Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:44:37
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Windows 10 a nečekané peripetie, aneb konec desítek se blíží ...  (Přečteno 19970 krát)

Adam23

• Pokročilý
Re:Windows 10 a nečekané peripetie, aneb konec desítek se blíží ...
« Odpověď #30 kdy: Srpen 15, 2016, 10:54:37 »

Slackware to je historicky ten nejvíc hardcore?
Já před MNOHA lety experimentoval (a chvíli používal Debian), takovej ten WOW efekt z Win XP na plně 3D plochu v Compizu :D
Ale jinak naprd, protože software a HRY. Myslím, že to je teď o moc lepší, ale nezkoušel jsem, nemám důvod. Když mě popadne mánie na texťáky, patlám PHP :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #31 kdy: Srpen 15, 2016, 12:12:40 »

Tvrdívalo se to o něm :) Ale zas tak hardcore to nebylo, ony jsou ty texťáky dost komentované, takže když víš, co budeš upravovat, tak se už máš čeho chytit. Naopak to mělo výhodu právě v tom, že se na tom krásně učily souvislosti. Podobně se třeba strašilo s FreeBSD, až nakonec musely vzniknout další odnože, aby to neztratilo kredit :D I když původní BSD opravdu stojí za to. Obecně to vždycky bylo spíš o tom času, který do toho chtěl člověk investovat a hlavně co od toho očekával.

Debian byl docela dost oblíbený, hlavně kvůli repozitářům, což si z něj odneslo i to Ubuntu. Já se Debianu nakonec vyhnul, poněvadž mi kdysi kolega tvrdil, že k tomu musím mít někoho, kdo už v tom umí ... no, tak jsem ho šel trumfnout a nainstalil Slackware :D Původně jsem používal Mandrake a ten prvotní efekt porovnání s Windows XP byl taky úžasný. U Debianu si ještě pamatuju, že se tenkrát rozmohla taková zvláštní mánie - systém se komplet kompiloval ze zdrojáků.

Dneska už bych se do žádných velkých akcí nepouštěl :) Chci na to převést akorát svou webovou tvorbu, tak jak tomu bylo v počátcích a z her jde jen o ty DOSovky.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #32 kdy: Srpen 17, 2016, 21:21:44 »

Jenom takové drobné rýpnutí :) Teď jsem se přihlašoval do desítek a na logovací obrazovce už přibylo další tlačítko, dalo by se nazvat Like :D Ale Anniversary update stále nikde.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lordgraa

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #33 kdy: Srpen 18, 2016, 14:34:03 »

Mám 10 + Anniversary ale lajku jsem si nevšiml, musím se pozorněji dívat :D

Jinak Anni se taky nestahoval, takže jsem dal přes nástroj aktualizací vyhledat a pak už se sám nainstaloval. Naprosto bez problémů.
IP zaznamenána
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic http://www.worldofheroes.cz

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #34 kdy: Srpen 19, 2016, 07:24:36 »

Ono to asi bude jednorázová volba, už to tam taky nemám. Místo toho už se mi samovolně mění ten obrázek na pozadí, takže to asi ode mě vzalo, že to jako jo :)

S patchem zatím pospíchat nebudu, dokud mi ho to nebude nabízet samo, tak se o něj hlásit nebudu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #35 kdy: Srpen 19, 2016, 13:38:51 »

mě se zase rozprasily tiskárny (samozřejmě zrovna v den, kdy jsem opět měl dost na pilno a potřeboval jsem tisknout), takže hádám, že u mě aktualizace nejspíše proběhla úspěšně.

jinak zavaděč té aktualizace samostatně, lze stáhnout zde: https://support.microsoft.com/cs-cz/help/12387/windows-10-update-history?ocid=update_setting_client

hned na startu se ověří, jestli PC může být aktualizován.
« Poslední změna: Srpen 19, 2016, 13:42:01 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #36 kdy: Srpen 20, 2016, 19:04:46 »

Ha, podařilo se mi to tlačítko odchytit, viz vpravo nahoře ta ikonka foťáku:

IP zaznamenána
This is the end ...

Adam23

• Pokročilý
« Odpověď #37 kdy: Srpen 20, 2016, 19:14:20 »

A líbí se ti to teda? :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #38 kdy: Srpen 20, 2016, 19:32:22 »

No, nelíbí :D Ale buhví, co by se stalo, kdybych na to klikl :D Ono to snad dá potom na výběr, co jsem z popisku vypozoroval, ale ať si to klidně prostřídává samo, můj názor ze mě nevymámí :P
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #39 kdy: Srpen 22, 2016, 08:01:17 »

Ten upgrade na Anniversary verzi opravdu maže party na dalších discích v PC. Docela ve mě hrklo. Naštěstí ale stačilo ten part jen obnovit právě pomocí té untilitky MiniTool Partition Wizard během pár vteřin.

Nicméně je to fakt nářez. V MS jsou buď totálně neschopní dementi a pak je div, že ta firma ještě existuje a nebo to dělají schválně.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #40 kdy: Srpen 24, 2016, 08:18:40 »

A je to tady :D

Včera manželka PC vypnula a ráno už nenabootoval. Pokus o opravu startu taky selhal :) Zkusím ještě nějaké další volby, ale i kdyby to nakrásně naskočilo, už vůbec nemám důvěru v to, že to za pár dní zas neklekne.

Udělal jsem si kafe a než ho dopiju, tak to je přesně ten limit, který desítkám dávám, pak jim dám sbohem.
« Poslední změna: Srpen 24, 2016, 08:22:36 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #41 kdy: Srpen 24, 2016, 09:46:03 »

Heh, odvolávám, co jsem napsal, tentokrát v tom byly Windows 10 nevinně :D Jen jsem popíjel poslední doušek kafe, tak jsem po všech těch pokusech přemýšlel, proč se to jakoby jeví všechno prohozené. Na vinně byla připojená čtečka karet, kterou pro změnu BIOS neobcházel, ale pokoušel se bootovat z ní (je zajímavé, že to neumí přeskočit, když tam nic nenajde).

Nicméně při pokusu o opravu systému mě i tak zarazilo, že s tím prakticky nejde nic dělat. Bod obnovení to nenašlo (přitom existuje), předchozí built taky ne a pokud by někdo hledal v konzoli fixboot a fixmbr, hledal by zbytečně. Ono to vůbec nedokázalo instalaci Windows najít. Docela mě to celé zavedlo na slepou kolej. Udělal jsem proto čistou instalaci, abych vyloučil chybu disku. Po pár restartech to ovšem stejnak kleklo, už pár minut hledím na načítací obrazovku. Nejspíš to nezvládlo nápor aktualizací.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #42 kdy: Srpen 24, 2016, 10:36:54 »

Důvod kiksu neznámý, pokus o opravu též selhal, protože bod obnovení opět neexistuje a návrat k předchozímu buildu hlásí chybu, která mu v tom brání (takže ví, že se verzí liší). S velkou pravděpodobností jsem se trefil a sekla se nějaká aktualizace. Instalace už se sekla před těmi pár týdny, jak jsem popisoval, taky během aktualizace, ale to systém ještě rozchodil. Nechápu ovšem, jak bych tomuhle měl předcházet, možná si to pánové v Redmontu představují tak, že si při každé větší aktualizaci budu stahovat nový obraz instalaček (?). To i ty historické XP si ještě dneska můžu nainstalovat od prvního buildu a postupně a bez obtíží zaktualizovat až do SP3.

Myslel jsem, že jako záchranu mountnu systémovou particii v linuxu a vrátím zálohu předchozích souborů, ale mount hlásí chybu. Znovu to přeinstalovávat nebudu, už takhle mi to zabralo dost času a na tohle už opravdu nemám nervy. Obtíže s instalací si naposledy vybavuji z dob popularity Windows 98 ;) Pro mě jsou tím pádem Windows 10 uzavřenou kapitolou, byť přiznávám, že jsem jim s tím dneska trošku pomohl. Ale na druhou stranu, kdybych do toho nechtěně nerýpl, pravděpodobně bych se divil jen o něco později.
IP zaznamenána
This is the end ...

golfin

• Nováček
  • *
« Odpověď #43 kdy: Srpen 24, 2016, 14:46:40 »

Tak koukám na  tu Windows 10 Anniversary Update a domnívám se, že jste ji měl nainstalovanou. Podle číselného označení, které jste uváděl na první stránce topiku by to sedělo. Viz informace z  microsoftu:
Citace
Můžete zkontrolovat, kterou verzi Windows 10 zařízení chcete-li zjistit, zda máte nárok na Windows 10 výročí aktualizace běží. Chcete-li to provést, klepněte na tlačítko Start tlačítko a potom klepněte na položku Nastavení > systém > o.

*   Pokud máte verze 10.0 (sestavení 10240) nebo verze 1511 (OS Build 10565) se zobrazí okno o, máte nárok na instalaci Windows 10 výročí aktualizace.
*   Pokud okno o ukazuje, že máte verzi 1607 (14393 sestavení operačního systému), již máte Windows 10 výročí aktualizace.

Jinak samotná  Anniversary Update se dá stahnout samostatně. Respektive aktualizační prográmek.

Ještě bych ty desítky nezahazoval.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #44 kdy: Srpen 24, 2016, 17:00:28 »

Netuším jak přesně to bylo, ale tam se to lišilo ještě nějakou drobností. Nicméně šanci už tomu nedám. Systém, který kiksne hned po čisté instalaci, mě opravdu neláká. Je to zajímavé, dokud jsem se nezajímal, proč nemám nejaktuálnější verzi, tak to byl celkem spolehlivý systém. Sice to mělo své mouchy, ale šlapalo to. Přijde mi, že se to sype od té chvíle, co ohlásili přípravu oné výroční aktualizace.
IP zaznamenána
This is the end ...