Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:56:18
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 25

Autor Téma: Icewind Dale  (Přečteno 67415 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Icewind Dale
« Odpověď #105 kdy: Červenec 24, 2020, 20:24:53 »

Počet útoků by se získat měl, ale každopádně směr dualclassu bojovníka by měl jít směrem bojovník => jiná profese. Ani ne tak kvůli HP (ale je pravda že i to je faktor) jako spíš kvůli tomu, že ostatní classy jsou to silný k čemu chceš víc levelů. Ten bojovník je vyloženě podnož.

Jediná výjimka co si dovedu představit je asi fakt ta roguna se specializací, kde vyžereš co chceš a dualclassneš, protože tim furt dostáváš lepší bojovnický THAC0 a specializace ke zbrani. Ovšem nedostaneš takovej bonus na sneak attack.

IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #106 kdy: Červenec 24, 2020, 20:28:35 »

Ono ty pravidla s těmi duálními třídami jsou nehorázně složitý. Mnohem jednoduší je hrát za jedno povolání, popřípadě za to mutlipovolání, kde člověk hodně věcí nemusí vůbec řešit. V tom tweaku jsem zapnul, že by duální povolání mohly mít i jiné rasy, než člověk, ale nevím, jestli toho využít.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #107 kdy: Červenec 24, 2020, 20:31:11 »

Aha, tobě jde o ty výhody kittu, pravda assassín je v tomto ohledu velmi zajímavý a to opravdu dualclassem bojovník/zloděj nedosáhneš. Bojovník/zloděj jinak smysl dává, sice nezískáš výhody kittu, ale zase budeš mít zloděje s maximální zbraňovou dovedností (lepší damage, lepší THACO). Ono je to vždycky něco za něco.

Podobně multiclassy. Bojovník/klerik sice nemá výhody specializace, ale je to určitá alternativa k hraničáři.

Yuyu: právě, mě to u moc povolání smysl nedává, ale u toho assassína to asi fakt za úvahu stojí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #108 kdy: Červenec 24, 2020, 20:38:40 »

možná tam můžou hrát roli i zkušenosti, respektive kolik zkušeností které povolání potřebuje, aby se dostalo na určitý level. Jakože to se dost radikálně liší. Třeba zloděj na 12 úroveň potřebuje 440,000 exp. Bojovník 1,000,000 exp. Víc, jak dvojnásobek. Pak by i třeba z tohoto hlediska stálo za úvážení, čemu dát přednost na začátku. Ale první povolání má prostě jen dodat určité schopnosti či dovednosti, nebo bonusy, druhé pak asi se už rozvíjí k finální podobě.

Nevím, jak to je u multiclassu, jestli taková postava ve finále na tom není z hlediska úrovní hůř, než dualclass, minimálně určitě si to tam člověk nemůže určit, do kolika úrovní se chce učit co.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #109 kdy: Červenec 24, 2020, 20:52:20 »

Ono je nutný položit si otázku: jak je ta postava funkční v rámci hry? Neni podstatný, jestli je to ve finále OP jedinec. Je podstatný, jak to funguje když hraješ. A multiclassy fungujou hezky. Dualclassy? Naposledy když jsem to zkusila, jsem se nedokázala dostat zpět ke svejm bojovnickejm levelům... vlastně vůbec. Jo, asi jsem to dualnula pozdě, ale stejně. Je reálný dualnout si jedinýho zloděje na bojovníka, když dvě lokace po sobě obsahujou těžce smrtící pasti? Přesně tomuhle jsem čelila se svym shadowdancerem. Protože Dancer je super a já nemusim assassiny. Multiclass jede celou dobu tři classy naráz. A čestně se přiznám, mám to namodovaný na plný specializace u multiclass. Protože proč ne.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #110 kdy: Červenec 24, 2020, 20:58:15 »

zajímavý je to u toho druida, kde
12. úroveň - 300,000 exp
13. úroveň - 750,000 exp
14. úroveň - 1,500,000 exp
15. úroveň - 3,000,000 exp

a u bojovníka:
12. úroveň - 1,000,000 exp
13. úroveň - 1,250,000 exp
15. úroveň - 1,750,000 exp

od 15 úrovně jsou mezi druidem a bojovníkem extrémní rozdíly. Tedy jinými slovy by to asi mělo být tak, že pokud hráč začal jako bojovník, na 12 úrovni se stal druid, v součtu obou povoláních by se měl dostat na výrazně menší úroveň, než kdyby to udělal naopak. A je otázka, jestli ten druid nezačne časem ztrácet a nepřestane být tak užitečný. Tam třeba právě toho vlkodlaka dostat na 13 úroveň a mít tu schopnost proměny ve velkého vlkodlaka a pak jej změnit na bojovníka, by mohlo být lepší. Na konci by tedy ta postava byla asi druid (13)/bojovník (37), jestli je maximum 50 level postavy. (nevím, jak by to bylo opačně).

Ale jisté je, že by ten bojovník se dostal na 14 level dřív, než kdyby to bylo opačně.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #111 kdy: Červenec 24, 2020, 21:00:41 »

Počet zkušeností do levelcapu se vždy sčítá, dualclass i multiclass proto nikdy nemohou těžit z maxima čistokrevných povolání a u obou to vychází podobně. Když zloděje dualclassnu na bojovníka na levelu 12, tak max. počet útoků stejnak získám až ve chvíli, kdy ta postava získá další milión zkušeností za bojovníka - bude zloděj 12 / bojovník 13. Ono jde spíš o to, jaký levelcap která hra má a jak moc postav je v družině, protože čekat na bojovníka level 13 a pak ho teprve  dualclassnout, je na dlouhé lokte. Stejně tak, aby si neskončil jako dualclass, kdy to druhé povolání ani nestihneš rozvinout (jak hezky popsala Yuyu) - a tady je právě lepší sáhnout po multiclassu.

Multiclass jinak jedeš až do levelcapu, obě povolání se ve výsledku liší jen o pár levelů (u trippleclassu to bude asi podobně). Pokud je levelcap vysoký, jako třeba v BG 2, pak je lepší si to zkorigovat dualclassem, to asi jo, ale u BG 2 si zase volíš jen jednu postavu a ostatní jsou dané.

Edit: bojovník leveluje přiměřeně, druid má bohužel od toho levelu 13 skok a pak je dost náročný. Proto je lepší jít z bojovníka na druida, ale zas ztratíš tu schopnost z kittu.
« Poslední změna: Červenec 24, 2020, 21:06:18 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #112 kdy: Červenec 24, 2020, 21:02:07 »

Yuyana: já s tím nemám právě moc zkušeností a vždy jsem se tomu spíše vyhýbal, tak bych to právě chtěl zkusit.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #113 kdy: Červenec 24, 2020, 21:10:54 »

Edit: bojovník leveluje přiměřeně, druid má bohužel od toho levelu 13 skok a pak je dost náročný. Proto je lepší jít z bojovníka na druida, ale zas ztratíš tu schopnost z kittu.
naopak né? Z druida na bojovníka, jelikož druida budeš rozvíjet jen do úrovně, kde jej to stojá málo expů (míň, než bojovníka) a v okamžiku, kdy dojde k tomu skoku, už jej budeš rozvíjet jako bojovníka (tedy se tomu skoku právě vyhneš). Tedy jestli to chápu dobře.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #114 kdy: Červenec 24, 2020, 21:13:35 »

Co se týče levelu, max level je 30, pokud to neodmóduješ, což můžeš. Já jsem spokojená na 30, nemám ráda narušení základních pravidel (jen jsem udělala Jackovi ten ústupek se specializací, je to milášek).

Co se týče toho, co je reálně dosažitelný, tak zlodějové (a bardi) dosáhnou 30, ostatní povolání spíš ne. Bojovník dualnutej na 13lv se už ke svojí původní profesi opravdu spíš nevrátí.

Každopádně multiclass se neni třeba bát, i bez módů dělaj svojí práci... ale každá postava má svý místo.Jde o to co od nich člověk čeká.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #115 kdy: Červenec 24, 2020, 21:24:08 »

Milhaus: jsi si jistý, že vlkodlačí přeměna je na levelu druida 13? Já mám něco zafixovaného až s levelm 14, a pak je to tak, jak píšu. Jinak ano, u levelu 13 by to bylo opačně, ale ten rozdíl je celkem zanedbatelných 250 000 zk. Popravdě těžko říci, mě by to takto udělat asi ani nenapadlo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #116 kdy: Červenec 24, 2020, 21:25:02 »

Jsem si jistá že je to 13, čekám na ní jako na smilování, rozdíl mezi 12lv a 13lv je tak dvojnásobek expů a je to humus.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #117 kdy: Červenec 24, 2020, 21:25:26 »

když já právě chtěl vyzkoušet ty duální povolání. Jestli to je nebo není výhodnější. Nikdy jsem to tak nedělal. U těch multipovolání tam jsem přece jen některé měl, především ty kombinace zloděj a něco, protože bez zloděje se to nedalo. (i když ani to jsem nikdy moc rád neměl :), bylo to většinou lepší, než čistý zloděj ).

Já ve hrách nemám rád levelcapy obecně, jakmile se postava nemůže rozvíjet, přestane mě ta hra bavit. Ideálně je udělaná tak, aby to vycházelo, že více zkušeností nezíská, protože nemá kde.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #118 kdy: Červenec 24, 2020, 21:27:02 »

Však multiclass ideální, než doexpíš bojovníka zloděje mága na 30/30/30, to trvá :-D.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #119 kdy: Červenec 24, 2020, 21:31:12 »

Jinak ano, u levelu 13 by to bylo opačně, ale ten rozdíl je celkem zanedbatelných 250 000 zk. Popravdě těžko říci, mě by to takto udělat asi ani nenapadlo.

no podle té tabulky, co jsem sem okopíroval, je to:
12. úroveň - 300,000 exp
13. úroveň - 750,000 exp
15. úroveň - 3,000,000 exp

a u bojovníka:
12. úroveň - 1,000,000 exp
13. úroveň - 1,250,000 exp
15. úroveň - 1,750,000 exp

Tedy do 13 úrovně se rozvíjíš rychleji jako druid a využiješ tak těch proměn. Na 14 úrovni tě to stojí stejně, tedy rozvoj bojovníka na 14 úroveň jako duální povolání tě vyjde nastejno, jak kdybys druida zvedl na 14 level. Ale rozdíl začne od 15 úrovně, kde je rozdíl extrémní. Druid potřebuje 2x víc expů, zatímco bojovník 250tisíc expů. Tedy pokud by ses s druidem vyhl tomu postupu ze 14 na 15 level, měl bys "ušetřit" 1 250 000, tedy téměř jednu úroveň bojovníka. Otázka zní, jestli je třeba druida zvedat nad 14 level.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 25