Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 18:38:55
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30

Autor Téma: Komponenty k novému PC (2016)  (Přečteno 79061 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Komponenty k novému PC (2016)
« Odpověď #390 kdy: Prosinec 07, 2020, 07:41:41 »

A nepřijde ti, že to jde tak trochu proti logice věci? ;) Čím víc zatížíš GPU, tím víc se hřeje a tím rychleji by se měl ventilátor točit - no a čím rychleji se točí, tím je hlasitější. Ty popisuješ úplně opačný jev. Zajdi s tím do té prodejny, kde si to koupil a zkus reklamaci. Můžou tou být vysypaná ložiska, ale taky úplně něco jiného, to rozhodně po internetu nevyřešíme.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #391 kdy: Prosinec 07, 2020, 13:25:41 »

No jo, to mi logicky moc nepřijde, ale když je ve větší zátěži, tak se začne točit větrák celýho kejsu a nechrčí to. Nebo teda včera mi to tak fungovalo, ale od té doby to chrčí i přes to. Zkoušel jsem hledat nějaký videa na YouTube, k čemu bych to přirovnal, ale není to přes to slyšet.

Ráno už jsem volal do servisu, ale máj toho teďka před Vánocima hodně a rozhodně by to nebylo za 2-3 dny a teď ten PC bohužel potřebuju. Začali mi zkouškový a zkoušky mám i online, i když jak říkám, kdoví, jestli přes to chrčení něco uslyším..
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #392 kdy: Prosinec 07, 2020, 13:31:10 »

Hlavně s tím nedělej nic, jako promazávání olejem a podobně, čím bys přišel o záruku.

Dobré je vědět, že když spustíš video, třeba v prohlížeči, taky se ten prohlížeč může pokusit použít akcelerování videa přes grafiku. Pak možná může záležet na tom, jaký prohlížeč používáš. Ono by to i odpovídalo tomu, co popisuješ, protože při této operaci se zatíží grafika, ale ne počítač a mám za to, že některé prohlížeče, jako chrome a podobně, asi dělají něco špatně (nebo možná dělali v těch předchozích verzích, nedávno vyšla aktuálnější).

Pokud to ale dělá i jen čistě ve windows, když si na ploše a není zapnutý žádný program (ani na pozadí), pak to tím asi nebude.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #393 kdy: Prosinec 07, 2020, 14:05:51 »

Rozhodně bych to dál nepokoušel dalším provozováním, protože je jen otázka času, než v tom něco případně vyhoří. Pokud se to zhoršuje ze dne na den, tak je to o to naléhavější. Nemůžeš si pořídit provizorně nějakou jinou grafiku? Něco za pár stovek, co by ti teď ten výpadek nahradilo? Nebo nemá ta deska třeba integrovanou grafiku, že bys to zatím přepojil na ní?

Edit: tak integrovaná asi ne, to by musel mít v sobě ten procesor, což asi nemá.
« Poslední změna: Prosinec 07, 2020, 14:16:24 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #394 kdy: Prosinec 07, 2020, 16:47:48 »

Není to že dne na den horší, to zas ne, je to pořád stejný. Bohužel na fórech se řeší jen hučení, když je to v zápřahu. Promazávám to nebudu, jednak mám záruku a jednak tomu ani nerozumím. Už jsem smirenej s tím, že to hodím do servisu, tohle už dál nejde. Každopádně děkuju za tipy a rady.

Jinak se omlouvám za ty občas krkolomným slova, automaticky opravy při psaní z mobilu.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #395 kdy: Únor 09, 2021, 14:58:51 »

No, tak po Vánocích přestalo chrčení samo od sebe, paráda! Konečně! Problém je teď ale v tom, že se počítač nyní samovolně vypíná. Někdy jde hodinu, někdy 2, někdy 4, ale pak prostě bum – a vypne se. Při zapínání se hned znovu vypne. Musím ho nechat tak 10 minut v klidu, pak jde v pohodě třeba půl hodiny, než se zase vypne.

Zkoušel jsem ho samozřejmě úplně odpojit, zvenku kompletně vysát, zvrchu, zezadu, i ze stran, kam jsem se vysavačem dostal, i když tam podle mě moc prachu nebylo. A upřímně to teda moc nepomohlo. Nejhorší je, že počítač je při opětovném spuštění (i se zpožděním) o dost zpomalený a i otevření wordu mu trvá. Druhý den je to zase v pohodě. Tohle už na reklamaci asi bude. Tohle doma sám asi nevyřeším, natož když ho nemůžu ani rozšroubovat.

Přitom není ani v zátěži, neřeknu, kdybych na něm něco hrál a přehříval se, ale píšu bakalářku, tak na něm teďka pařím akorát ten word. Ale co si budem, pořád je lepší to vypínání, i když je to hodně nevyzpytatelný, než to otravný chrčení.

Zajímavý je snad jen to, že to dělá vždycky v noci. Může být puštěnej od 8 do 17 odpoledne a v pohodě. Ale zapnu ho v 9 večer a půlnoc nedá. Včera jsem ho zapl o půlnoci a šel asi hodinu.

Nenapadá Vás jen, čím by to mohlo být?
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #396 kdy: Únor 09, 2021, 16:54:45 »

Možná v tu dobu spouští na pozadí nějakou údržbu která je náročnější a přehřeje se.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #397 kdy: Únor 09, 2021, 20:01:11 »

Jako nevím, jestli se ještě smát nebo to vůbec raději pro příště nečíst ;) Ventilátor přestal chrčet, protože přestal fungovat úplně a proč tam ten ventilátor asi je? Každopádně tenhle druh nouzového vypínání dříve či později poškodí něco jiného.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #398 kdy: Únor 09, 2021, 20:27:54 »

Vidim že Elemir vkusně doplnil tu část kterou jsem neměla sílu komentovat.

Podle popisu to definitivně vypadá jako klasický přehřívání, mám zkušenost z pracovního kompu. Počítače maj defaultně po 17 hod. nastavenou dobu na aktualizace a údržbu, a někdy to žere dost výkonu, komp bez větráku se přehřeje jak když luskneš.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #399 kdy: Únor 09, 2021, 20:49:29 »

Zdá se, že na případnou reklamaci je již pozdě.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #400 kdy: Únor 09, 2021, 20:51:53 »

To, že to dělá od večera bude možná spíše tím, jak dlouho před tím běží, než hodinou jako takovou. Chvíli mu prostě trvá, než se přehřeje, ale pak už to neuchladí.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #401 kdy: Únor 09, 2021, 21:08:58 »

I to je možný, že se to prostě nastřádá za ten den. Nikdy jsem nedělala v týhle oblasti praktickej pokus, můj komp by moh větrat za dva. Jen mě trkla ta 17 hod., protože takhle přesně je to napsaný v nastavení :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #402 kdy: Únor 09, 2021, 21:18:37 »

S tou reklamací mi to taky proběhlo hlavou, ale těžko odhadnout, jak se prodejce zachová. Naposledy jsem reklamoval svůj K6-2 500 MHz kvůli chybě, která vlastně nebyla chybou procesoru, nicméně jsem po 30 dnech dostal bez jakéhokoliv zkoumání nový kus :) Jako prodejce bych se asi zdráhal a nechal to na posouzení specializovanému technikovi výrobce, proti čemuž by se Ivan musel bránit s pomocí soudního znalce, což se opravdu vyplatí ;) Jo, kdyby nás býval poslechl hned ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #403 kdy: Únor 09, 2021, 21:26:19 »

Osobně bych to normálně donesla k reklamaci a hrála blbou, je neuvěřitelný jaký reklamace jsou občas uznaný, když člověk neřekne, že "to už měsíc tak divně chrčelo" a teď se to vypíná.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #404 kdy: Únor 09, 2021, 23:12:21 »

No, problém je, že jsem trefil období, kdy jsem ho prostě nutně potřeboval a on prostě fungoval.:-)

Jinak ventilátor se normálně točí..

A dva roky to budou až v létě.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30