Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 13:41:27
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9

Autor Téma: LoX - Rozehrávka v obtížnosti Hard  (Přečteno 45040 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:LoX - Rozehrávka v obtížnosti Hard
« Odpověď #105 kdy: Prosinec 29, 2024, 12:06:05 »

To jako dělali i před tím, že sílili dle úrovní, ale tady začli hned dilní, jinak mě přepadají v tom lese
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #106 kdy: Prosinec 29, 2024, 14:34:14 »

Je to zvláštní, ale nějakým zázrakem si se vyhnul těm prvním přepadovkám :). Na levelu 4 už jsou to jinak normálně 2 psi, viz moje zápisek ze 17. Prosince. To, že se objevují už ve Velegarnu je normální. Podle mě do toho hra přeci jen nějak počítá i strávený herní čas.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #107 kdy: Prosinec 29, 2024, 14:50:03 »

Ještě k tomu cestování po Vilaku ...

V principu je jedno, jestli by družina nějak přežila posun po horké půdě, protože zkratku si tu na nižších levelech opravdu vytvořit nelze. Západní část Vilaku je sice schůdnější, ale cestu na sever blokují dva Morgolozové a s tím si družina před Varaskelem ještě neporadí. O nic snazší by nebyla ani hlídka na druhé straně poblíž cesty Devonie - Nagira. Cesta na jih by byla zdánlivě jednodušší, ale končí v jižní oblasti, která je strážena nejsilnějšími verzemi démonů. To samé platí o cestu Nabros - Devonie.

Vybavuji si, že jsem se už dříve pokoušel o okružní cestu po Xulimě, tedy projít přes Nagiru a odemknout si Devonii a Rasmuru i bez nutnosti vlastnit lampu z Varaskelu. Ale i když se mi podařilo projít přes území prince Ovengela, tak mě v Nagiře nakonec zastavila rubínová wyverna.

Ale teď k postupu ...

Ve Vilaku už jsem si pročistil dohromady trojici oblastí (studenou, teplou a horkou). Za horkou jsem akorát ještě nedostal bonus - zřejmě je někde ještě nějaká pevná hlídka, ke které se zatím nedostanu. Jde to kupodivu dobře. Nepříjemné překvapení mě čekalo akorát na východě, kde mě v poslední přepadovce napadl Tanaxas. Se štěstím jsem to dal a všichni to zdárně ustáli. Hodně mi tedy pomohla hromadná regenerace, kterou už klerička ovládá.

Verze 2.x to dělá dobře, posílá na družinu postupně silnější a silnější přepadovky, takže si lze snadněji nechat ty silné na později (vyhýbat se jen jim a tím šetřit manu). Verze 1.x se s tím nepárala a klidně na družinu poslala silné přepadovky hned a opakovaně.

Severní oblast Vilaku zatím nedám, tam už jsou Tanaxasové normálně a celkově jde o tužší přepadovky. No a jih ani nemá smysl zkoušet :D. Zbývá mi tedy zkusit porazit ještě pevné hlídky démonů v jižních ruinách v Devonii, které bych už teď mohl zvládnout. Další postup pak bude odvislý od toho, jestli už budu dávat zelené wyverny, protože pak bych zkusil propojit Nagiru s Devonií. Anebo alespoň zkusím porazit poslední čarodějnici. Jinak bych si musel odemknout přístup do devonské vesnice.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #108 kdy: Prosinec 29, 2024, 23:22:26 »

Cca 86 hodin za mnou a pomalu se dostávám ke konci volného pohybu ...

Naučením hromadné regenerace se mnoho věcí změnilo, takže okolo levelu 42 jsem si to vyříkal s nejstarším Odendrem a zelenými (smaragdovými) wyvernami. Poté jsem skoncoval i s oběma dospělými Yotumy v Karraze. Pořešil jsem tak hned několik bonusů za kompletaci nebezpečných oblastí.

Poté jsem se rozhodl, že zamířím za čarodějnicí Vilowií, ale její chatrč hlídá prokletý strážce, kterého zatím nedokážu sejmout. Zkusil jsem proto místo toho prince Ovengela (jakože bych přeskočil prince Khornila a Darthenose). Jenomže v hradu Ovengela mi poměrně brzy došla trpělivost s elektrickými pastmi, tak jsem si to šel pro změnu vyříkat s princem Darthenosem a odemkl jsem si přístup do vesnice v Devonii. A tím pádem i cestování po ostrovech. Něco málo jsem prozkoumal, ale zbyl mi další strážce, mauzoleum královny Yandry a zlatá wyverna. To si holt nechám na jindy - wyvernu třeba ještě ani zdaleka nedám.

Nakonec mi nezbylo, než se znovu vrátit do hradu prince Ovengela. Nějakou dobu jsem se pokoušel na elektrické pasti vyzrát, a dokonce jsem nějaké klíče získal, ale šlo to ztuha (kdybych mohl ukládat přímo v hradu, tak by to bylo fajn, ale s loadem ve vesnici je to po chvíli docela opruz). Měl jsem ideu, že nakoupím haldu menších lektvarů many a po případném zásahu proudem budu družinu doléčovat, ale to se ukázalo jako příliš komplikované a nespolehlivé (klerička šla po výboji okamžitě k zemi a jeden z paladinů ji musel nejprve předléčit). Jednodušší bylo nechat a udržovat na živu jen jednu postavu (sebe :)), kterou jsem pak léčil lektvarem zdraví. A pro návrat z jednotlivých místností jsem se pak neštítil použít teleportační kameny.

Když už jsem byl v tom, tak jsem si zaskočil ještě do věže Hněvu vybrat truhly okolo chrličů. Přeci nenechám nic neprozkoumaného / nevybraného :).

Z odlehlých a ne moc příjemných dungeonů mi zbývá už jen mauzoleum královny Yandry na souostroví Varas Talak. Jsou v něm podobné pasti jako v hradu Ovengela, ale to už nějak dám. Poté mi zbude sundat už jen prince Khornila a na řadu přijdou konečně jednotlivé chrámy.

Herní čas se mi blíží ke krásným 800 dnům, ale teď už se to asi zrychlí. Postavy jsou level 44-45, takže bod zlomu s démony je na spadnutí a pak už bych mohl dokázat pročistit komplet Vilak. Nicméně jedna věc je plánovat a druhá je realita :). Sám jsem zvědav, v jakém pořadí to bude ;).

Arraz Gula nechávám stále na živu, ale psí přepadovky opět polevily. V Devonii mě taktéž přepadla další smečka, ale začíná to vypadat, že pekelní psi se skutečně objevují v každé z nebezpečných oblastí jen jednou. Na jedné mapě se tedy mohou objevit vícekrát, ale pokaždé v jiné části mapy (nebezpečné) oblasti. Ruku do ohně bych za to nedal, protože občas se někde něco objevilo, ale pak jsem musel loadnout, takže se to objevilo jinde apod. Tím pádem si nejsem úplně jistý, kde a kolikrát mě psi přepadli.

Málem bych zapomněl, vůdce zlodějů jsem taky ještě nezabil.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #109 kdy: Prosinec 30, 2024, 00:20:00 »

S těmi pekelnými psy je to nějaké divné, já měl hru uloženou těsně před tím, než mi hra poprvé oznámila, že po mě jdou skrz amulet (měl jsem dojem, že v předchozí hře mi první útok neoznamovala, a zde ten první útok nejspíše úplně vynechala). Každopádně jsem se přes šutr přesunul do města, kde mi hra oznámila, že se blíží přepadení. Já pak zabil ještě tu hlídku vojáků a lukostřelců směrem do Nabrosu (což mi dalo level5), zašel znovu na pláž, neboť jsem tam zapomněl vzít klíč od hrobky (nevím jak to, u té mrtvoly nebo co to jsem byl, klíč jsem viděl, ale nevzal ho), šel jsem i cestou co vede k chrámu a nikde ani čokl. Dokonce jsem mohl projít i ten les houbiček a nic (kde mě přepadávali, než jsem se teleportoval pryč). Ale pak stačilo z města vyjít východní bránou a jít podél zdi (vlastně do ní narážet a jít tak na sever) a během chvilky se objevili. Ale když jsem šel kousek dál od zdi stejným směrem, tak se neobjevili. Objevili se také, když jsem zahnul k věži kouzel. Tak já vážně nevím. Jak kdyby v momentě oznámení přepadení, se vytvořil určitý rádius, kde se objeví, ale možná to tak taky není, fakt těžko říct.

Ale nakonec jsem je tedy dal. A nkostlivce v hrobce jsem v té době ještě neměl, tak jsem jej zatím vynechal. Ale prošel jsem tedy lesík, vzal poklad od skřítka, prošel i druhý lesík se silnýma houbama a konečně se dostal do Sorrentie. Tam jsem si zabojoval mágem a barbarem v aréně, což mi trošku rozhodilo získané zkušenosti (ale do té doby opravdu měli všichni pořád stejné množství, tak já nevím, čím to může být, že v té předchozí to tak nebylo). Napadají mě, že by to ještě nějak mohli rozhazovat předměty, co dávají bonus v % do zkušeností, nebo nevím.

Každopádně vlezu do zlatého lesa a už mi zase amulet hlásil přepadení psi (tam co si pamatuji, mě mám dojem přepadli i v předchozí hře), ale já tam byl i nejprve chvíli v Nabrosu a podobně, takže první přepadovka byla někde zde, nebo Velegarnu, ale hra mě o tom neinformovala. První info bylo až Sorrentii. Tady mi přijde, že jsem asi o jedno přepadení "vpředu", ale současně jsem nejspíše jedno vynechal a také že ti psi zesílili o dost rychleji, než v předchozí hře (že tam dlouho byl jen jeden pes).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #110 kdy: Prosinec 30, 2024, 10:14:33 »

Taky mě jedna smečka přepadla úplně bez varování, ale až v Nagiře. V Devonii se mi pak jedna oznámila před vstupem do vesnice a vypadalo to, že tu na mě taky přesně v tom bodě počkala.

Kostlivce jsem sundal pomocí svitků jisker, jinak bych ho umlátil až bůhví kdy.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #111 kdy: Prosinec 30, 2024, 12:14:10 »

Oproti plánu jsem si vyčistil nejprve severní Vilak, protože se ukázalo, že už by to mohlo být schůdné. Od levelu 43 je v podstatě každý level znát, minimálně tím, že rostou úrovně vyšších dovedností, které se postavy mohou učit až po levelu 40. Na druhou stranu jsem dost narazil na jihu. Zkusil jsem alespoň prorazit cestu z Nabrosu do Devonie, ale dva Tanaxasové byli málem moje smrt. Uhrál jsem to s výraznými ztrátami, takže tudy cesta ještě ani zdaleka nevede. Problém je, že bardka má příliš nízký level (v družině zaostává), takže její requiem na Morgolozy nezabírá a ti pak úspěšně chrání Tanaxasy.

Večer jsem zkoušel ještě mauzoleum královny Yandry, ale to je kvůli elektrickým pastem taky k vzteku :). Proto jsem se pustil znovu do Vilaku. Ono moc možností už opravdu nemám, ani vůdce zlodějů ještě nedokážu porazit, takže je to takové ... no, na prd :D. Do chrámů zatím nechci, protože dokud nedám strážce (obyč nebo prokletého), tak to nemá význam, neboť bych nedokázal pročistit Febretinu zahradu. Na druhou stranu bych mohl pendlovat mezi vícero chrámy najednou a chrám Febret očistit až později. No, uvidím.

Na poslední chvíli jsem se rozhodl začít u postav trénovat Posilování, abych trochu dohnal handicap s nízkým zdravím (ty pasti jsou vážně k vzteku), ale moc už to nevylepším. Alternativou by mohlo být bylinkaření, na které už se taky pomalu chystám - tady bych si ale chtěl nejprve udělat soupisky ingrediencí v jednotlivých lokacích.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #112 kdy: Leden 01, 2025, 02:17:14 »

Myslel jsem, že bych to mohl ukončit ještě v loňském roce, ale jak je vidno, nezdařilo se :D ... Jsem na nějakých 104 hodinách a do konce hry mi chybí dva chrámy a mezitím ještě titán Velionte.

Na počátku jsem se rozhodl, že zkusím strážce země na souostroví Varak Talas. Měl to být předstupeň prokletého strážce u Vilowie. Dal jsem ho kupodivu celkem v pohodě, takže jsem se rozhodl vyrazit rovnou za čarodějnicí Vilowiií. A i to prošlo kupodivu dobře. Strážce byl najednou spíše zdlouhavý než tuhý, o to větším překvapením pak byla samotná Vilowie, což byla v podstatě už jen rutina.

Nakonec ale nezbylo nic jiného, než vyrazit do chrámů. Vzal jsem to ovšem obráceně, od chrámu Golota, protože mě zajímalo info o titánech (navíc tu lze získat artefakt pro jejich lokalizaci). Průchod chrámem byl docela v pohodě, takže jsem si troufl i na prvního z titánů - Nifonteho. Padl celkem snadno.

Ovšem chrám Nalaet už byl něco jiného. Pevné hlídky a náhodná přepadení jsem dal ještě v pohodě, ovšem samotný herold Yula byl tužší a bez úhony jsem ho dal až na druhý pokus. O to příjemnější bylo pokračování skrze chrám Raznet, Alnaet a Febret ... přesně v tom sestupném pořadí. Obtížnost soubojů tedy klesla až na minimum. V té době jsem dorovnal level v družině na 48 a držel jsem ho.

Podařilo se mi dokonce sundat vůdce banditů v Devonii, byť to chtělo drobnou přípravu (lektvary apod.). Okolo levelu 48 je totiž zajímavé, jak málo stačí navýšit atributy postav a zdánlivě nemožné je najednou schůdné. Poznala to i zlatá wyverna.

Skřípat to začalo až po porážce titána Xilionte, protože chrám Taliet je sám o sobě tužší a jeho heralda Yula jsem na levelu 48 nedal. Musel jsem provést korekci na level 50, tedy to samé, co minule (nutno dodat, že klerik se svou poslední dovednost může naučit právě až na levelu 50). Na druhou stranu jsem mohl využít výsledku bylinkaření, o kterém se zmíním ještě v extra příspěvku, takže jsem mohl získat navrch i tímto způsobem. Nicméně jsem toho nevyužil.

Level 50 opět stačil nejen na porážku heralda, ale zajistil mi úspěch i nad titánem Kronante. Byť tady to beze ztrát neprošlo. Přehlídl jsem, že mi titán u mého alter ega odčaroval regeneraci a už bylo příliš pozdě na záchranu. Jinak s titány jsou to celkem pohodové souboje, tedy pokud umíte vše, co je potřeba a dodržujete patřičný rytmus.

V tuhle chvíli jsem se zase trošku zasekl, protože skrze zbylé chrámy se mi pokračovat nechtělo, tak jsem se pustil do jižní oblasti Vilaku - cestu z Nabrosu do Devonie už se mi podařilo prorazit, ale ještě nejásám ;) ...

Přemýšlím, jestli udržet level 50 jako finální, nebo pokračovat v levelupu. Peněz mám přes 550 000 zl, takže si mohu dokoupit haldu dovednostních bodů pro korekci, i na lektvary by zbylo, ale zatím to nechávám být.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #113 kdy: Leden 02, 2025, 01:53:27 »

V Sorentii jsem získal od dědy ten artefakt co otvírá věže a pak rychle zmizel do Velegarnu. Tam u stejné zdi jako před tím, jsem sejmul tu další smečku psů.

Pak jsem šel do Nabrosu, zdejší přírodu jsem jen spíše proběhl a příliš tu se zvířaty nebojoval. Chtěl jsem se hlavně dostat k teleportu, ale hlavně mi hra při pobíhání lesem zase po chvíli hlásila další smečku psů, tak jsem načetl hru a nepobíhal po lese a prostě šel k teleportu (to mi to nehlásila).

Následně jsem šel do hradu. Hrad se mi tedy povedlo vyčistit celý od vojáků, neboť boje s lidmi jsou poměrně snadné. Tak jsem zvládnul udělat asi dvě úrovně, dostat se tak na 7 úroveň, mág se mohl naučit kouzlo plameny a postupně jej rozvíjet, což je pro boj s lidmi a skřety vcelku užitečné kouzlo.

Po vyřízení hradu, jsem začal čistit zvířata v jeho okolí, ale víceméně hned mi hra hlásila smečku psů, byli jen 3 a horko těžko jsem je tedy nakonec umlátil, aniž by mi někoho zabili, nebo prokleli. (opět u zdi u vesnice ve Velegarnu). Vrátil jsem se do Nabrosu, pozabíjel zdejší zvířata, dostal se na level8, takže se začaly mé postavy učit vzdělávání a klerik se konečně mohl začít učit modlit. Zde začalo současně s tím projevovat nedostatek peněz na trenéry, jelikož učit se všechny dovednosti moc nešlo. Ani jsem nestihl dočistit zdejší přírodu, už mi hra zase hlásila smečku psů. Tentokráte byli rovnou 4 a na chvíli jsem si myslel, že to asi bude konečná, neboť je neporazím (horko těžko jsem dal ty tři).

Teleportoval jsem se zase do Velegarnu a odsud teleportem do Sorrentie, kde jsem si zase trošku zazápasil v aréně, zabil některé ty přepadovky na cestě kolem ní, sejmul i hlídku prince ve zdejší bráně v domnění, že se tak dostanu dál do Sorentie a že zde polevelím (psi mě zde nepřepadali), nicméně jsem nebyl schopný sejmout tři ještěry, co stáli kousek dál a hlídali cestu do té další zdejší zóny, ten velký mi prostě zabil i barbara na 3 rány a klerik nestihal odstraňovat krvácení a současně jej léčit. Ale stačilo mi to na level 9 u všech postav, pak jsem s vypětím všech sil opět u zdi u vesnice (na stejném místě, jako všechny předchozí), sejmul tu smečku 4 psů. Prošel jsem rovnou i zdejší věž a pak se vydal zpět do Nabrosu, vyřídil všechny zdejší venkovní vojáky prince na cestách a dorazil zbytek zvířat v lesích. Nakonec jsem sejmul i prince. Po návrtu do vesnice mi rozhovor ze zdejším hostinským (ta oslava po zabití prince) dala dost zkušeností, abych si postavy mohl rozvinout na 11 úroveň.

Každopádně Nabros jsem tak měl vyřešený a stala se z něj v podstatě jen lokace, kam chodím trhat jídlo, když mi chybí (i tak mě tam občas hra hlásí přepadení psy).

Jelikož mi chyběli peníze, vydal jsem se do chrámu Febret. Zde je hrozně zajímavá zdejší hromada kostlivců. Zjistil sem, že u mě tam bylo 5 kostlivců, obsahujících stejnou věc a pak 3 kostlivci a další 3 kostlivci, kteří také měli tu stejnou věc, půus nějací další, kteří měli různé věci. Toho jsem si v předchozí rozehrávce nevšiml, jelikož v té době jsem ještě nevěděl, jak to ve hře funguje a bral to, co mi hra vygenerovala. Také to může být nejspíše v každé rozehrávce trošku jinak, protože při spuštění hra generuje, které objekty budou něco obsahovat. Každopádně tento systém já prostě nejsem schopný ignorovat a po asi půl hodině chození jsem si nalotil 5 knížek znalosti rostlin :D (kdybych byl hodně hamižný, mohla by mi jen zde hra vygenerovat 11 knížek, ale to bych u toho asi strávil věčnost). Jelikož jsem již nějaké ty knihy našel na hradě a asi ve věži, tak jsem se rázem posunul v této dovednosti o 8 levelů. Ve zdejší zahradě byly také kostlivci, které šlo snadno vybírat (taky jsem tu našel krom jiných knih jednu se znalostmi rostlin), no prostě na 11 levelu měl Gaulen tu dovednost na 19 úrovni, teoreticky bych jí na max mohl zvednout ještě před cestou do  Varaskelu. Měl bych to téměř jistě stihnout, což je opravdu hodně ujetý. Neboť posíbární těch bylinek postavy poměrně dost zesílí a v předchozí rozehrávce se mi to povedlo až někde Rasmuře.

Chrám jsem pak vyčistil od všech hlídek, ale toho herolda jsem nezabíjel, jelikož bych rád nejprve sejmul toho prokletého blba v zahradě, ale je příliš silný, tak se sem vrátím až později. Bod do dovedností a nějaké ty odměny od vesničanu by se sice hodil, ale počkám.

Plus mínus mi to stačilo na 12 úroveň a pak jsem se vydal n lov těch větších houbiček, jak je nutné kolem nich kličkovat na začátku a všechny je také vyřídil. Na ně byla hodně užitečná ta píseň barda omráčení, nicméně bard má tak málo many, že jsem musel často odpočívat (víceméně každý druhý boj). To mám dojem mi stačilo na 13 úroveň, mezi tím mě zase přepadli pekelní psi, tentokrát mě dohnali přímo v lese těchto houbiček, i když varování před nimi jsem dostal tuším opět v Nabrosu, když jsem sbíral jídlo. Nakonec jsem sejmul i ogra, čím jsem měl i Velegarn vyřešený a vydal jsem se dořešit i Sorrentii.

Po chvíli pobíhání jsem vyřídil i hlídky Sorrentii v obou oblastech a i zdejší hrobku, mezi tím mě přepadla další smečka psů, tentokráte již mezi nimi byl jeden dospělý. Respektive já odtama zase zmizel do vesnice, ale tentokráte mě přepadli kousíček od brány, kde cesta vede k ogrovi (asi 5 kroků od brány). Ten jeden dospělý pes ale věci zase zkomplikoval, protože ty 4 mláďata jsem už dával v klidu, ale 1 dospělý mi opět bez potíží jediným bleskem zabil kteroukoliv ze zadních postav.

Opravdu těžko říct, jak to s těmi psy je. Nyní se spíše přikláním k názoru, že hra před nimi může dát varování jen v určitých konkrétních nebezpečných zónách. Například na cestách asi hra to varování hráči nejspíše nedává, ale v lese asi jo. Pak to téměř působí, jak kdyby hra počítala kroky smečky od party hrdinů (jakoby partu pronásledovali) a potká je víceméně kdekoliv krom měst, kde by ti psi mohli partu dohnat. Dokonce možná je některé věci blokují (třeba ogr, dokud tam žil, nejspíše přes něj nemohli projít, neboť na té cestě mě před tím nikdy nepřepadli a to jsem tam chodil třeba na pláž sbírat rostliny a podobně.). Taky mi přijde, že jejich výskyt se asi odvíjí od uplynulých dnů, jak parta často odpočívá, tak je hráč potkává častěji. Tipl bych tak jednou za 3-4 dny (možná se to bude i lišit dle obtížnosti).

Po vyřešení Sorrentie jsem se tak dostal na 14 úroveň se všemi postavami a nyní bych mohl jít do Hadirosu a Cunavarnu.

Až v Sorentii mi taky tak nějak došlo, že maximální zásoba jídla na této obtížnosti jsou 4 a nikoliv 6 jídel. Což tedy asi ještě zvýší potřebu si natrhat Velegarnu obilí, než se člověk vydá do těch opravdu hodně náročných oblastí (na ten ledovec a do té pouště). To bude chtít jich mít alespoň 160 v záloze (na další 4 dny) :D.

Taky jsem více experimentoval s těmi předměty, co přidávají bonus ke zkušenostem a snažil se každou postavu vybavit alespoň třemi :D.

Možná jsem i přišel na to, proč vzniká rozdíl mezi postavami během boje. Ono to opravdu dlouho bylo vyrovnané (jen zloděj a Gaulen byli trošku vpředu), tyto předměty to mohou extrémně změnit, že se to celé otočí, stejně tak i aréna to hodně ovlivní, nicméně roli možná hraje i to, že v těch bojích, kde je více nepřátel, často to boje skončí tím, že je nepřítel třeba jen úplně vlevo, nebo úplně vpravo a dosáhnou na něj jen dva bojovníci. Ten třetí tak může klidně i několik kol jen stát a nedělat nic (pokud neovládá luk). To si myslím, že by teoreticky mohlo hrát roli a vysvětlovalo by to ty rozdíly v předchozí hře.
« Poslední změna: Leden 02, 2025, 02:03:26 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #114 kdy: Leden 02, 2025, 11:40:58 »

Oznámení o pekelných psech jsem dostával i na cestách a ani ten ogr ve Velegarnu nezabránil tomu, že mě napadli přímo kousek od něj. Je to opravdu hodně nevyzpytatelná mechanika. Později přepadovky hodně ustaly a po levelu 40 bych řekl, ten interval mezi nimi je +/- stejný. Legrace je, že ve finále mě přepadaly hlídky o 3 prastarých, 2 dospělých a 2 mláďatech. Přitom družina samotného Arraz Gula je podstatně slabší :).

Jinak já už jsem v chrámu Valveta a chystám se do finále. Když to vezmu zpětně a porovnám to s minulou rozehrávkou, tak jsem docela pozadu a není to úplně ideální průchod. Tedy ta moje družina. Minule jsem jí měl poskládanou lépe. Dva paladinové se zdali jako dobrý nápad, ale ten rozjezd byl dost pomalý a jediný bonus je asi jen ten pool many. Dovednosti jsou u nich taky dražší atd.

Z jihu Vilaku jsem si odskočil do chrámu Kersketa, který byl oproti chrámu Taliet jaksi pohodovější. Dokonce i jeho herold padl mnohem snáze. Poté jsem se vrátil zpět do Vilaku, ale zase mi to nedalo a šel jsem prubnout démonskou hlídku před chrámem Valveta. Je to nejsilnější grupa démonů, co se na mapách vyskytuje, takže souboj s ní jasně ukáže, jak na tom družina je. Kupodivu jsem jí zdolal bez sebemenšího zaškobrtnutí. Pokud by to bývalo nešlo, tak bych prostě pokračoval v levelupu, ale takhle je zřejmé, že level 50 dostačuje i nyní. Pořád si tedy nechávám rezervu - co kdyby :D.

Jakmile jsem odstranil posledního démona ze hry, tak jsem se dostal k dalšímu klíčovému rozhodnutí - co dřív, Arraz Gul nebo Xabraluz? Souboj s Xabraluzem je zatím nad mé síly, samozřejmě jsem si ho vyzkoušel. Asi bych dokázal podmínky boje upravit (zvýšit rychlost kleričce apod.), ale mě je celkově nesympatická Xabraluzova podmínka, že se musím nejprve napít Karihamovy krve. Přemýšlím proto, že Xabraluze úplně vynechám. Místo toho jsem si to šel tedy vyříkat s Arraz Gulem, což byla už jen formalita. Tím jsem definitivně ukončil přepadovky pekelnými psy. No a zbyl mi už jen titán Velioronte.

Pa pádu posledního titána jsem pozřel jeho duši, stejně jako předtím duše jeho bratrů, a vyrazil jsem do chrámu Valveta. Jako jeden z prvních soubojů jsem zkusil dvojici Nočních můr a šlo to celkem dobře, takže to zatím vypadá, že to nakonec dopadne jako minule.

Jo, pokud jde o Pernitii a Geldru, já si vystačil s plnou zásobou jídla na 4 dny a pak jsem vždycky zašel jen tam, kam jsem zrovna potřeboval - pro esence nebo za titány. Zpátky jsem se vracel s pomocí teleportačních kamenů. Problém bude akorát čtveřice truhel v Pernitii, na to bych potřeboval mít zásoby sebou, protože ty zámky prostě s paklíči neodemknu, takže bych je musel postupně vyrážet a to stojí dost času. Nakonec jsem se na ně vyprdl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #115 kdy: Leden 02, 2025, 12:17:00 »

No já nevím, mě přijde, že na cestách v Nabrosu, Sorrentii a Velegarnu mi nikdy hra příchod psů neoznámila a to jsem přitom věděl, že by to udělat měla. (stačilo vlézt někam do křů, nebo třeba do Zlatého lesa a hned mi to hlásila, ale když jsem načetl hru, mohl jsem třeba na té cestě v Sorrentii pobíhat tři dny a nic. Stejně tak mě tam ani nikdy nenapadli (i když ohlášen příchod byl dva dny). Podobně u té vesnice ve Velegarnu. Na cestě mezi ogrem a vesnicí, jsem se pohyboval relativně často, ale k útoku nedošlo, zatímco při chůzi druhou branou k němu došlo u té zdi, nebo po zahnutí k zdejší věži. K teleportačnímu šutru jsem ale jít klidně mohl a nenapadli mě. Chodil jsem tama při teleportu do Sorrentie a zpět několik dní, když jsem se snažil získat expy, abych zvládl tu smečku 4 mláďat. Ale když jsem ten boj chtěl vyvolat, stačilo prostě jít ke zdi vesnice a podél ní nahoru na sever, případně k té věži.

Možná to ale je jen náhoda, nebo jsou čím dál tím víc drzí, jak sílí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #116 kdy: Leden 02, 2025, 17:19:30 »

A je to za mnou :D.

Podle času v save pozici jsem se dostal na nějakých 116,5 hodin, a když započtu nějaké to opakování, tak to bude ve finále asi 120 hodin. Herní čas překročil 925 dní, takže jsem se zastavil ještě bezpečně pod hranicí 1000 dní :).

Jelikož je možné uložit před finální animací, tak jsem zkusil několik možných zakončení po zabití posledního heralda (byť jeden způsob nechtěně):

1. nezabitý Xabraluz a nevyzvednuté trvalé požehnání od Valveta, skóre 32 917
2. to samé co bod 1, ale omylem jsem si způsobil smrt pádem do lávy, skóre 31 293 bodů
3. splněno a zabito úplně vše, skóre 33 396 bodů
4. to samé co bod 3, ale omylem jsem si způsobil smrt pádem do lávy, skóre 31 772 bodů

Je tam diference 479 bodů, což asi připadá na toho Xabraluze a požehnání od Valveta. Ve všech případech jsem získal rank Pána propasti s úrovní 99 ze 100.

Oproti Ali kupodivu nijak výrazně nezaostávám, takže si říkám, že strávený herní čas asi nebude mít na skóre takový vliv. Spíš půjde o to, kolik potvor hra vygenerovala a tím pádem, kolik toho kdo zabil. Ani výsledný level postav nehraje roli.

Jinak jsem hru dokončil opět na levelu 50, přičemž postavy mohly postoupit až na level 63-65 (nejméně bardka, nejvíce zlodějka). Dal jsem si akorát trošku více záležet při rozdělování bonusových bodů do atributů. Do finále jsem nakráčel hezky připraven, dokonce až příliš, protože jsem si nakonec vystačil jen se zlomkem nakoupených lektvarů. Finančně jsem hravě překonal hranici 700 000 zl, takže celková rezerva byla obří (minule to bylo o 200 000 zl méně).

Celkově jsem asi některé věci zbytečně vyhrotil, např. vzdělávání jsem dotáhl až na úroveň 30, přičemž minule mi v pohodě stačila úroveň 15 a místo toho jsem raději trénoval jiné věci. Proto taky ta minulá družina byla rychlejší a přitom jsem nikde nestrádal. Holt jsem si zopakoval staré chyby :). Ale co už, poslední úroveň obtížnosti padla a všechno ostatní už je teď jedno :D.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #117 kdy: Leden 02, 2025, 17:36:46 »

Elemire, gratuluju k dohrání a jemně tě navádim směrem Dragon Age.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #118 kdy: Leden 02, 2025, 17:58:59 »

Díky :). Teď si musím dát chvilku pauzu, seděl jsem u toho prakticky celý Vánoce a už mi to nedělá moc dobře :D. Ale pak bych asi DA už konečně zkusit mohl.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #119 kdy: Leden 02, 2025, 18:23:01 »

Chápu, dej si pauzu :-). A když se ti ta hra nebude líbit, já tě u toho držet nebudu :-).
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9