Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 18:35:39
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10

Autor Téma: Hrajeme Might and Magic VIII  (Přečteno 25839 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Re:Hrajeme Might and Magic VIII
« Odpověď #105 kdy: Březen 13, 2026, 00:42:13 »

Původně jsem chtěla rozjet rytíře, ale nakonec jsem to nedokázala, takže jsem se přidala s lučištníkem. Pojmu to velmi minimalisticky, to jest jediná povolená zbraň je luk, zbroj žádná, kouzla pochodeň, čarodějovo oko, zrychlení, městská brána. Teoreticky lítání, ale můj laptop na to nemá klávesy, jsem ráda, že se můžu dívat dolů... :-D.

Podmínka jako vždy - 100% nepřátel musí zemřít. To znamená nic nelze vynechat nebo proběhnout.

Výzva je v tom, že neexistuje varianta útoku z blízka, takže je nutný si hlídat kde stojim, a nenechat se zatlačit do kouta. Fakt je, že to zas tak těžký neni, on ten lučištník je silnej, ale vznikaj tim zajímavý situace a je to takový akčnější.

Moje strategie je odejít z prvního ostrova komplet bez boje, posbírat barely, podkovy a černý lektvary kde se dá, splnit nějaký nebojový questy a pak se hezky vrátit s mistrem luku a ukázat těm tutorialním potvorám, zač je toho lučištník. Nicméně zbytek hry už pojedeme fér a přiměřeně levelu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #106 kdy: Březen 13, 2026, 09:06:13 »

Za sólo rytíře jsem si připravoval ukázkové video a v Opuštěném chrámu jsem udělal jen to, že jsem prošel skrze hady a ty hadí muže na konci jsem prostě jen proběhl :). Z pirátů jsem nezabíjel prakticky nikoho, ty od truhly jsem jen odlákal a truhly vybral (no, možná jednoho piráta sem zabil). Všechny úkoly kolem vyjdou v pohodě na level 5 a s dopisem jsem pak běžel na Havraní pobřeží pro další zkušenosti, trénink a lepší meč. Teprve pak jsem se vrátil na Souostroví Dýky a dodělal chrám.

Jet to fakt postupně lokaci po lokaci, dungeon po dungeonu, je z počátku dost náročné (hlavně na čas). Rytíř nemůže kouzlit a ani používat svitky, to ten upír umí alespoň regeneraci (když ho to naučíte). Ale zase rytíř začne rychleji získávat převahu.

Zkusil jsem i variantu, kdy jsem utekl ze souostroví hned s pomocí Chůze po vodě (svitek mi vygeneroval krámek a do přístavu mě pak dopravil Nathaniel, který svitky používat umí). S úvodním úkolem okolo portálových krystalů (rozhovor Onefangem a Fredericem Talimerem) a s dopisem v ruce jsem se v pohodě dostal na level 6, mohl jsem potrénovat, vylepšit meč, koupit lepší meč a pak teprve se vrátit a řešit Souostroví Dýky. Je to v podstatě schůdnější (rychlejší) cesta.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #107 kdy: Březen 13, 2026, 11:30:04 »

To já to bral v opuštěném chrámu poctivě, hadi se často někde sekli, tak na mě moc neútočili, zatímco já je umlátil :).

Nicméně tam bylo zajímavé, že jsem se vracel vždy zpět do vesnice ke studni, abych se vyléčil a velmi často, netuším proč, jsem po opuštění chrámu cestou po schodech umřel. Hlavně na úplném konci toho schodiště, když se hrdina měl dotknout trávy. Přitom pádem to nebylo (šel jsem pomalu a opatrně). Musel jsem přeskočit zábradlí a skočit trochu bokem, aby to hrdina přežil.

Můj osobní cíl momentálně je projít Havraní pobřeží jen z hlediska města, vytrénovat se a pokud to vyjde, dát dalších 4 body do mistra zbraní, pak jít do Garrotové rokle, vycvičit se na experta a pak se vrátit na Souostroví dýky a zvednout to na mistra. Ideální by bylo, kdybych mohl zvednout ještě posilování na 7, abych se mohl v rokli vycvičit na mistra i v tom, ale to asi nevyjde. Pak plátovou zbroj až na mistra a pak asi začnu teprve řešit zbraně. Ale učitel plátové zbroje na experta je na Souostroví dýky, tedy než se tam vrátím, měl bych v nich ty 4 body asi mít, no. Momentálně žádnou zbroj nenosím, aby mě to nezpomalovalo.

Jen tak přemýšlím, že za rytíře nejspíše asi nepůjde projít vosí hnízdo, že? Tam nějak bylo potřebné kouzlo skok (a i s ním to občas bylo komplikované), ale rytíř je nejspíše nebude umět použít ve svitkách :D.
« Poslední změna: Březen 13, 2026, 11:39:39 od Milhaus »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #108 kdy: Březen 13, 2026, 12:42:14 »

Jj, ve Vosím hnízdě je potřeba používat svitky. Uvidíš, třeba na ně existuje výjimka a budeš je moci použít.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #109 kdy: Březen 13, 2026, 12:51:59 »

Schody u chrámu jsou vražedný, je vhodný jít pomalu a před koncem skočit do strany. Taková stupidní chyba, vsadim se, že první betatester si toho musel všimnout.

Pokud vim, tak rytíři maj problém se svitkama, který maj nějaký trvání, skok by snad měl bejt ok. Ale teď zrovna bych si netroufla si na to vsadit.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #110 kdy: Březen 13, 2026, 23:15:57 »

Rovina země je za mnou. Nakonec jsem se v těch chodbách nějak vymotal, abych si dokázal udržet výhodnější postavení, ale párkrát jsem musel taky vběhnout do chumlu nepřátel a postupně je nasekávat a v případě nutnosti zase couvat pro doléčení a tak stále dokola.

Nejkrizovější se zprvu zdála místnost pod výtahem, tedy ta část, kde se jde pro samotné Srdce země. Dole ně mě čekala přesila a nějakou chvilku mi nebylo jasné, jak to vyřešit. Poprvé jsem tak sáhl po Mlžné podobě a otestoval si její možnosti.

Mlžná podoba je časově omezená a chrání jen před fyzickými útoky. Kouzla a útoky s plošným efektem normálně procházejí, což není u elementálů zrovna ideál, ale pořád lepší než nic :). Vandaly jsem odstavil a to stačilo. Nyní stačilo ještě nevylákat úplně všechny, takže jsem se nasunul do rohu výtahu, aby mě dole vidělo jen několik potvor.

V Mlžné podobě jde kouzlit, tedy léčení je také zaručeno, ale co mě překvapilo nejvíce, upírka může sesílat upíří kousnutí a ejhle, potvory Roviny země nemají odolnost proti mysli a tak je to ukousávalo po notných kouscích (skoro jako můj běžný útok dýkami :)). Co jsem nezabil kouzlem, jsem pak dorazil právě dýkami. Další postup už byl jednodušší a prošel jsem ho už jen s pomocí zbraní. Srdce země bylo moje a po opuštění roviny se mi započetly zkušenosti.

Povzbuzen úspěchem jsem se přesunul do Bludné pláně a do Roviny vody. Tady mi Mlžná podoba moc nepomohla, protože je tu plno volnějších prostranství a elementálové vody se združují do větších skupin. Alespoň jsem tedy mezi nimi proběhl a zastavoval jsem se jen v místech s tritony a želvami, které jsem přeci jen zdolával snáze. Ne, že bych vodního elementála nedal, ale i boj 1 na 1 je dost napjatý, hlavně s většími verzemi elementálů.

Moc jsem toho tedy zatím nepročistil, protože je to zdlouhavé a budu to muset brát po částech. Možná mezitím přijdu na něco užitečného, co mi pomůže. Útok zdejších elementálů mi totiž přijde výrazně devastující, proto nemohu bojovat s více jak dvěma najednou a prozatím se proto vodním elementálům i nadále vyhýbám. Jinak i zde dobře funguje upíří kousnutí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #111 kdy: Březen 14, 2026, 00:08:22 »

Tak po prohlídce města v Havraním pobřeží jsem šel do té G-rokle a naučil se toho experta mistra zbraní. Rovnou jsem tu splnil i úkoly s těmi kytkami a body mi vyšli i na mistra posilování, ale neměl jsem odolnost na 50, takže nic. Místo toho jsem tedy dal 4 body do plátové zbroje a meče. V rokli jsem si opatřil i černé plátové brnění s imunitu proti nemocem, boty chození po vodě, široký meč s útokem 9 a očarováním zrychlení. Ještě bych potřeboval něco, co mi dá imunitu proti jedu, ochromení a zkamenění. Mám věci s očarováním krytí a poplachu.

Naučil jsem se experta meče a pak jsem se vrátil na Souostroví dýk, naučil se mistra zbraní a experta plátové zbroje a vymlátil opuštěný chrám celý (tamní obludy již neměly moc šanci). Na Havraním pobřeží jsem pozabíjel vlky a kentaury. Vlci moc šanci neměli, kentauři mě přece jen trochu zraňovali, ale nic zásadního.

Stačilo mi to na level 15 a naučil jsem se plátovou zbroj na mistra. Pak prošel všechny dungeony na Havraním pobřeží a byl poslán do Alvaru. Mohl bych se povýšit asi na level17, mám přes 90 tisíc.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #112 kdy: Březen 14, 2026, 11:44:30 »

No, já mám level 25, rychlost vzpamatování 26, probíjim se baltazarovo doupětem. Všechno jde hladce, ale tak... jak jinak, že.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #113 kdy: Březen 14, 2026, 17:54:48 »

Level 53, čas na regnu. Vzpamatování 6, už chybí jen najít zbraň s vysávánim života a jsme za vodou.

Edit: joo, obchůdek na regně, ten nikdy nezradí.
« Poslední změna: Březen 14, 2026, 18:07:05 od Yuyana »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #114 kdy: Březen 14, 2026, 21:15:33 »

Rovina vody je za mnou. Zprvu jsem docela skřípal zuby :D. Od vstupu jsem zamířil kamsi do středu mapy, abych setřásl elementály a udělal jsem si tu bezpečný prostor. Jenomže místo toho, abych si odtud vyčistil nejprve cestu ven k bráně, tak jsem zamířil dál na sever.

Spaní tu stojí 5 ks jídla, což jsem musel absolvovat, protože ven se mi probíjet nechtělo, ale jinak se mi dařilo tak nějak vyjít s manou. Mlžná podoba tu postrádá význam, takže o to více many zbylo na léčení. Jakmile jsem se dostal k Srdci vody, tak jsem to začal brát systematicky a nakonec jsem celou rovinu vody pročistil. Ve finále jsem vzal srdce a zmizel ven.

Rovina vody mi přišla najednou nějak tuhá, kouzla mi prostě ubírala dost zdraví. Chvilku jsem zvažoval, že bych nasadil alchymii, tedy lektvar s ochranou proti vodě, ale lenost vyhrála :D. Přetrpěl jsem to tak, jak to je. Akorát jsem si trochu pohrál s dýkami, které jsem zvedl na úroveň 30 a k tomu jsem přizvedl mistrovství zbraní na úroveň 10 (díky jednomu bonusu to mám efektivně 16). Rozdíl v rychlosti útoku je opravdu dost zřetelný, takže příště to přizvednu rovnou na úroveň 15.

V Baltazarově doupěti jsem zvedl level na 90 vyrazil do Železných písků do Roviny ohně. Uvnitř jsem na nic nečekal a zamířil do Válečného tábora, kde jsem si udělal bezpečnou základnu. Odsud nyní vyrážím do okolí a postupně likviduji elementály ohně. Jsou méně nebezpeční než elementálové vody, ale pořád jsou nebezpeční ;).

Chtělo by to ale opravdu lepší dýky, jenomže ta lenost ... :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #115 kdy: Březen 14, 2026, 21:33:46 »

Oh rovina vody je hrozná. Rovina země je ale horší. Zrovna se vracim z vody taky.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #116 kdy: Březen 15, 2026, 02:14:28 »

To já zatím pročistil jen Alvar venku a zdejší zlobří pevnost. Do vosího hnízda jsem zatím nešel, i když bych asi mohl a měl bych to zvládnout. Dostal jsem se na level25 a naučil se mistra kopí a meče. Taky jsem si nechal ze zde nalezených rud vyrobit dračí kopí a meč s očarováním temnoty. Momentálně dávám průměrně zranění kolem 60, takže je ze mě docela mlátička. Jen by to chtělo ještě více životů, aby hrdina vydržel déle, on prsten regenerace a to vysávání zdraví ze zbraní pomáhá, ale pořád je občas obtížné ustát první nápor nepřátel (třeba v zlobří pevnosti jsem musel jednou odejít se vyléčit). Taky jsem tedy sehnal prsten proti jedu, takže mi chybí asi už jen proti zkamenění a ochromení.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #117 kdy: Březen 15, 2026, 09:22:21 »

V zlobří pevnosti automaticky běhám na schodiště, čímž ty zlobry dokonale zmatu. Pak je můžu likvidovat po menších částech nebo to vzít rovnou z bezpečí ze schodiště. Tím se úvod pročistí a spát můžu přímo v pevnosti.

V Rovině vody jsem si mohl dovolit bojovat jen se skupinkou tritonů. Elementály jsem musel lákat po jednom a to samé želvy, protože želvy mají jaksi vysokou třídu zbroje. Hlavní handicap upíra je prostě nízké zdraví.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #118 kdy: Březen 15, 2026, 11:11:01 »

No, já vystřílela rovinu mezi rovinama, a tim to asi zapíchnu, ten finální dungeon je nudnej. Sláva lučistníkům.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #119 kdy: Březen 15, 2026, 20:44:38 »

Na mě si moc rychlá, já jsem teprve v polovině Roviny ohně :D. Blížím se k levelu 100, přitom mi to tu přijde snazší, ale asi je tu celkově víc potvor a lépe zkušenostně dotovaných (efríti a salamandři proti tritonům v Rovině vody).
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10