Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:27:45
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11

Autor Téma: Lords of Xulima  (Přečteno 84605 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #105 kdy: Leden 18, 2015, 13:09:32 »

Jak to tam teď zas postupně probíhám, tak si všímám dalších zajímavých věcí, které mi předtím pro všechno to množství poznámek unikaly.

Původně jsem si myslel, že při náhodných setkáních si hra prostě připraví určitý počet potvor a pak je různě kombinuje do jednotlivých skupin. Tím pádem by nebyl celkový počet přepadení konstantní, závisel by právě na kombinacích, ale celkový počet zkušeností by shodný byl (hra by vždycky nabídla to samé, jen v jiných kombinacích). Pak jsem ale narazil ve Sporia Forest na poslední skupinku hub, které jsem se nejprve vyhnul a připravil se na ní. Jaké pak bylo překvapení, když tam bylo o houbu méně :) Nově se tedy spíš kloním k tomu názoru, že je konstatntní počet přepadení, ale zkušenosti se mění dle toho, co vám hra do skupin nakombinuje. Tušení jsem začal mít už ve Varaskelu u pavouků, přišlo mi, že předtím jsem tam měl víc tužších bojů.

Když už jsem u těch pavouků, v nabroském hradu jsem si šel vyzkoušet odstranění ohnivé a jedovaté stěny. Napadlo mě pak ještě zaběhnout do vězení a zkusit kouzlo Incinerate Air na pavoučí past a ... past zmizela :D Tím se z Incinerate Air stává velmi užitečné kouzlo. Zničí to jak jedovaté výpary, tak i led a pavoučí pasti.
IP zaznamenána
This is the end ...

petstr

• Host
Lords of Xulima
« Odpověď #106 kdy: Leden 27, 2015, 20:47:37 »

Elemire, mám poznámku k nápovědě co máš u mapy Tower of rage v Devonii. Otočení soch k otevření hlavních dveří. V mém případě sochy na pozicích 3 a 7 koukají následovně:
Spoiler: ukázat
3 na Z a 7 na SV

pokud máš možnost mohl bys to ještě prověřit, ať nejsou další hráči mateni.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #107 kdy: Leden 27, 2015, 23:13:11 »

Máš pravdu, díky. Zapomněl jsem si to převést (v poznámkách mám totiž sochy očíslované přesně obráceně).
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #108 kdy: Únor 03, 2015, 15:43:35 »

Už jsem myslel, že to snad Numantian Games v tichosti zabalili, ale je vidět, že nemají rádi zbytečné okecávání a plané sliby. Místo toho za sebe nechají mluvit výsledky.

Dneska byla oznámena slibovaná linuxová verze LoX, viz Lords of Xulima - Available on Linux!. Hra by měla být 100% spustitelná na každé distribuci, která zároveň podporuje Steam klienta. V souvislosti s tím byla opět dočasně snížena cena hry o hezkých 25%. Bohužel s DRM free verzí se u linuxu nejspíše nepočítá.

Společně s tím byl vydán update 1.6, který opravuje několik bugů (včetně bugu s navigací lodě v Devonii) a vylepšuje výkon s vykreslováním pod OpenGL. Zároveň byl opraven exploit související s Talisman of Golot. Kdo sledoval fórum na Steamu, tak nejspíše narazil na popis, jak snadno šlo talisman využít. Stačilo mít postavu Gaulena na prvním levelu, kdy za každých 800 zkušeností se amulet naplnil na 20% energie. Tohle množství jste mohli vyměnit za docela slušný obnos zlatých, nakoupit nějaké předměty u obchodníka, dojít ke Studni duší v chrámu Febreta a obětovat je. Svých 800 zkušeností jste dostali snadno zpět a tak jste mohli pokračovat stále dokola.

Vývojáři zároveň naznačili obsah dalšího update, který už by měl zahrnovat modifikační nástroje. Zatím budeme moci měnit jen pravidla samotné hry (nebezpečné zóny, povolání, dovednosti, protivníci, atd.). Nechme se překvapit :)
IP zaznamenána
This is the end ...

petstr

• Host
Lords of Xulima
« Odpověď #109 kdy: Únor 03, 2015, 22:33:16 »

Tak jsem prošel ostrovy a zničil prvního titána. Zbývají už jen 3 titáni, 3 chrámy, aréna a ohnivý jezero. Předpokládám klidným hraním ( tak jak doteď :-) ) 2 večery a konec.

Elemire, mám save před zlatou wyvernou, tak pokud máš zájem můžu zkusit poslat.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #110 kdy: Únor 04, 2015, 00:25:33 »

Díky, ale ten patch 1.6 to nakonec opravil i u mě, takže wyvernu a ostrov už jsem si také mohl prohlídnout. Vytvořilo mi to ve hře úplně jinou kombinaci souřadnic a ta už funguje v pořádku.
IP zaznamenána
This is the end ...

petstr

• Host
Lords of Xulima
« Odpověď #111 kdy: Únor 06, 2015, 22:59:24 »

Tak jsem právě úspěšně "zachránil" svět. Postavy na levelu 46-47, doba hraní 70 h. naprostá spokojenost. Nechám to přes víkend trochu uležet a pak sem zkusím hodit menší shrnutí.
IP zaznamenána

ropak

• Host
Re:Lords of Xulima
« Odpověď #112 kdy: Březen 26, 2015, 20:46:53 »

zdravim neobjevily se nejake novinky o cestine do xulimy? bohuzel ma prilis textu na to abych si ji mohl zahrat v anglictine
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #113 kdy: Březen 26, 2015, 21:01:20 »

Zdravím, neobjevily. Zatím není ani známo, co dalšího si pro nás vývojáři připravují. V plánu byl modkit, ale nějak to ustrnulo. Bez něj se do překladu asi nikdo jen tak nepustí. Text se dá jinak v LoX "přeskočit", pro dohrání hry není podstatné příběh znát.
IP zaznamenána
This is the end ...

ropak

• Host
« Odpověď #114 kdy: Březen 27, 2015, 18:51:14 »

to by mne urcite nebavilo
dik za odpoved
IP zaznamenána

pajser

• Nováček
  • *
« Odpověď #115 kdy: Květen 08, 2015, 09:15:37 »

Hojj
Hra je fakt super,kupil som si ju na steme a hodne ma bavi,len mam troška problemy s ridle imp,skoro nikde nemožem najst odpovede.Nedali by sa dorobit niekde odpovede?Hodne by mi to pomohlo.
Dik moc.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #116 kdy: Květen 09, 2015, 13:24:02 »

Ahoj, hádanky souvisí s božstvy Xulimy, koukni na Historie světa a přehled božstev. Seznam moc udělat nešel, protože hádanky se generují náhodně a měl jsem jich ve hře jen pár.
IP zaznamenána
This is the end ...

drakancz

• Host
« Odpověď #117 kdy: Červenec 05, 2015, 15:32:00 »

Ahoj, jak získat Achievement:
"Blessed by the Gods" =  Offer your most valued belonging to gain the favor of the Gods?

Díky za odpověď  ;)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #118 kdy: Červenec 05, 2015, 17:19:10 »

Ahoj, je potřeba získat trvalé požehnání od všech bohů, což souvisí s obětinami pro oltáře bohů (viz Oltáře bohů). Každému je třeba obětovat specifický předmět. Jakmile budeš mít všechny, získáš i achievment.
IP zaznamenána
This is the end ...

drakancz

• Host
« Odpověď #119 kdy: Červenec 08, 2015, 15:09:55 »

Díky Elemire, achievement jsem tímto získal.

Dnes před chvílí jsem Lords of Xulima dohrál, celkové skóre 3218, range 50-100, hodnost vlkodlak.

Jen mám poslední dvě otázky. Hru jsem dohrál na medium obtížnost, nicméně ve Steamu se mi neodemkl Achievement "King of Xulima -  Finish the game in real difficulty mode."

Dále se chci zeptat, zdali není někde návod, kde jsou ukryté všechny koule Energie ke splnění Achievementu "Master of the Talisman - Find the 50 energy spheres for the Talisman of Golot artifact?"

Dungeony a krajiny jsem procházel poctivě, nicméně mi jich ještě 7 chybí.

Díky za každou radu  ;)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11