Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:53:05
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11

Autor Téma: Neverwinter Nights 2  (Přečteno 53434 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Neverwinter Nights 2
« Odpověď #60 kdy: Březen 11, 2017, 22:59:36 »

Ne, ona je jiná během útoku (ve skutečnosti je to úplně jiná lokace). Ale když se vrátíš po té akce s Bishopem, tak se zase vrátí ta původní (i zřejmě s obsahem stolů) a naopak ty v té, kde je jiná, tak ty předměty zmizí. Což jsem právě teď zjistil a dost mě to naštvalo, jelikož jsem tam dal. Já teda neměl nic mega ceného, spíš různé přísady a návody a knížky. Jenže jsem to mohl prodat, místo toho, abych o to přišel. U společníků mi to nevyhovuje, protože já je často měním a potřebuji všechny. Navíc ze základy githyanki se nedá vrátit (musel jsem jí projít s Neeshkou a Grobnarem v partě). Tedy tady můžu použít save ještě před cestou sem. :/
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #61 kdy: Březen 11, 2017, 23:42:51 »

Jo, zrovna v téhle fázi jsem, s Bishopem půjdu do Ember, takže do stolů nic ukládat nebudu. Až se vrátím, tak to rovnou skočí do Act II. U pokusu o návrat ze základny githyanki jsem včera právě taky pohořel, chybí tam prostě návratový teleport :) Navíc zrovna teď je poslední šance vše neužitečné rozprodat Sandovi.

Zvažuju, že bych se vybodl na levely v Devítce a pokračoval bych dál v paladinovi do levelu 10. Přijde mi, že jsem přišel o možnost výběru nějakých featů, které bych teď potřeboval. Budu si muset už konečně udělat nějakou přehlednou tabulku a provést revizi postavy. Zase jsem to naskládal bez rozmyslu a ta postava je možná ještě horší, než můj předchozí drowí paladin :D Hra mi nabízí multiclass paladin/šaman, což mě docela zaujalo, ale nikoliv výhodností, spíš vůbec tou kombinací. Při čtení popisku šamana jsem pořád přemýšlel, k čemu je tohle povolání dobré a ono je to rozšíření z datadisku :)

Edit: nj, zapomněl jsem na drobnost, že featy se neučí každý levelup, ale jen na některých levelech - 3, 6, 9, 12, 15 a 18. Ráno budu muset opravdu kouknout, jak na tom jsem a zda-li má ještě smysl o prestižní třídě uvažovat.
« Poslední změna: Březen 12, 2017, 00:48:24 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #62 kdy: Březen 12, 2017, 01:48:33 »

Do Ember je ideální vzít Bishopa, Quaru a Khelgara. Při správných volbách můžeš získat Bishop +5, Quara+1 a Khelgar +1.
http://www.jpeg.cz/images/2017/03/12/fNAl.jpg
http://www.jpeg.cz/images/2017/03/12/GctP.jpg

Na devítku bych se vyprdl určitě. Ono ta povolání mají nějaké své vlastní dovednosti, které získáš automaticky na určitém levelu postavy. Když postupuješ na vyšší úroveň, tak klikni na povolání a přečtisi jeho popis, tam se dočteš, co získáš na kterém levelu za dovednosti.

Co se týče perků ("odborností"), tak ty lze vybérat každý třetí level. Vlastnost lze zvedat každý 4 level. U povolání záleží na spoustě věcí, nejvíc tu možnost výběru odstraní přesvědčení. Nejsem si jistý, jak je to přesně s těmi bonusovými povoláními a kdy si je hráč může vybrat. Na 10 úrovni to není.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #63 kdy: Březen 12, 2017, 11:06:06 »

Co si tak z manuálu vybavuju, u prestižních povolání je potřeba splnit požadavky, což nějaký ten level trvá, ale mělo by to jít celkově splnit i na nižších levelech. U Epických povolání je podmínkou dosáhnout levelu 20 (buďto v jednom nebo v součtu multipovolání). Letohradská devítka mi však nenabízela featy, které bych potřeboval, tak jsem jeden na celkovém levelu 9 plácl někam jinam. To už nemám šanci opravit, takže musím počkat dále.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #64 kdy: Březen 12, 2017, 15:04:14 »

Požadavkama to nebude, jelikož ty splňuji u mnoha, alespoň tedy podle toho, co u těch jednotlivých povolání píší. Zdá se mi, že se to otevřelo v nějaký moment. Podobně jako ta devítka.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #65 kdy: Březen 12, 2017, 17:08:40 »

Celkově jsem se dostal do druhé kapitoly. Tu část s koncem a základnou jsem projel znovu kvůli těm předmětům, stejně jsem tam udělal některé drobné chyby v rozvoji. Opět jsem jí prošel s Grombarem a Neeshkou :). Ty Sekuby mi docela pily krev. Taky to ve mě vyvolalo vzpomínku na to Ammonovo útočiště, kde byla spousta démonů.

Tak uvidíme, nyní jsem opravdu čistě na začátku druhé kapitoly. Bruslení s bod vlivu se ještě zesložitilo, jak přibývají společníci, na druhou stranujich hodně asi v druhé kapitole žádné události nemají, které by je ovlivnili. Takže se to bude primárně točit kolem Neeshky, Sanda, Bishopa, Grombara a Shandry. U těch ostatních půjde jen o to vliv neztratit.

Vliv u Sahndry pak není zas tak důležitý, ale je dobré mít pozitivní kvůli soudu, aby pak svědčila v můj prospěch.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #66 kdy: Březen 12, 2017, 19:13:01 »

Hm, tak já jsem v kýblu ... věděl jsem, že jsem si podmínku Obratnost 13 nepoznamenal jen tak, on totiž jeden z klíčových featů závisí právě na ní, takže na trpasličího defendera můžu zapomenout. Proto se mi feat Uhýbání nikde nezobrazil a to ani při zoufalém pokusu o dobrání 1 levelu bojovníka. Musel bych někde natrvalo splašit 4 body do obratnosti :/

Pro dnešek jsem skončil taky základnou. Do Ember jsem nakonec napochodoval se stejnou družinou, jako předtím a málem mi rupla žilka ... nevím proč, ale najednou to byl málem neřešitelný problém. Všichni snad měli bonusy k útoku, či co a než jsem se nadál, tak jsem stál na bojišti sám, bez parťáků :) Zopakovali to hned několikrát po sobě. Musel jsem družinu uklidit bokem za jedno stavení, které posloužilo jako částečný kryt, aby se Qara mohla rozkouzlit. Jako podezřívám hru, že občas nefunguje úplně korektně, ale v tomhle případě to asi bylo v pořádku, oni mě ti githyanki asi měli uvěznit hned nastartu, abych neměl šanci se rozestavit. V tomhle mi tu chybí nějaká abilitka, kdy bych dokázal nepřitele naagrovat na sebe a odtáhnout bokem. Ale zase je fakt, že Ember je jasná past, takže správně jsem se měl připravit předem.

Z Ember jsem nevyrazil přímo do hor, ale vrátil jsem se do města a Qaru vyměnil za Elanee, což hned po vstupu do jeskyně vedlo ke konfliktu mezi ní a Bishopem. Kupodivu jsem to uhrál tak, že jsem u Bishopa získal bod a Elanee mi nic nevyčetla. U souboje se Zaxisem jsem pro změnu zjistil, jak je dobré si hlídat střelivo u střelců. Neprávem už jsem začal Bishopovi a Neeshce nadávat, že jenom stojí jako "Y", zatímco já osamocen pižlám démona. Jo, T-rex mi taky pomáhal, ale zrovna jsem neměl kliku na hody, takže jsem se dostal do patové situace, kterou jsem pomalu začínal projíždět. Jakmile jsem doplnil střelivo, bylo během chvilky po problému.

Už bych asi měl svého trpaslíka přezbrojit, používám ohnivý palcát z počátku hry a už to není ono. K těm sukubám musím říci, že jsem s nima teď taky docela sváděl boj. Ne že by byly tuhé, ale ta jejich ochrana mi pila krev. Přitom předtím jsem je sundaval úplně v pohodě. Opravdu mi přijde, že ten první průchod touhle pasáží před loadem byl citelně snažší. Kdybych neměl takhle časově blízké porovnání, tak bych prostě řekl, že jsem se snad musel splést a zaměnit to s něčím jiným :) Ale NWN2 není jediná hra, kde štěstí hraje roli, podobný pocit už jsem zažil i jinde.

Zítra mě čeká přechod do Act II a budu pokračovat loupeží atd. atd. ... Hlavně jsem dneska ještě využil toho Sanda a rozprodal jsem maximum věcí. Docela významně jsem překročil hotovost 100k. Některé méně významné věci měly opravdu výhodný kurz, třeba luky jsem rozprodával po 3,3k za kus. Zbavil jsem se tak všeho nebonusového vybavení až do +2. Z bonusových věcí jsem si ponechal jenom pár pojmenovaných kousků, které mi přišly užitečné i do budoucna. Z úkrytu githyanki jsem si přinesl nové věci, které teď budu identifikovat a budu jimi vyzbrojovat družinu.

Zkoušel jsi Milhausi Shandru odmítnout? Že bych to kdyžtak zítra zkusil. Docela by mě zajímalo, jestli to jde, když už tu volbu v dialogu na začátku Act II má. Na abecedehar jsem se dočetl, že jde udájně odmítnout i Elanee, ale nějak se mi nezdá, že by to pak hrálo roli ve finále hry. Grobnar se taky do družiny (hospody) přifaří, aniž by to hráč vysloveně požadoval.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #67 kdy: Březen 12, 2017, 23:50:41 »

Požadavkama to nebude, jelikož ty splňuji u mnoha, alespoň tedy podle toho, co u těch jednotlivých povolání píší. Zdá se mi, že se to otevřelo v nějaký moment. Podobně jako ta devítka.

Koukám zrovna do manuálu na Hordes of the Underdark, kde se píše:

A prestige class cannot be chosen for a starting character, it must be earned through careful advancement.

a o odstavec dále:

Prestige classes can become epic as well, though they function a little differently than normal classes. At level 10, level advancement in a prestige class stops until the character's total character level is 20 or higher.

V NWN2 to bude podle mě podobné. Chvilku trvá, než ty požadavky na prestižní třídu splníš, ale podle toho druhého odstavce je zřejmé, že při dosažení celkového levelu postavy 9 už třeba musí být dostupné. U sebe bohužel nesplňuju nic, takže to nemám jak ověřit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #68 kdy: Březen 13, 2017, 05:11:38 »

Ještě k těm prestižním třídám a požadavkům. Řada prestižních tříd vyžaduje krom splnění nějakých featů i konkrétní hodnotu tzv. základního útoku (Base Attack, BA), což je ovšem hodnota daná volbou konkrétního povolání a dosaženým levelem v něm, případně levelem u jednotlivých povolání (v případě multiclassu). U bojovnických povolání platí, že co level, to +1, u ostatních jsou to necelá čísla (3/4 - 1/2). Dokonce záleží na pořadí povolání (kdyžtak viz heslo Base attack na NWNWiki, např. bojovník/mág vs mág/bojovník). Pokud má prestižní třída požadavek na BA +7, tak paladin jí bude moci dobrat teprve při levelupu na 8, klerik až při 10 atd.

Na začátku je asi dobré se o multiclass nepokoušet a jít raději cestou bojovníka, nebo specializovaného bojovníka. Potom buďto dobrat další třídu nebo jít rovnou do prestižní třídy. A hlavně si dát bacha na pořadí povolání, protože od hodnoty BA se odvozuje počet útoků za kolo, čímž se dá bojovnická polovička (třetina) docela slušně zmrvit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #69 kdy: Březen 13, 2017, 07:51:27 »

Myslím, že tam bude asi požadavek na ten 21 level. Ale na tom nezáleží, mě ta prestižní povolání stejně nezajímají. Dosáhl jsem 10 úrovně u druida a pak mi přišlo, že druid už není tak zajímavé povolání, tak jsem začal rozvíjet zaklínače (momentálně jsem tedy 1level zloděj, 10 level druid a 3 level zaklínač). Ono druid by sice dosahoval pak ještě kouzla vyššího kruhu, ale po čase by mi stejně nestačila moudrost, proměny v různé obludy jsou docela k ničemu (Elanee se mi teď neustále začala proměňovat ve strom, takže akorát zavazí ostatním, budu muset u ní ty automatické proměny vypnout). Společník druida/hraničáře se zřejmě dále nerozvíjí, tedy můj dinosaurus se zastavil na 9 levelu, Elanin jezevec na 7memém, dokud jsem jej nezměnil na trexe a Bishopův vlk taky asi cca na 7mém, dokud jsem jej nepředělal též na trexe, všichni trexové jsou na 9 úrovni a už nezesilují. Budu to ještě dál sledovat u těch dalších dvou postav ale nemyslím si, že by se zlepšili. Mimochodem ta parta druid/zaklínač (1trex+1zvířátko), druid (trex), hraničář (trex) a bard je docela zajímavá. :). Akorát těch postav je tam už tolik, že si vzájemně zavazí.

Možná by bylo zajímavější hrát za toho kněze, který jak jsem zjistil při výběru určité domény může mít také zvířecího společníka. Celkově klerik působí docela komplikovaně, jak jsem tak koukal, ale nikdy jsem za něj nehrál. Budu to muset někdy zkusit. Je to v podstatě taková jiná verze druida.

Je taky zajímavé, že ty zlodějské schopnosti na 1 levelu pořád vcelku stačí na otevírání zámků a odstraňování pastí. Občas je nutné použít to zlodějské vybavení, ale jen občas.

Ve hře jsem již trošku pokročil. Nejprve se ze mě stalo páže, pak jsem poplnil různé menší úkoly v té čtvrti Černého jezera, pro kapitánku, pak v nějaké kryptě, zasoutěžil si v hraní na loutnu, pustil ďáblíky, vybral sběratelův domeček.

Pak jsem se vydal vyšetřovat, prošel Port Last (máknul jsem na oblíbenosti u Bishopa a Sanda), Pak ten Ember a tamní studnu, pak lesík s dryádou (maknul jsem na oblíbenosti u Elanee a Sanda), pak zase jeskyni u studny v Ember (a získal pro svojí budoucí pevnost pavoučka a taky trošku máknul na oblíbenosti u Elanee). Nakonec jsem tamním skřetům vzal ten zářící šutr a dal jej dryádě, ale ani jsem z to nemusel dělat a nic jsem z toho neměl. Zbytečně jsem je tak vyvraždil.

Následoval tedy soud, kde jsem Toriu k potěše Sanda rozsekal na kousky (zejména kombinací schopnosti Přesvědčování a Znalosti). Vůbec si ani neškrtla a ze všech dialogů vyšla jako totální blbec :D. Taky jsem získal dost vlivu u Shandry, takže svědčila v můj prospěch. Celkově jsem tedy soud vyhrál a byl uznán za nevinného.

Následný boj s Lornem byl hroší oříšek. Khelgar se nabízel, že to vezme, ale toho jsem tedy odmítl (ale díky tomu splnil poslední zkoušku pro mnicha), pak se za mnou stavila Qara, která se nabízela, že za mě bude bojovat (a pokud jsem jí nechtěl naštvat a ztratit u ní vliv, musel jsem přijmout, díky čemuž jsem naopak vliv získal), pak Neeshka, která mi nabízela, že Lornovi trochu poladí brnění kyselinou (kterou štípla Sandovi :) ), což jsem tedy přijal (ten dialog s ní zde dá sám o sobě +3 k vlivu za uvítní přítomnosti a přijetí nabídky). Nicméně pak byl docela problém ten boj samotný s Lornem.

Qara moc šancí neměla, ať dělala co dělala (a něco mi říká, že ani můj hrdina by na tom nebyl líp). Musel jsem tedy ještě v chrámu před rozhovorem s knězem na ní aplikovat co nejvíce podpůrných kouzel (jako spěch, kamennou kůži, kůru, magické brnění, požehnání a posílení), ještě jsem jí koupil svitek pavučiny a vyvolání bytosti VIII. S touto kombinací víceméně šlo jen o to co nejrychleji vyvolat tu bytost, pak Lorna zpomalit (pomocí pavučiny) a pak přežít. Vůbec jsem s ní nečaroval žádná kouzla a jen pobíhal po bojišti, dokud Lorna nepřešla ta zuřivost a stal se smrtelný a ten kamenný elementál ho definitivně umlátil. (on by jej jinak zabil asi na dvě rány, bez té zuřivosti). Tak ale nakonec padl a já se stal definitivně Letohradským hrdinou. Taky jsem mohl jeho mámě říct, že jsem jej vykuchal, ačkoliv on díky tomu, že mě zastupovala Qara, mi neřekl, kdo je a odkud je. Tedy teoreticky bych to neměl vědět.

Pak jsem se ještě vydal do domu toho mudrce, co mi radil s úlomky, zjistil, že byl jeho dům napaden zloději a že ho musím zachránit. Tady byla taková chuťovka v podobě banditů, kteří útočili na zdejší sluhy a na dvě rány je zabili. Zvládl jsem je všechny zachránit (za toho v prvním patře, který byl obklíčen třemi bandity byly dokonce extra zkušenosti za jeho záchranu). Za ve spodním patře asi nebylo nic, ale zjistil jsem, že mudrc byl unesen a že hrozí nebezpečí nějakému šlechtici. Tak jsem se ještě stavil za králem, ten mě pověřil ochranou šlechtice, ten jeho pobočník nějakým úkolem hned ve vedlejším domě. Ale to už jsem tedy nedělal a čeká mě to zítra.

Už se těším, až získám tu svojí pevnost. Zřejmě si koupím luk, který nepotřebuje munici, protože ty šípy mě začínají štvát.

Předměty jsem nakonec vyřešil tak, že jsem koupil ty vaky, co snižují hmotnost věcí v nich. Ten s 40%, co jsem koupil už v první kapitole, jsem si nechal u sebe a dávám do něj všechny ty různé šutry, co nic neváží a pár lektvarů které se hodí a které nemám pokryty kouzli). Do 60% jsem dal všechny ty knížky, recepty, návody, suroviny a podobně a dal jej Casavirovi. Výhoda toho je, že nemusím pořád předělávat všechny ty krámy, ale že prostě jen předělám pytlík. A 80% jsem si nechal na nějaké ty těžší předměty, co najdu během cest, ačkoliv tady se docela hodí Shandra, která slouží jako mula na nošení věcí a jako návnada pro nepřátelé. Taky mě dost peněz stály svitky pro Sanda, aby se mohl naučit alespoň některým užitečným kouzlům, jako ohnivá koule a podobně. Snažil jsem se mu doplnit jeho knihu o všechna kouzla, co byla u obchodníků dostupná, ale po chvíli mě to nějak přestalo bavit.
« Poslední změna: Březen 13, 2017, 08:00:07 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #70 kdy: Březen 13, 2017, 20:16:12 »

Dneska jsem udělal akorát kousek Černojezerní čtvrti - malíř a hrobka. U hrobky jsem se docela zasekl, chtěl jsem to vyřešit na férovku, ale ten typoň vždycky v polovině zakouzlil dvojici hnusot, které jsem se nedokázal vyhnout :D Nakonec jsem musel jeho nohsledy vylákat do vedlejší místnosti, kde už čekala Qara a Sand.

U Qary jsem získal bod při rozhovoru s obchodníkem u akademie, Shandra nás musela dokonce usměrnit :) U barda v divadle jsem pohořel, budu muset obměnit družinu a tady se asi hodí mít Grobnara. S tím bych pak vzal rovnou i dům sběratele a pořešil osobák Neeshky. Teprve pak vyrazím na cestu pážete.

Docela se mi podařilo dobrat pár bodů do zákonného přesvědčení - bylo už na čase. Nějak jsem se rozjel a začal se blížit neutrálu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #71 kdy: Březen 14, 2017, 13:18:26 »

To já včera získal tu pevnost. Ale ještě si budu muset pořádně promyslet, jak jí rozvíjet a co stavět jako první atd. Ono stav pevnosti se posouvá po procentech a nejsem si si jistý, co ta procenta posouvá, ale nejspíše to, jak staví člověk budovy. Tedy než člověk postaví nějakou budovou, asi by měl dát ty správné příkazy, co mají dělat vojáci, jestli hlídkovat, trénovat, získávat nové rekruty a podobně. Taky je možné pro pevnost získávat seržanty, kteří nějak pomáhají vojákům. Jedna seržantka je ve Studni (dřív doprovázela Casamira), pak je ve hře určitě nějaký opilec, pak ten voják z tutoriálu (ten kamoš) a pak taková šílená bojovnice, které musí dát hrdina párkrát na tlamu, aby se přidala.

Zřejmě tedy jako vůbec první krok bude dobré získat tu seržantku ze studně, pak jí přiřadit k náboru nových vojáků a vojáky poslat na nábor nových rekrutů. Pak začít teprve stavět budovy. Je ale možné, že se čas posouvá mluvením s tou velitelkou pevnosti, pak by asi bylo lepší nejprve stavět budovy. Nevím. Každopádně jako první krok by asi bylo dobré získat více vojáků, pak je vylepšit co do vybavení (zbraně a zbroje), tedy postavit jako první budovu kovárnu a získat ty dva řemeslníky, získat rudu a zaplatit jim upgrade zbraní. (ty částky zde jsou docela šílený). Až jich bude dost a budou trochu vytrénovaní, pak je asi poslat na hlídky. Což by zřejmě mělo být ve 3 aktu, kde se přidá Bevil a ten se hodí jako seržant právě na hlídkování v okolí. Ale možná to trénování je lepší nechat až na dobu, kdy hráč získá toho seržanta opilce. Nebo to nějak střídat, jelikož Katriona se hodí i na speciální akce a ne jen na nábor a mezi tím určitě nějaké spešl akce probehnou. Takže asi je dobré přepínat nějak mezi náborem a trénováním. Nebo já nevím.

Taky se u mé postavy začal projevovat postih za více povolání. Jelikož mí společníci dosáhli vyšší úrovně dřív, než já (můj požadavek na exp rpo další level byl o něco vyšší). Dřív jsem si toho nevšiml, jelikož jsem vždy postoupil současně s nimi, ale to bylo asi dáno tím, že jsem získal hodně exp za splnění úkolu. Tedy i u člověk s více povoláními platí tento postih. Zřejmě je to tedy tak, že u rasy člověk si může vybrat jakékoliv povolání a pak druhé a nemá žádný postih. Za třetí již postih je. U ostatních ras si hráč musí vybrat to konkrétní povolání, které patří mezi oblíbené dané rasy a pak si může vybrat druhé, aniž by to mělo postih na potřebný zisk exp. Pokud si vybere jiné povolání nebo si jich vezme víc, postih se projeví. Logicky mi z toho vyplývá, že se nevyplatí na začátku při hře za bojovníka si vzít jeden level paladina a mnicha kvůli bonusům a pak rozvíjet bojovníka, jelikož postavu by to mělo v rozvoji a získáváni exp výrazně zpomalit. Taky u tebe jakožto trpaslíka paladina, jakmile si se začal učit povolání devítky, by se ten postih měl projevit a projeví se ještě víc, jakmile si vybereš třetí povolání (třeba to prestižní).

Taky jsem zjistil, že vyvolaní společníci přece jen levelují ještě dál. Ale ne dle úrovně postavy, ale asi po více úrovních. Jelikož jak hraničář na 12 levelu, tak drudi na 12 levelu mají nyní t-rexe jakožto bestii na 11 úrovni. Zatímco já jej mám jako bestii na 9 úrovni. Což se tedy projeví na počtu životů a zřejmě i na síle útoku (nejsem si jist).
« Poslední změna: Březen 14, 2017, 13:24:01 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #72 kdy: Březen 14, 2017, 17:26:08 »

Trpaslík nemá za paladina postih, protože paladin je jen určitý typ bojovníka, takže spadá do kategorie oblíbeného povolání. Letohradská devítka na to tedy nemá vliv, navíc si myslím, že i devítka patří do kategorie bojovnických povolání. Dneska jsem na celkovém levelu 12 dobral Božského ochránce a u toho jsem na efekt na zkušenosti zvědav, protože u trialclassu se pak v takovémhle případě uvažují až ty dvě další povolání vůči sobě. Pokud je ovšem devítka opravdu bojovnické povolání, tak by ani ochránce neměl mít podle mě na zisk zkušeností vliv, ale to se dozvím až na 4. levelu ochránce, kdy bude rozdíl mezi oběma povoláními už 2 (povoleno je max. o 1). V horším případě mi to přihraje jen pár featů a budu zas pokračovat v paladinovi.

Příklad, který uvádíš, je třeba v tomto případě právě funkční. Pokud nemáš penalizaci za bojovníka a dobereš level paladina, nic se neděje. Jenomže dobrat paladina se ti vyplatí spíše jako kouzelnickému povolání, které hodlá nosit těžší zbroj, takže tam už to je na zvážení. Blbá kombinace ještě je, když použiješ jednu z exotických ras a šoupneš jí nevhodné povolání.

Dostal jsem se zatím až na konec soudu, takže vlastní pevnost mě za chvilku taky čeká :)

Před odchodem do Port Llast jsem pořešil vše, co jsem v Letohradu ještě mohl. Barda v divalde jsem pokořil s pomocí Grobnara, který mi dělal poté doprovod ještě do Ember apod. Sběratele jsem taky vyřešil rychle, akorát souboj s šéfem zlodějů jsem musel loadnout, protože se mi hra bugla a nespustila se závěrečná animace. U akademie šlo pomoci impům, což je asi berlička pro někoho, kdo si potřebuje hlídat přesvědčení, protože je za to dost bodů do chaosu (tuším celkem 11). Jiný smysl jsem v tom nepostřehl. Zkoušel jsem kolem toho běhat i s Qarou v družině, ale ta na nic nereaguje.

Když už jsem načal Grobnara ... asi jsem ho měl začít tahat na výpravy dříve, protože dost věcí, do kterých může mluvit, skončí selháním. Tipuju, že jde právě o nízkou náklonost k mé postavě. V Port Llast má několik zajímavých průpovídek a nejspíše tu bude jeden úkol, který díky němu později vyřeším, ale jinak mi byl v družině zbytečný, tedy až na boj, kde jsem ho používal jako třetího střelce (doplnil Shandru a Neeshku). Naopak se mi oplatilo mít v družině Sanda, což je možná nutnost, ale měl tu dost rozhovorů, kde mi u něj naskákal vliv.

V Port Llast jsem se nejprve vydal po obchodnících a do hospody. Před ní se do mě pustilo několik členů hlídky, ale neměli nejmenší šanci. Ostatně problém jsem neměl ani jinde. Přitom jsem až do finále soudu držel postavy na levelu 10. Trochu zabrat mi dala akorát dvojice gnómích vlkodlaků.

Chvilku jsem pobíhal po oblasti a hledal vchod do druhé zdejší jeskyně, neb jsem jedné zrádné dryádě slíbil pomoc. Vchod byl nakonec z vesnice Ember a vede přes zdejší studnu. Dole mi Marcus vrátil Bishopovu dýku a o jeskyni dále jsem si pěkně popovídal se skřety. Splnit úkol pro dryádu by znamenalo skřety povraždit, ale zdejší skřeti nejsou ve skutečnosti žádnou hrozbou, tak jsem jim naopak pomohl. V jedné části jeskyně jsem narazil na "přátelského" pavouka, ale nerozuměl jsem jeho řeči. V tu chvíli mě napadlo dojít si do Letohradu pro Elanee, která tím pádem nahradila Grobnara. Nejenom, že jsem získal pavouka na svou stranu, venku jsem díky Elanee dokázal ukecat dryádina zvířata, takže byla nucená bojovat sama. V tu chvíli jsem měl splněno vše, co se sběru důkazů týče, takže jsem se vydal zpět do Letohradu a k soudu.

No, soud neproběhl zrovna ideálně, ale Sand mě nakonec z nejhoršího vysekal, takže mě čekal souboj s Lornem. Ještě předtím za mnou do chrámu dorazil Khelgar, který se nabídl bojovat místo mě, ale s díky jsem odmítl. Od Sanda jsem dostal pár lektvarů a nakonec dorazila i Elanee, u které začíná být cítit náznak romance. Těsně před arénou si se mnou promluvila ještě Shandra, ale tady už vím, že romance neexistuje, byť dle rozhovorů to může docela mást. Grobnar chtěl taky něco říci, ale opět selhalo ověřování :)

Na souboj s Lornem jsem se připravil, vyleveloval jsem svou postavu a krom kropáče jsem do druhé ruky popadl Bishopovu dýku (přitom mám jen zaměření na válečný palcát). Skoro to vypadalo, že Lorna sundám na jeden zátah, ale ke konci mu naskočila barbarská zuřivost (dočasná imunita na zranění), takže jsem chvilku musel po aréně pobíhat a mezi tím jsem vypil pár lektvarů léčení ... pro jistotu. Bylo to ovšem zbytečné, Lornovi stačila už jen jedna rána a odporoučel se k zemi. Soud skončil a já za odměnu skončil v hostinci :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #73 kdy: Březen 14, 2017, 22:50:51 »

52 hodin 25 minut, zrovna jsem převzal Citadelu ...

Myslel jsem si, že do převzetí Citadely je už jenom kousek, ale příběh mě ještě docela slušně protáhl po Letohradu, kde jsem měl za úkol ochránit nositele dalšího úlomku. Nicméně to byla tak trochu finta. Lord, kterého jsem chránil, ho u sebe neměl a ta, které ho předal, byla zabita Ammonem Jerro. Tenhle kousek mi tedy prozatím zmizel z dohledu. Teprve poté jsem byl poslán na akci na Citadelu, kde jsem musel zastavit Garria a jeho přisluhovače, čímž jsem mimo jiné získal další úlomek. Po návratu do Letohradu mě čekal rozhovor s uvězněnou Zhajeve a cesta zpět, kde mi byla Citadela předána.

Všechny tyhle akce jsem podnikl s družinou ve složení Casavir, Qara, Grobnar a Shandra. Postupně jsem družinu vytáhl až na současný celkový level 14 a musím říci, že takový ten pocit, že hra je najednou lehčí, stále přetrvává. V bojích je to dost znát a není to jen tím, že Qara má silná kouzla. Lučištnická podpora funguje perfektně a Casavir mi sekundoval podobně jako předtím Khelgar. Původně jsem neplánoval, že u téhle skupiny zůstanu, ale chtěl jsem ještě nějaký ten bod vlivu u někoho trhnout, leč podařilo se mi to jen u Grobnara. Podstatný je pro mě ovšem pocit z mé hlavní postavy, protože tenhle paladin už se narozdíl od toho předchozího neválí tolik po zemi :D

Zítra mě čeká oběhnutí všech volných postav, co jsem jim slíbil přístřeší nebo práci a poté bych měl asi začít Citadelu opravovat. A ještě musím pořešit Khelgara. Jeho osobák mám v podstatě splněný, takže teď už ho jen nechat promluvit s mnichem v chrámu Tyra. Převzetí Citadely naštěstí neznamená automaticky přechod do Act III, takže mi snad nehrozí, že bych zas musel loadovat kus zpět :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #74 kdy: Březen 15, 2017, 07:53:26 »

Jenom ještě pár bodů k posledním dvěma dnům ...

Rozhovor se Zhjaeve je docela zajímavý a k jeho plnému pochopení mi dopomohla až znalost Planescape Torment. Je to prostě podobné, jako pochopit Válku krve v Baldur's Gate, když neznáte souvislosti (příčinu). Zhjaeve je do jisté míry ženským protějškem Dak'kona z PT.

Tahat sebou Qaru a Casavira v rámci Act II je z pohledu zvyšování vlivu zbytečné, jak jsem si právě v tabulkách našel :) Potvrdil jsem si tedy to, co jsem sám nakonec zjistil. U Grobnara to význam má.

Na osobák Qary mohu nejspíše zapomenout. Dle GameBanshee jsem se stal obětí dalšího z bugů. Když jsem totiž v rámci první kapitoly vylezl s Qarou z hospody, napadla mě skupinka studentů akademie, kterou jsem bez problému pobil. A to byla právě chyba! Během souboje se měl spustit trigger, který by souboj přerušil a mělo to skončit dialogem. Je to adekvátní situaci boje s Lockem, kde se napoprvé taky cut-scéna nespustila a mám takové tušení, že něco podobného mělo proběhnout i ve sklepě Aldanonova domu při záchraně rukojmých, kde se jedna z banditek chtěla nejspíše vzdát (přešla do modu dialogu, jenomže jsem musel loadnout a po loadu jakoby se to resetlo a bojovala dál). Na můj vkus už jsem narazil na pěknou řádku bugů, což mě moc netěší. Ty očividné věci si pohlídám, ale abych dělal klíčové události hnedka 2x kvůli prevenci, to se mi opravdu nechce.

V Port Llast jsou venku dva obchodníci, jeden prodává zbraně, druhý zbroje. Když bylo postavě do vínku dáno stát se Oblíbencem Waukeen, bude mít mečír v dialozích další volbu, přes kterou se postava dostane k bonusové nabídce zbrojí. Obchodník má Myšákovu helmu, což je část setu pro paladiny (kyrys má myslím obchodnice v Černojezerní čtvrti). Helmice je dost drahá, ale zatím jsem na moc helmic v lootu nenarazil, takže lepší kousky bych musel kupovat. Kyrys je o chlup lepší než Enkidova zbroj, která mi někde vypadla a je hlavně levnější než helmice, takže se mi vyplatilo do něj investovat. Enkidovu zbroj tak mohu dát někomu jinému v družině. Pokud jde o bonusové věci obecně, tak některé jsou pekelně drahé a přitom bonus tomu kolikrát ani neodpovídá.

Zkoušel jsem u svého trpaslíka zvýšit obratnost pomocí předmětů, ale tvrdě jsem narazil. Zaprvé, hra asi nesčítá bonusy ze stejného typu předmětu (např. rukavice vs plášť) a za druhé docela striktně uplaňuje nějaké penalizace. Originálně mám obratnost 7, s pomocí nějakého předmětu zvýšenou na 9. Nasadil jsem si rukavice s bonusem +4 a obratnost se zvedla jen na 10. Přitom bych čekal, že hodnoty pod 12 budou vždy v úměře 1 volný bod za bod vlastnosti.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11