Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:31:55
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 27 28 [29] 30

Autor Téma: Komponenty k novému PC (2016)  (Přečteno 79076 krát)

Ivan

• Zasloužilý člen
Re:Komponenty k novému PC (2016)
« Odpověď #420 kdy: Březen 04, 2021, 23:56:51 »

Skříň: SilentiumPC Armis AR7 Black (1890 Kč) - zavřený

A prý to je neobvyklá závada, že se s tím setkali poprvé, kdy někomu odešel chladič na procesoru..
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #421 kdy: Březen 05, 2021, 01:09:41 »

Taky mám na laptopu digestoř, ale na tlačítku, ne na páčce :-D. Řikám tomu "wuuuuuu tlačítko"... Echm. Moc to nepoužívám, si myslim že kdyby komp potřeboval víc wuuu, tak by si zapínal sám. Asi je to myšlený pro mě, když se klávesnice rozpaluje tak, že začíná bejt těžký na ní udržet ruku :-D.

Každopádně gratuluju k uzdravení počítače, ať dlouho funguje jak má.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #422 kdy: Březen 05, 2021, 01:22:12 »

To tlačítko úplně nalevo (anebo napravo, podle umístění panelu) zhasíná indikační ledky právě na tom předním panelu (Power a HDD). Taková zdánlivá blbost, ale pokud máš jako já ledku indikace zapnutí PC s výkonem, který osvětlí malou místnost, tak se to asi hodí :D

Já regulaci ventilátorů teda taky nepoužívám, protože nárůst hluku je celkem značný. Spíš by se hodila nějaká plyná regulace, než po pevných krocích.
IP zaznamenána
This is the end ...

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #423 kdy: Březen 05, 2021, 14:35:18 »

Keďže ide o destkop, info ktoré mám je asi úplne nerelevantné.
Ale niekedy tie rozdiely nie sú až také, ako by sa zdalo.

S noťasmi robím posledných 5 rokov (aj keď výkon skrine mi chýba, grafika pre noťas je vždy slabšia ako tá k destkopu, a mám na mysli tú istú grafiku... len tá noťasová má "m" na konci, čím označuju "mobile" verziu)

A práve vzduchotechnika je kameňom úrazu. Často sa zdá že je noťas úplne čistý a krásne priedúšný, ale až keď úplne vytiahnem větráčky, viem odstrániť "koberce" prachu, ktoré sa nazhromaždia medzi kovovou mriežkou (v lacnejších modeloch ide o polymér, resp. umelú hmotu) a vústupom ventilátora, a inak je to virtuálne neviditeľne. Tento koberec nedáte preč ani tlakovými sprejmi.

Ale čo si ešte pamätám z čias desktopov, tak tam zas kameňom úrazu bývala pasta. Hlavne ak si niekto skladal komp sám a mal za to, že "viac = lepšie". A kým istý čas to nemusí byť badať, po čase sa stáva presne to, že PC sa správa akoby nebol chladený.

https://www.youtube.com/watch?v=71-6sqsPXQw
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #424 kdy: Březen 05, 2021, 15:20:46 »

No moje grafická karta žádný m nemá. Nebyl to nejvýkonnější model na trhu ani v době kdy byla nová, ale nemá žádný písmenka za který by se musela stydět.

Fakt že nějaký odstranění bordelu by asi bylo už na místě, myslim že za ty roky musí bejt vevnitř tuna prachu, půl kočky a tři rohlíky.
« Poslední změna: Březen 05, 2021, 15:56:56 od Yuyana »
IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #425 kdy: Březen 05, 2021, 16:00:54 »

Aj klávesnicu si treba niekedy prečistiť
https://youtu.be/LLGdUyi08h0
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #426 kdy: Březen 05, 2021, 16:24:48 »

:-D Jooo, asi takhle si to představuju. Akorát s laptopem si uplně netroufám na tenhle přístup, nemluvě o tom, že moje klávesnice co sežere to nepustí. Chyba dizajnu.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #427 kdy: Březen 05, 2021, 23:36:29 »

No jo, Elemire, máš pravdu. Mačkat to tlačítko při zapnutým PC mě nikdy nenapadlo. Ale tak už jsem si zvykl, že to prostě svítí.:-D Stejně to mám tak bokem, že to skoro není vidět.:-)

Jinak funkce přepínače je zvláštní.. Pro mě asi dost nevyužitelná..
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #428 kdy: Březen 06, 2021, 02:22:25 »

No já si tady povídám a nevim co jsem udělala, ale nebylo to dobře :-D. Takže jsem zpět, po reinstalaci windows, už vše funguje :-D. Člověk by řek že neni debil, už počítač nějakou dobu využívá... Alespoň je uklizeno, ono to je jednou za rok pozitivní. Samozřejmě antivirák mi hned po instalaci nabízí nějaký produkty na zrychlení počítače, protože je stále pomalejší a potřebuje přece držet ve formě. Hm. Alespoň přiznal, že nevidí žádný problémy, nepokouší se předstírat, že mám zanešenej systém, když je to hodinu starý a ještě ani nemám nainstalovanej přehrávač na video.
IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #429 kdy: Březen 06, 2021, 20:51:17 »

Ah, ty más hamblivý počítač. Odfotíš ho v ružovej farbe a hneď z toho odpadne.
Inak to je klávesnica akú je vidieť na veľtrhoch, kde zamestnanci danej firmy pucujú a čistia a leštia produkt celé hodiny. Je akoby ešte nedotknutá a ukážkovo krásne čistá. Tie mačky a rohlíky tam vôbec nebadať :P

Ah, antivírusy, spomalia PC na 50% a potom sa ozvú "nemáte pomalé PC? Kliknite sem a sem a tam..."
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #430 kdy: Březen 06, 2021, 22:06:52 »

To ona ráda předstírá, ale pak se pokoušim zmáčknout tlačítko a uplně slyšim ty čipsy pod nim :-D. Ale je to hodná klávesnice, velmi příjemná na mačkání. RGB podsvícení, tři různobarevný sekce. Ale už je krapítko vysvícená.

Oh je, a umí blikat do rytmu když pustim hudbu... :-D

Jinak problém se systémem byl že jsem reinstalovala nějakej software a přestalo mi fungovat WoWko, to já těžce nesu, tak jsem musela reinstal. 4 hodiny času to sežralo, ale wowko funguje.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #431 kdy: Duben 26, 2021, 15:44:25 »

A je to tu, moje stará herní myš vyplivla svojí poslední funkčnost. Je po ní. Nejdřív jsem měla pocit, že je to zrada, a že od tý značky už nebudu nic kupovat... ale pak mi došlo, jakou dobu jsem jí měla. Ona to možná taková zrada neni, to musí bejt tak 4-5 let používání. Navíc byla poměrně laciná. Každopádně je tu teď řešim dilema, co zakoupit teď.

Pánové, dámy, nějaká značka, se kterou máte dobrou osobní zkušenost? Nabídka je absurdně obrovská, a já ráda uhejbám kulkám.
IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #432 kdy: Duben 26, 2021, 19:02:36 »

Tak to som zvedavý aj ja...na nejaké užitočné odporúčanie.
Pokiaľ viem, drahšie nie je automaticky lepšie.
Rôzne tie herné "ergonomické" tvary sú skôr nahovado ako k dobru.
Neherné ergnomické tvary (proti karpálnemu tunelu) mi síce vyhovujú do všetkých programov, až na kresliace a všetkých hier až na 3D akčné/strielačky.
Bezkáblové majú lag-oneskorenie, káblové majú ... kábel. A mne sa tie káble pletú.
Keď som hrával CS, tak mi odporúčali "staré dobré", guličkové pramyšky od MS alebo optické (nie laserové) tiež od MS... že tie boli navernejšie ladené a majú najreálnejšiu reakčnosť na pohyb.. mne sa to neosvedčilo.
Dodnes som idálnu myšku nemal (ah, by som nepovedal že je ťažšie nájsť ideálnu myš ako ženskú)
Tak sem z radami
P.S. to ani nevravím, že mám myšky, ku ktorým už ani na nete nie je návod... napr. BT Connect-IT CI-189... a ani za živý svet sa mi nechce spárovať s noťasom... pfff. Väčšina myší mala buď dolámané káble, alebo zničené dotykové plochy (silikónové protišmykové doplnky/nálepky sa odlepia a už nič ich nedostane na pôvodné miesto). Je to u mňa taký cintorín myší.
Avšak žiadne čestné vyznamenania, ani post mortem.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #433 kdy: Duben 26, 2021, 19:39:44 »

Já osobně dávám přednost myši s kabelem. moje zkušenost s bezdrátem je zoufalá. Je to zajímavý, protože sluchátka zas beru jen bezdrát. Je pravda, že kabel od myši nemám tendenci hryzat.
Moje myš, co skončila funkci, ze tenhle typ: https://www.czc.cz/a4tech-xl-750bk_2/55606/produkt
Akorát je líp barevná. Bohužel kolečko zlobilo už dlouho, a teď dvojklikává levý tlačítko, a s tim už se nedá žít. AKtuálně mám Cougara, konkrétní model neni v nabídce, ale jsem s nim vysoce spokojená. Mám ho asi rok a půl a zatim žádná stížnost. Hodná přijemná myš, bohužel neni programovatelná.

Potřebuju dvě myši, jednu ke služebnímu počítači, a jednu ke svýmu. Služební myši jsem vyfasovala hned tři, ale to může používat jen masochysta.
IP zaznamenána

Karol13

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #434 kdy: Duben 26, 2021, 23:06:48 »

Ta A4Tech vyzerá vcelku k svetu. V jednoduchosti je krása, s laserom.
Ja si na myšky ešte rád bindujem frekventne používané klávesy (ESC, ENTER, Space..) ale raz som to s túžbou po extra myškotlačítkach aka myšítkach prehnal:
mouse with num pad.jpg
* mouse with num pad.jpg (119.69 kB. 670x631 - prohlédnuto 940 krát.)

Ale skúšal som to aj takýmito čudákmi:

trackball.jpg
* trackball.jpg (14.67 kB. 288x475 - prohlédnuto 858 krát.)

Skrátka som sa exotom nevyhýbal, ale akosi ma to dotiahlo späť k mainstream myškám.

Slúchatká wifi, alebo BT som obľuboval aj ja, ale pri strielačkách je tam oneskorenie... a to ma vytáča. Avšak s káblovými mám ten istý problém, ničí sa mi to a pretáča a krčí a v podstate sere.
Skôr mi ale na wifi vadilo, že som si musel nájsť na stole miesto na ich dobíjanie a to v mojom bordeli bol neslýchané. Plus, keď som konečne šiel spať, vypol som celý prívod elektriny, lebo mi vadili ambientné svetlá (nabíjačiek a ostatných lediek, čo priblblo svietia aj keď chcem mať úplnú tmu, milujem úplnú tmu keď zaspávam)
Celkovo mám pocit, že mi toho fakt dosť veľa vadí... ale istotne to nebude mnou, istotne.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 27 28 [29] 30