Identifikaci taky nemám, u obchodníka akorát funguje jedna věc. Když máš za sebou řadu stejných předmětů (stejného typu), tak klikni na poslední neidentifikovaný a pak stačí jen ťukat na identifikuj. Ono to samo pak jede nahoru. Typicky třeba prsteny z havranů.
Sety mi taky chybí. Pořád sebou tahám nějaké předměty, protože mají vysokou výkupní cenu (trénuju obchodnictví), ale přitom z pohledu statistik nic moc. Vlastně doteď používám i zbraně, které jsem našel v polovině hry. Summoner nemá pro změnu vůbec nic a klerk je nepoužitelný už dávno (má 3 body v mace a trefuje tak za 2-3 body). Z počátku to ovšem význam mělo. Bojovníci teď v průměru sekají za 75 bodů, kritičáky klidně i kolem 150. Rytíř je na tom lépe, protože má trénované skilly speciálních útoků, takže s nimi dává v základu okolo 100. Ve finále se tak stává lepší než-li barbar, protože ten mi kupodivu dost často míjí a kritičáky nedává taky zrovna moc často (byť má vycvičený Rage). Výhoda je akorát v tom, že je imunní na stun.
V inventáři jsem nakonec našal dost bylinek a nějaké předměty na rychlost + pár levelů už jim cpu body jen do síly a rychlosti, takže jsou s rychlostí přes 20-25. Chtěl bych to dotáhnout alespoň na 30. V boji už je to znát, konečně vidím souvislejší řadu svých členů

Před chvilkou jsem navíc opět ukončil řádění ve Vilaku. Odhadem mám za sebou 44 náhodných setkání a 2/3 mapy mi stále hlásí great (vyčistil jsem akorát úsek na SV a V - Hot Land). Docela jsem měl strach, že nebudu mít kde expit. Skoro jsem se připravoval na nutný konec. Podle obtížnosti Hot Land, resp. celé spojky do Sorrentie, mi přijde, že tohle bylo opravdu myšleno pro nižší levely. Tedy vyčistit Tower of Rage, pak tenhle úsek a teprve pak vyrazit za titány apod. Jih Vilaku už je o něčem jiném.
Zkusmo jsem teď vyzkoušel pocvičit Ray of the Gods (klerik už může na level 48, Ray of the Gods úroveň 2) a vrátil jsem se na jižní hlídku (hlídá vstup do Vilaku od Nabrosu). Tanaxas vydržel 3 rány, Morgoloz 2 a Kabruz 1. Spolykal jsem přitom "jen" dva velké lektvary a boj byl během chvilky ukončen. Naběhl jsem ještě na stejnou hlídku, jako je u Temple of Valvet. Sice jsem jí nesundal, ale už tuším, jak asi změnit taktiku a za pár levelů to půjde. Jediný problém je ta ohromná spotřeba skillpointů, které jsem musel nakoupit a to už je teď hodně drahé (120k). Kdybych se neobával, že mě nakonec budou peníze limitovat, tak bych neváhal je rovnou utratit. Každopádně si udělám 2 save pozice, ať se nevyšachuju a pak to zkusím

Podle mě teď už moc neztratím, kdybych musel kus opakovat.
A opět se dostávám k tomu tréninku, kromě abilit bych si teď asi rozmyslel i řadu kouzel u klerika, které mě jen stály body a vůbec je nepoužívám. Jenomže mi celou dobu přišlo, že klerik má moc bodů a tak teda něco potrénuju. Vesměs se mi z toho hodilo akorát Remove Poison, Mend Bleeding, Mass Heal, Greater Heal, Light Ray a Divine Ray. Purify Curse - no šetří to peníze, ale asi bych se bez toho obešel. Možná jsem měl něco z toho otevřít spíše u paladina. Mimochodem, paladin už je se speciálními útoky na úrovni Gaulena, navíc díky vysoké zásobě many je může používat hodně dlouho. Jen kdyby to nebyl damage jen do 50

Ale tak jsem rád, že vyčištěním Vilaku bych mohl atakovat level 50 u nejaktivnějších postav. Poté tu ještě stále zbývají oba titáni a dva chrámy, plus ještě by měl být nějaký dungeon na neobjeveném ostrově.
Edit: Jak jsem napsal, tak jsem taky udělal. Nakonec jsem za skillpointy zaplatil rovných 162k zlatých, čímž se mi hotovost smrskla na 327k zlatých (od počátku hry jsem do nákupu skillpointů nastrkal nějakých 514400 zlatých

). Něco ještě budu muset zainvestovat, ale to už snad bude jen pár drobných. Uvědomil jsem si, že jsem už dlouho nebyl v Aréně, tak třeba něco vydělám i tam.
Ohledně abilit jsem nakonec zjistil, že jsem ještě neodevzdal dva nové dary pro oltáře bohů (Nalaet a Taliet). Od Taliet jsem pak získal +5 k rychlosti. Další prohlídka inventáře ukázala, že vlastním 2 esence titánů, které taky přidávají body do abilit (Nifonte 3 body, Xilionte 4 body). Dohromady jsem tedy získal hezkých +12 k rychlosti. Tím jsem taky pokořil hranici třiceti bodů.
A ještě bych rád opravil svoje tvrzení o hlídce u Fire Lake ve Vilaku - je o něco slabší, než hlídka před Temple of Valvet. Všiml jsem si, že před chrámem jsou rovní 3 Bragoloz. Každopádně likvidace náhodných setkání ve Vilaku mi jde zas o něco lépe. Díky tomu jsem získal poslední roh Valaranza a tím pádem si budu moci odklepnout poslední splněný vedlejší úkol.
Edit 2: Nějak jsem neprozřetelně nahlídl na diskusi na Steamu a zahlídl thread o tajné chodbě v Yandra's Mausoleum. Neváhal jsem a koukl k sobě na mapu. Pro tu rychlost úprku před elektrickými pastmi jsem si jí ani nevšiml

Ale je to jak už jsem psal minule, vůbec si nedělám iluze, že jsem našel všechno. Podrobnější mapování mě čeká až nakonec, byť bych tedy mohl využít té chybky map, kdy si lze skryté spínače prostě jednoduše prohlédnout.