Jak to tam teď zas postupně probíhám, tak si všímám dalších zajímavých věcí, které mi předtím pro všechno to množství poznámek unikaly.
Původně jsem si myslel, že při náhodných setkáních si hra prostě připraví určitý počet potvor a pak je různě kombinuje do jednotlivých skupin. Tím pádem by nebyl celkový počet přepadení konstantní, závisel by právě na kombinacích, ale celkový počet zkušeností by shodný byl (hra by vždycky nabídla to samé, jen v jiných kombinacích). Pak jsem ale narazil ve Sporia Forest na poslední skupinku hub, které jsem se nejprve vyhnul a připravil se na ní. Jaké pak bylo překvapení, když tam bylo o houbu méně

Nově se tedy spíš kloním k tomu názoru, že je konstatntní počet přepadení, ale zkušenosti se mění dle toho, co vám hra do skupin nakombinuje. Tušení jsem začal mít už ve Varaskelu u pavouků, přišlo mi, že předtím jsem tam měl víc tužších bojů.
Když už jsem u těch pavouků, v nabroském hradu jsem si šel vyzkoušet odstranění ohnivé a jedovaté stěny. Napadlo mě pak ještě zaběhnout do vězení a zkusit kouzlo Incinerate Air na pavoučí past a ... past zmizela

Tím se z Incinerate Air stává velmi užitečné kouzlo. Zničí to jak jedovaté výpary, tak i led a pavoučí pasti.