Mno, snažil jsem se vycouvat a začít hrát zas něco jiného, ale tenhle rest mě taky straší už dost dlouho a rozehraných a nedohranýh her už bylo prostě moc, takže jsem se k tomu včera (předevčírem?) zase vrátil. Yuyaniny poznámky ve spoilerech jsem zatím nečetl, byť už jsem z katakomb venku a v družině mám i Annais, či jak se ta tieflingka jmenuje.
Z hospody jsem i s Dakkonem vyrazil na Hadrníkovo náměstí a obrnil si nervy ... naštěstí toho nebylo třeba, těch postav už je tu méně a hlavně jsem zjistil, že ne se všema jsem předtím musel podrobně kecat, protože se k některým budu vracet v rámci úkolů. Něž jsem se nadál, byl ze mě mág. Na náměstí jsem si znovu zopakoval, jak je potřeba si při jednání dávat pozor, protože to může vést ke změně přesvědčení a vzhledem k tomu, kolik předmětů je na přesvědčení závislých, je to dost o hubu

Přes smetiště jsem se dostal až do podivné vesnice a konečně se setkal s Pharodem. Zkusil jsem ho obelstít, ale neměl sem moc trumfů v rukávu, takže mě nakonec prokoukl a nás čekala cesta do katakomb. A tady se to zlomilo. Dialogů a jejich komlikovanost je tak akorát, navíc mi to tu nepřišlo tak ujeté, jako ve městě. Krysodlaky nesnáším už od dob Neverwinter Nights, takže nemrtváci mi padli do oka hned. Je to vlastně poměrně sympatická komunita a hlavně zajímavě "sociálně" poskládaná.
Chvilku mě akorát trvalo se znovu dostat do soubojů. Jsem teď ze série Realms of Arkania docela zblblý, v PT jde potvory lákat po jedné apod., takže velké taktické plus

Morte se navíc ukázal jako klíčový bojovník a hlavní tank družiny. Docela jsem i polevelil, nikdy by mě nenapadlo, kolik se toho dá získat kecáním

Akorát mě trochu děsilo, že jsme jen ve třech, každá další postava tedy bude zaostávat, ale nikoho dalšího se mi předtím najmout už nepodařilo.
V katakombch jsem našel dva klíčové předměty, pořešil krysodlaky a jejich krysího vůdce ... tedy skoro pořešil, utekl ... a vydal se zpět za Pharodem. Docela mě děděk vypekl, ale na druhou stranu jsem moc nevěřil, že on bude ten, kdo o mě bude vědět maximum. Do družiny mi tak přibyla Annais a s tou jsem se vrátil zase do města, aby mi ukázala, kde předtím našla moje současné tělo (jo, jsem x-tá reinkarnace sebe sama

). Cestou jsem se stavil u Fella, ale Anais silně protestovalal - drsoňka se skoro rozbrečela

Nakonec jsem jí uklidnil, pro Fella jsem měl totiž z katakomb ruku, ze které sejmul pár zajímavých tetování. Vesměs pro zloděje, ale protože jsem si docela nahrabal peněz, tak jsem koupil jedno regenerační univerzální a k tomu jedno s +2 do moudrosti (nyní mám moudrost 16).
V katakombách jsem určitě něco minul, minimálně tou volbou stran, ale nechci to hrát tak, že prostě budu koukat, co se dalo udělat jinak nebo lépe. Zpětně si to klidně rád přečtu, ale dost daleko od toho, abych odolal pokušení loadnout a jít si proto ...

Nevím, jestli je to jen jiným designem katakomb, které mi prostě připomínají "tu" klasiku her od BI a Bioaware, ale začínám to snášet mnohem lépe. Celkem se už orientuju i v těch dialozích a mám tušení o různých souvislostech. Poprvé za tu dobu jsem navíc pocítil, že se nemůžu od hry odtrhnout. Pohltilo mě to a zajímá mě to. Jen se trochu bojím, aby to vydrželo. Můj současný světlý bod je Annais, která převzala Morteho roli ukecané členky družiny a mám pro ní celkem slabost

Líbila se mi svou drzostí už na počátku, ale to jsem jí ještě najmout nemohl. Snad nebude jako chaotický neutrál náchylná na mé zákonné choutky