Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:29:32
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7

Autor Téma: (Elemir) - Wizards & Warriors  (Přečteno 51640 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:(Elemir) - Wizards & Warriors
« Odpověď #75 kdy: Červenec 16, 2024, 08:09:14 »

Aha díky, tak jsem nakonec udělal ještě větší botu, než jsem čekal. Já si totiž nepohlídal ani Stone magii. Nakonec Hadí chrám projedu ještě jednou a rovnou si líp pohlídám levelupy. Holt to vypadá, že s některými povoláními budu muset posečkat ještě o kousek déle.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #76 kdy: Červenec 16, 2024, 09:04:42 »

Došel jsem znovu k inkvizitorovi a vypadl z něj klíč, který bych opravdu nepřehlédl (tedy při dobrém osvětlení), takže to předtím byl opravdu nějaký bug.

Inkvizitor má s družinou malý rozhovor, který jsem předtím ignoroval a na inkvizitora jsem rovnou zaútočil, to ale nemá na předávku klíče vliv (zkoušel jsem obě varianty).

Nakonec tedy pro deníček shrnu chrám potom ještě jednou, stejně asi jako kryptu, protože se tu objevují drobné odlišnosti a hlavně bych chtěl poukázat na krizová místa. Bug to bude asi velmi vzácný, protože jsem o něm mnoho informací nenašel. Sem tam někdo klíč přehlédne, ale že by zmizel úplně? Původně jsem si myslel, že mi ho odpinkly dveře kamsi do zdi (spadl mezi zavírající se křídlo dveří), ale asi ne. Prostě jsem ho napoprvé asi nesebral a po nějakém loadu zmizel (což by se u úkolových předmětů stávat nemělo).
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #77 kdy: Červenec 16, 2024, 16:07:57 »

Dle plánu jsem Hadí chrám ukončil hned po obřadu vyvolání duchy Xydusy, abych mohl Kreughovu hůlku předat Harespii (vyměnit jí za náhrdelník). Tím pádem jsem si cestu k Xyduse jen otevřel a dál budu pokračovat na západní straně od Ishad N'ha, dokud mi postavy ještě více nezesílí.

Už se mi u jezera podařilo narazit na čtveřici kytek. Napoprvé jsem si jich nevšiml, takže to bylo dost rychlé, ale pak už jsem si dal pozor a upražil jsem je Meteorem. Při té příležitosti jsem si všiml, že hra pracuje s manou stejně jako Wizardry. Každý obor magie má svůj pool many. Když mi došla mana na Meteor (Kamenná magie), tak jsem přesedlal na Ohnivou kapku (Sluneční magie). Tím jsem získal vyšší palebnou sílu a souboj se o poznání zkrátil.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #78 kdy: Červenec 16, 2024, 17:55:58 »

:-D kytky jsou tam pěkně narafičený. Ta hra tam nejdřív pošle stádo těch malejch psokrys, pak hned na to hejno humanoidních myší/zlodějů, a zatim co je hráčova pozornost jinde, tam nepozorovaně vlítnou ty kytky. Bonus za to, že velký procento těhle setkání je v noci. Takže je tma jak v řiti, a najednou slyšíte "cinkylinkycinKy BAMBAMABAM" a jste mrtví :-D. Na tomhle levelu je to typicky jen 2-3 vteřiny.

Je vhodný kytky znehybnit flamedropem a pak sesílat meteorstorm v klídečku. Ta rozdělená mana je v tomhle super.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #79 kdy: Červenec 18, 2024, 17:17:53 »

Elemire, pověz mi, jakožto člověk, kterej bere do party jiný povolání než je mág. Považuješ je za užitečný? Hlavně roguna, která nemá ze začátku ani guildu, vnímáš jí jako platnýho člena party? Používáš otevírání truhel paklíčem?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #80 kdy: Červenec 18, 2024, 22:12:13 »

Rogunu používám právě kvůli těm zámkům, ale je to asi jediný bonus (pro mě), co má. Využívám k tomu tu její dovednost, kterou jsem rozvinul na 6 a nejspíš to i stačí. Roguna měla zprvu paradoxně v mojí družině na kontě nejvíc zabití, nicméně to bylo nejspíš tím, že se dostávala často k dorážce :). Absence gildy na úvod je ale jasné mínus.

Zatím nejlepšími kandidáty do začátku jsou mág a kněz. Třetí by byl případně fighter a rogunu bych už asi nebral. Určitě bych taky zvolil jinou posloupnost změny povolání kvůli úkolům v gildách.

Ze současných elitních povolání mám za sebou barda, rangera, paladina a samuraje. Bard byl spíš jen doplněk, jeho levelupy jsem využíval mimo jiné pro korekci předchozích dovedností. U paladina jsem u první postavy zapomněl na jeho speciální dovednost (nedal jsem do ní ani level), takže mi při změně povolání zase zmizela. U další postavy to mám jen odemčené, takže u ní zas netuším, nakolik to bude užitečné. Ranger byl u mě záchrana v oboru magie vína, ale jinak mi nic nového nepřinesl - další postava využívá jeho levelupy podobně jako u barda. A samuraj je taková klasika. Po změně povolání už sice nesmím nosit jeho zbroj, ale mohu dále používat dai-katany.

Každopádně bych se musel nejprve probrat všemi dovednostmi, abych si je pořádně osahal, protože něco asi smysl má, něco ne ... no a na to bych potřeboval přinejmenším ještě jednu rozehrávku, kde bych se na to pořádně zaměřil :D.

Ve finále bych chtěl asi skončit ve složení barbar, warlock, paladin a asi mnich s tím, že by to tak nějak ctilo základní povolání:

bojovník -> ve finále paladin
tulák -> ve finále barbar
kněz -> ve finále mnich (bohužel, Eona už paladinka byla, sedlo by mi to k ní jinak lépe)
kouzelník -> ve finále warlock

Trošku smutné je, že statistiky postavy zobrazují jen 3 poslední povolání. Eona přitom jede už své čtvrté. Nyní mám navíc všechny postavy členy v bushi-do, tak konečně mohu jet jejich gildovní úkoly se všemi naráz.

Vlastně teď ani neřeším příběh. Už před nějakou dobou jsem projel podzemí Hadího chrámu, což byla najednou formalita (meteorický déšť snadno sundal i Xydusu) a od té doby jen grindím. Zvýšil jsem i frekvenci respawnu, ale funguje to nějak divně. Skoro jsem nepostřehl rozdíl. V úplně nové lokaci se sice spawnují potvory rychleji, ale jen z počátku, pak se to zase zpomalí na předchozí úroveň. Jakoby hra tušila, o co se snažím, a tak mi to zatrhla :D.

S každou postavou vyjedu vždy na level 12 a pak měním povolání (vyjma Eony, kde byl první switch level 5). Původně jsem to chtěl dělat u levelu 10, ale u magií bych pak končil moc brzo. Něco sice trénuji kombinovaně s placeným tréninkem, ale tady jsem stále limitovaný nízkými financemi. Mít víc peněz, tak se to panečku trénuje :D. Jenomže 4 postavy jsou holt 4 postavy.

Nicméně teď bych přeci jen mohl zaběhnout alespoň k lidojedům, protože mám zlehka přiotevřenou cestu ke třetímu městu, tak abych se pak nezdržoval.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #81 kdy: Červenec 18, 2024, 22:56:20 »

Takže to otvírání je reálně využitelný a na takhle nízkym levelu? Aha. Já jsem to nikdy nepoužila, teď tak trochu testuju sólo s... no, ne uplně rogunou, ale v zásadě to byla roguna (jen jsem povýšila na velmi nízkym levelu). Já truhly ze začátku ignoruju, než dostanu otvírání v magii vína (kterou se stejně učim kvůli jinejm věcem, takže žádný skilly navíc) a končim tak, že do toho na síle 24 prostě mlátim. S jednou vybavenou postavou ti to v pozdější fázi ani nic neudělá, i když si dovedu představit, že celá parta na tom bude hůř.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #82 kdy: Červenec 19, 2024, 06:06:27 »

Já si právě tím kouzlem nebyl jistý, tak jsem to na počátku ani neřešil a nechal to na roguně, kterou jsem měl beztak v plánu vzít (4 postavy, akorát 4 různá povolání). Nakonec jsem stejně tu magii Vína zvoral, takže bych byl býval bez otevírání truhel dlouho - silou moje postavy zprvu taky neoplývaly.

Při tréninku musím počítat s tím, že mám pořád dost postav a ani zlato z trpasličí pokladnice by mě moc nezachránilo (je tam cca 100k zlatých v prutech). Nicméně alespoň na rozvinutí dovedností do úrovně 5 by to stačilo. Elemir už se blíží ke gildovní úrovni 5 a je shodou okolností zrovna ranger, tak uvidím, jestli to něco změní ;).

Teď koukám, že kombinace skillů Galantry a Prowess by mi měla zlepšit bojovou efektivitu, akorát jsem si už stihl všimnout, že některé skilly zdánlivě specifické pro určité povolání, se dají koupit při vyšší úrovni členství v gildě (např. Scout). Tím pádem asi není nutné je odemykat přibíráním příslušného povolání.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #83 kdy: Červenec 19, 2024, 08:13:07 »

Teď jsem narazil na dost nepříjemný bug v trpasličích dolech. Doly už jsem prošel, ale potřeboval jsem se do nich vrátit s pozvánkou z cechu a najednou to nešlo!

Když jsem naposledy doly opouštěl, tak mi vrátný z nějakého důvodu podstrčil hned dvě kopie propustky (normálně máte dostat jen jednu). Sice mě to zaujalo, ale nakonec jsem to neřešil a šel pryč. Chyba!!

Problém je v tom, že vrátnému se zamění vyhodnocovací podmínky skriptu. Když se zaposloucháte, tak on vám říká, že vás pustí buďto dovnitř nebo ven, podle toho jestli do dolů vstupujete nebo z nich odcházíte. Jenomže on mi najednou oznámil, že mě pustí ven - hm, já byl venku, já potřeboval dovnitř :). Hra po vložení propustky do šuplíku 2x po sobě loadne, a tím pádem se opět otevře východ, takže jde o zdánlivě beznadějnou situaci.

Hrátky s odhazováním multiplikovaných propustek nepomohly. Pomohlo až to, že jsem mu začal do toho šuplíku ty propustky opakovaně strkat hned, jak ho znovu vysunul (nenechal jsem ho prostě domluvit). Při té příležitosti jsem si všiml, že  se začaly otevírat i vnitřní dveře a prodleva mezi loady se zvětšila. Stačilo už jen vychytat správný okamžik a otevřenými dveřmi dostatečně rychle proběhnout. Jakmile jsem byl za nimi, tak druhý load už neproběhl a skript se přirozeně opravil. Při cestě ven jsem všechny nadbytečné propustky vyhodil ještě uvnitř dolů a do transportní místnosti k vrátnému jsem vstoupil jen s jednou. Nyní se vše tváří OK.

Ideální je tomuto bugu předejít, tzn. sledovat, co vám vrátný říká a při odchodu si spočítat, kolik dostanete propustek (má být jen jedna). A v případě neshody loadnout. Doporučuji si udělat více savů z různých fází dolů, ať toho případně opakujete co nejméně. Anebo si nabrat všechny úkoly ohledně dolů najednou, ať se do nich nemusíte vracet.

Málem jsem byl nahraný, protože tenhle úkol je 5. úkolem pro Klan tří mečů. Bez něj bych musel čekat až na další město. Naštěstí už mám všechny postavy členy tohoto cechu, takže jsem to vzal při jednom. Na nějaký starší load by to nebylo, protože od té doby jsem odehrál zas kus hry a hlavně protočil jedno celé povolání.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #84 kdy: Červenec 19, 2024, 10:12:23 »

Výroba šípů je opravdu skvělá věc, akorát ho nemám nyní jak očarovat - Požehnání mi nejde (netuším proč) a Očarování jsem teprve začal cvičit. Chvilku mi trvalo, než mi došlo, jak šípy multiplikovat. Blbé na tom akorát je, že musím v druhé ruce držet aktivně luk, takže jsem přišel o štít. A v boji si pak musím dávat pozor, abych neútočil na dálku, jinak je zase vystřeluji.

Každopádně tohle je lepší (férovější) způsob výdělku, než okrádat trpaslíky). Dračí šíp se replikuje každou minutu, takže za hodinu by jich mělo být 60 ... to je cca 100k zlatých. Škoda, že jsem s tím úkolem pro cech tak otálel.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #85 kdy: Červenec 19, 2024, 10:47:27 »

Šípy se vyráběj do max 50. Požehnání vyžaduje vlastní schopnost oddělenou od očarovávání. + je nutný mít na postavě příslušný magie a artefaktní kouzla. Je jedno, co použiješ. Očarovat je dobrý jen jeden šíp, protože čim víc tim dražší.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #86 kdy: Červenec 19, 2024, 16:08:17 »

Dorazil jsem do jeskyně lidojedů a musel jsem to rozjet znova :). Tentokrát žádný bug, ale nějak jsem to pokonil. Lidojedi na sebe útočí navzájem a jelikož jsem byl zrovna v rozhovoru s barmanem, kterého někdo začal mastit, tak jsem mu vyrazil na pomoc. Ostatně i mě někdo praštil.

Tím se ale běžní lidojedi stali nepřátelskými (+ jejich kouzelnice) a začal jsem nabírat příliš mnoho zkušeností za jejich zabíjení. Už takhle je v těch jeskyních halda dostupných zkušeností. Tím byl ohrožen můj strop na levelu 12. Navíc jsem se v té vřavě jaksi zamotal z pohledu úkolových předmětů a o to víc jsem musel běhat a o to více jsem bojoval ... prostě začarovaný kruh :D.

Druhý pokus odsýpá alespoň rychleji, protože už vím, kam zajít a co udělat. Souboje jsou jinak najednou snadné, včetně hmyzáka a kytiček. Už ovládám tolik kouzel u všech postav, že to odsýpá. Hmyzák dostal kapku, pak ohnivý oblak a kdo mohl, tak do něj pražil ještě zpopelnění (plošné kouzlo jsem nechtěl riskovat kvůli okolostojícím lidojedům). Do dvou minut bylo po všem. Na kytičky stačil jen můj hlavní kouzelník - dostaly ohnivou nebo meteorickou bouři a to samé ježibaba. Selhávání kouzel je sice opruz, ale naštěstí mám dost many.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #87 kdy: Červenec 19, 2024, 20:38:25 »

Tohle se řeší tak, že z těch jeskyní jako průběžně odcházíš a řešít povyšování/učení ve městě. V podstatě se stačí probít kytkama, kompletně ignorovat puzzle s dřevěnejma kolíčkama, hop ven, teleport do města, teleport nazpět, pokračujeme v činnosti :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #88 kdy: Červenec 24, 2024, 17:40:40 »

Dneska, vlastně už včera, jsem řešil zajímavý oříšek s povýšením na mnicha. Hra vyžaduje, aby daná postava vydržela ve hře celé dva dny a dvě noci bez jakékoliv výbavy. Je to přitom poněkud záludná podmínka.

Původně jsem si myslel, že polovinu dne představuje 30 minut reálného času. Sundal jsem proto ze dvou kandidátských postav (Elemir, Shiva) vše včetně prstenů a náhrdelníků (samotný inventář jsem ale nechal plný) a postavil je na molo v Brimlochu. Důvodem je fakt, že na mole nehrozí přepadovka, která by do plynutí času hodila vidle (mám nastavený tahový boj, ten by čas zastavil). Za dvě hodiny jsem se vrátil a nic!

Od rána jsem proto testoval, jak to s tím časem doopravdy je a zkoušel jsem to stopovat podle různých ukazatelů (počátek svítání, zmizení a znovuobjevení hvězd atd.). Vyšlo mi, že den trvá rovné 2 hodiny reálného času. Předtím jsem byl tedy jen v polovině potřebného času!

Hře přitom nevadí, pokud je doba čekání přerušena loadem nebo znovu spuštěním hry, což je dobře, protože jinak by to byl opruz. Sem tam se dá totiž dočíst, že krom času je potřeba splnit i další podmínky, např. nechodit do Bushi dříve, jak po uplynutí požadovaného času, jinak se odpočet vyresetuje apod. Pokud funguje loadování, tak je to jedno, prostě zajdete do Bushi a pokud nic, tak loadnete a čekáte prostě dál.

Kdybych to býval tušil, tak jsem na mnicha změnil hned 3 postavy, protože takhle to budu muset podstoupit ještě 2x - Orin bude mít mnicha jako mezipovolání a Eona bude mnichem končit, takže jí nemohu s Orinem trénovat současně. Nejspíš pak budu muset na chvilku snížit počet členů družiny, aby bylo levelování rychlejší.

Jinak jsem teprve v polovině protáčení povolání. Jakmile dokončím tohle kolečko, tak odpojím Eonu, aby se všichni srovnali na 5. elitním povolání. Vtipné na tom je akorát to, že postavy změnou povolání různě ztrácejí schopnosti nosit nebo používat zbraně, přitom to u každé postavy funguje jinak :). Asi záleží na tom, z jakého základního povolání postava vychází. Shiva už třeba zase nemůže používat meče a Orin nesmí nosit těžké brnění. Přitom ještě jako ninjové nosili všichni všechno.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #89 kdy: Červenec 24, 2024, 18:06:48 »

Můžu tě uklidnit, vlézt do doja je úplně ok, nic se neresetuje. Když stojíš u města, nic tě nepřepadne, nemusíš na molo. Osobně většinou prostě naučim postavu magii a/nebo kung-fu a během těch 4 hodin pokračuju v krasojízdě.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7