Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:48:00
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 73 74 [75] 76 77 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279869 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #1110 kdy: Červen 27, 2021, 20:21:19 »

Tono, ta instalačka Undercroftu, o které jsi mi psal na Youtube, je určená pro PC? Já jsem někde splašil instalačku pro Pocket PC a ta instalovat na běžná Windows nejde. Pokud bys měl však instalačku pro klasická Windows, tak bych to mohl prubnout na Windows XP.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1111 kdy: Červenec 13, 2021, 01:15:06 »

HERNÍ NÁROD - dokumentární film ... schválně jsem to tu nevytahoval dříve, poněvadž jsem byl celkem zvědavý, kolik odvážlivců se najde a podpoří to :) Výsledek je očividně jasný už i autorům, škoda, že vymizely komentáře uživatelů (tedy alespoň mám takový pocit, že byly přímo i na Startovači).

Popravdě jsem trošku znejistěl, přeci jen se mi poslední léta moc nedaří různé trendy odhadovat. Mě na tom celém akorát dost překvapilo, jak se na stejnou úroveň s vývojáři a žurnalisty cpe e-sport a streamování. V podstatě už tohle jediné stačilo, abych se dál o takový dokument přestal zajímat (ono toho teda bylo více).
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1112 kdy: Červenec 15, 2021, 18:25:42 »

Dokumenty nikoho moc nezajímají. Celkově mi to nepřijde jako příliš dobrá myšlenka, dělat dokument o herním průmyslu v ČR, jako film. Ale nějaké komentáře tam jsou.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1113 kdy: Září 17, 2021, 01:19:09 »

Po poměrně hektickém stěhování a následném zařizování nového herního koutku jsem zjistil, že se mi moc do ničeho nechce :) Musím říci, že dočasná nedostupnost internetu zcela postačila k tomu, abych vypadl z každodenní rutiny prohlížení nového obsahu a úspěšně jsem z mysli vytlačil všechno, co mělo na podzim vyjít. Tedy nebýt spamové iniciativy Blizzardu, tak jsem zapomněl i na Diablo II: Resurrection :D

Znovu jsem tak přemýšlel nad mou herní budoucností a pomalu mi začalo docházet, že ono ani tak nezáleží na mě, jako spíše na podpoře ze strany distributorů apod. Celá kauza okolo Might & Magic X byla jen začátkem, takovým nakopnutím abych tomu vůbec začal věnovat pozornost, ale pak přišlo další rozčarování a to při ohlášení podmínek pro přechod na Windows 11.

I kdybych hardwarové podmínky splňoval, tak pro bezplatný přechod potřebuji Windows 10. Ty samozřejmě nemám a nejspíše ani mít nebudu, ale bez nich si ani nemohu ověřit hardwarovou připravenost, protože software pro její otestování běží právě pod desítkama. Takový prima začarovaný kruh :) Na jednu stranu je to úsměvné, ale odklon výrobců software od starších verzí Windows je v současné době mnohem rychlejší, než tomu bylo u Windows XP. Pokud by se sedmičky dostaly do podobné situace, tak se z toho vlastně stane systém akorát tak na hry, protože ten výpadek při stěhování mi jasně ukázal, že XP už jsou pro dnešní internet zastaralé právě kvůli tomu, že pro ně nikdo netvoří moderní prohlížeč.

Přemýšlím, jestli má smysl vzdorovat, protože sedmičky jsou klíčové pro hraní her s různými prehistorickými ochranami. Pořád totiž kalkaluju s tím, kolik těch her mám a jestli je opravdu chci hrát a jestli náhodou taky není digitální alternativa, která to má již vyřešené. Moje současné zaujetí pro Assassin's Creed jasně ukázalo, že seznam restů stejně nikdy neodmáznu, protože do toho vždycky přijde něco jiného, čemu dám přednost.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1114 kdy: Září 17, 2021, 09:15:15 »

Na otestovanie pripravenosti môžeš skúsiť WhyNotWin11 zo stránky WhyNotWin11..org, ale aj ten funguje myslím až od W8 a samozrejme neočekuje DX12.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1115 kdy: Září 17, 2021, 14:32:22 »

tono: ten opravdu na sedmičkách nefunguje, už jsem ho zkoušel.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1116 kdy: Říjen 05, 2021, 21:58:50 »

Tak mi dneska do mailu přistál klíč do Combat Beta Realms Beyond: Ashes of the Fallen ... už jsem úplně zapomněl, že se hra tohoto jména vůbec vyvíjí :D Jako upřímně? Combat Beta je dostupná už od května minulého roku pro patřičný tier backerů, takže nyní to jenom zpřístupnili i nižším tierům. Na hře jako takové se asi mnoho nezměnilo, protože bych měl mít na svým tieru přístup do bety ještě před Early Access. Podle všeho to půjde přes jednotný klíč, ale pokud jde o mě, tak mě Combat Beta jaksi nezajímá :D Nakonec to vypadá na další projekt, který jde do kopru.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1117 kdy: Říjen 07, 2021, 09:43:40 »

Já myslím, že ze sedmiček na desítky se stále dá přejít zdarma. Mělo by stačit použít klíč ze sedmiček při instalaci desítek. Pak v desítkách aktualizovat na 11ky. MS už ostatně vydal návod, jak obejít jejich požadavky a zprovoznit 11ky i na PC, které je nesplňují.

Ale jelikož je to zase systém ušit horkou jehlou a hodně se spěchalo kvůli novým procesorům, rozhodně bych s přechodem na ně nespěchal.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1118 kdy: Říjen 07, 2021, 20:31:53 »

Asi jo, ale já přemýšlel, že bych si právě nechal sedmičky jako dualboot a k tomu holt koupil licenci na desítky. U jedenáctek si právě představuji, že to bude lepší verze desítek, tudíž vhodné pro přechod, ale u nich mě odradily právě ty požadavky. Jedna věc je to obejít a druhá mít jistotu, že mám opravdu kompatibilní hardware. I když tohle bylo už u desítek, kdy jsem po prvním velkém update skončil najednou kvůli nekompatibilitě.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1119 kdy: Říjen 08, 2021, 10:24:20 »

Windows11 zřejmě budou dost jiné, než windows10. Ale ono by stačilo ty systémy aktivovat jednou, pak, pokud bys na ně chtěl přejít, je můžeš kdykoliv nainstalovat a již bez klíče (alespoň u desítek).

Na druhou stranu se dá koupit klíč na 10ky za 50 korun a je to pořád dost předražený.

Pozitivní na win11 je, že zřejmě přestanou vznikat pravidelné půlroční aktualizace desítek, tedy možná budou desítky za 3-4 roky funkční, jestli je opraví a už nebudou "vylepšovat".
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1120 kdy: Říjen 08, 2021, 11:36:18 »

Na hraní starších her by nicméně byl stejně lepší spešl počítač. Třebas nějaký starší, ideálně nějaký menší.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1121 kdy: Říjen 08, 2021, 22:19:38 »

Záložní PC mám, akorát se mi to nechtělo řešit dvěma krabicema pod nohama :)

Zkoušel jsem teď, zda-li by prošel upgrade ze sedmiček, ale Microsoft to nějak pozměnil, takže nový upgrade jde jen s klíčem na Win10, u reinstalace (i na čisto) si pak ověří existující předchozí aktivaci. V obou případech tedy nejspíš zjistí, že tenhle konkrétní PC nesplňuje podmínky (před rokem to prý šlo upgradovat i bez Win10 klíče). Win10 mám jinak aktivovaný na klíč Win8, ale stroj s nima ještě pořád používám. Každopádně si vybavuju, že na jejich klíč jsem mohl před léty stáhnout iso Win10. Asi to nechám zatím raději být :D

I když podle tohoto článku to je prý stále funkční postup https://cdr.cz/clanek/na-bezplatny-prechod-k-windows-10-jeste-neni-pozde-jak-na
« Poslední změna: Říjen 08, 2021, 22:28:10 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1122 kdy: Říjen 11, 2021, 01:16:00 »

Klíč na windows10 si můžeš na aukru koupit za 50 korun. Nebo to alespoň do nedávna šlo. Ale i tak to bylo hodně předražený.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #1123 kdy: Říjen 11, 2021, 10:33:01 »

Zatím to vypadá, že by mi ten prográmek upgrade opravdu umožnil i bez klíče, takže teď se rozhoduji, jestli do toho opravdu jít nebo ne :D Na jedné straně je software pro ochranu her (Starforce, SafeDisc apod.) a na druhé nové verze programů, které jaksi přestávají být kompatibilní s Windows 7.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1124 kdy: Říjen 11, 2021, 11:02:50 »

Já bych to aktivoval, pokud to půjde. Pak už můžeš používat kterýkoliv systém, sedmičky s klíčem a zbývající windows už na daný počítač můžeš kdykoliv nainstalovat bez klíče (už jej nebudeš znovu potřebovat). Při čisté instalaci se tě na něj sice bude ptát, ale pokud to přeskočíš, tak sám pozná, že na tom PC už byli jednou legálně nainstalovány (jakmile se připojíš k internetu). Podobně to bude nejspíše u win11.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 73 74 [75] 76 77 ... 89