Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:51:42
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11

Autor Téma: Lords of Xulima  (Přečteno 84644 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #75 kdy: Leden 05, 2015, 08:03:31 »

Ještě bych se jen vrátil k té rychlosti, Speed je právě ten atribut, který jsem jaksi podcenil. U bojovníků jsem vsadil dost na STR, CON a Agility, což bude asi průšvih, protože když teď zpětně koukám do bestiáře, tak ty vyšší verze potvor mají rychlost alespoň 30. Bohužel si taky uvědomuju, že už nebudu moci kde grindovat, neboť už nejsem tak daleko od konce. Nechám se překvapit, co ještě vyštrachám v inventáři :D
IP zaznamenána
This is the end ...

lordgraa

• Host
Lords of Xulima
« Odpověď #76 kdy: Leden 05, 2015, 08:24:22 »

Kdybych mohl někde resetovat atributy, taky bych to překopal, ale naštěstí jsem nejvíc speed dával právě mágovi, str a agility barbarovi, gaulen to má tak nějak miš-maš jelikož je tam jako vždy jen do počtu :D

Jinak mě zklamal celý systém itemizace, což je asi oblast, kde by se měla tato hra zlepšit, pokud bude pokračování. A vůbec by nevadili nějaké pěkné sety či relikvie jako v MaM. Třeba sehnat mágovi pořádnou hůl, která by podpořila jeho magické schopnosti, to je nadlidský úkol. Takže kouzelníci mají u mě hole spíš jen na podpírání a občasné "šťouchnutí" nepřítele za 2-3 HP :D

A ještě jedna věc: hodilo by se tlačítko "identifikuj vše", už mě nebaví klikat na každý kousek zvlášť. Schopnost si na to necvičím, přijde mi zbytečná, když ve městě je to za pár šupů.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #77 kdy: Leden 05, 2015, 16:02:19 »

Identifikaci taky nemám, u obchodníka akorát funguje jedna věc. Když máš za sebou řadu stejných předmětů (stejného typu), tak klikni na poslední neidentifikovaný a pak stačí jen ťukat na identifikuj. Ono to samo pak jede nahoru. Typicky třeba prsteny z havranů.

Sety mi taky chybí. Pořád sebou tahám nějaké předměty, protože mají vysokou výkupní cenu (trénuju obchodnictví), ale přitom z pohledu statistik nic moc. Vlastně doteď používám i zbraně, které jsem našel v polovině hry. Summoner nemá pro změnu vůbec nic a klerk je nepoužitelný už dávno (má 3 body v mace a trefuje tak za 2-3 body). Z počátku to ovšem význam mělo. Bojovníci teď v průměru sekají za 75 bodů, kritičáky klidně i kolem 150. Rytíř je na tom lépe, protože má trénované skilly speciálních útoků, takže s nimi dává v základu okolo 100. Ve finále se tak stává lepší než-li barbar, protože ten mi kupodivu dost často míjí a kritičáky nedává taky zrovna moc často (byť má vycvičený Rage). Výhoda je akorát v tom, že je imunní na stun.

V inventáři jsem nakonec našal dost bylinek a nějaké předměty na rychlost + pár levelů už jim cpu body jen do síly a rychlosti, takže jsou s rychlostí přes 20-25. Chtěl bych to dotáhnout alespoň na 30. V boji už je to znát, konečně vidím souvislejší řadu svých členů :)

Před chvilkou jsem navíc opět ukončil řádění ve Vilaku. Odhadem mám za sebou 44 náhodných setkání a 2/3 mapy mi stále hlásí great (vyčistil jsem akorát úsek na SV a V - Hot Land). Docela jsem měl strach, že nebudu mít kde expit. Skoro jsem se připravoval na nutný konec. Podle obtížnosti Hot Land, resp. celé spojky do Sorrentie, mi přijde, že tohle bylo opravdu myšleno pro nižší levely. Tedy vyčistit Tower of Rage, pak tenhle úsek a teprve pak vyrazit za titány apod. Jih Vilaku už je o něčem jiném.

Zkusmo jsem teď vyzkoušel pocvičit Ray of the Gods (klerik už může na level 48, Ray of the Gods úroveň 2) a vrátil jsem se na jižní hlídku (hlídá vstup do Vilaku od Nabrosu). Tanaxas vydržel 3 rány, Morgoloz 2 a Kabruz 1. Spolykal jsem přitom "jen" dva velké lektvary a boj byl během chvilky ukončen. Naběhl jsem ještě na stejnou hlídku, jako je u Temple of Valvet. Sice jsem jí nesundal, ale už tuším, jak asi změnit taktiku a za pár levelů to půjde. Jediný problém je ta ohromná spotřeba skillpointů, které jsem musel nakoupit a to už je teď hodně drahé (120k). Kdybych se neobával, že mě nakonec budou peníze limitovat, tak bych neváhal je rovnou utratit. Každopádně si udělám 2 save pozice, ať se nevyšachuju a pak to zkusím :D Podle mě teď už moc neztratím, kdybych musel kus opakovat.

A opět se dostávám k tomu tréninku, kromě abilit bych si teď asi rozmyslel i řadu kouzel u klerika, které mě jen stály body a vůbec je nepoužívám. Jenomže mi celou dobu přišlo, že klerik má moc bodů a tak teda něco potrénuju. Vesměs se mi z toho hodilo akorát Remove Poison, Mend Bleeding, Mass Heal, Greater Heal, Light Ray a Divine Ray. Purify Curse - no šetří to peníze, ale asi bych se bez toho obešel. Možná jsem měl něco z toho otevřít spíše u paladina. Mimochodem, paladin už je se speciálními útoky na úrovni Gaulena, navíc díky vysoké zásobě many je může používat hodně dlouho. Jen kdyby to nebyl damage jen do 50 :(

Ale tak jsem rád, že vyčištěním Vilaku bych mohl atakovat level 50 u nejaktivnějších postav. Poté tu ještě stále zbývají oba titáni a dva chrámy, plus ještě by měl být nějaký dungeon na neobjeveném ostrově.

Edit: Jak jsem napsal, tak jsem taky udělal. Nakonec jsem za skillpointy zaplatil rovných 162k zlatých, čímž se mi hotovost smrskla na 327k zlatých (od počátku hry jsem do nákupu skillpointů nastrkal nějakých 514400 zlatých :)). Něco ještě budu muset zainvestovat, ale to už snad bude jen pár drobných. Uvědomil jsem si, že jsem už dlouho nebyl v Aréně, tak třeba něco vydělám i tam.

Ohledně abilit jsem nakonec zjistil, že jsem ještě neodevzdal dva nové dary pro oltáře bohů (Nalaet a Taliet). Od Taliet jsem pak získal +5 k rychlosti. Další prohlídka inventáře ukázala, že vlastním 2 esence titánů, které taky přidávají body do abilit (Nifonte 3 body, Xilionte 4 body). Dohromady jsem tedy získal hezkých +12 k rychlosti. Tím jsem taky pokořil hranici třiceti bodů.

A ještě bych rád opravil svoje tvrzení o hlídce u Fire Lake ve Vilaku - je o něco slabší, než hlídka před Temple of Valvet. Všiml jsem si, že před chrámem jsou rovní 3 Bragoloz. Každopádně likvidace náhodných setkání ve Vilaku mi jde zas o něco lépe. Díky tomu jsem získal poslední roh Valaranza a tím pádem si budu moci odklepnout poslední splněný vedlejší úkol.

Edit 2: Nějak jsem neprozřetelně nahlídl na diskusi na Steamu a zahlídl thread o tajné chodbě v Yandra's Mausoleum. Neváhal jsem a koukl k sobě na mapu. Pro tu rychlost úprku před elektrickými pastmi jsem si jí ani nevšiml :) Ale je to jak už jsem psal minule, vůbec si nedělám iluze, že jsem našel všechno. Podrobnější mapování mě čeká až nakonec, byť bych tedy mohl využít té chybky map, kdy si lze skryté spínače prostě jednoduše prohlédnout.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #78 kdy: Leden 06, 2015, 03:59:12 »

Před chvilkou ... no v době až tohle dopíšu už to bude hezká chvilka :) ... jsem dočetl recenzi a příslušnou diskuzi na LoX na Games.cz, viz Lords of Xulima - recenze hardcore RPG ze staré školy. Kurzivou jsou citace z uvedeného článku.

Než se pustím dále, na Numantia Games (NG) oceňuju jednu věc, a to,  že dokázali okolo hry vytvořit vlastní svět, který má historii. Bez ohledu na to, kolik mám odehraných hodin, tak bych dokázal i ve dvě v noci po probuzení vyjmenovat všechny bohy a nejspíše i jednotlivé krále a královny. Proč? Protože ta hra s tím během příběhu taky pracuje. Že to nemá větvené dialogy a propletené vztahy? Legends of Grimrock (ať 1 či 2) má jen náznak příběhové kostry a stačí to. Oproti MMX je příběh LoX slabší, ale zase, MMX je zasazeno do léta piplaného světa a scénář taky určitě nevznikal svépomocí v Limbicu. "Xtou iteraci neustále recyklovaného božsko-hrdinského motivu, kterou zde zabíjí do země ještě silná naivita", bych klukům z NG rozhodně nevyčítal.

"Podobně Xulima neuchvátí ani grafikou, která osciluje mezi příšernou a koukatelnou – dech vám ale opravdu nevyrazí."

Achich ouvej ...

"Zatímco pobíhání po herní ploše probíhá v reálném čase, souboje jsou tahové."

Pobíhání po mapě neprobíhá v reálném čase, čas je svázaný s herní mřížkou. Ostatně grid je na některých mapách hezky vidět.

Zapomeňte ale na vyčerpávající taktické orgie Divinity: Original Sin. Xulima staví vaše bojovníky i nepřátele do dvou řad, určí základní dosahy zbraní, podle statistik vypočítá pořadí a už se to mlátí. Souboje proto nejsou příliš hluboké, ani vyčerpávající, ale na druhé straně stále vycházejí z vašich dovedností. Nedá se říct, že stačí jen tupě útočit a vyhrajete – z pohledu nepřátel to ale bohužel platí vždy.

Tohle je dost ošemetné, ale beru, že tenhle styl boje autorovi nesedl. Ovšem napsat, že hra vypočítá pořadí a už to jede je dost zjednodušené. Co takhle stun, nezamíchá ono to tím pořadím? Jasně, to je přeci ta malá hloubka soubojů ;) Další věc, co jsou to základní dosahy zbraní? Mám si to představit jako něco na způsob, že se lukem budu ohánět jako palicí a mečem vrhat do dáli? Podobně tupost monster, já pravidelně vídám, jak se střelci nebo mágové kryjou, potvory mi pravidelně masírujou paladina nebo sestřelujou vyvolanou Nemonu atd.

Nezřídka dojde i na souboje, z nichž jednoduše vyváznou pouze ty postavy, co mají nejvíce zdraví, ať se snažíte, jak chcete. Dá se namítnout, že postavy skutečně neumírají, ale upadají do mrákot, z nichž se za den vyspí. Jenže pokud nestojí na nohou na konci souboje, nedostávají zkušenosti, což je u těch křehčích obvykle docela problém.

Za prvé, oni se ztěch "mrákot" proberou klidně za hodinu odpočinku, jen to sebou nese určité penalizace. Za druhé, oni dostanou zkušenosti, i když se do těch "mrákot" během boje dostanou, jen to nebude plná palba - dostanou jen tolik, o kolik se v boji "zasloužili".

Přemíry grindu je škoda, protože zastiňuje fakt, že jde o hru postavená na puzzlech a logických radovánkách, které ve většině moderních RPG chybí. Lokace mají nápad i myšlenku a nelze jimi procházet bezhlavě. S každou herní plochou objevujete nová pravidla a nový svět plný nebezpečí.

Ale o tom tenhle typ RPG je.

Suma sumárum, 2 A4 textu pro 100+ hru, celkové hodnocení 7/10.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #79 kdy: Leden 06, 2015, 13:10:05 »

Ale teď zas ke hře ...

Démony mám z krku :) Nakonec to bylo 80 náhodných setkání - Vilak je rozdělen na 4 nebezpečné zóny, každá po 20ti setkáních. Nejtužší je logicky ta jižní. První silnou přepadovku jsem ustál bez paladina a summonera, druhou jsem přežil komplet. Třetí (v pevné hlídce) jsem zase tak nějak ustál, no a jen tak na okraj, hlídku před Templet of Valvet jsem po lehkém povýšení dal beze ztrát :D

Vilak mám celý odkrytý včetně titána. Normálně čeká na ostrůvku a jde se s ním pustit do bitvy, jenomže je to mimo pořadí, tak jsem to nechal být (navíc je očividně nejtužší z titánů :D)

Klerik se summonerm můžou na level 50, ale nemám dostatek skillpointů, tak vyčkávám. Po noční je toho až až, tak se jdu najíst a zalehnout. Hnedle mám lepší náladu :D

Edit: Abych nezapomněl, Steam píše 120 hodin.
IP zaznamenána
This is the end ...

lordgraa

• Host
Lords of Xulima
« Odpověď #80 kdy: Leden 06, 2015, 14:12:30 »

Recenze na games.cz bych moc neřešil :) Taky jsem to četl a musel jsem se nad tím pousmát. Bylo vidět, že jednak autor hru hrál jen chvíli a zřejmě z donucení a jednak to opravdu nebyl jeho šálek kávy.

Pro mě je více relevantní přímo recenze/dojmy od hráčů.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #81 kdy: Leden 07, 2015, 09:27:03 »

To máš pravdu, to opravdu nemá smysl řešit.

Jinak Kronante padl a docela snadno. Je to obrat o dobrých 180° Pár levelů a jak to dokáže s hrou zamíchat. Cvičmo jsem naběhl ještě do Temple of Kersket, ale nejprve si budu muset předpřipravit slepou mapu, protože je tu toho moc a to bych si nezapamatoval. Ohledně bojů je to zas bez výzvy, klerik s tím kouzlem udělá damage klidně za 1k HP, což znamená, že Nightmare s Lichem sundám běhen dvou kol.

Ale taky tu mám jednu nepříjemnou zprávu. Pořád jsem hledal souřadnice na poslední ostrov a zjistil jsem hned dvě věci. 1) souřadnice se generují náhodně (nemá je tedy smysl uvádět) a 2) poslední patch to zabugoval. Souřadnice šesti ostrovů mají být v ruinách v Devonii a Eye of Taliet dodá poslední (sedmé) pro lokalizaci Nifonte na jeho ostrově. Jenomže Oko mi ukázalo již známé souřadnice, takže tím pádem mi jedny chybí. Snad to opraví. Mohl bych to zkusit rpolomit, ale kombinace 5-ti znaků už není nic malého.

Půjdu zalehnout, dnešní noční byla dost únavná, ale počítám s tím, že dneska LoX už nejspíše dohraju.

Doporučuju ještě kouknout do sekce LoX, přidal jsem tam rozhovor s Jesusem.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #82 kdy: Leden 08, 2015, 01:13:27 »

130 hodin, div ne zápalky v očích, ale ... ano před nějakou chvilkou jsem dokoukal závěrečné titulky :D

Mé obavy byly celkem liché, od Vilaku jsem nezvedl jediný level, takže do finále jsem šel s postavami - Gaulen 48, soldier Wenrin 47, paladin Ulgar 47, barbar Afebaras 48, klerička Eona 49 a summonerka Wenria 48. Pokud by na to došlo, mohli postoupit před finále na levely 53, 52, 52, 54, 56 a 56.

Afebaras ještě před tím sám dokončil celou Arénu, čímž jsem se dostal k dalšímu permanentnímu požehnání (od Golota). Ovšem nenašel jsem dar pro Valveta a Razneta (ten souvisí s tím nedostupným ostrovem).

Chrám Kersketa nebyl nijak složitý, ani zde nebylo tolik přepadovek, jen spletité bludiště tlačítek a pák. Titán Velionte pak padl podobně jednoduše, ale chrám Valveta to vynahradil. Sice opět málo přepadovek, ale za to byly o něco silnější. Každopádně už nic, s čím bych si neporadil. Nadcházející boj mě nijak nepřekvapil, protože z těch dialogů bylo jasné, co mě čeká. Ani jsem se už tolik nesnažil, takže do do konce boje padla jak klerička, tak i paladin. Je to zdlouhavější a neuhlídal jsem si ochrany a pití lektvarů, takže jakmile klerička padla, padl i paladin (nestihl se dostat na tah). Ale zase klerička si užila nejvíce, sundala bossovi více jak polovinu zdraví sama.

Z hádanek jsem akorát nedořešil démona ve Vilaku, pořád přemýšlím, jak pořadí potomků Karihama logicky odvodit ... jenomže to by to tu nesměl být jeden za druhým nesmrtelný :D

Jinak paladin byl posledních několik hodin docela užitečný. Nevím, zda-li to bylo těmi zvýšenými staty, ale docela slušně už rozdával rány a jak už jsem psal, díky velké zásobě many si mohl dovolit jeden speciální útok za druhým. Vyrovnal se tak Gaulenovi a v kritičáčích ho dokonce překonával. Barbar zůstal standardem, soldier ho v útoku před nějakou dobou hezky předběhl. Zatímco barbar dával s kritičákem okolo 160 zranění, soldier s posíleným útokem dokázal v základu i přes 200 a zahlídl jsem kritičák, který se blížil hranici 400. Klerička byla jasná, kdo neměl odolnost na divine magic, tak byl úplně v pytli - damage přes 1100 HP.

Ve finále jsem nasyslil přes 500k zlatých, takže i to byla zbytečná obava. Oblečení a zbraně mi zůstaly, nenašel jsem nic lepšího, takže věci z druhé třetiny hry a něco přetrvalo i z té první.

Vzhledem k tomu, že jsem včera dopřeložil rozhovor s Jesusem, tak jsem v závěru čekal nějaký zvrat, ale je fakt, že to outro stojí za to. Ještě jednou nějakej šmoula v recenzi napíše, že to má naivní příběh, tak ho pudu osobně nakopat :D Opravdu to do toho lore zapadá a na dungeon je to docela dobré.

Finální skóre 3976, obtížnost normal, titul Yotum Young.

Edit: Tak mi to nedalo a musel jsem načíst save a jít se po tom dárku pro Altar of Valvet podívat. Měl jsem takové tušení, že to bude souviset s nedořešenou hádankou u démona Xabraluze a taky že jo :) Sestavit správnou odpověď mi chvilku trvalo, otázka mi totiž přijde zmatečná. Máte sestavit linii potomků, ale vzestupně, což je podle mě od Karihama po prince. Když to selhalo, tak jsem se v první chvíli odhodlal provést všechny možné kombinace, ale to mi taky dlouho nevydrželo. Zkusil jsem to i někde ve hře pohledat, jestli jsem neminul nějakou desku, odkaz atd. Nakonec jsem si k tomu ráno sedl a zkusil tu nejméně pravděpodobnou věc ... otočil jsem pořadí :D

Spoiler: ukázat
Správné pořadí odpovědí je: Princes, Artherion, Uvatha, Thondraw, Mergante a Kariham.

Způsob řešení: Když odhlídnu od zadání, tak máte vytvořit rodovou linii v nějakém pořadí. Prvním pevným bodem je Kariham, protože tím bude linie buťo začínat nebo končit. Dalším jsou Artherion a princové, protože díky příběhu víte, že Artherion je jejich otcem. Opět, princové budou buťo první nebo poslední, dle hledaného pořadí, Arterion bude vždy před nimi. Ve finále tedy hledáte jen správné pořadí tří zbývajících potomků, což je už jen 6 možných kombinací pro každé pořadí.

IP zaznamenána
This is the end ...

lordgraa

• Host
Lords of Xulima
« Odpověď #83 kdy: Leden 09, 2015, 20:55:09 »

Gratulace k dohrání :)

Já se ještě pachtím s Vilakem. Mimoto nemohu najít "wise druid Melkior", který by si měl ode mě vzít dva druhy rohů démonů. Mám to jako quest, ale zaboha nemůžu v Devonii toho Melkiora najít, nepamatuješ si na tyhle úkoly?

Já myslel, že se odevzdávají jen u toho trenéra, ale ten se jmenuje jinak.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #84 kdy: Leden 09, 2015, 21:31:13 »

Díky :)

Melkiora hledat nemusíš, normálně se zastav zase u Dan Yela a vyzvedni si odměnu. O vedlejší úkoly se stará opravdu jen trénér ve vesnici - zadává je a u něj si i vyzvedáváš i odměnu. To si myslíš opravdu správně.

Vilak byl drsný, hlavně na počet bitev, přišlo mi to skoro nekonečné. Legrace ovšem je, že jsem se zbylých dvou titánů a finále obával natolik, že jsem hledal každou možnost, jak získat další zkušenosti. Nakonec jsem po tom všem zjistil, že mi stačilo opravdu jen pár levelů. Když to vemu zpětně, tak jsem si opravdu mohl dovolit toho dost vynechat. Ale neudělal bych to, když už, tak ať z toho mám co nejvíce.

A jak si na tom s lodí? Máš všech 7 souřadnic, nebo to máš taky buglé?
IP zaznamenána
This is the end ...

lordgraa

• Host
Lords of Xulima
« Odpověď #85 kdy: Leden 10, 2015, 22:06:55 »

Pěkná recenze, Elemire, měl jsi ji poslat na games.cz aby věděli, jak se píšou recenze a ne unuděné zápisky z dema :D

Jinak díky za radu, opravdu ten úkol vzal ten strejda cvičitel :) Škoda, že tím mírně matou méně chápavé jedince (= mě :D ).

Souřadnice zatím fungují, pokud bude bug, napíšu. Ale ten první titán (Nifonte?) mě trošku zklamal. Čekal jsem opravdu něco kolosálního, ale metal jen blesky s čímž si poradila hromadná protekce na elementy a metání meteoritů titánovi na hlavu :)

Jinak Yotum Adults už také nežijí, na 36 levelu na ně ani nepřišla řada (mágovo kouzlo Thunderstorm je hodně silné až broken, nemají-li nepřátelé rezistence, ustunuje je k smrti).

Aréna je rovněž pokořená. Ale ne vše zvládl sám barbar, párkrát zaskočil mág a klerik na démony.

PS: nevíš, kde je Golotův chrám na obětování artefaktu právě z arény?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #86 kdy: Leden 10, 2015, 22:27:44 »

Díky :)

Nifonte byl v pohodě, stejně tak ten druhý, což mě až překvapilo. Protekci proti elementům jsem neměl tou dobou ani naučenou, takže jsem pohořel až u toho třetího. Jenomže nakonec zas stačilo zvýšit pár levelů a družina ho sejmula poměrně rychle. Ke konci hry jsem musel Divine Summonera hodně docenit, ubral polovinu starostí klerikovi, který se pro změnu v těhle bojích staral o jeho přežití. Někde jsem viděl screeny, kde mají kouzelnické postavy cvičené na bodybuilding a dopují je bonusy do constitution. To mě třeba nenapadlo, resp. zrovna bodybuilding mi přišel zbytečně náročný na body, které jsem potřeboval jinde.

Aréna byla zajímavá, mám u barbara vysokou Evasion a vycvičené resistence, takže máloco ho dokázalo zasáhnout nebo více zranit. Z démonů jsem tam měl Mormuru a Kabroze. Mormura mi dala docela zabrat, ale měl jsem silnější ránu a minul jsem oproti ní jen párkrát. To byl asi jediný soupeř, který dělal problémy (vlastně ne, ancient ogr byl taky docela vyrovnaný). Finální souboj byl pak sranda. Barbar mě v tomhle překvapil, nakonec to sice není nejlepší bijec, ale zase to vynahradí tím, že se do průběhu boje zasahuje pravidelně (resist na stun apod.).

Golotův altář je v Hadirosu.
IP zaznamenána
This is the end ...

petstr

• Host
Lords of Xulima
« Odpověď #87 kdy: Leden 11, 2015, 00:04:01 »

Co se týče kouzelníků a investování bodů do constitution, tak potvrzuji, že je to docela výhodné. Než jsem začal hrát tak jsem si někde přečetl doporučení investovat u kouzelníků body do CON a do SPD s poznámkou, že když dojde mana tak si dám lektvar a pokračuju v boji. Když dojdou HP tak jsem v loji, s tím už nic nenadělám.
Řídím se tím od začátku a hrou procházím celkem v pohodě. Sice mám velkou spotřebu mana drinků, ale ty se dají celkem lehce dokupovat. Teď jsem právě dorazil do oázy, poskočil jsem na 21 level a HP mají všechny postavy kolem 200 ( s výjimkou barbara ten je na 300 ). Bojovníkům dávám body na SPD a pak na střídačku STR a AGI.

Elemire, ta recenze se Ti fakt povedla. A to žes to dal bez kouzelníka je úžasný. Já bych to bez něj asi hrát nemohl, mě dělá 40% damage.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #88 kdy: Leden 11, 2015, 08:56:28 »

Díky.

Hranici 200 HP jsem u summonera a klerika překonal až ke konci hry, u summonera v podstatě jen díky tomu, že jsem mu cpal všechno, co mělo bonus k HP. Takže jsem měl sice velký pool many, ale málo HP. Když vezmu, že nejlepší lektvar na manu dává 200 many a stojí  "jen" nějakou tu tisícovku, tak to vyjde opravdu výhodně - snížit pool many na úkor HP a manu poté doplňovat lektvary. Uhlídat tu zadní lajnu s malým zdravím byl často problém, později se objevily potvory se silnějším útokem a magií a když se jim navíc povedl kritičák, tak to byly hned šlupky přes 200.

Klika byla, že jsem měl alespoň toho summonera, protože vyvolaná Nemona je opravdu dost užitečná, ale problém je, že má málo zdraví, takže v pozdějších bojích velmi snadno umírá - paradoxně jsem jí musel doplňovat zdraví klerikem :) Potvory se mi na pomocníky dost často zaměřovaly (hlavně démoni - 1 zásah = smrt, obzvláště Valarinzo to umí). Používal jsem tedy summonera ponejvíce jako druhého klerika, čímž ten první mohl využívat i útočnou magii. Ale to bylo zas na úkor nevyčarovaných ochran apod. Absence mága byla znát. On by třeba ke konci roli supporta převzal paladin, ale toho masírovalo kdeco a do některých bojů skoro ani nezasáhl - každou chvíli stun apod. Tohle povolání jsem nějak nezvládl.

U bojovníků jsem se zaměřil na STR, CON a AGI, jenomže jak začnou být potvory rychlejší, tak začnou mít i více útoků za kolo, tím pádem bojovníci tak často ke slovu nepřijdou. Nebylo to nic kritického, ale podle mě to byl právě ten důvod, proč mi ty souboje začaly nakonec trvat déle (což ale v některých případech nebylo zrovna to nejlepší - viz boje s pavouky :D). Naštěstí v té poslední třetině hry se dá rychlost poměrně slušně navýšit a rozdíl byl hned vidět. Dneska už bych to takhle neudělal a navíc bych co nejdříve začal cvičit speciální typy útoků. Ale tak zase jsem si to vyzkoušet musel :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Lords of Xulima
« Odpověď #89 kdy: Leden 11, 2015, 17:05:27 »

15.1. by měl být LoX dostupný i jako DRM-free na GOG, viz LORDS OF XULIMA - DELUXE EDITION.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11