Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:52:58
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 89

Autor Téma: Koutek úvah a rozjímání o hrách  (Přečteno 279768 krát)

tono

• Zasloužilý člen
Re:Koutek úvah a rozjímání o hrách
« Odpověď #795 kdy: Září 06, 2019, 15:56:31 »

Mě se tohle na dvojce dost líbilo a škoda, že v trojce už se pokračovalo jen v krátkých epizodách a je to celkově takové divné (kdyby byla trojka rozsekána na striktně ohraničené kapitoly, tak by to asi bylo lepší). Pokud jde o kněžnu, tak to byl velmi zajímavý charakter, který mi místy ale taky dokázal pít krev, takže ta se CD Projektu taky povedla :D

Výhoda toho že si hral celú sériu bola aj tá, že si si mohol prenášať save a tie hry mali potom pozmenený dej v závislosti na tom ako si sa rozhodoval v predošlom dieli.

A v trojke si mohol napríklad vyberať medzi Yennefer a Triss. A pokiaľ si ich chcel obe, skončil si takto :)

IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #796 kdy: Září 06, 2019, 16:08:01 »

A kde je naše gay option.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #797 kdy: Září 06, 2019, 21:11:00 »

tono: přenášení savů je hezká vychytávka, ale co si vybavuji, tak já měl na konci víceméně vždy ta samá rozhodnutí, takže u mě se děj měnil hlavně až v průběhu toho konkrétního dílu. Např. Letha jsem nechal pokaždé žít a v trojce jsem si pak zkoušel různé alternativy s jeho přítomností/nepřítomností na Kaer Morhen, podobně v jedničce jsem preferoval neutralitu.

Yuyu: tak to bych v Zaklínači vůbec nehledal ... vím, to bylo rýpnutí :D Musím ale říci, že si ze Zaklínače ani nevybavuju nějakou scénu, kde by se Geraltovi nabízel muž, třeba jen v rámci nějakého náznaku. Tomu se tak nějak brání i novější hry, třeba Mass Effect: Andromeda nemá pro homosexuální romance "plnohodnotné" cutscény. Přitom je to vlastně legrace, když se Amerika tak strašně bije za různá práva, ale navenek se chovají docela pokrytecky. A když už se rozhoupou, tak jsou hlavními protagonisty raději roboti, nejlépe neurčitého pohlaví :D
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #798 kdy: Září 07, 2019, 09:25:24 »

@Elemir: Presne tak. Keď napríklad zabiješ Letha, tak v ďalšom dieli ho už nemôžeš požiadať o pomoc. Výborná je aj tá časť keď zachraňuješ Cirillu. Nakoniec to skončí tak ako si sa rozhodoval v dialógoch v priebehu celej hry. A netreba zabúdať aj na vtipné momenty ako mlvící Klepna :) a pod. Samostatnou kapitolou sú potom DLC. Napríklad v W3 ma dlcéčka možnože bavili viacej než základná hra ;)

Keď vyšlo toto video mnohý skryte dúfali že predsa len bude ešte jeden diel Zaklínača :'(

IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #799 kdy: Září 07, 2019, 09:54:39 »

No, to že nemůžeš požádat o pomoc někoho koho jsi zabil zní perfektně logicky. Taky bych nešla pomoct někomu kdo mě zabil.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #800 kdy: Září 08, 2019, 21:02:49 »

tono: no, oni někde tak nějak skrytě slíbili, že k Zaklínači určitě ještě něco vyjde, ale nebude to hned. Zřejmě chtějí nejprve uspět s Cyberpunkem a až se uvidí, jaký je to průser, tak se k Zaklínači ještě rádi vrátí i tak :D

Jinak já si dneska v zápalu sběru informací pořídil trilogii Moonshae. Nějak se mi to všechno smotalo dohromady a pak jsem s překvapením zjistil, že jde ve skutečnosti o ostrovy na západ od Candlekeep (svět Forgotten Realms). Údajně jde o první knižní zpracování tohoto světa a předchází i Pool of Radiance a spol. Vůbec jsem netušil, kolik věcí bylo u nás v 90. letech přeloženo a tak mě to docela potěšilo. Nic proti Drizztovi, ale už toho bylo fakt moc :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #801 kdy: Září 08, 2019, 21:14:14 »

Kromě Moonshae toho už asi moc nebude (jen trilogie Maztice, ale ta mě neláká). Ale klidně se nechám překvapit. Podobně jsem nevěděl, že v češtině vyšly tři díle ze světa Dark Sunu, které se skvěle hodily před rozehráním druhého dílu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #802 kdy: Září 08, 2019, 21:26:43 »

Dark Sun jsem taky objevil, ale bohužel jsou to jen ty 3 díly z mnoha, takže to pro mě trochu postrádá význam. Podobně jako přejít na DragonLance, což je obdobně obří série jako Salvatoreho Drizzt. Moonshae třeba taky má ještě jednu trilogii, ale ta je podstatně novější a neměla by mít až takovou spojitost s původní trilogií, takže to mohu brát za samostatný celek. Maztika mě taky zrovna nijak nezaujala, ale mě se to asi míchá s něčím úplně jiným. Autor je stejný, takže rozhodne Moonshae.

Pokud jde o Durk Sun, tak mě na eBay už před léty překvapilo, kolik toho kolem nich vyšlo. Údajně jde o hodně populární setting, který FR zdatně konkuruje.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #803 kdy: Září 09, 2019, 07:46:40 »

No u toho českého Dark sunu jde o trilogi, takže to je ucelený příběh a zakončený. Mně osobně se to opravdu šiklo před tou rozehrávkou, protože pár věcí to člověku osvětlí a navíc to funguje jako dobrej motivátor před hrou (stejně jako když jsem četl Krondor ságu před Betrayalem, taky jsem prostě měl jinej zážitek z hraní).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #804 kdy: Září 09, 2019, 08:05:24 »

Aha, tak to pak jo. Já mám právě blbou zkušenost se Salvatorem, kdy to jsou sice trilogie a tetralogie, ale když pak vezmeš nějaký pozdější díl, tak se ti tam míhají popisy událostí a postavy, které bys měl znát z dřívějších dílů, protože jinak ti unikne pointa. Ostatně to se mi nakonec stalo i tak :D Občas má sice tendenci něco vysvětlit, ale je to jen takový náčrt a většinou se to týká postav, které si člověk tak nějak pamatuje. Navíc on to zkomplikoval tím, že dvě trilogie jsou věnované jiným postavám, ale i tyhle příběhy pak používá, resp. na ně v určitém bodě naváže. WotC navíc haldu postav ve FR zase oživili, takže z toho bude dobrý maglajz. Proto jak vidím, že je nějaká série tvořená haldou trilogií, tak už jsem opatrnější. U těch starších knih a jiných spisovatelů tohle asi nehrozí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #805 kdy: Září 09, 2019, 08:49:29 »

Hlavně tam má postav jak v telefonim seznamu. Je to otravný.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #806 kdy: Září 09, 2019, 09:06:06 »

Už jsem si taky řekl, že sága Neverwinter bude poslední a k tomu jsem koupil ještě Společníky, ať vidím, jak zas všechny oživí :) Tím to pro mě skončí. Ono už to není ani nijak záživné. Skočil jsem na 4. knížku Neverwinteru a zatím to vypadá, že tahle knížka je úplně zbytečná a pohřbí tím jen to předchozí vygradování děje. Jenomže ne, on musí pseudofilosoficky vysvětlit, co že se to Drizztovi v té hlavě děje. Přitom si toho Drizzta sám do těch situací staví.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #807 kdy: Září 09, 2019, 09:33:34 »

Já skončil v sérii Drizzt asi u 14. nebo 15.dílů. Dál už se mi to nechce kupovat ani číst. Spíš jsem se zaměřil na různé "slavné" série v rámci Forgotten Realms - trilogi o tom, jak se Elminster stal mágem, trilogie Avatar z Waterdeepu apod.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #808 kdy: Září 09, 2019, 10:57:50 »

Jo, pseudofilosofie :-D. Moje oblíbený. Prostě Entreri je jediná postava kterou snášim a zbytek nopenope.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #809 kdy: Září 09, 2019, 19:51:58 »

Díky existenci Společníků vlastně i tuším, jak to dopadne, přitom ten potenciál to mělo, ale bez Drizzta :D

Elminster mě zas tak moc neláká, ale jelikož se v jeho okolí pohybovala i Alustriel, tak by to zajímavé být mohlo ;) Neverwinter bych bral třeba v době, která by odpovídala hře, ono to propojení kniha vs hra je určitě dobré a mě by třeba zajímalo pozadí některých těch postav.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 89