Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:30:12
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 39

Autor Téma: Dragon Age: Inquisition  (Přečteno 142711 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #150 kdy: Prosinec 21, 2014, 14:49:55 »

Mařenka.. ne Arnošt? :-D Achjo, zlatý fish fillets. Arnošti byli úžasný.

Ona má odjakživa nějaký citlivý zažívání. Neblije nijak často a tenhle extrém jsem viděla prvně. Zrovna jsem se chystala obědvat... :-D

..

Co se týče DA, tak já z hlediska děje opravdu doporučuju jet od začátku. DAI neni nijak přátelský k lidem, který nemaj tušení, která bije.

...

Cass pro nás dnes měla quest. Zadala mi ho, tak jsme šli. Šlo o to, zabít dva mágy. 16 a 19lv. My na třináctym... :-D Ta holka nemá soudnost. Alespoň že poděkovala.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #151 kdy: Prosinec 22, 2014, 10:56:28 »

Hehe, tak jsem šla zabít nějaký mobky na o fous nižším levelu. Zívačka. Jak to nemá o 2-3 levely nad náma, tak to neni boj :-D. Strašně jsem si oblíbila kouzlo "static cage". Fakt mňamka. Vhodný kombinovat s nějakejma plošňákama, pro maximální humornej efekt. Zzzt, bum bum zzt buuum :-D. Dorian a jeho ohnivá mina a walking bomb jsou taky super. On má nekrouš velmi pěknou damage, navíc se healuje, což potěší.

Prostě jsme zabijácký komando! Jediný co nás zastaví jsou zamčený dveře, co vyžadujou perk :-D.

Edit: Ok, beru všechno zpět, teď jsem málem spadla smíchy pod stůl... :-D Hodim kolem nepřátel static cage, a Dorian do toho plácnul fear :-D. Jak z grotesky, fakt.

...

Začínám nacházet silverit, takže budu moct dělat těžký zbroje pro všechny classy. Díky tomu nemusim kupovat t3 plánek i pro roguny, prostě na ně natáhnu plátovky.

Právě jsem našla Superior Battlemaster Coat. Masterwork recept na těžkou zbroj. Když do toho vrazim jako hlavní materiál dračí kosti, tak 309 AC. Brutální. V silveritu je to 280. Veškerý ostatní zbroje si můžou jít lízat kulky, tohle netrumfnou.

A to jsem si dělala starost o svoje roguny, že nebudou chráněný. Heh.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #152 kdy: Prosinec 23, 2014, 18:02:52 »

Když už ti idioti udělali každý mobce nějakou elementární imunitu, tak alespoň nemuseli bejt zlí, a dát mágům i jiný než ledový hole. Vážně, to je jedinej problém, kterej mám. Tři mágové, všichni ledoví, polovina mobek imunní. Teď jsem zavírala riftu a mraky imunních démonů, jsem myslela, že tam budeme do vánoc. (To znamená asi šest hodin.) (Jo, jo, rifta měla 20lv a já mám 16, ale zdá se, že 4 levely rozdíl nepředstavujou žádnej problém. Já a Solas nahážem mobky na hromadu a držíme je mimo, zatím co Dorian to povraždí. Cass je více méně nesmrtelná.)

Edit: A taky se mi nelíbí, jak maj některý velký monstra víc jak jednu cílovou oblast. Člověk má pak pocit, že se všichni draci jmenujou "Right front leg".
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #153 kdy: Prosinec 23, 2014, 21:58:59 »

Jo..to rozdeleni na zasahove casti u velkych potvor jsem taky moc nepochopil, když ty casti mají spolecne HP se vsema ostatnima castma..prijde mi to jako kdyby tim Bio chteli něco rict nebo udelat a nejak se to nepovedlo. Jinak si neumim vysvětlit proc by to mely byt tak jak je, když tlucu draka do nohy, tak mu zaroven ubyva HP i jakoby na tele atd..je to vlastne uplna zbytecnost, navíc to nemá zadny efekt..jako ze by pak drak byl min pohyblivej když mu rasim nohu a tak..nevim no..treba me něco unika..
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #154 kdy: Prosinec 24, 2014, 06:11:04 »

Říká se, že když mu potlučeš nožičky, tak spadne na zem a nebrání se. Akorát je to nesmyslně udělaný tak, že nevidíš hp nožiček. Ale stříká z nich krev. Každopádně můžeš poslat postavy na konkrétní nohu, což může bejt u velký potvory užitečný. Neni to blbý, jen nedomyšlený, jako ostatně víc věcí :-).
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #155 kdy: Prosinec 25, 2014, 13:14:27 »

Tak, mám 20lv, a poslední 23lv "front right leg" je dole. Vim, že jsou ve hře ještě nějaký slabší... někde... minimálně dva. Ale k těm se musim dostat. Zatim nemůžu. Skutečně, když pomlátíš nožičky, drak padne. Chvíli se nechá mlátit, a pak se mu nožičky zázračně uzdravěj a pokračuje v boji.

Je to přesně o tom, že člověk vezme správný lidi na správnou práci :-D. Solas a Dori jsou bezva na velký skupiny, ale na draky jsou leví. Proto s námi šli IBčko, Blackwall a Cass. A jde to i bez rogun a bez problémů :-). I když na tu 23tku jsem vymlátila Cassandřinej focus a IBčko a Blackwall docela pili.

No, pomalu bych mohla pokračovat s dějem, že jo :-D. Akorát ta hra už začíná bejt silně nudná, nikde žádná výzva :-).

Vylepšená Static cage je naprosto perfektní záležitost. Dá ránu za 50% weapon damage za každou ránu, kterou mobka dostane. Takže bezvadný na mrchy odolný proti frost. Je jedno, že jim dávám rány za jedna, dostávaj šoky jako diví. Při kombinování s různejma multi hit abilitama je to uplně vražedný.

Taky je to velmi užitečný na terror/despair demony. Chudáci malí, tohle prostě nedaj :-D.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #156 kdy: Prosinec 26, 2014, 17:24:26 »

Zadělanej ples. Celý odpoledne tam visim. 100 approval a stejně mi to nedalo achiev. To je jedno, hlavně že jsem venku. Přinutila jsem ty idioty spolupracovat a odsoudila... krabici k veřejně prospěšnejm pracem.

To bloudění mě ničí. Chvála Buhu, že se většina hry odehrává venku. Nesnášim budovy. Nedokážu se v nich orientovat.

A dát dohromady těch 30 drbů... fujky fujky. Upřímně doufám, že to mělo nějakej smysl.
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #157 kdy: Prosinec 28, 2014, 12:09:25 »

ja moc nevim co si o tom plesu myslet, na jednu stranu se tam dejou zajimavy věci, na stranu druhou to je otrava na ntou. mozna kdyby tam nedavali ty vyplňující blbinky a clovek by to sfouknul za 10 minut bylo by to lepsi. takhle mi to pripomina simulator architekta který porad dokola prochazi jedny a ty same mistnosti a hleda kde udelal nejakou chybu. taky ty bojove oblasti mi tam prijdou jak pest na oko.
Ale vzasade to zas tak spatny není, ale urcite to nebude moje oblibena část hry.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #158 kdy: Leden 03, 2015, 18:53:32 »

Hehe, na fórku lidi přiřazovali postavám přesvědčení podle DnD. Fascinující, jak moc se názory na některý postavy rozcházej, obzvlášť Solas. Navíc samozřejmě jakmile postava udělá jednu jedinou ošklivou věc, je automaticky zlá a basta :-D.

Mě osobně nikdy nebyla jasná ta chaos/zákon osa. Chaos podle mě neexistuje :-D. Každej má nějakej řád, podle kterýho se řídí... Lidi nejednaj náhodně. Dobro od "zla" snad ještě rozeznám :-D.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #159 kdy: Leden 11, 2015, 17:14:44 »

Mám strašlivý tendence začít zase hrát. A od začátku, a romancovat Doriana. Jsem normální? Asi ne, no. Ale co se dá dělat. Budu chvíli odolávat a pak to vzdám.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #160 kdy: Leden 18, 2015, 01:23:52 »

Tak. Tendence mě překonaly a zase jsem hrála. Ne od začátku, jen jsem pokračovala dál za svoje 21lv parchanty. Nevěřili byste, jak rychle zabije 11lv arcane horror 21lv tanka s bariérou a guardem. Normálně výsměch. Ta hra je nesmyslně snadná i pro barbara jako jsem já, ale občas si člověk říká, kde udělali autoři chybu...  :-D Vážně, byla mrtvá asi za dvě vteřiny, nebyla šance jí zachránit.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #161 kdy: Leden 19, 2015, 00:31:59 »

Ok, pro lidi, který náhodou půjdou kolem, a který maj zkušenosti s DAI romancema :-D. https://www.youtube.com/watch?v=_1lCFIJuv2c&feature=player_embedded
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #162 kdy: Únor 07, 2015, 08:56:24 »

Po včerejších peripetiích s patchováním DAI a DAO jsem si zas na chvilku DAI spustil. Samozřejmě jsem stihl zapomenout, jak se to ovládá a k tomu, kde vlastně vůbec jsem :) Ať mi opravdu nikdo netvrdí, že je to ovládání intuitivní ;) Chvilku jsem se tak potácel na jednom místě, pak slezl po žebřících (ani nevím jak) a jestli jsem to správně pochopil, tak stanul před tím velkým zeleným cosi.

Protože mi jaksi unikla kontinuita předchozí části, tak jsem tak nějak netušil, cože tu dělám, co je ta divná stařena a ... konec rozjímání, najednou odkudsi vyskočil rohatý démon, naskočila nápověda, o které jsem netušil, co po mě vlastně chce a tak jsem se raději na démona vrhnul. Hmpf, jenomže mi za chvilku došlo, že je nesmrtelný. Achááá, Cassandra na mě křičí, že mám zavřít ten portál, to mi ta nápověda chtěla sdělit :) Nj, jenomže jak ono se to k sakru dělá, obzvláště když nevidím nikde možnost, jak to udělat.

Nakonec vidím, ono se musí přijít dostatečně blízko a nadhodit upřený pohled. Bezva a dál? Nějakou kombinací stisku myši, pokaždé náhodnou, jsem začal portál zavírat (ještě se párkrát otevřel, takže je třeba to zopakovat). Do toho na mě pořád někdo křičí, tak jak se mám k sakru soustředit? Párkrát mě taky napadly bubáci a co moji milí společníci? Místo toho, aby mastili toho démona, dokud je zranitelný, tak mi přispěchali na pomoc ... grrrr ... A pak bylo po všem. Asi se ze mě stal elfí hrdina, když mě to cosi, co připomínalo málo vyvinutou ženu, padlo k nohám.

No, došel jsem až k nějaké větší budově, ale knížky už jsem jen odklikával a před zřejmě důležitými dveřmi se zastavil, hru uložil a vypnul. Na tuhle hru potřebuju asi úplně jiný rozpoložení, ale spíš si říkám, že tohle opravdu není pro mě :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #163 kdy: Únor 07, 2015, 13:53:18 »

Elemire... já s tim ovládánim fakt nemám potíže :-D. Přísahám že ne :-D. Možná to neni uplně intuitivní, ale neni to ani nijak problematický.

(Mimochodem, když na mě lidi křičej, tak vypínám zvuk :-D.) V zásadě si myslim, že ten démon je takovej... blbej start. Lidi to pořádně neuměj a hned takovej boj. Myslim si, že to hodně lidí zbytečně frustruje. Osobně jsem taky měla pocit, že něco poletí oknem (při první hře, při druhý už to šlo fakt samo). Pak už je to v pohodě, člověk chodí světem a vybírá si boje sám. Navíc už neni nutný rozrušovat portály a nepotkáváš imunní nepřátele. Prostě typickej DA přístup, hoděj tě hned do tuhý bitky s nulovejma zkušenostma a téměř bez abilit, ale jak vylezeš z tutoriálu, je to obtížnostně uplně někde jinde.

Hlavně se obtížnost hodně mění s abilitama. Ze začátku má člověk dvě a ještě si je nemůže vybrat sám... později je z čeho vybírat a od nejakýho sedmýho/osmýho levelu už si opravdu můžeš dovolit na ledacos.

Při první hře jsem dost ignorovala výrobu zbrojí/zbraní, připadala mi zbytečně komplikovaná, ale teď jí využívám dost a je to velkej rozdíl, zvlášť ze začátku, a když člověk ví, kam na plánky.

Prostě je to typickej příklad hry, kde se člověk musí trochu něco naučit, ale jak se to naučíš... tak je veškerá obtížnost v čudu :-D. Dobrá hra na oddech, společníci jsou fajn, je tam trocha nějakýho příběhu, kterej statečně ignoruju... :-D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #164 kdy: Únor 07, 2015, 15:34:03 »

Pro mě je to šílenej hybrid :) Asi mi v tomhle opravdu chybí nějaký mezistupeň. Nějak si nemůžu sladit myš s klávesnicí, protože od toho, co vidím na obrazovce, očekávám poněkud jiný způsob ovládání, než to po mě chce. V NWN 2 třeba taky vznikal v boji kolikrát dokonalý maglajz, ale pořád to byla isometrie a to ovládání viselo na myši. Přijde mi, že tady dělám zbytečný úkony navíc.

Démonova nesmrtelnost mi došla opravdu docela rychle a i tak jsem se mu do té doby snažil držet za zády. Ne že bych nějakou zradu takhle na začátku zrovna čekal, ale zaujmul jsem respekt k té jeho velikosti :) Akorát jak jsem tam začal pobíhat kvůli tomu portálu, tak místo toho, abych běžel někam přímo, tak jsem to bral po různých spirálách. A tím pivem to opravdu nebylo :D V týdnu tomu zkusím dát ještě šanci a pak se uvidí.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 39