Po poměrně hektickém stěhování a následném zařizování nového herního koutku jsem zjistil, že se mi moc do ničeho nechce

Musím říci, že dočasná nedostupnost internetu zcela postačila k tomu, abych vypadl z každodenní rutiny prohlížení nového obsahu a úspěšně jsem z mysli vytlačil všechno, co mělo na podzim vyjít. Tedy nebýt spamové iniciativy Blizzardu, tak jsem zapomněl i na Diablo II: Resurrection

Znovu jsem tak přemýšlel nad mou herní budoucností a pomalu mi začalo docházet, že ono ani tak nezáleží na mě, jako spíše na podpoře ze strany distributorů apod. Celá kauza okolo Might & Magic X byla jen začátkem, takovým nakopnutím abych tomu vůbec začal věnovat pozornost, ale pak přišlo další rozčarování a to při ohlášení podmínek pro přechod na Windows 11.
I kdybych hardwarové podmínky splňoval, tak pro bezplatný přechod potřebuji Windows 10. Ty samozřejmě nemám a nejspíše ani mít nebudu, ale bez nich si ani nemohu ověřit hardwarovou připravenost, protože software pro její otestování běží právě pod desítkama. Takový prima začarovaný kruh

Na jednu stranu je to úsměvné, ale odklon výrobců software od starších verzí Windows je v současné době mnohem rychlejší, než tomu bylo u Windows XP. Pokud by se sedmičky dostaly do podobné situace, tak se z toho vlastně stane systém akorát tak na hry, protože ten výpadek při stěhování mi jasně ukázal, že XP už jsou pro dnešní internet zastaralé právě kvůli tomu, že pro ně nikdo netvoří moderní prohlížeč.
Přemýšlím, jestli má smysl vzdorovat, protože sedmičky jsou klíčové pro hraní her s různými prehistorickými ochranami. Pořád totiž kalkaluju s tím, kolik těch her mám a jestli je opravdu chci hrát a jestli náhodou taky není digitální alternativa, která to má již vyřešené. Moje současné zaujetí pro Assassin's Creed jasně ukázalo, že seznam restů stejně nikdy neodmáznu, protože do toho vždycky přijde něco jiného, čemu dám přednost.