Nebudu ani počítat, kolik let uběhlo od prvního pokusu tuhle hru dohrát (15-16?), ale je to konečně za mnou

Následující shrnutí bude místy poměrně kritické, takže začnu drobnou sumarizací ...
Obtížnost hry jsem nechal na prostředku, nijak jsem se nezabýval tím, co jaké nastavení dělá, ale beru to analogicky dle BG, kde střed znamená dle pravidel AD&D 2. Před finálním soubojem jsem u své postavy dosáhl na level 5 bojovník a level 14 mág (oba bonusy jsou za mága). Co se kouzel týče, moc jsem to nehrotil, takže do finále jsem napochodoval div ne s nějakým základem, holt jak už jsem mnohokrát zmiňoval, mě ti kouzelníci nějak nejdou

Ale co se Infinity her týče, je to díky tomu moje první hra dohraná za kouzelníka jako hlavní postavu. Pokud jde o atributy, tak síla byla 11, inteligence 23, moudrost 25, obratnost 9, odolnost 21, charisma 14 (2 body z nějakého bonusového předmětu). Společnost mi dělal Morte, Dak'kon, Annah a Fall-from-Grace, romanci s Annah jsem nevyužil

Na finále jsem se nijak nepřipravoval, což asi byla tak trošku chybka. Peněz jsem měl dost, takže jsem přeci jen mohl koupit lepší kouzla a železné zásoby lektvarů. Vůbec jsem nepočítal s tím, že cestu do finále si prošlapu sólo a protože jsem netušil, jestli budu moci někde přespat, tak jsem na kouzla ani nesáhl. Při úvodní honičce mezi Stíny mi málem rupla žilka. Přesně takovéhle závěry her výsostně nesnáším, nehledě na to, že jako kouzelník jsem bez magie nanic. Ostatně pokud jde o zbraně, družina byla až do konce vybavena zbraněmi max. +2. Lepší dýky pro Annah, nebo meč pro Dak'kona, jsem nenašel (obchody nepočítám, až tolik peněz jsem zase neměl). U Morteho zubů jsem pak zapomněl kouknout, jestli nejdou vylepšit.
Po pár pokusech jsem úvodní honičku za otevřením portálu dal, povedlo se mi u toho 2x sejvnout, takže jsem nemusel absolvovat celé martýrium pokaždé od začátku - nejvíc zdržujou animace, které jsou po pár opakováních hodně otravné. V další místnosti jsem musel přežít souboj s Ignusem, na kterého jsem jednou poslal sekeru, abych ho alespoň načal a pak jsem ho upižlal Raveliným drápem. Sebral jsem nějaký mluvící šutr a pomocí krystalu nad fontánkou se dostal do další místnosti, kde mě čekaly moje 3 předchozí inkarnace. Poměrně rychle mi došlo, že je mám přemluvit, aby se se mnou spojily, což zas takový problém nebyl. Rozhovor s nimi byl zajímavý a dost věcí se tím osvětlilo, byť je to spíše jen taková sumarizace toho, k čemu hra v průběhu děje poskytovala vodítka.
Po spojení s poslední částí mého já se objevila Deionara a poté, co jsem se jí omluvil a pověděl jí pravdu o její smrti, tak mi pomohla na střechu, kde mě čekaly mrtvoly mých parťáků. Bosse jsem ukecal, aby se nachvilku vypařil, takže jsem skupinu mezitím oživil. Mno, bossák to vytušil a nenechal mě připravit, takže zbraně a lektvary jsem sbíral už během boje. Moc vesele to nevypadalo, Dak'kona jsem musel jednou oživovat, v jednu chvíli inkasoval dost vysoké zranění. Boj se však po chvíli trochu uklidnil, takže to začalo být vyrovnanější. Hodně pomohla různá požehnání, protože s útočnými kouzly jsem byl po pár minutách na nule a zbylo to na Dak'konovi a Mortem. Smrtící oblak byla v podstatě ztráta času, naštěstí jsem se naučil dost seker a bleskových kouzel. Řekl bych, že mi to vyšlo tak akorát. Dál už bych neměl ani lektvary na uzdravení.
Happyend jsem zrovna nečekal, ale jen bossák padl, outro mi nedalo pochyb, kde se nacházím, byť to bylo v rozporu s mým přesvědčením zákonného dobráka

Dodatečně jsem si pak přečetl, kolik věcí jsem ještě mohl před finále udělat a jak jinak si to s bossákem vyřídit, ale od včerejška, co jsem vstoupil do Ravelina bludiště, jsem spíš už pomýšlel na konec hry a nechtěl jsem se moc zdržovat. Od Curstu je PT naštěstí celkem lineární, ale taky mnohem více bojový, takže zdržuje zase tohle. Nakonec jsem to nějak pořešil s Annah a jejím backstabem. Akorát je u toho potřeba hlídal Fall-from-Grace, která chodí ráda léčit doprostřed bojiště, kde zrovna operuje neviditelná zlodějka ...

Nicméně jsem celý PT odehrál se zapnutou AI. Výtku a to značnou, mám akorát k pathfindingu, ten dokáže naštvat.
Těžko soudit, jestli je to jen tím, že jsem PT rozehrál až po tolika letech, ale osobně si myslím, že spíše nikoliv. Hra má svoje klady, za zahrátí určitě stojí a to nejen kvůli souvislostem s dalšími hrami, ale pochybuju, že se k ní ještě někdy vrátím. Mě to prostředí opravdu nesedlo a parťáci mi taky zrovna k srdci nepřirostli. Komplikovanost některých dialogů a dialogových voleb už jsem zmiňoval minule. Přesto jsem u toho dokázal vysedávat hodiny v kuse, navíc to má u mě plus za ten zákys

Ke konci už to však bylo přeci jen docela únavné. Pro mě to tedy určitě desítková hra není, ale pod 80% bych taky nešel. Když odhlédnu od příběhu, nejblíže má k PT druhý díl Neverwinter Nights, který mám pro změnu rád, takže je to opravdu hlavně o tom prostředí.