Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:40:43
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Yuyu, Dishonored a Thief.  (Přečteno 19860 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Yuyu, Dishonored a Thief.
« Odpověď #45 kdy: Březen 14, 2022, 01:33:41 »

Sakra rozehrála jsem to znovu. Nějak jsem měla potřebu, můj původní začátek byl silně neoptimální. A dobře jsem udělala, užívám si hru mnohem, mnohem víc, a už chápu, o čem jsou všechny ty úvodní dialogy. V tutorialu už jsem neumřela, umim se správně krejt při střelbě. Navzdory tomu, že jsem vůbec nepoužívala střelný zbraně. Taky můj původní styl "plížit se připosraně kolem" byl nahrazen klasickym Thief 4 přístupem. To je ten, kdy na sebe schválně upozorňujete, čímž dostanete nepřátele do pozice, kde se vám to hodí, a všechny je pomlátíte. A uklízení těl? Proč, vždyť jsou všichni v bezvědomí. Mnohem lepší zážitek. Jsem velmi spokojená.

Mimochodem implantát na zpomalování pádu je ta nejvíc, nejvíc cool věc vůbec. Vypadá to tak totálně stylově, když jako největší borec na světě přistane, obklopenej bleskama, udělá pózu... echm, a dostane head-shot, špatně vybraný místo přistání. Nu což.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #46 kdy: Březen 18, 2022, 20:05:27 »

Hjůstne, máme problém. Co na druhou stranu nemáme jsou ovladače k implantátům. Na minutu toho hocha pustim do animace, a všechno potento. Jako minule, když nechal utýct tu záporačku, co se po něm plazila. Tak sakra je gentleman, ale pokud ho baba obtěžuje, tak jí snad jednu lupne, ne? Občas si řikám, že mu měli amputovat uplně něco jinýho.

Ale teď? Nejdřív se málem vyhodil do vzduchu bombou, neřek Frankovi, kam jde nebo co dělá, a pak se nechal pro změnu zajmout a mučit! Copak to je slušnost, někoho zajmout, mučit, a odinstalovat mu ovladače ke končetinám? Já jsem ta poslední, co by si stěžovala na polonahýho chlapa od krve, ... hmm, hmm! ale strašně mi chyběj moje schopnosti a výbava. Jsem na tom hůř jak na začátku, a nepřátelé jsou ozbrojený a vytuněný.

A když jsem konečně našla něco ze svý výbavy, tak je toho sotva půlka. Neni to fér. Já poctivě hackovala a knokautovala všechno, abych měla co nejvíc bonusů, a takhle se mi hra pomstila. Navíc mi řekli, že se mám plížit, abych nebyla vidět. Prej to bude lepší. Trpim. Velmi.

Ale furt dobrá hra, jen trochu nepředvídatelná, člověk nikdy neví, co bude.

Oh, a zabila jsem cestou nějaký lidi. Nebyl to úmysl, chtěla jsem je jen omráčit, ale ohrožovali mojí pilotku a měli robota. Nedokázala jsem ho zničit jinak než tajfunem. A tajfun bolí, i kdyby se ten robot pak nevyhodil do vzduchu. No, byli by mrtví tak či tak. Snaha byla. Moje lidi nikdo vraždit nebude.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #47 kdy: Duben 01, 2022, 16:48:39 »

No, tak jsem to konečně doklepala do konce. Bylo to zajímavý a silně depresivní. Pojďme se podívat, jakej je verdikt. Ne že by to nebylo jasný, jsem tu fangirlila o 106.

V první řadě řeknu to, že Pritchardovo dabérovi měli nacpat víc peněz a víc dialogů. Byla jsem překvapená, jak osaměle jsem se cejtila na misích. Řikala jsem si, že v Thiefovi na mě nikdo nemluvil, a takovej pocit jsem neměla... a pak mi došlo, že Garrett má ale pořád sarkastický komentáře a Corvo v Dishonored 2 bulí nad každym mrtvym tělem který najdeme (pánové se se stresovou situací zjevně vypořádávají odlišně). Dishonored jednička ale tenhle pocit měl. Jen jsem tu hru už znova nehrála, a podařilo se mi zapomenout. Jsem zvyklá na to, že moje postava v tomhle typu her komentuje dění kolem sebe, měla jsem absťák.

Druhá věc je inventář. Chvíli mi trvalo, než mi došlo, že peníze nemaj ve hře hodnotu, a nemá význam sbírat nic, co člověk nepoužije. Jde o to si vybrat zbraně, který si chcete nechat, a zbytek vyplnit jídlem, lékama a granátama. Moje zkušenost říká, že sniperka je přítel, pistolka je překvapivě užitečná a skladná, a paralyzér dělá dzt dzt. Pak je tu ještě laserová puška. Víte, že finální boss je za neprůstřelnym sklem? Heh, nejlehčí boss ve hře.

Bossové jsou hlučný, furt mluvěj, a stále se opakujou. Otravný. Nebudu mluvit o tom šoku, když člověk přejde z mlácení lidí do hlavy ze stealthu na souboj s chlapem vybavenym kulometem a granátama. "Důležitý" dialogy nejdou přeskakovat. Grrrr.

Neustálý přepínání na třetí osobu je poněkud dezorientující. Možná nebylo nutný tak neuvěřitelně točit kamerou. Jako vypadá to naprosto stylově a animace jsou k pomilování, ale když bojuju, tak se potřebuju orientovat. Možná možnost vypnout/zapnout?

Nikdo mi nevysvětlí důvod, proč hlavní hrdina *mluví jak batman*. Já tyhle strojený hlasy nemám ráda. Normálně postavy co takhle mluvěj jednoduše neberu do týmu, ale tady to uplně nejde :-D.

Hra je velmi uspokojivá, co se mý potřeby lovit týče. Grafika je pěkná, rozumně detailní, nepřeplácaná. Ovládání je přímočarý a jasný, hra je velmi... čtvercová. Což je dobře. Nepřátelé jednaj často překvapivě rozumně, na druhou stranu nejsou frustrující nadměrnou inteligencí. Dobře střílej, jak někde vystrčíte hlavu, dostanete spršku kulek a konec. Spousta zajímavejch schopností, hromada možností, jak řešit situaci.

Hodně lidí na internetu řeší bosse v týhle hře, a musim říct, že nejhorší byl ten první. Obrovská damage, člověk tu hru ještě tolik nezná, a neví, jestli toho bosse ustřílet, nebo jestli třeba nemá regeneraci? Je nutný ho zabíjet nějak specificky? Jak se tohle vyjasní, že boss regeneraci nemá, a neni nutný ho zabíjet specificky, tak už je to ok. Je spousta metod, který člověk může k zabití bosse zvolit.

Taková ta rychlá klasika je ho uházet hasicíma přístrojema a výbušnejma sudama, zatim co se dusí plynem z hasicího přístroje. To je funkční. Je možný se prohackovat do vedlejší místnosti, aktivovat turety a nechat ho ustřílet těma. Ale... ale uplně nejpohodlnější je zalízt do větrací šachty a ustřílet ho pěkně z bezpečí sniper puškou, zatim co na vás řve, ať vylezete ven, a bojujete jako muž! :-D

Nah, bojuju jako podlý malý zvířátko, ze zálohy, se všema výhodama, co můžu dostat. Jinej postup je proti přírodě.

Druhá bossině je velmi, velmi snadná. Alespoň pokud má člověk imunitu na elektrický výboje, kterou jsem shodou okolností měla. Stačí se držet z dosahu jejího tajfunu, a je klid.

Třetí boss byl uplně v pohodě, byť mě teda při prvnim pokusu zabil, než jsem se naučila, že má granáty, a že se nesmim zdržovat na jednom místě. Hackování a přeprogramovávání robotů je prima schopnost. Krátkej proces, kterýmu dopomohla moje věrná sniperka.

Poslední bossině... jak už jsem psala, když máte laserovou pušku a neviditelnost? Neškrtne si a padne během vteřin.

Ano, je to o vybavení. Pokud nemáte ty správný zbraně/augy, nebo se nenamáháte seznámit se před bojem s prostředim, může to bejt těžký. Ale proti bossům jsou použitelný ty stejný schopnosti, který člověk používá celou hru, takže si myslim, že to hrozí jen když člověk hraje s nějakou úmyslnou limitací. Jedinej boss bez loadu byla ta druhá ženská, která je fakt snadná. U ostatních bylo nutný očichat jejich okolí a krátce se zamyslet, jak na ně.

Finální verdikt na hru je u mě 90%, velká spokojenost s hratelností, otravný dialogy.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #48 kdy: Duben 06, 2022, 19:20:20 »

Zkusila jsem Mankind Divided. A musim říct... že autoři na něco zapomněli. Jmenovitě na hratelnost. JAKOUKOLIV hratelnost. Grafika, grafika, grafika, všechno velký a barevný, přeplácaný, jako pro tříletý. Neskutečně otravný, postava bez sprintování chodí neskutečně pomalu, všechno (sprint, krytí) je togle místo hold, což je utrpení, a ta nepřehlednost je... absurdní. Absurdní. Já nechápu, proč se autoři najednou pomátli. Nebo jestli propustili všechny ty lidi, co dělali předchozí díl?

Můj dojem ze hry je víceméně...

Přeplácaný zmatený situace, kde furt chcípáte, protože ovládání je chaos, a po každý smrti musíte tak... 10-15 vteřin čučet na svojí mrtvolu, asi za trest. Jo mimochodem, polonahej Jensen. Chaos. Chaos, hehe, česká republika. Ale všichni mluvěj anglicky, jen občas se mihne nějaká ta čeština... Jensen ve sprše. Asi to má zápletku, ale já nemám chuť jí odhalovat. Mimochodem Jensen doma nenosí tričko.

Prostě je to přeplácaná hromada ******, nehratelná, komicky špatná hra. Dávám 10% za snahu... nebo možná nedávám, protože tady se nikdo nesnažil. Ne, nahej Jensen to nespraví, tohle nespraví nic. Jsem vzteklá, hodně vzteklá. Je to dlouho, co jsem hrála něco podobně špatnýho. Dlouho.

Já... já.. odcházim hrát... asi Simsy, nebo něco. WoWko. Nebo půjdu na procházku. Jo, to mi udělá dobře. Nesmim teď tak tejden hrát nic ve stejnym žánru, abych se vyrovnala s traumatem, a pak se uvidí.
IP zaznamenána