Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:33:12
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 39

Autor Téma: Dragon Age: Inquisition  (Přečteno 142159 krát)

flash

• Starší člen
Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #30 kdy: Listopad 23, 2014, 00:07:35 »

A ja furt koho me ten Solas pripomina, houby Nosferatu, KOJAK to je, celej on:)

Bull není spatnej, ale pro me to je další nepouzitelna postava, stejne jako starous, preci jen aby v parte byli tri warriori je trochu luxus.

A opet me mrzi ze stejne jako ve dvojce nemůže mit warrior dve zbrane, v jednicce to slo, tak se holt zase budu potacet s obourucakem, pac tanka dela Cass (muzu ji tak rikat jo? :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #31 kdy: Listopad 23, 2014, 14:24:17 »

Hromada lidí jí říká Cass, alespoň mimo hru určitě :-D. Co na to ona... nevim. Ale Viv protestuje proti oslovení "Viv" :-D. Takže jí tak budu říkat i nadále.

Tři Warrové je blbost, no. Ze stejnýho důvodu jsem se já vzdala svojí pozice mága, i když jsem zásadně mág. Ale docela jsem se vpravila do toho tankování, spotřeba poťáků u mágů mírně klesla :-D. Dřív jsem tankovala s Casss napůl, což bylo na jednu stranu jednodušší, protože tank mohl být na dvou místech naráz, ale zase mi dělalo problém držet se na dosah, protože mobky šly po někom jinym, a ona je odkopávala, a prostě lítaly všude a já ne a ne je trefit :-).

Teď jsem v práci, takže se konečně trošku rozepíšu (protože nemůžu nic hrát :-)).

Takže... nevýhody hry.

Jediná věc, která mě štve... je fakt, že ranged maj potřebu se tulit k nepříteli. A teď pojďme všichni obejmout pana míšu, kterej má plošňák a všechny nás rozmete. A na to, abych je poslala pryč musim dávat taktickou kameru, protože v normální je nepošlu.

Tim to končí. Nechápu stížnosti ostatních lidí. Neřeknu, když se jim něco bugne, ale jinak?

A teď bych ráda vypíchla některý pozitivní věci, kterejch jsem si všimla, a který jsem fakt nečekala.

Předevšim je to déšť, kterej nemá žádnej vliv na plynulost hry. To vidim prvně. Ani s mym počítačem ten ceďák vůbec nehne, žádná ztráta plynulosti. Dřív jsem se počasí bála jak čert kříže. Když jsem viděla ten liják na videu, tak jsem si říkala, že do týhle lokace snad ani nebudu moct. A dneska jsem tam hodinu a půl běhala a bylo to krásný :-D. I na moje nízký nastavení je to hezký, brouzdat přírodou v dešti, zvlášť když já mám déšť ve skutečnosti moc ráda. Takže jedinej problém v tý lokaci byla Dorianova mořská nemoc :-D. Chudák, ale mě bylo z pohledu na ty vlny taky zle. Nechala jsem ho chvíli jezdit na koni, ale jeho ostruhy strašně clipovaly s bokama toho nebohýho zvířete, takže jsme pak šli pěšky :-p.

Druhá věc jsou mágové a jejich bariéry. Čekala jsem, že hoši budou házet bariéru naráz, plejtvat CD, házet jí nějak špatně... a ono ne. Normálně hodí bariéru jeden, a druhej buď kreje jinou část party někde jinde, nebo hází až po vypotřebování tý první. Mám je spolu v jedný partě asi tři-čtyři hodiny, bojovala jsem dost, a fakt s tim nedělaj kraviny. Neříkám, že jsou optimální a že by to opravdu nešlo líp... ale chovaj se soudně.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #32 kdy: Listopad 23, 2014, 14:42:07 »

Co se týče samotný hry... přidala jsem se na stranu mágů, jako ostatně vždy. Sice tentokrát nejsem mág, ale mejm chlapcům se to líbí :-D. Ne že bych se pro ně nějak obětovávala. Moje mágská duše nese toho warriora těžce :-D. Ok, ne tak těžce. Já byla vždycky typ "naběhni tam a rozsekej je". Ale je to narušení tradice.

Dorian se k nám po splnění questu oficiálně přidal, a Cass od tý doby zůstává většinou doma. Ale až bude nějaká mise, která bude její duši blízká, ráda jí zase přivítám v našem úzkym kruhu :-D.

Momentální parta je Dorian/Solas/Varrick. Mám je pohromadě už pěknejch pár hodin, několikrát spolu mluvili, a zatim to vypadá, že se budou snášet. Neříkám, že od nich čekám nějaký těžký přátelství, ale nezdá se, že by si vzájemně přáli smrt a nehádaj se, což je proti mojí partě ze dvojky velmi příznivá změna.

Už jsem psala, že jsem dostala Blackwalla a Bulla, teď jsem dobrala Seru a Viv, byla to rychlovka. Chci alespoň první hru nabrat všechno, aby byla moje nesnášenlivost vůči nim objektivní... chci říct, abych měla ze hry maximum :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: Listopad 23, 2014, 18:40:50 »

Legedn of Grimrock za mnou, tak jsem zas nakoukl na DAI. Zažil jsem dokonce první systémový pád :D Grafika si nějak nerozuměla s povelem ze hry ... Leliana jí asi namíchla :D

Na ovládání si pomalu začínám zvykat, ale naštěstí to není natrvalo. U Witchera tohle určitě nikdo nepoužije :) Problém je spíš v tom, že jsem zvyklý na klasický WASD, takže mám tendence klikat a čekat něco jiného. Teď už alespoň nepřítele zaměřím. Doběhnout k předmětu/nepříteli mě nevadí, spíše jde čistě jen o tu koordinaci. Párkrát jsem místo nepřítele bušil do Cass ... ještě že tu není friendlyfire :D Je to o zvyk. Je fakt, že u Gothic I to taky nebyla automatika ;)

Solas je jako nosferratu dobrej, měl zatím jednu hlášku a to směrem k mému rozhodnutí ... takový logický závěr, no asi to hraju za úplnýho ňoumu, ale jak známo, šaškovi se svěřuje každý i s tím, s čím by nechtěl :D

Akorát nejsem úplně přesvědčen, jestli budu pokračovat, od tohohle se hůře odtrhává :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #34 kdy: Listopad 23, 2014, 18:49:34 »

Jen pokračuj. Osobně mi to ovládání přišlo první den divný (jen v boji, jinak chůze je podle mě naprostej standart, držim Wčko a hejbu kamerou/myší... Norma), přenastavila jsem pár kláves podle svýho zvyku (pauzu zpět na mezerník) a tak dvě hodinky jsem hrála. Pak jsem šla spát. pamatuj, spánek je ta doba, kdy se učíš a zlepšuješ :-). u některejch her musim jít spát i několikrát, než se je skutečně naučim :-p.

Druhej den jsem normálně hrála nějakejch 12 hodin a nikdo mě od toho nedokázal dostat. Dneska už se zas těšim jako blázen. Ovládám už to naprosto normálně.

Můj hlavní problém s ovládánim bylo útočení myší :-D. Vždycky jsem chtěla označit nepřítele v dálce, abych se podívala, kolik má levelů... a fííí, už do něj všichni stříleli a pak se zdrhalo před naštvanou 12lv potvorou :-D.
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #35 kdy: Listopad 23, 2014, 19:56:10 »

ja jednoznacne tihnu k templarum, a v kontextu cele sagy povazuju magy za opravdu svetu nebezpecne :) obecne mam nejradši sedy strazce, ale nevim jak moc tady budou figurovat..asi nic moc.

taky mam pochybnosti o funkcnosti Keepu, nektere věci (nechci spoilerovat) co jsme si tam nastavil jsou pak ve hre uplne jinak.

Co se tyce chyb a co mi trochu vadi, jsou to spis detaily které na konecnej zážitek nemaj moc vliv..ale...postavy neumi plavat, neumi chodit, sprintovat, pokud jedu na koni zbytek druziny zmizi (mohli jim dat taky kone, ale asi moc slozity), helma jde vypnout jen hromadne a ne jednotlive pro každého zvlast (nasel jsme třeba klobouk kterej Viv dost sluší, ale jelikož sam mam na hlave desnej kybl kterej pripomina motoristickou prilbu tak to mam vyply). Chybi mi ciselnej ukazatel zivotu, kterej je videt jen v taktickym modu. Když chci dohledat kolik kdo ma hp, tak musim do menu postav a tam sáhodlouze rolovat nez to najdu, nebo prepnout do taktiky. pak by taky nebylo spatne stridani dne a noci a zmeny počasí..ale to bych asi uz chtěl moc.

A ted jedna věc která mi vadi celkem dost, proboha proc muze war nosit jednorucak u pasu, ale roguna ma ty dve dyky prilepeny na zadech, vypada to jak drzaky na jetpack. A hul by magove mohli drzet v ruce, ale aspoň ten jednorucak..to je pokrok oproti předchozím dilum...ale ty dyky..to je otresny. Cole s nima vypada jeste vetsi magor nez je:)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #36 kdy: Listopad 23, 2014, 20:08:07 »

Nevim, kdyby mágové nosili hůl v ruce, tak bych měla pocit, že se musej brzo unavit. Že jim třeba upadne ruka, nebo tak něco. Plavat postavy neuměj, ale ono je to lepší. Chodit uměj, ale jen na konzolích :-D.

Co se týče nastavení keepu... tak jo. Na druhou stranu... alespoň neni tvůj (čistě teoretickej) qunari chlap považovanej za šlechtičnu. Prostě bugy, to se vychytá. já včera potkala královnu Anoru, takže u mě zatim dobrý.

Já osobně považuju mágy za normální lidi a podle toho s nima jednám. nebezpečnej může bejt každej. Nikdy jsem nebyla zastánce útlaku.
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #37 kdy: Listopad 23, 2014, 20:28:34 »

jasne ze každý muze byt nebezpecny, ale ne každý ma megapraskove kouzlo s kterym zabije na 50 metru pet lidi najednou když mu sibne, co mag to potencialni terorista, navíc si výbušninu vycaruje z niceho a snadno projde letistni kontrolou. :)
Ale spis se přikláním k tomu magy kontrolovat nez je hubit, uznavam ze jsou to taky lidi.

On  to je takovej muj dlouholetej roleplay, ja magy nesnasim všude, a když to jde tak jsem proti nim. :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #38 kdy: Listopad 23, 2014, 21:20:11 »

Výbušniny si nevyčaroval ani Anders, kterej vlastnoručně vyráběl střelnej prach. Abominačka vyráběla střelnej prach. O čem to svědčí? Tevinter nedokáže porazit technicky vyspělý Qunari. o čem to svědčí? Roguna může v noci v klidu povraždit kolik lidí bude chtít, podpálit střechy... otrávit zdroj pitný vody. Každej může bejt nebezpečnej.

Krom toho... já jsem velmi mírumilovnej člověk, ale kdyby mě někam zavřeli a chovali se ke mě jako k mágům, tak by asi měli hoodně argumentů pro to, že mágové jsou nebezpečný.

Edit: A ještě takovej detail k tomu letadlu... Člověk nemusí unášet letadlo. Může zabíjet lidi kdekoliv jinde, kde žádný kontroly nejsou. Vyrobit výbušninu neni těžký a návody jsou normálně k dispozici. Spousta mladejch lidí si s tim hraje. Mě to můžeš věřit. My měli kdysi několik lahví takovýho kráásně bílýho prášečku... Úplně oslnivá barva. Člověk by nevěřil, že to může bejt tak hezký... :-D No a pak dostal bratr podmínku za nedovolený ozbrojování. Je to asi deset let nazpátek a od tý doby jsme hodný :-D.

Člověk, kterej je traumatizovanej únosem a bezdůvodnym vězenim, kde s nim nějaký templáři dělaj kdo ví co, je určitě mnohem náchylnější na to, aby šel a někoho zabil.
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #39 kdy: Listopad 23, 2014, 23:39:08 »

Tak oni templari v DA nejsou taky zadny svaty, prave proto z tech ruznejch frakci mi nejvic sedej ti sedy strazci. Ja se spis klonim k tem templarum, ale když to jde delam mrtvyho brouka, at to nejak plyne, ale dost často to nejde, a hlavne je to tezky balancovat z Cass, abych ji zbytecne nestval.

jasne ze když nekoho zavíráš tak se muze stat nebezpecnej, ale nekde vždycky musí byt ten prapuvod, a to zrejme byl nejakej mag co hodne zlobil. A asi od ty doby si na ne davaj pozor, a když se to veme kolem a kolem ve vetsine rpg hlavni zloduch ovlada nejakou magii a ma proste ke kouzelnikum blizko, malokdy je hlavni padouch zlotrila roguna, ta je tak do nejakyho vedlejšího ukolu..proste magove mi prijdou nejvic nebezpecny:) magove toho proste umi moc, utocny kouzla, ovladani mysli, vyvolavani pekelných potvor, ovlivnovani počasí, transformace, neviditelnost, teleportace..nektere jejich dovednosti jsou na urovni globálního ohrozeni, s tim se nejakej pristipkar s kudlou nebo strejda s mecem nemůže v nebezpecnosti merit...ale pravda je ze to je hlavne v hlave toho člověka, jak moc to tam ma v poradku, ale jak je znamo velka moc svadi občas k nepeknym cinum.

Hmm..a nefunguje Origin..bezva
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #40 kdy: Listopad 24, 2014, 00:30:29 »

Nefunguje? Ne že by mi to vadilo... mám dokonce pocit, že mi hra cosi tvrdila, ale když já ty texty nečtu :-D. No jo, fakt máš pravdu. Nefunguje. "Nepřipojeno".

Problém je, že pokud bude "zlobit" jedna roguna (bojovník, rolník, cokoliv dostatečně běžnýho), tak je UPLNĚ jedno, co udělaj. Nepatřej k minoritě a NIKDY nebudou utlačovaný. Minorita udělá problém (i v porovnání relativně malej), a hned je oheň na střeše. Jenže "on má nějakou schopnost kterou já nemám a čistě teoreticky by mě mohl ohrozit, kdyby mu náhodou ruplo v bedně" prostě neni důvod někoho utlačovat. Lidi kradou. Značný procento lidí krade. Ale vrahů je naprostý minimum. Většině lidí prostě v bedně nerupne.

Z mágů se dělaj bossové čistě proto, že autor potřebuje "mága", aby mohl porušovat pravidla. Já to naprosto chápu a taky chápu averzi vůči některejm povoláním :-D. U mě to byl už od mm warrior/rytíř :-). Zajímavý je, že paladiny žeru. Osobně by mi taky vyhovovalo bejt víc neutrální, nebo zavést některý pravidla, který hra neumožňuje. Půlku času myslim na to, že jsem nucená dělat nějaký kontraproduktivní koniny :-D.
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #41 kdy: Listopad 24, 2014, 01:38:18 »

Ale nektery kouzelniky mam rad, třeba takovej Gandalf. Jako pana prstenu nijak neobdivuju, ale celkem se mi libi. Ovšem Gandalf je uplne skvela postava, takovyhle kouzelniky bych snesl:) Skoda ze si ho Bioware netroufli zkopírovat aspoň povahove, ale zrejme by se tim poustely na hodne tenky led, to by plno lidi nemuselo vydýchat.

U me to je jinak s magii tezky, ja jsem fantasy nikdy nenacal ze strany dračího doupete nebo pana prstenu, ale ze strany Conana, a tam jaksi pro magii nebylo moc mista, i když samozrejme něco malo mysticna a kouzelna tam je.

jinak jsme u DAI taky vsiml ze se jim pomerne uspesne podarilo vymanit z klise postav které predvadeji uz od dob baldurs gate. I když sice mame porad svojeho Taurena, zlodějku, a inteligentni carodejku a tak...ale preci jen jsou povahove uz nekde jinde..a třeba takovej Cole nebo Blackwall jsou pomerne mimo zajety standarty co nam Bioware cpe uz leta. A Solas je taky pomerne neoukoukanej...i když ne tak moc.

taky mi udelali radost, ze konecne nekomu doslo, ze když postavy který za mnou bezej a mluvej, tak je dobrej napad mit titulky jejich rozhovoru před sebou, a ne se pokazdy otáčet a zastavovat když někdo zacne mluvit, protože se mu to pise nad hlavou.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #42 kdy: Listopad 24, 2014, 17:18:48 »

Hmm, já tu knížku nečetla, takže nevim, jakej je povahově Gandalf. Každopádně si myslim, že mágové v tomhle dílu jsou poněkud povedenější než v těch předchozích. Fakt, že mám zcela dobrovolně v partě dva NPC mágy a nelezou mi na nervy je... neuvěřitelnej. A ty dialogy mezi nima... Chudák Dori, on je takovej bezelstně přátelskej a jak to končí :-D.

Naprosto chápu. Já zas nemám ráda nasvalený chlapáky :-D. Prostě jsme k tomu přišli z opačnejch směrů, no :-). Člověku to zůstane, když má rád nějakou postavu nebo sérii. Já osobně jsem hodně na léčitele/paladiny. To je taková moje specializace, pokud můžu bejt pala, tak budu. Pokud to neni drasticky nevýhodný. Paradoxně DA je jediná hra, kde skutečně hraju za mágy. Jsem na jejich straně spíš tak jako z principu. Jsem těžce svobodomyslnej člověk a špatně snášim omezování svojí svobody :-).

Všichni tři mágové jsou takový... inteligentní studijní typy. A každej uplně jinak :-). A "Tauren" je taky překvapivej. Rozhodně to neni stereotypní bojovník. A neni hloupej. Vůbec neni hloupej. Zato jejich zlodějky už nesnášim dlouhou generaci her :-D. Imoen, Isabella, a teď Sera... :-D Vážně, začínám je podezírat z nějakýho spiknutí :-). Cole je ufon, no. On za to nemůže :-). Taková blonďatá veverka je to.

Jop, titulky jsou super. Zvlášť u Solase, on má ten svůj přízvuk.

...

Každopádně já jsem se přestala potácet po první lokaci :-D, a začala jsem něco dělat. Zabavila jsem Sky Hold a.. a odešla do práce :-D. Hmmm. Večer uvidíme, co se dá dělat dál :-). Cole půjde do party místo Varricka, ať se seznámí se Solasem. Na to jsem zvědavá. A na to, co na něj řekne Dori :-D. Kchm kchm, to může bejt taky... zajímavý. Doufám, že se mi nepomlátěj :-p. Ba ne, oni nejsou zlí, jen jsou trubky :-).

Edit: http://msartisticstuff.deviantart.com/art/Dragon-Age-Inquisition-Comic-Improvised-Umbrella-478497887
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #43 kdy: Listopad 24, 2014, 20:00:43 »

Docela vám závidím ten volný čas ;) Do práce jdu sice "už" jen zítra, ale následující dva dny mám zas úplně jiný plán.

Titulky u rozhovorů nejsou špatný nápad, ale včera jsem si všiml, že popisují jen tu poslední událost (?). Solas na mě promluvil, pak Cass a v rozhovoru byl otitulkován právě jen ten závěr Cass.

Gandalf je dobrý kouzelník, povahově, stejně tak Elminster z Forgotten Realms (možná inspirace Gandalfem). U kouzelníků platí stále stejné pravidlo - s věkem přichází i moudrost. V Baldur's Gate jsem obdivoval všechny ty významné kouzelníky a kleriky, byly to zkrátka osobnosti s historií, naproti bezejmenné radě Athkatly. Kouzelníky sice nemám obecně rád, ale těch zkušených si vážím. No a Solas mi přijde jako ucho ... doslova :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #44 kdy: Listopad 24, 2014, 20:13:08 »

Tak si ty titulky přenastav :-D. To bude nejlepší. Když jsou vypnutý, popisujou jen poslední dialog, aby člověk věděl, na co odpovídá.

já mám nastavený titulky na všechno a když nerozumim, pauznu hru a dočtu si to.
IP zaznamenána
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 39