Na levelu 4 jsem se dostal do další pasti. Druhou přepadovku pekelných psů tvoří už dvojice psů a to bez přípravy nejde. Samozřejmě mi došlo jídlo i peníze, takže nemůžu nakoupit požehnání apod., tak mě napadl jeden dřívější nápad. Začal jsem pobíhat ve Velegarnu a posouvat tím čas zdánlivě jen tak nazdařbůh ...

1) Obilí ve vesnici se obnovuje každé 2 dny a v jedné sklizni lze posbírat 52 ks obilí.
2) Rostliny pro doplnění jídla se obnovují každé 3 dny a v blízkosti vesnice jsou hned 3 keře (2 na pláži, jeden u západní brány).
3) Stráže u brány vyžadují poplatek 100 zl každé 3 dny.
4) Nabídka obchodníka se obnovuje každé 2 dny.
5) Nový den začíná vždy v 10:00.
Hra počítá čas přesně, takže když obilí sklidím ve 14:00, tak se v daném trsu obnoví přesně za 2 dny zase ve 14:00.
Idea byla následující: budu pobíhat po vesnici, sklidím a prodám obilí, nakoupím hvězdice a jednou za 3 dny sklidím ovoce mimo město. Aby se to hezky počítalo, tak jsem to rozplánoval na 5 sklizní obilí. Ostatně jídla lze nabrat beztak maximálně jen na 4 dny.
5 sklizní obilí trvá tedy 10 herních dní a přinese do kasičky
650 zl (20 ks obilí se vykupuje za 50 zl). Mezitím jsem musel 4x ven, tedy 400 zl na mýtném a alespoň 4x jsem nakoupil po 3 ks hvězdic, což je 12 x 20, neboli 240 zl. Je to tedy finančně dost našponované, ale pokud bych nyní pokračoval dál, tak už nemusím ven kvůli jídlu a tím pádem platit mýtné. Odteď bych tedy začal vydělávat a to i tehdy, pokud bych dál nakupoval hvězdice.
Problém je akorát v tom, že to zabere dost času, byť kolečko okolo vesnice trvá krásné 3 hodiny

. Další nevýhodou je fakt, že hra zdražuje právě na základě uplynutého herního času, takže třeba takový teleportační kámen, který stál původně 100 zl, pak 140 zl, stojí nyní v 47 den už 300 zl. Cena hvězdic se naštěstí nezvyšuje, pořád stojí 20 zl za kus.
Uplynulý herní čas nemá vliv ani na počet pekelných psů v přepadovce (pořád jsou jen dva), to se asi opravdu odvíjí od levelu družiny, takže pobíhání po vesnici je možné považovat za jakousi berličku, která může pomoci překonat krizové období s jídlem a financemi. Na druhou stranu čekám, že se to možná odrazí na celkovém skóre.
Každopádně je to možnost a uvidím, jak se to bude vyvíjet dál. Holt jsem nezvolil úplně ideální složení družiny, dva paladinové jsou prostě handicap, který se odstraní až časem, ale zase to nechci vzdát.