Rogunu používám právě kvůli těm zámkům, ale je to asi jediný bonus (pro mě), co má. Využívám k tomu tu její dovednost, kterou jsem rozvinul na 6 a nejspíš to i stačí. Roguna měla zprvu paradoxně v mojí družině na kontě nejvíc zabití, nicméně to bylo nejspíš tím, že se dostávala často k dorážce

. Absence gildy na úvod je ale jasné mínus.
Zatím nejlepšími kandidáty do začátku jsou mág a kněz. Třetí by byl případně fighter a rogunu bych už asi nebral. Určitě bych taky zvolil jinou posloupnost změny povolání kvůli úkolům v gildách.
Ze současných elitních povolání mám za sebou barda, rangera, paladina a samuraje. Bard byl spíš jen doplněk, jeho levelupy jsem využíval mimo jiné pro korekci předchozích dovedností. U paladina jsem u první postavy zapomněl na jeho speciální dovednost (nedal jsem do ní ani level), takže mi při změně povolání zase zmizela. U další postavy to mám jen odemčené, takže u ní zas netuším, nakolik to bude užitečné. Ranger byl u mě záchrana v oboru magie vína, ale jinak mi nic nového nepřinesl - další postava využívá jeho levelupy podobně jako u barda. A samuraj je taková klasika. Po změně povolání už sice nesmím nosit jeho zbroj, ale mohu dále používat dai-katany.
Každopádně bych se musel nejprve probrat všemi dovednostmi, abych si je pořádně osahal, protože něco asi smysl má, něco ne ... no a na to bych potřeboval přinejmenším ještě jednu rozehrávku, kde bych se na to pořádně zaměřil

.
Ve finále bych chtěl asi skončit ve složení barbar, warlock, paladin a asi mnich s tím, že by to tak nějak ctilo základní povolání:
bojovník -> ve finále paladin
tulák -> ve finále barbar
kněz -> ve finále mnich (bohužel, Eona už paladinka byla, sedlo by mi to k ní jinak lépe)
kouzelník -> ve finále warlock
Trošku smutné je, že statistiky postavy zobrazují jen 3 poslední povolání. Eona přitom jede už své čtvrté. Nyní mám navíc všechny postavy členy v bushi-do, tak konečně mohu jet jejich gildovní úkoly se všemi naráz.
Vlastně teď ani neřeším příběh. Už před nějakou dobou jsem projel podzemí Hadího chrámu, což byla najednou formalita (meteorický déšť snadno sundal i Xydusu) a od té doby jen grindím. Zvýšil jsem i frekvenci respawnu, ale funguje to nějak divně. Skoro jsem nepostřehl rozdíl. V úplně nové lokaci se sice spawnují potvory rychleji, ale jen z počátku, pak se to zase zpomalí na předchozí úroveň. Jakoby hra tušila, o co se snažím, a tak mi to zatrhla

.
S každou postavou vyjedu vždy na level 12 a pak měním povolání (vyjma Eony, kde byl první switch level 5). Původně jsem to chtěl dělat u levelu 10, ale u magií bych pak končil moc brzo. Něco sice trénuji kombinovaně s placeným tréninkem, ale tady jsem stále limitovaný nízkými financemi. Mít víc peněz, tak se to panečku trénuje

. Jenomže 4 postavy jsou holt 4 postavy.
Nicméně teď bych přeci jen mohl zaběhnout alespoň k lidojedům, protože mám zlehka přiotevřenou cestu ke třetímu městu, tak abych se pak nezdržoval.