Rovina země je za mnou. Nakonec jsem se v těch chodbách nějak vymotal, abych si dokázal udržet výhodnější postavení, ale párkrát jsem musel taky vběhnout do chumlu nepřátel a postupně je nasekávat a v případě nutnosti zase couvat pro doléčení a tak stále dokola.
Nejkrizovější se zprvu zdála místnost pod výtahem, tedy ta část, kde se jde pro samotné Srdce země. Dole ně mě čekala přesila a nějakou chvilku mi nebylo jasné, jak to vyřešit. Poprvé jsem tak sáhl po Mlžné podobě a otestoval si její možnosti.
Mlžná podoba je časově omezená a chrání jen před fyzickými útoky. Kouzla a útoky s plošným efektem normálně procházejí, což není u elementálů zrovna ideál, ale pořád lepší než nic

. Vandaly jsem odstavil a to stačilo. Nyní stačilo ještě nevylákat úplně všechny, takže jsem se nasunul do rohu výtahu, aby mě dole vidělo jen několik potvor.
V Mlžné podobě jde kouzlit, tedy léčení je také zaručeno, ale co mě překvapilo nejvíce, upírka může sesílat upíří kousnutí a ejhle, potvory Roviny země nemají odolnost proti mysli a tak je to ukousávalo po notných kouscích (skoro jako můj běžný útok dýkami

). Co jsem nezabil kouzlem, jsem pak dorazil právě dýkami. Další postup už byl jednodušší a prošel jsem ho už jen s pomocí zbraní. Srdce země bylo moje a po opuštění roviny se mi započetly zkušenosti.
Povzbuzen úspěchem jsem se přesunul do Bludné pláně a do Roviny vody. Tady mi Mlžná podoba moc nepomohla, protože je tu plno volnějších prostranství a elementálové vody se združují do větších skupin. Alespoň jsem tedy mezi nimi proběhl a zastavoval jsem se jen v místech s tritony a želvami, které jsem přeci jen zdolával snáze. Ne, že bych vodního elementála nedal, ale i boj 1 na 1 je dost napjatý, hlavně s většími verzemi elementálů.
Moc jsem toho tedy zatím nepročistil, protože je to zdlouhavé a budu to muset brát po částech. Možná mezitím přijdu na něco užitečného, co mi pomůže. Útok zdejších elementálů mi totiž přijde výrazně devastující, proto nemohu bojovat s více jak dvěma najednou a prozatím se proto vodním elementálům i nadále vyhýbám. Jinak i zde dobře funguje upíří kousnutí.