Myslím, že tam bude asi požadavek na ten 21 level. Ale na tom nezáleží, mě ta prestižní povolání stejně nezajímají. Dosáhl jsem 10 úrovně u druida a pak mi přišlo, že druid už není tak zajímavé povolání, tak jsem začal rozvíjet zaklínače (momentálně jsem tedy 1level zloděj, 10 level druid a 3 level zaklínač). Ono druid by sice dosahoval pak ještě kouzla vyššího kruhu, ale po čase by mi stejně nestačila moudrost, proměny v různé obludy jsou docela k ničemu (Elanee se mi teď neustále začala proměňovat ve strom, takže akorát zavazí ostatním, budu muset u ní ty automatické proměny vypnout). Společník druida/hraničáře se zřejmě dále nerozvíjí, tedy můj dinosaurus se zastavil na 9 levelu, Elanin jezevec na 7memém, dokud jsem jej nezměnil na trexe a Bishopův vlk taky asi cca na 7mém, dokud jsem jej nepředělal též na trexe, všichni trexové jsou na 9 úrovni a už nezesilují. Budu to ještě dál sledovat u těch dalších dvou postav ale nemyslím si, že by se zlepšili. Mimochodem ta parta druid/zaklínač (1trex+1zvířátko), druid (trex), hraničář (trex) a bard je docela zajímavá.

. Akorát těch postav je tam už tolik, že si vzájemně zavazí.
Možná by bylo zajímavější hrát za toho kněze, který jak jsem zjistil při výběru určité domény může mít také zvířecího společníka. Celkově klerik působí docela komplikovaně, jak jsem tak koukal, ale nikdy jsem za něj nehrál. Budu to muset někdy zkusit. Je to v podstatě taková jiná verze druida.
Je taky zajímavé, že ty zlodějské schopnosti na 1 levelu pořád vcelku stačí na otevírání zámků a odstraňování pastí. Občas je nutné použít to zlodějské vybavení, ale jen občas.
Ve hře jsem již trošku pokročil. Nejprve se ze mě stalo páže, pak jsem poplnil různé menší úkoly v té čtvrti Černého jezera, pro kapitánku, pak v nějaké kryptě, zasoutěžil si v hraní na loutnu, pustil ďáblíky, vybral sběratelův domeček.
Pak jsem se vydal vyšetřovat, prošel Port Last (máknul jsem na oblíbenosti u Bishopa a Sanda), Pak ten Ember a tamní studnu, pak lesík s dryádou (maknul jsem na oblíbenosti u Elanee a Sanda), pak zase jeskyni u studny v Ember (a získal pro svojí budoucí pevnost pavoučka a taky trošku máknul na oblíbenosti u Elanee). Nakonec jsem tamním skřetům vzal ten zářící šutr a dal jej dryádě, ale ani jsem z to nemusel dělat a nic jsem z toho neměl. Zbytečně jsem je tak vyvraždil.
Následoval tedy soud, kde jsem Toriu k potěše Sanda rozsekal na kousky (zejména kombinací schopnosti Přesvědčování a Znalosti). Vůbec si ani neškrtla a ze všech dialogů vyšla jako totální blbec

. Taky jsem získal dost vlivu u Shandry, takže svědčila v můj prospěch. Celkově jsem tedy soud vyhrál a byl uznán za nevinného.
Následný boj s Lornem byl hroší oříšek. Khelgar se nabízel, že to vezme, ale toho jsem tedy odmítl (ale díky tomu splnil poslední zkoušku pro mnicha), pak se za mnou stavila Qara, která se nabízela, že za mě bude bojovat (a pokud jsem jí nechtěl naštvat a ztratit u ní vliv, musel jsem přijmout, díky čemuž jsem naopak vliv získal), pak Neeshka, která mi nabízela, že Lornovi trochu poladí brnění kyselinou (kterou štípla Sandovi

), což jsem tedy přijal (ten dialog s ní zde dá sám o sobě +3 k vlivu za uvítní přítomnosti a přijetí nabídky). Nicméně pak byl docela problém ten boj samotný s Lornem.
Qara moc šancí neměla, ať dělala co dělala (a něco mi říká, že ani můj hrdina by na tom nebyl líp). Musel jsem tedy ještě v chrámu před rozhovorem s knězem na ní aplikovat co nejvíce podpůrných kouzel (jako spěch, kamennou kůži, kůru, magické brnění, požehnání a posílení), ještě jsem jí koupil svitek pavučiny a vyvolání bytosti VIII. S touto kombinací víceméně šlo jen o to co nejrychleji vyvolat tu bytost, pak Lorna zpomalit (pomocí pavučiny) a pak přežít. Vůbec jsem s ní nečaroval žádná kouzla a jen pobíhal po bojišti, dokud Lorna nepřešla ta zuřivost a stal se smrtelný a ten kamenný elementál ho definitivně umlátil. (on by jej jinak zabil asi na dvě rány, bez té zuřivosti). Tak ale nakonec padl a já se stal definitivně Letohradským hrdinou. Taky jsem mohl jeho mámě říct, že jsem jej vykuchal, ačkoliv on díky tomu, že mě zastupovala Qara, mi neřekl, kdo je a odkud je. Tedy teoreticky bych to neměl vědět.
Pak jsem se ještě vydal do domu toho mudrce, co mi radil s úlomky, zjistil, že byl jeho dům napaden zloději a že ho musím zachránit. Tady byla taková chuťovka v podobě banditů, kteří útočili na zdejší sluhy a na dvě rány je zabili. Zvládl jsem je všechny zachránit (za toho v prvním patře, který byl obklíčen třemi bandity byly dokonce extra zkušenosti za jeho záchranu). Za ve spodním patře asi nebylo nic, ale zjistil jsem, že mudrc byl unesen a že hrozí nebezpečí nějakému šlechtici. Tak jsem se ještě stavil za králem, ten mě pověřil ochranou šlechtice, ten jeho pobočník nějakým úkolem hned ve vedlejším domě. Ale to už jsem tedy nedělal a čeká mě to zítra.
Už se těším, až získám tu svojí pevnost. Zřejmě si koupím luk, který nepotřebuje munici, protože ty šípy mě začínají štvát.
Předměty jsem nakonec vyřešil tak, že jsem koupil ty vaky, co snižují hmotnost věcí v nich. Ten s 40%, co jsem koupil už v první kapitole, jsem si nechal u sebe a dávám do něj všechny ty různé šutry, co nic neváží a pár lektvarů které se hodí a které nemám pokryty kouzli). Do 60% jsem dal všechny ty knížky, recepty, návody, suroviny a podobně a dal jej Casavirovi. Výhoda toho je, že nemusím pořád předělávat všechny ty krámy, ale že prostě jen předělám pytlík. A 80% jsem si nechal na nějaké ty těžší předměty, co najdu během cest, ačkoliv tady se docela hodí Shandra, která slouží jako mula na nošení věcí a jako návnada pro nepřátelé. Taky mě dost peněz stály svitky pro Sanda, aby se mohl naučit alespoň některým užitečným kouzlům, jako ohnivá koule a podobně. Snažil jsem se mu doplnit jeho knihu o všechna kouzla, co byla u obchodníků dostupná, ale po chvíli mě to nějak přestalo bavit.