V Sorentii jsem získal od dědy ten artefakt co otvírá věže a pak rychle zmizel do Velegarnu. Tam u stejné zdi jako před tím, jsem sejmul tu další smečku psů.
Pak jsem šel do Nabrosu, zdejší přírodu jsem jen spíše proběhl a příliš tu se zvířaty nebojoval. Chtěl jsem se hlavně dostat k teleportu, ale hlavně mi hra při pobíhání lesem zase po chvíli hlásila další smečku psů, tak jsem načetl hru a nepobíhal po lese a prostě šel k teleportu (to mi to nehlásila).
Následně jsem šel do hradu. Hrad se mi tedy povedlo vyčistit celý od vojáků, neboť boje s lidmi jsou poměrně snadné. Tak jsem zvládnul udělat asi dvě úrovně, dostat se tak na 7 úroveň, mág se mohl naučit kouzlo plameny a postupně jej rozvíjet, což je pro boj s lidmi a skřety vcelku užitečné kouzlo.
Po vyřízení hradu, jsem začal čistit zvířata v jeho okolí, ale víceméně hned mi hra hlásila smečku psů, byli jen 3 a horko těžko jsem je tedy nakonec umlátil, aniž by mi někoho zabili, nebo prokleli. (opět u zdi u vesnice ve Velegarnu). Vrátil jsem se do Nabrosu, pozabíjel zdejší zvířata, dostal se na level8, takže se začaly mé postavy učit vzdělávání a klerik se konečně mohl začít učit modlit. Zde začalo současně s tím projevovat nedostatek peněz na trenéry, jelikož učit se všechny dovednosti moc nešlo. Ani jsem nestihl dočistit zdejší přírodu, už mi hra zase hlásila smečku psů. Tentokráte byli rovnou 4 a na chvíli jsem si myslel, že to asi bude konečná, neboť je neporazím (horko těžko jsem dal ty tři).
Teleportoval jsem se zase do Velegarnu a odsud teleportem do Sorrentie, kde jsem si zase trošku zazápasil v aréně, zabil některé ty přepadovky na cestě kolem ní, sejmul i hlídku prince ve zdejší bráně v domnění, že se tak dostanu dál do Sorentie a že zde polevelím (psi mě zde nepřepadali), nicméně jsem nebyl schopný sejmout tři ještěry, co stáli kousek dál a hlídali cestu do té další zdejší zóny, ten velký mi prostě zabil i barbara na 3 rány a klerik nestihal odstraňovat krvácení a současně jej léčit. Ale stačilo mi to na level 9 u všech postav, pak jsem s vypětím všech sil opět u zdi u vesnice (na stejném místě, jako všechny předchozí), sejmul tu smečku 4 psů. Prošel jsem rovnou i zdejší věž a pak se vydal zpět do Nabrosu, vyřídil všechny zdejší venkovní vojáky prince na cestách a dorazil zbytek zvířat v lesích. Nakonec jsem sejmul i prince. Po návrtu do vesnice mi rozhovor ze zdejším hostinským (ta oslava po zabití prince) dala dost zkušeností, abych si postavy mohl rozvinout na 11 úroveň.
Každopádně Nabros jsem tak měl vyřešený a stala se z něj v podstatě jen lokace, kam chodím trhat jídlo, když mi chybí (i tak mě tam občas hra hlásí přepadení psy).
Jelikož mi chyběli peníze, vydal jsem se do chrámu Febret. Zde je hrozně zajímavá zdejší hromada kostlivců. Zjistil sem, že u mě tam bylo 5 kostlivců, obsahujících stejnou věc a pak 3 kostlivci a další 3 kostlivci, kteří také měli tu stejnou věc, půus nějací další, kteří měli různé věci. Toho jsem si v předchozí rozehrávce nevšiml, jelikož v té době jsem ještě nevěděl, jak to ve hře funguje a bral to, co mi hra vygenerovala. Také to může být nejspíše v každé rozehrávce trošku jinak, protože při spuštění hra generuje, které objekty budou něco obsahovat. Každopádně tento systém já prostě nejsem schopný ignorovat a po asi půl hodině chození jsem si nalotil 5 knížek znalosti rostlin

(kdybych byl hodně hamižný, mohla by mi jen zde hra vygenerovat 11 knížek, ale to bych u toho asi strávil věčnost). Jelikož jsem již nějaké ty knihy našel na hradě a asi ve věži, tak jsem se rázem posunul v této dovednosti o 8 levelů. Ve zdejší zahradě byly také kostlivci, které šlo snadno vybírat (taky jsem tu našel krom jiných knih jednu se znalostmi rostlin), no prostě na 11 levelu měl Gaulen tu dovednost na 19 úrovni, teoreticky bych jí na max mohl zvednout ještě před cestou do Varaskelu. Měl bych to téměř jistě stihnout, což je opravdu hodně ujetý. Neboť posíbární těch bylinek postavy poměrně dost zesílí a v předchozí rozehrávce se mi to povedlo až někde Rasmuře.
Chrám jsem pak vyčistil od všech hlídek, ale toho herolda jsem nezabíjel, jelikož bych rád nejprve sejmul toho prokletého blba v zahradě, ale je příliš silný, tak se sem vrátím až později. Bod do dovedností a nějaké ty odměny od vesničanu by se sice hodil, ale počkám.
Plus mínus mi to stačilo na 12 úroveň a pak jsem se vydal n lov těch větších houbiček, jak je nutné kolem nich kličkovat na začátku a všechny je také vyřídil. Na ně byla hodně užitečná ta píseň barda omráčení, nicméně bard má tak málo many, že jsem musel často odpočívat (víceméně každý druhý boj). To mám dojem mi stačilo na 13 úroveň, mezi tím mě zase přepadli pekelní psi, tentokrát mě dohnali přímo v lese těchto houbiček, i když varování před nimi jsem dostal tuším opět v Nabrosu, když jsem sbíral jídlo. Nakonec jsem sejmul i ogra, čím jsem měl i Velegarn vyřešený a vydal jsem se dořešit i Sorrentii.
Po chvíli pobíhání jsem vyřídil i hlídky Sorrentii v obou oblastech a i zdejší hrobku, mezi tím mě přepadla další smečka psů, tentokráte již mezi nimi byl jeden dospělý. Respektive já odtama zase zmizel do vesnice, ale tentokráte mě přepadli kousíček od brány, kde cesta vede k ogrovi (asi 5 kroků od brány). Ten jeden dospělý pes ale věci zase zkomplikoval, protože ty 4 mláďata jsem už dával v klidu, ale 1 dospělý mi opět bez potíží jediným bleskem zabil kteroukoliv ze zadních postav.
Opravdu těžko říct, jak to s těmi psy je. Nyní se spíše přikláním k názoru, že hra před nimi může dát varování jen v určitých konkrétních nebezpečných zónách. Například na cestách asi hra to varování hráči nejspíše nedává, ale v lese asi jo. Pak to téměř působí, jak kdyby hra počítala kroky smečky od party hrdinů (jakoby partu pronásledovali) a potká je víceméně kdekoliv krom měst, kde by ti psi mohli partu dohnat. Dokonce možná je některé věci blokují (třeba ogr, dokud tam žil, nejspíše přes něj nemohli projít, neboť na té cestě mě před tím nikdy nepřepadli a to jsem tam chodil třeba na pláž sbírat rostliny a podobně.). Taky mi přijde, že jejich výskyt se asi odvíjí od uplynulých dnů, jak parta často odpočívá, tak je hráč potkává častěji. Tipl bych tak jednou za 3-4 dny (možná se to bude i lišit dle obtížnosti).
Po vyřešení Sorrentie jsem se tak dostal na 14 úroveň se všemi postavami a nyní bych mohl jít do Hadirosu a Cunavarnu.
Až v Sorentii mi taky tak nějak došlo, že maximální zásoba jídla na této obtížnosti jsou 4 a nikoliv 6 jídel. Což tedy asi ještě zvýší potřebu si natrhat Velegarnu obilí, než se člověk vydá do těch opravdu hodně náročných oblastí (na ten ledovec a do té pouště). To bude chtít jich mít alespoň 160 v záloze (na další 4 dny)

.
Taky jsem více experimentoval s těmi předměty, co přidávají bonus ke zkušenostem a snažil se každou postavu vybavit alespoň třemi

.
Možná jsem i přišel na to, proč vzniká rozdíl mezi postavami během boje. Ono to opravdu dlouho bylo vyrovnané (jen zloděj a Gaulen byli trošku vpředu), tyto předměty to mohou extrémně změnit, že se to celé otočí, stejně tak i aréna to hodně ovlivní, nicméně roli možná hraje i to, že v těch bojích, kde je více nepřátel, často to boje skončí tím, že je nepřítel třeba jen úplně vlevo, nebo úplně vpravo a dosáhnou na něj jen dva bojovníci. Ten třetí tak může klidně i několik kol jen stát a nedělat nic (pokud neovládá luk). To si myslím, že by teoreticky mohlo hrát roli a vysvětlovalo by to ty rozdíly v předchozí hře.