Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 15:36:34
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9

Autor Téma: LoX - Rozehrávka v obtížnosti Hard  (Přečteno 45069 krát)

Ivan

• Zasloužilý člen
Re:LoX - Rozehrávka v obtížnosti Hard
« Odpověď #90 kdy: Prosinec 26, 2024, 23:39:58 »

@Elemir: já si to nemusím zjednodušovat, já mám jen rád, když mám odemknutý všechno. :) A to v LoX jinak nešlo. S tou obtížnosti jsem to myslel tak, že třeba Diablo je úplně jiná hra, ano, já vím, ale tam to je nastavené, že vyšší obtížnost = více XP a více zlata, to pro mě má pak smysl hrát těžší obtížnost. Nevím, jestli si to tady správně obhajují a jestli je to pochopitelné.

@Milhaus: takže závěr deníčku Atom RPG už nebude? :(
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #91 kdy: Prosinec 27, 2024, 10:43:00 »

@Ivan: benefitem vyšší obtížnosti LoX je klasicky pocit, že to i při těch omezených zdrojích dáš, obhajuješ to špatně :). Ty si z toho totiž děláš úplně jinou hru, ale to ti asi ani nemá smysl vysvětlovat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #92 kdy: Prosinec 27, 2024, 11:18:28 »

Nějakých 62 hodin za mnou a jsem v Rasmuře, potažmo mám odemčený i teleport do Devonie ...

Ve Varaskelu to bylo docela krušné. Ani ne kvůli obtížnosti, ale poušť bere zřejmě více zásob než sněhová pláň Karragy. A jelikož je ve Varaskelu všechno tak trochu z ruky, tak jsem musel velmi často chodit doplňovat zásoby, což obnášelo kolečko Varaskel - Valegarn - Cunavarn nebo Varaskel - Hadiros - Nabros - Velegarn ... apod. V jednu chvíli jsem zamířil i do Pernitie kvůli úkolu a měl jsem co dělat, abych se vůbec do vesničky vrátil - stihl jsem to prakticky na chlup, kdy mi zásoby u cedule klesly na nulu :D. Mohl jsem sice použít teleportační kámen, ale proč jím plýtvat?

Nicméně před průzkumem Varaskelu jsem si prošel ještě Hadiros. Je tu pár běžných soubojů na úrovni soubojů v Nagiře a pak spálená zahrada s několika hlídkami lehčích verzí démonů. V jižním cípu Hadirosu je slušná zásoba rostlin s jídlem, což se občas hodí. Nejtěžší bylo dostat se přes hlídku prince Khornila v bráně a pak pročistit zahradu.

Hra mi sice u démonů píše lehkou obtížnost, to se mi stává i teď v Rasmuře, ale souboje jsou přitom dost na hraně, protože řada těchto potvor působí vysoká dodatečná zranění (v desítkách HP), čímž se ty souboje mohou snadno zvrtnout - démoni a havrani krvácení, pavouci otravu. Při té příležitosti jsem si vzpomněl, proč preferuji omračující družiny. Je to právě kvůli takovýmto soubojům, protože zrovna pavouky jde omráčením snadno vyřadit a pak jsou ty souboje pohoda. U havranů je to navíc víceméně nutnost, protože pohybujícího se havrana je vůbec těžké zasáhnout.

Ve Varaskelu jsem pak nejprve pročistil koryto řeky a do toho jsem sem tam sejmul něco na poušti, protože varaskelský teleport je mimo vesnici, takže se musí jít kus přes poušť. Poté jsem dočistil poušť a nakonec Síň hrdinů. Ve věži jsem sundal strážce, vzal si lampu a na úplné finále jsem navštívil hrobku Merganta. V oltáři Kersketa jsem si vzal své první trvalé požehnání (diamant ze Sorrentie) a hned na to jsem si došel pro trvalé požehnání i do Sorrentie k soše Alnaet (knihu života jsem dostal už předtím od Caleba v Hadirosu).

Po varaskelském dobrodružství mohla moje zlodějka zvýšit svou první dovednost na úroveň 30 - hvězdice. Stalo se tak ještě na levelu 29, protože jsem někde v průběhu hry našel i patřičnou knihu dovedností. Chvilku poté jí následoval Gaulen s bylinkařením, také předtím našel knihu. No a ještě chvilku poté byli Shiva a Gaulen první, kdo dosáhli levelu 30 i jako samotné postavy. Stalo se tak na počátku Rasmury.

V Rasmuře jsem co nejrychleji prošel do vesnice a aktivoval si teleport. Bylo to prozíravé, protože nedlouho poté se mi znovu po dlouhé době ohlásily přepadovky pekelnými psy. Zas o kus tužší, ale tentokrát už mou družinu zdecimovat nedokázaly :D. Konečně!!

Pro bonus za vyčištění cesty jsem musel ještě porazit celou řadu pevných hlídek, ale stálo to za to. Akorát prastarý ogr mi dal zabrat. Souboj přežila jen jedna postava. Ostatně podobně to dopadlo se strážcem ve věži Času ve Varaskelu, kde se mi družina pobyla mezi sebou :). Jako na potvoru jsem jim zapomněl před soubojem odebrat zbraně a loadovat se mi taky už nechtělo.

Když už jsem prastarého ogra sundal, tak jsem zkusil rovnou cestu do Devonie. Hned první přepadovka zlodějů mi však ukázala, že tady se ještě moc zdržovat nechci. Porazil jsem jí, ale taky jsem se poté co nejrychleji posunul k teleportu, abych si ho aktivoval a zmizel. Tím pádem mám přístupnou i Devonii, ale nejprve dopořeším Rasmuru. Mám tu ještě neprozkoumanou trojici jezer, další hrobku a další čarodějnici ...

Rasmura je po Varaskelu příjemným místem, konečně nemusím tolik řešit zásoby jídla. Jinak herním časem se kvapem blížím k 600 dnům. Družina je v rozpětí levelů 28 (klerička a bardka) až 30.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #93 kdy: Prosinec 27, 2024, 12:23:01 »

@Elemir: to možná dělám, ale já zastávám heslo, že hra má člověka hlavně bavit. A LoX mě bavila hodně, však už jsem ji dvakrát dohrál a plánuju třetí dohrátí, když tady tak koukám na ten Váš deníček. Na Steamu je to moje druhá hra s nejvyšším počtem odehraných hodin (přes 300), jen mám rád ty svoje gameplaye co nejuniverzálnější, i když to není vždy efektivní. Prostě mě to tak baví hrát, no..
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #94 kdy: Prosinec 27, 2024, 15:50:44 »

@Elemir: já si to nemusím zjednodušovat, já mám jen rád, když mám odemknutý všechno. :) A to v LoX jinak nešlo. S tou obtížnosti jsem to myslel tak, že třeba Diablo je úplně jiná hra, ano, já vím, ale tam to je nastavené, že vyšší obtížnost = více XP a více zlata, to pro mě má pak smysl hrát těžší obtížnost. Nevím, jestli si to tady správně obhajují a jestli je to pochopitelné.

@Milhaus: takže závěr deníčku Atom RPG už nebude? :(

Vyšší úroveň diablovek, jako je právě diablo, nebo třeba i Titan Quest(což mimochodem mě bavilo víc a je to vlastně jediná diablovka, která mě bavila), se ale odemyká až po dohrátí té základní a hráč pokračuje s postavami co má (tedy jsou na vyšší úrovni), proto je za obludy více zkušeností a obludy jsou v rámci levelů jednoduše výš. Třeba na základní jsou na levelu 1, na střední na levelelu třeba 50 a podobně.

U této hry je vyšší obtížnost bych řekl hlavně o penězích, protože už v základní má člověk pocit, že jich má málo (hlavně aby se učil dovednosti), a na těžších obtížnostech to už prostě nejde, musí si vystačit s tím, co má, hodně promýšlet třeba rozvoj, do čeho body dávat, do čeho ne a podobně. A na to se pak i váže to, kam jít, kam nejít, kdy tam jít atd, protože obludy jsou prostě těžší.

Závěr deníčku Atomu snad bude někdy.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #95 kdy: Prosinec 27, 2024, 16:00:37 »

Ale to nesouvisí s univerzálností party, ta se svým způsobem hodí ještě víc v těch těžších obtížnostech, protože na různé obludy se hodí různé věci.

Já jak třeba nyní zkouším hrát ten hard, se pořád nemůžu zbavit pocitu, že bojovníci na blízkou jsou víceméně na nic, jejich jediný účel je ochránit ty zadní postavy. Protože oni se prostě netrefí, i kdyby nevím co. Klidně i série třeba 10-15 útoků vedle. Co je nejabsurdnější, že jsem pořád na levelu 1 a barbar s palicí dává stejné poškození a efekty, jako mág a klerik s kopím, ale mág a klerik se s kopím téměř vždy trefí (netuším proč).

V té krysí jeskyni v boji se sólo pavouky jsou to mí nejlepší válečníci a v boji se skupinkami krys jsou lepší mágovi jiskry, které krysu zabijí na ránu a klerik spíše udržuje na živu ty válečníky, kteří máchají zbraněmi jak na prvního máje, ale trefí tak max sami sebe, když kriticky minou. Ono se to jako časem trošku zlepší, ale momentálně je to vážně divný.

Potíž je, že časem se budou objevovat obludy, které jsou imunní proti různým formám efektů/útoků a kouzlům, třeba na kamenné strážce při cestě do Varaskelu a v něm, musí umět mág kouzlo země (ideálně už ten meteor), protože jinak je v tom boji k ničemu, klerik by měl umět již třeba regeneraci, na všechny postavy jí zakouzlit a pak zmizet z boje a podobně. Tedy ta univerzálnost jako potřebná je, ale člověk musí promýšlet, jak jí dosáhnout.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #96 kdy: Prosinec 27, 2024, 16:58:08 »

Tohle je už druhá hard rozehrávka, kde ani zdaleka nemám univerzální družinu a nijak mě to neomezuje. Jasně, univerzální družina je výhodou, ale mě se na úkor univerzálnosti vyplatí použít družinu, se kterou to sice místy drhne, ale jinde pak mám zase jasně navrch. Pokud někde narazím, tak se holt vrátím později. Teď už jsem v Devonii a stráže nemají šanci.

Tak vysoké procento minutí jsem na počátku určitě neměl ani teď ani minule. Ale je pravdou, že jsem dost pečlivě zvedal hbitost, což dost pomůže. Pokud nemáš, tak doporučuji, plus různé bonusové předměty. Krysí jeskyni jsem sice dával na několikrát, ale mě to přišlo jinak normální. Možná jde o ten rozdílný pocit, kdy mě už to tak nepřijde.

Ještě tu mám poznámečku k přepadovkám pekelných psů ... za poslední hodiny jsem vypozoroval, že tyhle přepadovky asi nesouvisí ani tak s počtem ušlých kroků ve hře, jako s počtem "zbylých" nepřátel na mapě. Jinými slovy, pokud je mapa ještě plná pevných hlídek a přepadovek, tak se psi objevují častěji. Na vyčištěné mapě se naopak psí přepadovka objevuje velmi vzácně (a to ještě jen na mapách, kde je les - ve Varaskelu ani ťuk).
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #97 kdy: Prosinec 27, 2024, 18:24:23 »

Kdybych dělal neuniverzální družinu, dělal bych jí právě s tím, aby byla co nejvíce použitelná v těch nejpozdnějších bojích - nejtěžších s tím, že začátek bych měl sice trošku těžší, ale pak bych to dával snadněji. Tedy asi něco jako dva zloději a Gaulen vpředu, dva mágové a kněz vzadu, protože to jsou prostě nejpoužitelnější postavy. Škoda, že zloděj nemůže používat sekery, ale dají se ve hře najít meče, které způsobují zranění, tedy mohou působit oba ty efekty.

Mě ten začátek přišel na všechny obtížnosti stejný, tentokráte jsem si ale jako patrona nevzal bonus 4 do hbitosti, ale tu vyšší iniciativu procentech, což možná má nějaký kosmetický efekt, ale nemyslím, že nějak zásadní. Obchodník nemá nic jako vždy v i předchozí rozehrávce, jestli jsem v ní u obchodníků jako celek koupil 3 předměty, je to moc (když nepočítám šurikeny, a podpůrné věci). Ale nějak se tím prokoušu. Raději jsem šel bojovat se skřety na pláž, než s krysami do jeskyně, přijde mi, že skřeti patří k nejsnadnějším nepřátelům tak nějak obecně, i když ty skupinky, co tam jsou, jsou ve směs hodnoceny jaká náročné, nebo velmi náročné.

Já měl za to, že pekelní psi se vždy nějak váží na konkrétní lokaci, neboť jsem měl pocit, že jsem nikdy nepotkal smečku pekelných psů ve stejné oblasti (a tím nemyslím celou mapu, ale oblast v ní), dokonce se tímto alespoň částečně dalo před nimi i utéct, když mi hra hlásila, že se objeví a já se dostal někam, kde mě už přepadli, neobjevili se. (ale možná to byl jen pocit). Mě dělali potíže spíše ze začátku. Ve Varaskelu je mám dojem úkol, že chtějí trofeje z nich, ale přitom se tam neobjevují vůbec. Asi příběhově je průsmyk tam chráněn golemem, tak je tam ten jejich vůdce neposílá :). Spíše by byla zajímavá otázka, jestli jsou nějak vázaní na toho jejich bosse. Že jako pokud by ve Vilaku hráč toho jejich šéfa sejmul, neobjevili by se už nikdy nikde. Oni představují celkem příjemný příjem v podobě těch trofejí, co z nich padají.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #98 kdy: Prosinec 27, 2024, 19:55:10 »

Tak pláž jsem nakonec vyčistil celou a splnil tak i úkol, což mi stačilo na třetí level u všech postav, vrátil jsem se tedy do krysí jeskyně, sejmul kostlivce a zabil krysí hlídku, zjistil jsem, že tam zbyla poslední, kde byly 3 silnější krysy a buď jedna, nebo dvě slabší krysy. Zajímavé bylo, že v této chvíli byla skupina branná už jako vyrovnaná a tak ne jen že se postavy trefovaly častěji, ale navíc ani neonemocněly každým kousnutím, a krysy i kostlivec se výrazně častěji i minuly. Vlastně to byly poměrně snadné boje. Pořád si tak myslím, že toto hodnocení velmi lehká, lehká, vyrovnaná, obtížná, nebezpečná atd, má asi největší vliv vůbec. (protože postavy se sice trochu zlepšily, ale nemyslím, že zas o tolik). Nyní bych měl asi se pustit do houbiček v lese, což si pamatuji, že také nebylo minulou hru nijak zvlášť příjemné.

Zajímavé je, ž barbar, bardka, čarodějka a kněžka, mají pořád stejné množství zkušeností, i když za boje je zkušeností víc. Tak nevím, buď je hra bere jako stejně aktivní, nebo fakt netuším, jak je to možné, že vznikaly průběhu hry v té předchozí rozehrávce tak velké rozdíly mezi postavami (a to i s tím, že se lišilo, kdo a kdy měl náskok a získával v bojích více zkušeností). Jediné, co je mi jasné je zlodějka díky zlodějským dovednostem a Gaulen díky vnímání a možná díky patronovi. Přemýšlel jsem ještě, jestli to nemůže být tím, že se snažím mít pořád aktivní to požehnání Golota, co přidává 5% ke zkušenostem. V předchozí hře jsem si jej kupoval až v mnohem pozdější fázi hry, ale i tak ty rozdíly vznikaly, tak tím to asi nebude.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #99 kdy: Prosinec 27, 2024, 22:51:10 »

V Rasmuře mě pekelní psi přepadli tuším hned 2x a už na cestě. Mě ta mechanika není moc jasná a těžko říci, na čem všem to závisí. Proměnných může být, protože náhoda to může být i u mě, že mi to vychází podle počtu nepřátel :D.

Jinak jakmile zabiješ Arraz Gula, toho hlavního psa, tak psí přepadovky ustanou.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #100 kdy: Prosinec 28, 2024, 09:35:31 »

Průzkum Rasmury proběhl celkem standardně. Tempo postupu a levelup se o něco zrychlily. Zasekl jsem se akorát na zelených wyvernách a nejstarším Odendru.

Nejstarší Odendro jsem zkoušel průběžně už od svého prvního vstupu do vesnice, ale i později na levelu 37-38 jsem byl bez šance. Chybí mi totiž ochrana proti spánku, což mi v tom boji činí největší potíže. U zelených wyvern jsem později nakonec jednu sundal, ale šlo to velmi ztuha, takže ostatní jsem zas nechal být na později.

Jeden z úkolů v Rasmuře mě vede zabít Arraz Gula, vůdce pekelných psů, ale to si nechám také na později. V současné chvíli mě přepadají psi o větší síle a je za to cca 3000 xp za souboj.

Z Rasmury jsem zamířil do Devonie, abych si předčistil Cestu bestií a hrad prince Darthenose (prince jsem zatím nechal na živu, byť ho budu muset nakonec zabít, protože jinak se nedostanu do vesnice). V tuhle chvíli už bardka uměla rekviém, takže souboje se taktéž zrychlily a výrazně se zrychlil i levelup. Nicméně na první úrovni je rekviém dost nespolehlivý, takže část soubojů jsem v podstatě oddřel postaru. Když mi to v Devonii tak šlo, tak jsem se vrátil do hradu v Karraze a sejmul 5 silných hlídek prince Khornila (prince jsem nechal stále na živu).

Úspěšnost rekviému je asi podobná jako u omráčení. Čím slabší potvory jsou, tím lépe zabírá a čím jsou naopak oproti družině výš, tím mají vyšší šanci odolat.

Venku v Devonii jsem se poté pustil do čištění hlavní cesty a předčistil jsem si i severní ruiny a cestu k věži Hněvu. Na západě jsem se na cestě střetl s hlídkou prince Darthenose, která hlídá vstup do Vilaku. Bez milosti jsem je odstranil (je to jediná hlídka tohoto prince na mapě).

Když už jsem byl opět poblíž Vilaku, tak jsem zkusil, jak je to schůdné z této strany. Z Devonie totiž vede z této strany cesta do Rasmury a je kupodivu chladnější než okolí (zraňuje o něco méně). Se zásobou lektvarů zdraví nebo léčení kouzlem (což jsem zvolil já), se nakonec dá do Nagiry dostat. Jenomže v Nagiře jsem se pak zasekl na rubínové wyverně, která hlídá přístup k teleportu, takže celá cesta sem byla vlastně zbytečná :D.

V dalším postupu bych chtěl ještě nejprve sundat vůdce zlodějů a pak se podívat za Arraz Gulem. Ani ne tak, abych ho porazil, ale podívat se, nakolik je schůdné pro změnu okolí Devonské cesty přes Vilak, tedy jestli je možné se na ní dostat i z jiného směru. Proto zatím nepůjdu do věže Hněvu, kde je artefakt, který by mi s horkostí půdy pomohl. Pak teprve odstraním prince Darthenose a odemknu si přístup do vesnice.

72 hodin za mnou.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #101 kdy: Prosinec 28, 2024, 11:14:01 »

K tomu Vilaku ...

Část Vilaku směrem od Sorrentie je sice chladnější, byť pořád zraňuje, ale nikam se odsud zatím dostat nedá. Směrem na sever je trojice Morgolozů a za nimi půda zraňuje už dost citelně. O moc lepší to není ani na jih, který stráží jen jeden Morgoloz a kde půda zraňuje oproti severu o polovinu méně, ale pořád se s tím moc daleko dojít nedá. Brloh Arraz Gula je bohužel právě už v té jižní oblasti a vstup do brlohu hlídají hned dva Morgolozové.

Myslel jsem si, že bych to nějak přešel a pak využil brloh Arraz Gula k přespání (ve Vilaku se na horké půdě spát nedá), ale musel bych mít přinejmenším zásobu lektvarů many pro kleričku, aby alespoň udržela družinu v kondici před soubojem s dvojicí Morgolozů. Pak už by to asi nějak šlo.

Jen pro ilustraci. Půda směrem od Sorrentie zraňuje moje postavy za 8-9 HP, směrem na jih je to přes 25 HP, směrem na sever přes 45 HP a půda Vilaku směrem od Nabrosu dokonce přes 60 HP. Bez artefaktu je tedy schůdná jen ta část od Sorrentie a pak cesta z Devonie do Nagiry (s dopomocí lektvarů/kouzel).

Edit: s Arraz Gulem jsem se trochu sekl, jeho doupě je ještě o kus níže, takže bez Valvetova orbu by to byla docela drahá sranda - jako šlo by to, ale to množství lektvarů by stálo haldu peněz.
« Poslední změna: Prosinec 28, 2024, 21:27:13 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #102 kdy: Prosinec 28, 2024, 21:54:07 »

77 hodin a mám předčištěnou Devonii, západ Vilaku a rozmýšlím, co dál ...

V Devonii jsem krom cesty pročistil severní a jižní ruiny, tedy jen potud, co jsem dokázal (všechna náhodná přepadení a část hlídek), protože něco je na mě ještě příliš silné (např. velké verze démonů). Navštívil jsem mauzoleum Karihama a došel si do věže Hněvu pro Valvetův orb. Ve věži jsem šel na přímo, neprozkoumal jsem jí zatím celou, protože mě ohnivé chrliče pili krev už v mauzoleu. Nicméně pak jí ještě cvičmo doprozkoumám.

Strážce, beholdera, jsem tentokrát převezl. Před soubojem jsem všem sundal zbraně, takže šílenství nemělo na postavy žádný efekt (postavičky se neměly čím mlátit :D, jen přeskočily svůj tah). Prostě jsem si odklikával tahy, zlodějka sem tam hodila hvězdici a klerička občas seslala Mocnou léčbu.

Západ Vilaku jsem pročistil ještě bez orbu, ale do doupěte Arraz Gula jsem zašel už s ním. Pobil jsem všechny pevné hlídky (náhodná přepadení v doupěti nejsou) a samotného Arraz Gula jsem prozatím nechal být. Chci vidět, jak se budou psí přepadovky ještě vyvíjet. V Devonii mě třeba v jižních ruinách napadli hned 2x nedlouho po sobě.

Prozatím jsem vynechal i doupě zlodějů, respektive zkusil jsem to, ale nemám ještě šanci. Rozmyslel jsem si i návštěvu prince Darthenose. Nejprve bych chtěl totiž zkusil pročistit další kus Vilaku, tedy to na co mi budou stačit síly.

Když jsem minule rozjížděl hard obtížnost, tak mě od Ironmana odradila právě představa pročišťování Vilaku. Hodně míst jsem si ještě dokázal na Ironmana představit, ale Vilak je poněkud z ruky a chodit ukládat do města a udržovat si do toho zásoby jídla bude náročné. Proto bych chtěl kus Vilaku umazat rovnou a pak už jen dočistit to, na co nyní nemám.

Družina mi mezitím z části dorovnala level 40 a světe div se, Gaulen z ničeho nic všechny předběhl ... je první level 41 :D. Vůbec netuším, jak se mi to podařilo. Do této chvíle jasně vedla zlodějka. I když možná tuším. Poprvé za všechny rozehrávky LoX jsem konečně využil max. úrovně bylinkaření a v chatce Wendofel a v jeskyni v Devonii jsem posbíral vše, co šlo. Možná se to taky nějak počítá. Alternativou by bylo, že Gaulen se poslední dobou poměrně slušně trefuje v soubojích s lukem, ale zase v porovnání s paladiny a zlodějkou to vyjde zhruba nastejno. Ani bych neřekl, že by častěji nepřítele dorážel apod.

Minule jsem hard obtížnost končil na levelu 50, ale nyní mi přijde, že za těch několik zbývajících levelů asi tak silný ještě nebudu. I když ono to mate, už teď běžně bojuji s démony level 40-50. Na druhou stranu mám dost co dohánět, např. dva dospělé Yotumy stále ještě nedám a zelená wyverna byla spíš se štěstím.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #103 kdy: Prosinec 29, 2024, 01:23:46 »

To já prošel jen ten lesík s houbičkami, tentokráte mi to nepřišlo tak zlé, v průběhu čistění lesa jsem pozabíjel i hlídky vojáků prince ve městě, když po mě chtěli po třetí peníze za vstup, respektive za odchod z vesnice. Byl jsem tak na 4 úrovni, nicméně se po prvé ve hře objevili pekelní psi (přijde mi že nějak moc brzy, protože jsem nebyl ještě ani v Sorrentii (ale zase jsem nyní používal i odpočinek) a v předchozí hře se začali objevovat až tam. Co je ale horší, že mi z neznámých důvodů začala hra generovat rovnou dva ty pse.

Mám dojem, že to začínalo jedním a poměrně dlouho byl jen jeden a že až časem byli dva. že se to řídilo dle úrovně party. Takto prostě nemám na 4 úrovni absolutně žádnou šanci, nedokáži zabít ani jednoho.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #104 kdy: Prosinec 29, 2024, 11:28:45 »

Vítej v hard obtížnosti :D.

Mě pomohlo, když jsem po oznámení od talismanu urychleně zmizel do Velegarnu a tady jsem se přesunul k soše Febret pro požehnání. Pak jsem kroužil po Spóriovém lese, dokud mě psi nenapadli. Chce to taky zásobu lektvarů léčení. Dlouho jsem měl ty souboje dost na hraně. Pak na tebe skočí 3, potom 4 a nakonec přijde místo jednoho štěněte jeden prokletý atd. (to jsem snad ještě nebyl ani v Cunavarnu).
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 5 6 [7] 8 9