si jí tam taktně představit.

Thief 4 neni uplně hra kterou člověk hraje na příběh... :-D, ale to u mě neni 99% her. Zato se tam dá užít spousta legrace. Jak trojka tak čtyřka jsou prostě o tom, že jste děsnej borec a odpravujete nepřátele kreativně, tim nejkomičtějšim způsobem, kterej si dovedete představit. Pravda, některý lidi baví se tiše propližovat aby je nikdo neviděl. I takovej člověk si to může zahrát. Ale je to velká ztráta :-D. Neznám lepší hru na uspokojování loveckejch pudů. Co je lepší než dělat si prdel z nepřátel, lákat je pod sebe a skákat jim za krk, zdrhat a vyskakovat na ně z různejch skrýší a mlátit je do hlavy obuškem? :-D Lidi chtěj příběh a drama a zapomínaj si užít svobodu a legraci. Jsou stráže uplně blbý? Jop. Je ta hra nerealistická? Jasně. Jako všechny.

Navíc, sakra, je tu Garrett. Na toho chlapa se dobře kouká :-D. Chápu, že s timhle názorem jsem tu v menšině. Naštěstí žijeme v době, kdy se tahle věc tak nějak zohledňuje, a už nejsou všichni hlavní hrdinové oškliví :-p.

Pojďme si dát nějaký fotky.

Fotka číslo jedna (z nějakýho důvodu na konci) je z konce tutorialu, kde je Garrett ještě vzhledově nezajímavej, archivovala jsem jí hlavně proto, že je to nejsvlečenější Garrett, jakýho je možný v celý hře vidět. Má bradu a možná dokonce KRK! Taková pornografie. Chlapi by neměli ukazovat krk na veřejnosti, ani když je noc. Co kdyby to viděly děti.

Erin, totální trubka a finální bossině.

Baron, kterej všechno spískal.

Kámoš Basso. Questgiver.

Náhodný skupinky stráží, který měly tu smůlu, že narazily na mě.

Mírně rošťáckej Garret, se svojí stylovou jizvou.

No, a zbytek se mi nechce třídit. Jak řikám, fotila jsem všechno. Dala jsem si tlačítko na focení na myš a má to na mě špatnej efekt.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #18 kdy: Březen 10, 2019, 15:18:45 »

Neděle, čas, řikám si, přeci jen zkusim z prdele i tu Dishonored 2. Občas má člověk takovou morbidní zvědavost. Opět, příběh kravina, záporáci stereotyp až na půdu, ale tak... bubu tolerantní. Corvo (už má dabéra a emoce, takže mu přiznám právo na jméno) nezavřel hubu celej tutorial a polovinu první mise. Fakt, celou dobu mlel, a to jsem mu několik monologů přerušila.. zapnutim jinýho monologu. Ten dabér zní... strašně. Jako Garrett byl dobrej, tam se to svym způsobem hodilo, navíc mluvil trochu jinak. Řikal jiný věci. Původní Garrett a tady Corvo nemaj mnoho společnýho. Navíc já jsem na hlasy citlivá, jak ho jednou přiřadim, je těžký se srovnat s tim že ho používá někdo jinej. Přeci jen, v reálu se to nestává :-D. Zvláštní nemoc, která způsobuje zvětšení rukou o 50% už jsem komentovala výš.

Ale zpět ke hře samotný. Po té, co mi konečně, KONEČNĚ dali ovládání, jsem deset minut zmateně pobíhala po místnosti a hledala, co mám dělat. Nakonec jsem našla návod a podle něj zjistila, že okna jdou otevřít :-D. No, Assassini neuměj otevírat ani dveře a v nový hře se člověk vždycky musí nejdřív rozkoukat. Navíc mě fakt nenapadlo, že toho chlapa, o kterym věděj, že je fakt schopnej a nebezpečnej, jen tak pohoděj nesvázanýho do místnosti, odkud se dá pohodlně odejít po římse. Čekala jsem spíš třeba tajnou chodbu, ukrytej klíč, nebo tak něco. Holt musim zapomenout na logiku. Všude kolem miliarda aktivovatelnejch objektů, který ale nemaj efekt. Jasně, poprvé je to zábavný, ale tahle hra je tim prošpikovaná.

Každopádně vidim zlepšení v tom, že už jde omračovat nepřátele i v boji. Je to furt komplikovaný a nesměj jít dva, ale lepší než doteď, menší frustrace, větší taktický možnosti. Furt to Thiefovi ani neolizuje kotník, ale plus. Nechápu, proč se zbavili kurzoru, co se měnil podle toho, jestli je cíl lootnutelnej, nebo jen zvednutelnej. Velká škoda, bylo to nápomocný. Naprosto nepřehledný symboly nad hlavou, ukazující, kdo mě vidí a jak moc, byly předělaný tak, aby byly jasně srozumitelný a přehledný (čtěte: okopírovali Thiefa). Akorát maj místo oka blesk. Aby to nebylo tak.. okatý. Echm. Pardon.

Corvo dupe jako stádo mastodontů v období páření. Pořád hledám, kdo je kolem, a on jsem to já. Na druhou stranu uznal, že neunese ty zlatý... kvádry. Ale tři běžný cihly si stejně strčil do batůžku. A umí klouzat nahoru do schodů! :-D To neumí ani čak noris. Fascinující je, že Corvo má nohy, když klouže po zemí nebo něco přeskakuje, ale ne když se podívám pod sebe. Víte, sledovat Garrettovo nohy při klouzání a skákání je moje velký hobby, zrovna včera jsem se klouzala po stole pět minut sem a tam, ale Garrett ty nohy má FURT. Kdykoliv se podíváte dolu, jsou tam. Nevim, jestli je to napadlo samotný, nebo jestli to bylo kopírování, protože i oni dospěli k tomu, že Garrettovo nohy jsou sexy... :-D. Napadá mě udělat hodnocení nohou postav za který jsem hrála :-D. Garrett ale vede, takže zbytečná práce.

Nepřátelé maj zajímavej sklon odcouvat ode mě a mávat mečem, zatim co jsou mimo dosah. Taky maj akutní potřebu mě oslovovat celym jménem. Asi abych nezapoměla, kdo jsem. Líbí se mi možnost si omráčenýho nepřítele rovnou hodit na rameno. Je to rychlejší než ho pak sbírat ze země. Navíc už se mi nestane, že mi spadne z útesu.

Oh, dojela jsem misi, a dostala tabulku s hodnocenim svýho stylu. Tady hrál někdo Thiefa...

Odehrála jsem první misi, viděla Outsidera, a závěrem můžu říct, že hra je graficky nepříjemná, nějakym zázračnym způsobem působí hůř než předchozí díl.

Jako bonus jsem vám vyfotila chlápka v bezvědomí v opravdu zvláštní pozici, podezřele humanoidního pečenýho králíka, kapitánku lodě, na kterou jsem se měla dostat, a Outsidera.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #19 kdy: Březen 10, 2019, 16:34:02 »

A jelikož mám dneska divnou náladu, připravila jsem, speciálně pro vás, v návaznosti na předchozí příspěvek, sérii fotek Garrettovo neustále přítomný dolní části :-D. Tak si to užijte.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #20 kdy: Březen 13, 2019, 17:22:07 »

Tak, získala jsem krásnejch 60 giga odinstalovánim obou dílů Dishonored. Fakt, fanoušci týhle série flušou po Thiefovi, zatim co ty hry ho zvesela vykrádaj. Dohrála jsem ve dvojce první misi a jsem nas..štvaná a znechucená. "Hráli jsme Thiefa, pojďme ho půlku okopírovat" je moto hry. Jsem z tý dvojky tak otrávená, že jsem odinstalovala i jedničku. Můj vztek je nezměrný. Moje touha ukusovat hlavy sahá až do nebes. Jasně, z velký části jsou za to zodpovědný právě fanoušci, já osobně proti klonům nic nemám. Pokud jsou to dobrý klony. No, nic. Půjdu hrát Thiefa, ale budu se u toho mračit. Tohle Garrettův sexappeal nezachrání.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #21 kdy: Březen 19, 2019, 19:21:24 »

Ok, ok, byla jsem hodně zuřivá, už jsem v klidu. Jedničku jsem ochotná vzít na milost, dvojka v mym vesmíru přestala existovat. S jedinou výjimkou v podobě tohodle videa http://icpe.tumblr.com/post/174844942529/screwtheprinceimtakingthehorse-oh-you-know#notes

Teleportovávání kolem lidí je moc velká zábava na to, abych komplet smazala instalačku z disku. Nevylučuju, že hra bude v budoucnu obnovena. Moje kočka si myslí, že jsem zbytečně sentimentální, ale co už.

Zdá se, že hodně fanoušků je přátelskejch k oběma pánům a dokonce dělaj zajímavý obrázky... :-D. Echm. Vim, že crossovery jsou hřích.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #22 kdy: Březen 19, 2019, 22:22:40 »

Veřejný schránky pro obrázky jsou problém. Není nic horšího, než když projíždíš 2 roky starou diskusi a namísto obrázků jsou odkazy na smazaný obsah :(

Detail nohou je holt pro některé vývojáře ztrátová animace. Podobně legračně někdy působí, když tvoje postava narozdíl od okolních předmětů nevrhá žádný stín. Jinak ty screenshoty z Thiefa jsou pěkné, tohle je styl grafiky, který se mi vždycky líbil - co je mi platná rádoby fotorealistická grafika Zaklínače 3, když je to pak barevné jak ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #23 kdy: Březen 20, 2019, 13:43:34 »

Je to v týhle hře ztrátová animace. Proto nechápu, proč ji tam cpali. V jedničce nebyla a nechyběla. Ve dvojce je a působí jako pěst na oko. Když něco dělám, dělám to pořádně, nebo to nedělám vubec. U postavy, která nemá nohy, je to hovadina. Garrett má nohy, má stín, má motion capture a vypadá normálně. Zrovna pohyby postavy dokážou hodně zkazit, když jsou špatný a člověk na ně kouká furt.

Barevnost dokáže hodně ovlivnit atmosféru. Thief je v podstatě horor a celá série se odehrává v noci, takže podle toho vypadá. Jinak mám hry ráda poněkud barevnější.

Jo, smazaný obrazky ve fórech jsou hrůza, proto jsem tak naštvaná. Jinak to vypadá, že drahej photobucket se ještě umoudřuje. To je fuk, moji důvěru už zpět nedostanou.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #24 kdy: Březen 22, 2019, 18:51:50 »

Jinak, co se týče fotorealistický grafiky, pokud někdo chce vidět Garrettovo póry, tak neni problém :-D. Řikala jsem si, jak by to asi vypadalo na velkym monitoru. A víte co, já sbalim noťas a půjdu to zkusit. Kdybych se nevrátila, tak mě ta zkušenost zabila.

Edit: Tak, pokus proveden. Zajímavá zkušenost. Už vim, že krásný jasný barvy a rychlá odezva nejsou samozřejmostí. Člověk si hned váží toho co má. Už nikdy nebudu krást cizí monitory.
« Poslední změna: Březen 22, 2019, 22:08:43 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #25 kdy: Březen 23, 2019, 22:55:24 »

Kočka trvá na tom, že se nesmim moc hejbat, protože spí, takže organizuju svojí hromadu fotek. Corvo s Dishonored je taky kočka. Alespoň teda žere živý potkany. Nad touhle jeho drobnou vadou taktně mhouřim oči, ale řikám si, co si asi autoři hry mysleli, pokud mysleli.

Vytvořila jsem speciální půlenou obrazovku, kde je vidět, jak v týhle hře "funguje" kouzlo zvaný "dark vision". Celá obrazovka se zbarví rudě, vidíte naprostý *****, ale zobrazujou se vám nepřátelé a loot přes stěny. Dezorientace 1000%. Doporučuju nepouštět ve tmě.

Aby se neřeklo, že jsem nefér, udělala jsem totéž pro focus. Uplně to nelícuje, protože tenhle mód mírně zkresluje, ale ne tak, aby si člověk rozbil hubu o zeď, kterou nevidí. Navíc to reálně odstraňuje jak tmu tak mlhu nebo kouř a v nepřehledný situaci to udělá pořádek. Taky má vlastní tlačítko, takže ho člověk může kdykoliv probliknout, aby se zorientoval.

Taky jsem našla skvělej wanted poster. Poznáváte ho někdo? za jeho chycení je odměna :-D.

A opět, pro férovost. Garrett nemá problém ukázat hlídce svůj sexy kukuč pro portrét. Stejně ho nedostanou.

Závěrem si vychutnejte tuto dvojci strážnejch požíranejch zaživa potkanama a Garretta, kterej je sice k sežrání, ale potkany na sobě nemá.

A teď jdu spát. Sice jsem raději noční, ale kdo má pak vstávat v půl šestý.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #26 kdy: Březen 25, 2019, 20:17:15 »

Tadáá, vyhrála jsem! Jako vždy. Moje snaha se nenápadně proplížit nedopadla dobře, ale když ta druhá varianta je prostě o tolik zábavnější. Holt ruskej zloděj, no.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #27 kdy: Březen 27, 2019, 08:38:50 »

Za mě by to byl jasný masakr, mě moc plížení ani nejde :D Z poslední doby si třeba vzpomínám na Sniper Elite 4, kde se kolikrát vyplatí v poklidu ležet v úkrytu, sledovat pohyb vojáků a poté si teprve určit priority, ale když jsem zjistil, že jsem neomylný a mrštný jako Legolas, tak jsem proměnil svou pušku v samopal :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #28 kdy: Březen 27, 2019, 16:41:05 »

On to za mě není tak úplně masakr, lidi ani zvířata za žádnejch okolností nezabíjim, ale... Pěkně je lupnu přes hlavu, stejně si furt stěžujou, že by se chtěli pořádně prospat. Co čekaj, po takový větě? Velká zábava je trefovat je do hlavy lahví. Říkám furt, flaška, nejlepší přítel zloděje.
IP zaznamenána

KILLER

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 600
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #29 kdy: Březen 27, 2019, 21:34:34 »

Když ti v Dishonored 2 neseděl dabing hlavního hrdiny, tak proč jsi nehrála za Emily?
IP zaznamenána