Konečně jsem se vymanil z alkoholové prokrastinace, kterou jsem si začal úspěšně budovat před nějakými 12 lety a začal jsem se proto znovu prohrabovat různými resty. Vrátil jsem se tak třeba k jednomu hodně starému nápadu a při té příležitosti jsem se dostal zcela nečekaně k doméně rpghry.cz

Ne, že bych s ní měl nějaké plány, ale zakládal jsem si novou doménu (adresu) pro svůj vlastní projekt a jen tak cvičmo jsem si vyzkoušel, kolik z těch letitých domén, které celkem pravidelně sleduji, je stále ještě v rukou nějakého držitele. Občas tohle prostě dělám.
Ona totiž kdysi vznikla u pár domén celkem paradoxní situace, kdy dotyčnou doménu někdo platil i poté, co už samotný web přestal existovat. Jedním z možných vysvětlení byla spekulace s cenou, což dává smysl, ale osobně si spíše myslím, že část těch držitelů si ty domény podržela prostě jen proto, aby si nikdo jiný nemohl na dané adrese vytvořit svůj vlastní web, který by těžil z předchozí dobré reputace. Oním případem je např. baldursgate.cz. Na této adrese sice časem nový web vznikl, ale předtím byla dlouho nepoužívaná a změnila hned několik majitelů. Ale to, co mě nejvíce překvapilo, byla právě adresa rpghry.cz, která je stále zaregistrovaná, leč pod někým jiným než je Dave de Sade.
Každopádně adresu, co jsem potřeboval já, jsem nalezl volnou. Nicméně podrobnosti sdělovat nebudu. Jsem docela zvědavý, jestli je možné dneska začít tzv. na zelené louce, aniž bych využil záměrného prolinkování. Jinými slovy mě zajímá, jestli si lidi ten projekt dokáží najít sami

Ono mi to poskytne i dost času, abych stihl vytvořit nějaký obsah a ujasnit si, co s tím dál. Doménu jsem si předplatil jen na rok, abych si vyzkoušel, jestli u toho vůbec vydržím. Pořád jsem toho názoru, že duplikování obsahu, myšlenek, přístupu apod., nemá smysl. Místo toho je lepší využít již existující projekty.
Pro mě je to hlavně šance si připomenout, jak se vlastně web tvoří a konečně dodržet i to málo "správných" postupů, na které jsem vždy kašlal.
Edit: mimochodem, když už jsem zmínil Dave, tak jsem objevil jeden starý FightClub z roku 2012: