Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:34:03
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 39

Autor Téma: Dragon Age: Inquisition  (Přečteno 142809 krát)

flash

• Starší člen
Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #135 kdy: Prosinec 11, 2014, 22:53:49 »

tak podle me ty savy budou kompaktibilni. většina her to tak ma, nektery ne, ale většina jo. Třeba u Skyrimu taky funguje save po tech asi 10ti patchich když ho pouzijes na zakladni verzi.
za zkuseni nic nedas, v nejhorsim to bude stejny jako ted..no..ale jak chces:)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #136 kdy: Prosinec 12, 2014, 14:53:57 »

Savy prej kompatibilní nejsou, každopádně až budu doma, zkusim ten patch zvrátit. Je to škoda, některý věci v tom patchi vypadaly jako zlepšení a do budoucna by se mi líbily opravený některý bugy, každopádně ta hra byla funkční bez něj, takže se ho za každou cenu zbavim.

Hrát hru jako slide-show s čas zpomalujícíma efektama neni moje hobby. Radši mírně zbugovaná absolutní plynulost.

Fakt je, že bych docela ráda, kdyby nějakej patch tu hru trošku ztížil. Tanci dostávaj 1 damage, warové oneshotujou všechno kolem, roguny oneshotujou i draky/bosse, mágové si nemůžou ani uprdnout, aniž by vyřadili alespoň polovinu bojiště... Pokud má člověk alespoň vzdálenou představu o tom, co dělá, tak se může při boji dloubat v nose. Vážně, na hard by nemělo bejt možný zválcovat bandu mobek 3-4 levely nade mnou, aniž bych použila jakoukoliv taktiku. (A když říkám zválcovat, tak myslim zválcovat. Žádný poťáky, neoptimalizovaná parta, relativně špatný vybavení, NPCčka s vlastní vůlí prakticky bez mýho zásahu...)

Ať si říkaj, co chtěj, dvojka byla těžší. BioWare opět zapomněl, že stackující procentuální bonusy jsou problém.

Měli to s odolností tanků vyřešit podobně, jako to má wowko. Prostě max armor 75% a nad to ani ťuk. Snížení damage štítem nestackující s armorem. Strop na damage/rychlost útoku, nebo vymyslet jiný ability. Celkově snížit procenta. Snížit maxima s větší obtížností. Míň absurdní bonusy na vybavení.

Lidi, co si na fóru stěžujou, že hra je na nejlehčí příliž těžká... maj pravděpodobně nějakou retardaci, nebo tak něco. NPCčka to na normal dávaj samy. A to jsou tentokrát velmi hloupý NPCčka. (Jo, ze začátku se to může zdát těžký, když to člověk nezná a má k dispozici dvě ability. Ale později ne.)

...
Samozřejmě miliarda editů, protože když člověk píše v práci, tak to prostě naráz nevydáví :-D.
...
A pokračuju :-D.

Všechny ty boje vypadaly tak těžký, když to ovládali developeři ve videích :-D. Oni dokonce dokázali umřít! Jak? Jak se jim to povedlo? Ty mobky se štítem, co blokujou všechny frontální útoky vypadaly tak těžký... zdálo se, že se člověk musí snažit, aby na ně zaútočil zezadu... Prdlačku. Než se otočí, tak ho zamrazim, střílim, hodim pod něj mrazicí minu, střílim, paralizuju, střílim, nevykreje nic, můj mág si ho podá.

Terror démoni? Frajersky se podhrabávaj a skáčou na ranged lidi, zdá se to bejt strašlivá sviňárna, vypadaj nebezpečný... Zas nic. Stojim na mině, jak na mě vyskočí, buď se zamrazí, nebo ho to zabije, podle použitý miny. Nemá šanci.

Ti parchanti, co se pokaždé teleportujou od meleeček můžou bejt nebezpečný... pokud člověk nemá v partě tři ranged, že jo... Usmažim je jako nic.

Draci... přijde mi, že čim míň se snažim, tim míň nebezpečný jsou.

...

Jinak boje s démonama u rifty nejsou nijak povinný, mágové hoděj párkrát dispell, templář se přidá, inqusitor může přidat tu svou speciální abilitu... a najednou tam žádný démoni nejsou :-D. Jistě, je to bez expů za boj, ale s tim, jakej je všude res mobek, je expů dostatek :-D.

...

Co mě potěšilo je fakt, že nemusim tahat rogunu (jo, jsou OP, ale já je nemám ráda). Solas umí otvírat zamčený dveře,
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #137 kdy: Prosinec 12, 2014, 20:28:06 »

ja myslim ze to je proste hodne o stylu boje co clovek preferuje, me třeba obtiznost na hard prijde tak akorát, většinou nepauzuju a jedu tak nejak realtime a ostatní cleny party vlastne moc neovladam, hraju jakoby jen za jednu postavu a ostatní nechavam at si jedou jak uznaj za vhodny. vlastne pouzivam onu valcovaci techniku, s tim ze svoji postavu ovladam do podrobna.

Slysel jsem ruzna prohlaseni, někdo tvrdi ze je hra moc tezka, jiny zase ze moc lehka, me prijde akorát..u takhle dlouhy hry by se mi ani nechtelo crcat se s kazdou partickou mobu pet minut. A osobne si myslim ze tenhle typ rpg co ted Bioware dela by ani nijak hardcore obtizny byt nemel, preci jen hlavni teziste mají tyhle hry jinde. Když budu chtit promakany a tezky souboje, pujdu hrat Dark Souls nebo Dragons Dogma, ale od DA jsme to ani nikdy moc neocekaval.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #138 kdy: Prosinec 12, 2014, 20:47:51 »

Taky jsem četl několik prohlášení, že je to moc procházka růžovým sadem. Já mám pořád nutkání to porovnávat s NWN 2, ale když jsem se nedávno dočetl, jak je NWN 2 těžká a komplikovaná hra, tak jsem neveřil vlastním očím :D Klika je, že od DA nečekám žádného nástupce BG nebo NWN.

Jak teď hraju Lords of Xulima, tak se tuplem musím smát. Pokud přežije souboj komplet parta, tak je to skoro na oslavu :D Rád bych se k DA vrátil, ale docela se obávám toho patche, takže nějdříve LoX a pokud to zvládnu do Vánoc, tak pak zas DAI. Byť jsem dneska na GOGu ve slevě koupil Risen :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #139 kdy: Prosinec 12, 2014, 21:46:21 »

Mě osobně taky vyhovuje, že většina bojů je rozumně snadná. Nedokážu si představit hrát hru a nonstop se soustředit na každej boj. Ale zas nemám ráda, když dám hru na hard/nightmare a pak mám pocit, že je vlastně jedno, na co klikám. Chci říct, že na "normal" hra může bejt takhle snadná. Jak jsi řekl, ten "hard" akorát. Je to vlastně takovej "normal". Akorát příjemná obtížnost, neni potřeba ovládat ostatní postavy a většina bojů jde dobře. Problém je naprostá nepřítomnost skutečný "hard" obtížnosti. Kdyby to bylo tak o čtvrtinu těžší, aby měl člověk pocit, že alespoň ty poťáky využívá :-).

...

Achjo tohle je v řiti, já se toho patche fakt nezbavim. Buď žádnýho, nebo obou, a já tak sakra ten první potřebuju. Kdo vymejšlel ty 8.1 winy? nějaký pako.

Prej se dá normálně vymazat "patch" složka :-D. Ale jak jsem napsala... člověk pak přijde o patch 1.

Chjo, příště si udělám zálohu. Teď je pozdě, už s tim nehnu. Odcházim hrát wowko.

...

Ok, tak jsem to komplet odpatchovala. Jsem sakra zvědavá, co to s tou hrou udělá. Každopádně už je to zas krásně plynulý. Začala jsem si novou hru (savy skutečně nefungujou), dokonce se mi podařilo natáhnout tam moje keep nastavení stylem *origin off-line* zapnout hru *origin on-line* připojit. Přímo ve hře to viditelně patch neřeší a nechá mě to online.

...

Ale stejně budu hrát něco jinýho, než mě přejde zlost.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #140 kdy: Prosinec 14, 2014, 03:27:30 »

Ok, takže NAPOSLED. Už fakt naposled. Tohle je pátá a sakra poslední postava a s touhle už to dohraju. Nic se mi nesmí připlést do cesty. První postavu porazila absolutní nuda. Druhá dojela na fakt, že byla ženská, a já za ní nebyla schopná hrát. Třetí dojela na pitomej patch a čtvrtou jsem znechuceně smazala, když se změnilo osvětlení...

Takže. Patch je pryč, a můj mág jede. Nightmare obtížnost, zdá se, že je to díky debilitě mejch společníků prozatím relativně... no, ne těžký... spíš náhodný a občas mírně frustrující, protože to nejsem já, kdo ovládá výsledek boje :-D. Ale většinu času to jde dobře a ten náznak těžkostí zmizí, až dostanem specializace a budeme mít nějaký kouzla.

Standartní parta já/Dorian/Cass/Solas. Začínám trhat rekordy, dostala jsem Doriana po čtyřech hodinách, a to jsem hodinu visela v tutorialu.

A představa, že bych hrála pomaleji, a vzala místo něj zatim do party Viv... by mi vypálila mozek. A to se bavíme jen o představě, ne o realitě :-D.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #141 kdy: Prosinec 14, 2014, 06:47:08 »

Tak jsem právě dostala diapproval od Doriana :-D. On měl ten svůj klasickej monolog o tom, že věří, že mě posílá stvořitel, a že jsem to, co teď svět potřebuje, a tak dále... a já řekla, že s tim souhlasim :-D. On prohlásil, že jsem nafoukaná a naštval se :-D.

Je zajímavý sledovat, jak se postavy různěj animacema. Některý maj mnohem výraznější gestikulaci než jiný. Solas stojí jako prkno, Varrick má založený ruce a prakticky se nehejbe, Dorian naopak celkem mává rukama... Cass moc rukama nehejbe, ale zas dělá ty svoje (znechucený zvuky) :-D.

...

Tak. Moje postava prostě CHCE mít růžový rty. Je to jeho volba. Udělal to zas. Speciálně jsem šla do nastavení make-upu a stáhla veškerou (mimochodem přednastavenou) barvu. Taky jsem výrazně snížila lesk, což citelně snížilo rtěnkovej efekt, ale rty stejně vypadaj růžový. Zvolila jsem jinou pleť, dala jsem si pozor na make-up, všechno jsem stáhla, a stejně. Vypadá jak reklama na Avon. Ale je to výrazně lepší než minule. Hlavně asi kvůli tomu lesku.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #142 kdy: Prosinec 15, 2014, 17:24:17 »

Neuvěřitelný, jak dokážou ty elementární hole potrápit :-D. Máme všichni ledovej typ a hodně potvor ve startovní lokaci je imunní :-). Navíc můj oblíbenej útok z bleskový magie nevyužívá blesky, ale energetickej typ hole... takže jsme byli opravdu hodně bezzubí :-D. Zvlášť proti těm velkejm medvědům to bolí. Ale Cass to statečně zabila za nás.

Ok, útok na Haven za náma. Tentokrát to stálo nějaký poťáky, ale finální bossík měl trošku pech... měl slabost na ledový útoky :-D. Konečně se naše hole vyplatily, HPčka mu sjely dolu jako nic :-D.

Takže máme Skyhold (zajímavý, že všude kolem pevnosti je sníh a holý hory, ale přímo v ní rostou kytičky, stromečky, zelená travička... :-D... všude jsou otevřený okna a balkóny... občas i zdi, před opravou :-D )

Opět jsem (sakra už po třetí) dodělala romanci, takže už mám novou kartu. Celej svět se staví proti naší lásce, ale já vytrvám a budu ho balit tak dlouho, dokud mě okolnosti nenechaj tu hru dohrát :-D.

Tentokrát jsem nenabrala Seru a Viv, a je to o tolik lepší :-D. Ale udělala jsem ústupek Lelianě a nabrala jsem Blackwalla. Nejsem z toho nadšená.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #143 kdy: Prosinec 19, 2014, 15:15:26 »

Takžeeee. Samozřejmě hraju. Občas. Ale dělám všechno stejně jako minule, takže o tom nemám potřebu informovat :-). To už je takovej můj zlozvyk. Skupina třech mágů prostě nebude podporovat templáře :-D. (Solas, Dorian a moje svědomí by mě sežrali zaživa.)

Ale dnes jsem využila svejch vědomostí z předchozích her a pro...chcípala jsem se pro plánky na t3 armor. Měla jsem peníze jen na jeden typ, ale jelikož mám v partě tři mágy, tak jsem vzala lehkou zbroj. Mám 170AC místo 75. To je docela nárůst. Moji 11lv mágové se hned cejtěj líp. Teď spořim na templářskou zbroj pro Cassandru. Samozřejmě logika diktuje vybavit zbrojí nejprve tanka (chudák má 154AC), ale s mym stylem hry "aggro všude" je to bezpečnější takhle. Tank má další defenzivní schopnosti. Nijak drasticky neumírá. Možná je to tim, že má bariéry od třech mágů.. :-D

Byla to sranda, dostat se na nightmare obtížnost přes ty 16lv pavouky. Nejdřív jsme utíkali a utíkali, vypili všechny poťáky, až Dorian hrdinně doběhnul do kempu (celá parta pro něj položila život :-D), kde jsme doplnili a pokračovali do kaňonu, kde už se ovšem nedalo jinak, než bojovat. Moji společníci se na jednom místě "statečně" zasekli za rohem a stále se tam portovali :-D, dokud jsme všichni neumřeli. Takže jsem musela vjet mezi nepřátele na koni, což nebylo dobrý :-D. Ti pavouci mi sebrali 90% hpček každou ranou :-D.

No, prostě sranda.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #144 kdy: Prosinec 20, 2014, 14:54:59 »

DA spamer opět útočí :-D. Slyšte ságu o mágu Maxovi!

Vyházela jsem všechny body za otevření novejch lokací. Jsem stále před plesem, 12lv. Běhám všude, šmejdim a čenichám, sbírám, questim. Stále posílám advisory pro matroš, protože už jiný mise nejsou :-). Škoda, že nemůžou získávat i látky. Kytky tak moc nepotřebuju a kovy nějaký mám. Jenže mám tři mágy, a jeden z nich je "typ kocour" :-D.

Přišla jsem na to, že 7lv mobky mi nedokážou ublížit :-D. Nedostanou se přes zbroj. Normálně mě koušou, ale neni to nikde vidět.

Už mám specializaci. Pravda, zatim jsem jí nezačala využívat :-D. Mágové tentokrát nemaj specku, která by mi seděla.

Rozhodla jsem se přehodnotit vnímání obtížnosti. Neni to tak, že by ta hra byla tak snadná. To já jsem tak úžasná :-D. Hmmm, mnohem lepší :-).
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #145 kdy: Prosinec 20, 2014, 18:58:55 »

koukam ze se ti to tady zvrhlo v takovou samomluvnou diskuzi:)

ja nemam ted vůbec cas, proste, a to to vypada ze pujdu do práce i na stedrej den (nevadi mi to). tak se snad pak k ty DA zase dostanu.
jen sem postrehl ze vysel nejaky patch k multiplayeru, coz je mi celkem jedno.
doufam ze nezapomenu souvislosti a nebudu muset hrat zase od zacatku:)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #146 kdy: Prosinec 20, 2014, 19:08:17 »

Ale tak Yuyane stačí, když to čteme ;) Nebýt LoX, tak asi hraju dál, jenomže jsem to vzal nakonec tak důsledně, že už od toho nemohu jen tak odejít. Naštěstí už mám volno, do práce jdu až 5.1. :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #147 kdy: Prosinec 21, 2014, 05:47:18 »

Hehe, já to znám, práce práce práce. Já posledních pár let pracuju jen na půl úvazku, takže mám prostě času dost :-). Hlavně jsem šťastně svobodná. A na vánoce máme zavřeno.

Takže si tu prostě budu tiše smolit svůj deníček, a věrně na vás čekat :-D.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #148 kdy: Prosinec 21, 2014, 14:18:21 »

Tak, už máme power na ples. Takže ještě došetříme korunky na zbroj pro Cassie, a vyrazíme. Tentokrát v plný parádě, našlapaný těma nejlepšíma itemama a s levelem, ne jako minule :-D. A tentokrát jsem mág, což je samozřejmě ostuda (takže si nedělám iluze o tom, že dosáhnu achievu za 100 bodů), takže beru Cassandru a Varricka, ať alespoň trochu zamachrujem :-D (Dorian dělá větší ostudu než já :-D, ale je to zlatíčko a budeme tančit).

Jinak klasika, sběr kovů a bylin, vylepšení poťáků, vyčistit akvárium, vytřít psí zvratky a hurá do práce. (Můj pes humorista vyzvracel natrávený granule, opět je sežral, opět vyzvracel, sežral... a pak jsem přišla já, odehnala jsem jí pryč a uklidila to, jinak by to asi kolovalo doteď :-D. Snad jí nic neni, ale ona občas prostě bleje.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #149 kdy: Prosinec 21, 2014, 14:29:25 »

Já počítám, že tohle za pár dní dohraju a navážu v DAI tam, kde jsem skončil. Divinity si nechám na později, Wasteland 2 jsem ještě taky ani nerozbalil :) Ovšem zato jsem si nadělil Might and Magic I a II pro Comodore a to mám vážně v plánu odehrát :D Byť tedy přes emulátor.

Pořád přemýšlím, pokračovat nejprve v DAO, ale na to asi bude čas později. No, když už jsme u toho psa, dneska jsem si nějak vzpomněl, že prcek má hlemýždě, Mařenku, a tak jsem nakoukl. Chudák celá suchá a hladová :D Jakožto zasloužený akvarista se holt nakonec starám o vše studenokrevné. U psa netuším, ale přijde mi to jako problém s trávením ve dvanáctníku, některá zvířata tohle dělají právě záměrně, ale to by ti asi líp řekl JCMurphy.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 39