Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:27:48
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10

Autor Téma: Might & Magic Heroes Online - beta  (Přečteno 67216 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #75 kdy: Srpen 23, 2014, 15:22:01 »

Což mi připomíná, že bych se tam zas měl mrknout :) Pořád mám odkrytou mapu a pak se potřebuju zbavit i těch obeliskových úlomků v inventáři. Tahám sebou dost neprodejných zbytečností, co jsem dostal z voucherů. Přitom potřebuju místo na sběr artefaktů, neb mi začínají citelně ubývat zlaťáky. Jak jsou v denních úkolech ty donášky artefaktů, tak jsem zjistil, že v Šeptající pláni je obchodník s itemy pro level 3. Čímž mi stačí je chodit nakupovat a mám splněno. Jenomže 14 000 za kus ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #76 kdy: Srpen 24, 2014, 07:04:47 »

Schválně jsem si včerejší boj nechával na později, protože jsem tak trochu tušil zradu :) Před dvěma dny jsem si odkryl souboj s Erionem na 4. mapě a tím pádem i rozhodnutí, zda-li to vzít rovnou útokem a přiblížit se konci kapitoly, nebo to nechat a za pár dní dojít k levelu 30. Splnil bych si tak poslední trend 5 levelů na kapitolu.

Nakonec jsem to tedy večer zkusil. Na první pohled je zřejmé, že některé souboje předtím byly tužší, ale celkový problém této bitvy se ukrývá ve dvou věcech. Krom samotného Eriona (anděl) jsou na bojišti zhruba 4 další postavy se schopností léčení, což znamená, že bosse bez kaskády kritických zásahů nejde v jednom kole sundat - vždycky ho někdo doléčí víceméně do maxima. A druhá věc je informátor Černého tesáku, kterého mám chránit. Nj, jenomže ten pitomec se samozřejmě hned hrne do první linie, takže můžu zapomenout na nějakou formaci. Jenom připomenu, že informátor nesmí zemřít a naopak, na druhé straně stačí zabít Eriona.

Samozřejmě to nepíšu jen tak ;) Na tomhle boji se ukazuje to, co vím už celou dobu a párkrát jsem si do toho rýpnul. Už od prvních tahů je zřejmé, jak by měla vypadat moje skladba jednotek a jaká kouzla bych potřeboval, jenomže zatímco jednotky popřeskládat můžu (stejně tak použít vylepšené verze), s kouzly/dovednostmi to už tak snadné není. Můžu je za 250 hrdinských pečetí vyresetovat a tak to klidně dělat kdykoliv, ale to pro mě není žádné smysluplné řešení. Hraju za nekromancera a tak jsem logicky zvolil trénink nekromancie jako primárního skillu. Jenomže tenhle skill je užitečný maximálně do 3. kapitoly, pak už je efekt obsažených kouzel prachbídný. Takže souboj s Erionem už mě prostě nutí zvolit jinou školu magie a to je přesně to, co nesnáším. Někdo mi prostě nalajnoval, jak mám tenhle souboj hrát.

Pro mě je to celkem nelogické. Jsem ochotný zkousnout ten jistý disbalanc mezi frakcemi nebo jednotkami, ale když už mám teda nekromancera trénovat nějak univerzálně, tak by bylo dobré k tomu mít dostatek dovednostních bodů. V MMHO je maximum tuším 12 bodů do levelu 30, takže je nutné si vybrat jen něco a případně to resetovat za pečetě (celkem násilně naroubovaná mikrotransakce). Další věcí je prostě pořešit balanc kouzel. Pokud mi nejvyšší kouzlo Nekromancie, Hromadná agónie, dává poškození okolo 800 bodů za kolo (po dobu 3 kol), tak je to špatně. Už jenom základní kouzlo Osudu, Posílený šíp, je mnohem užitečnější a silnější. Navíc Nekromancie je hlavní dovedností nekromancera, kde jsou útočné plošňáky.

Nikdy jsem se neřadil mezi stratégy a můj odpor k mágům je obecně známý :D Prostě bych si rád šel ve hře svojí zvolenou cestou, se svými schopnostmi a vybranými jednotkami. Je mi jedno, jestli třeba Eriona porazím teď nebo až za 10 levelů, jenomže on level 30 je koncový a pak už ty změny výrazné nejsou. Za pár dní budu tedy tam, kde jsem teď. Dopředu mě žene už jen zvědavost, ale dost silně uvažuju, hodit to prostě za hlavu a jít se věnovat něčemu jinému ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #77 kdy: Srpen 24, 2014, 08:33:40 »

Ta hra se snad zalekla, že bych jí opustil :D Vyresetoval jsem tedy kouzla a postavil si je jinak. Místo Nekromancie to vyhrál naplno Osud a Temná magie (do kouzla Strnulost, tedy vyjma Roušky nouci (?)). 2 body jsem si nechal do rezervy, což jsem měl i teď.

Dojdu k Erionovi, přeskupím svoje nevylepšené verze jednotek (2x tkadlena, 3x lich) a vstoupím do boje. Mno, nakonec je to jedno, protože mě to na bojišti posadilo pro změnu nahoru, takže informátor je zase na ráně :D Nic no, na nejsilnější jednotku andělů zakouzlím Komu zvoní hrana (po uplynutí 5 kol bude zničena) a na druhou jednotku Strnulost (2 kola stop). Do jedné skupiny léčitelů jsem se rozhodl prát Entropickým šípem (taky prima útočné kouzlo), zdánlivě zbytečně. Chudák Erion mi do konce druhého kola "osiřel" společně s postřílenými gryfy uprostřed mých bojovníků, což jsem podpořil v třetím kole Strnulostí na první jednotku andělů. Díky tomu ho stihla dojít a lehce oživit jen jednotka léčitelů rozstřílená Entropickým šípem. Ano, Eriona jsem během dvou kol regulérně ustřílel :) Bylo to tak rychlé, že si ani přesně nevybavuju, jestli už započalo 4 kolo, nebo se to událo ještě do konce kola třetího.

A to je přesně ono, tohle mě napadlo už u prvního pokusu, akorát jsem teda netušil, že už jen tou Strnulostí ten boj takhle rozhodím a na Komu zvoní hrana už nedojde. Holt si budu muset zvyknout na jiný postup v bitvě, ale alespoň že mám jako nekromancer Temnou magii. Magie Řádu nabízí určitou obdobu, plus je tam kouzlo Zrychlení, což ještě možná přiberu. Takhle se ještě pořád můžu cítit jako nekromancer.

Ovšem z příběhové linky je to pro dnešek vše. Souboj s Erionem sebral 60 z 90-ti bodů a hnedle další bossfight je opět za 60 :D
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #78 kdy: Srpen 25, 2014, 19:42:25 »

Tak já jsem ráno s hrůzou zjistila, že se mi zase odkryla mapa. Tak jsem se tam vydala  a zaznamenala u sebe jistý pokrok co se taktiky týče:) Potvory byly v průměru stejně silný jak já, jen jedna bitva byla 22600 vs 31400 pro nepřítele, ale i to šlo překvapivě dobře. No a pak došlo na tu šestihlavou mrchu a ... Totiž než vybiju to kolem, tak mi zbyde tak málo jednotek, že se mrcha healuje stejně rychle jak jí stíhám zraňovat:/
Asi zkusím taky zresetovat kouzla. Už jsem resetovala jednou, ale teď místo nekromancie zkusím ten osud. Jen se bojím, že mi budou chybět prokletí podsvětí, hromadná agonie a oživování... No nic, zkusím to, kdyžtak to vrátím zase zpátky:)

edit: Ježiš to je zase nezvyk... Jako ty kouzla v osudu nejsou vůbec špatný, jenom nechápu jak mám oživovat. Na to první oživovací kouzlo v nekromancii potřebuju 2 body, protože před ním je ještě agónie a to bych musela zas oželet spěch a tajemný úder a stejně oživuje jen základní jednotky... To je situace:/ Těch bodů je fakt zoufale málo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #79 kdy: Srpen 26, 2014, 15:59:52 »

Napoprvé to byl nezvyk, právě kvůli absenci oživovacích kouzel. Ale zas to vynahrazujou ty další možnosti, takže jsem se se ztrátami jednotek smířil :) Komu zvoní hrana je zajímavé kouzlo a Strnulost je taky fajn, plus přemýšlím definitivně dát body ještě do Roušky noci a Zrychlení.

Včera jsem pobíjel jednotky Černého tesáku, což je u mě pořád ještě věsměs Vážná obtížnost, tak jsem to mohl hned porovnat s předchozím průchodem. Úplně kouzelný byl úkol Pokřivený otec, hra tam vygenerovala jednu jednotku pěšáků v počtu okolo 2500. Takže Komu zvoní hrana plus Strnulost a jen jsem odklikával. Dovolil jsem si uvolnit i důl na zlato, který hlídala jednotka Pokřivéno azylu v obtížnosti Smrtící. Tyhle kouzla opravdu umí hodně zvrátit boj, jen ještě dopilovat skladbu družiny.

Jinak jsem si dneska střihl Sandra na 4. mapě v kooperaci. Už jen to asi nebyl dobrý nápad :D Buďto to chce ve dvou podobných levelech, nebo asi sólo. První kolo dost šílené kvůli plošňákům, dost nám to zredukovalo armádu. Tím pádem bylo druhé kolo pro nás konečná - jedna jediné déva nás dělila od toho, abychom se do toho třetího kola alespoň koukli :D Zhruba tuším, co udělat příště jinak, možná to večer zkusím ještě jednou.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #80 kdy: Srpen 26, 2014, 20:21:23 »

A je to, Sandro ve 4. kapitole rozprášen ... zůstalo mi na živu jen 6 lichů, ale je po všem :D Ovšem 5. kapitola stojí za to :D
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #81 kdy: Srpen 26, 2014, 21:23:34 »

Tak to gratuluju:) A sám?
Sandra jsem okusila nedávno v kooperaci a ... no, aspoň jsem to viděla. Já sice předem upozornila, že mám jen normální kostlivce, stíny, lamasu a hrobové ghúly, ale šli jsme do toho a ve třetí fázi konečná.
To včera, s tou obměnou kouzel, jsem byla přizvaná na zabití nějaký sochy, už nevím co to bylo za úkol. Jenže to už jsem měla 3x upíra a 2x licha, takže to docela šlo. Jen právě to léčení... Kolega z Polska měl na konci skoro celou armádu a já skoro nic.
Tak jsem zas resetla a nabrala zpátky nekromancii. Ono možná až budu mít vylepšený elitní jednotky a tkadleny, tak to půjde, ale tohle jsou fakt brutální ztráty. Dokonce mi došlo zlato... Ale komu zvoní hrana mi chybí:)
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #82 kdy: Srpen 26, 2014, 23:55:31 »

Tak teď jsem dala Pokřivenýho otce a Komu zvoní hrana by se vážně hodilo, 3/4 hodiny jsem zdrhala po mapě než se mi ho podařilo dobít:)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #83 kdy: Srpen 27, 2014, 00:40:22 »

Díky. Nakonec jsem na něj šel opravdu sám. V prvním kole jsem udělal asi dvě zřetelné hrubky, takže ztráty byly znát. V druhém jsem podcenil efekt jednoho kouzla, co funguje podobně jako Komu zvoní hrana, takže do třetího kola jsem šel už jen se třemi sloty jednotek. A tady už mi hodně pomohl zvonek v kombinaci s Rouškou noci. První dvě kola je tedy nejužitečnějším kouzlem dispell.

Jestli si měla na mysli Elrathovo sochy, tak to mi přišlo jako jeden z těch úkolů, kde je lepší jít sólo.

Jinak u Roušky noci jsem zjistil zajímavou věc. Když to zakouzlím v bitvě s Lesními bytostmi, tak nemají tendenci se vůbec hýbat, jako bych zakouzlil místo toho Strnulost.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #84 kdy: Srpen 28, 2014, 18:55:57 »

Blue Byte si na září připravil poměrně rozsáhlý zásah do balancingu hry (vyvážení), tak bych se to pokusil teď nakousnout a trochu rozebrat. Na ráno mě čeká totiž jiná meta a na to bych rád samostatný post :)

Změny se týkají následujících témat:

1) Všimli jsme si, že postup hrou některým hráčům trvá až příliš dlouho.

- některým hráčům prostě trvá, než se probojují na další mapu a mnohdy se tam probojují až na vyšším levelu. Levelování jim přitom zabere dle autorů nepřiměřeně dlouho dobu. Řešení bude spočívat ve snížení potřebného množství zkušeností na další level.

2) Dále jsme si všimli, že stávající herní ekonomika nefunguje tak, jak byla zamýšlena, a nestaví hráče před přílišnou výzvu.

- Získávání surovin je dle autorů příliš snadné a tudíž chybí pečlivé plánování, co a v jakém pořadí postavit. Navíc budovy se staví příliš rychle. Další věcí jsou přeplněné sklady jednotkami, kdy má hráč k dispozici více jednotek, než využije a tudíž ho to nenutí se s nimí sžít ... neptejte se mě, co tím mysleli :) Řešením je tedy omezení dostupnosti surovin, prodloužení doby výstavby a snížení produkce jednotek.

3) Dále vám chceme poskytnout další důvody a výhody k pravidelnému přihlašování do hry.

- Hráč, který se bude pravidelně přihlašovat a to i v rámci jednoho dne, bude zvýhodněn -> ovlivní to např. předchozí bod ohledně surovin a produkce bojovníků.

4) A konečně, také jsme si všimli, že dokončit stávající bitvy trvá příliš dlouho.

- Řešením je snížit čas k dokončení u běžné bitvy, tedy potažmo bitvu zjednodušit ;) U některých vícekolových bitev, což jsou často boje s bossy, dojde k redukci počtu kol potřebných k dokončení.

Vyjádřit se k tomu je ve skutečnosti obtížné, protože to je jen výcuc nějakých komplexních změn a ve finále to může být ku prospěchu hraní. Jenomže to má několik rysů, které se mi moc nelíbí a které mi přijdou jako ten hlavní důvod, proč to celé vzniká. Ve hře máte možnost za Hrdinské pečeti okamžitě dostavit rozestavěnou stavbu, nebo naplnit sklad jednotek. Kdo bude ochoten za hru, resp. Hrdinské pečeti platit, tomu to bude tedy jedno. Naopak změna v balancingu surovin paradoxně postihne bod 1). Pokud se hráč nebude přihlašovat často, bude znevýhodněn a stejnak hrou bude postupovat pomaleji a bude muset dřít výrazně více, byť v jednodušších bitvách.

Ekonomika ve hře stojí a padá na stavebních povoleních, nikoliv na surovinách. Díky 5. kapitole mám celkem 4 města, ale rozvinuté mám jen to v Šeptajících pláních. V Namtaru používám město primárně jako zdroj surovin - jsou tu vystaveny podpůrné budovy. Abych to mohl ještě došperkovat, tak naopak plánuju zbourat všechny líhně, jejichž jednotky nevyužívám. Uvolním si tak potřebná povolení a budu moci navýšit levely potřebných budov.

Na serverech je dost mrtvých účtů, tohle má možná šanci přitáhnout více hráčů a dokázat je udržet, jenomže ladění balancingu apod. mělo probíhat v uzavřené betě. Ale tak uvidíme, co to nakonec opravdu přinese.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #85 kdy: Srpen 29, 2014, 05:08:56 »

Heureka ... po dvou měsících, od počátku uzavřené bety, přes otevřenou betu dále, jsem dosáhl levelu 30 :) Vím, mohlo to být rychlejší a to nejen využíváním bonusů ke zkušenostem. Od této chvíle mám dostupnou i Hrdinskou úroveň bojů a další postup v levelech je možný přes tzv. dračí levely, tudíž v současné chvíli jsem 30 + 0. Mám v plánu ještě zkusit dosáhnout prvního dračího levelu a podívat se, co to obnáší, ale upřímně řečeno, od porážky Sandra a postupu do 5. kapitoly mě v té hře už nic netáhne.

Můžu se tu zvesela promenádovat po uvodních lokacích Azylu a podívat se na místa, kde jsem v kooperaci azylanům pomáhal, ale moc k plnění toho u nich není. Vyjma příběhových oblastí, které se zpřístupnily právě až v páté kapitole. Je docela zajímavé, že se tu procházím i mezi počátečními levely hráčů, přitom z Namtaru si nic podobného nevybavuju ... tedy to, že bych v okolí vězení spatřil klerika / rytíře světla. Je dost možné, že mě třeba ani nevidí, i když už jsem tu zažil žádost o pomoc v boji. Možná je to spíše tak, že v Namtaru je okolí vězení od toho zbytku odděleno, ale to by musel potvrdit nějaký člen opačné frakce.

Moc k plnění není ... no, to by nebylo úplně přesné. Myšleny byly denní a městské úkoly. 5. kapitola samozřejmě přinesla tzv. týdenní úkoly, což je boj s určitým bossem a za výhru je hrdina obdařen mimo jiné titulem. Takové to, když se kolem vás prožene kupříkladu level 27 a pod jménem má zelený nápis Tišitel hlasu. Těžko v současné chvíli říci, jak týdenní úkoly fungují, zda-li se opakují po týdnu, nebo se po týdnu objeví jiné, či na jejich splění mám týden. Zatím jsem zkusil jen Pekelného červa a bitvu vzdal :D V úkolníčku mám ještě několik dalších bossů.

Z hlavního příběhu tu už toho taky moc nebude. Mám si vybrat cestu, kterou se vydám a tím to podle mě skončí. Pátá kapitola by měla zůstat otevřená a připravená pro přídavek dalšího herního obsahu. Byť tohle je věc, kterou si moc představit nedokážu. Jakmile přibydou další frakce, bude tahle kapitola ve své podstatě představovat open world a nejspíše bude založena právě na týdenních úkolech.

Těko říci. Krom zkoušky jednoho, max. dvou dračích levelů, mám v plánu ještě dobudovat vylepšené jednotky a zkusit si je v boji. Zatím jsem měl tuhle možnost jen s vylepšenými ghúly. Navíc už mohu dostavit radnici až na level 7 a získat tak další parcelu k dobru (level radnice je vázán na level hrdiny). Jinak už půjde jen o bezduché toulání Ashanem a nejspíše to v téhle části hry rovnou i zapíchnu a počkám si až na plnou verzi hry.

Mimochodem, za Azyl je hlavním městem tzv. Sokolí vrch, který tvoří východní hranici Agynského poloostrova ... už jen krok a ... Docela by mě zajímalo, jak by herní plocha vypadala právě v provedení MMHO.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #86 kdy: Srpen 29, 2014, 19:39:27 »

Páni, 3 dny jsem pryč a koukám, že už jsi lvl 30? Tak to já mám na 30 ještě co dělat, teď jsem 26...
Tamto fakt byly Elrathovo sochy, už jsem se k nim sama dostala, ale zatím jsem si netroufla.
Ty změny si vůbec netroufám hodnotit, spíš by mě zajímalo, co na to skalní fanoušci HOMAM... Tedy je fakt, že těch expů je třeba fakt hodně, 27. level je pro mě zatím v nedohlednu:(
No a ty třicítkový levly Azylu v Drápech Namtaru - já si právě vzpomínám, že jsem tam na začátku nějaký potkala a bylo mi divný, že jen 30, né jiný, třeba 27,28 atd., jen 30 - tak už je mi asi jasný proč:)
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #87 kdy: Srpen 29, 2014, 20:24:28 »

Kde jsi přišel na to, že přibudou další frakce? to se mi nezdá :/
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #88 kdy: Srpen 29, 2014, 22:15:18 »

V posledním oznámení se o novém obsahu už mluvilo. Podmínkou je dokončit betu a pak se bude obsah postupně přidávat. Víc se dozvíme podle mě až v tom zářijovém infu. Je to moc kouskované, oni se snaží pořád něco nakousnout, ale spíš to tím více mlží.

Od 5. kapitoly se zkušenosti sbírají snadněji, protože zas přibyde další kupa úkolů. Schválně si chci zítrat dát dohromady posledních několik levelů, kolik průměrně času mi to zabralo. Přijde mi, že to je víceméně pořád stejný čas, pokud nepočítám výkyvy v bitvách apod. - tedy jen denní úkoly a pár bitev kolem.

Změny právě taky hodnotit moc nechci, to chce prostě vidět. Je to opět jen nakousnuté téma a podle toho to vypadá. V reálu to může být naopak velmi žádaná změna.

V Namtaru potkávám různé levely, ale nikdy jsem si nevšiml opačné frakce. Je dost možné, že tam nemají třeba ani důvod chodit. Stejně jako já do Zmijího doupěte apod.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #89 kdy: Srpen 30, 2014, 01:03:04 »

Oni možná sami ještě pořádně neví, co s tím dál... Chvílema se mi dokonce zdá, že jim nejde jen o prachy:)
Jinak, ty 30 lvl v Namtaru, co jsem potkala, byly právě Azyl. Proto mě překvapilo, kde se tam vzaly a co mi uniklo, proč já nemůžu do lokací Azylu... tak teď už je mi to jasný.
Jo a Osud definitivně vyhrál nad Nekromancií. Sice mě to stálo pár set pečetí, ale už jsem prozřela:) Ty léčitelský kouzla jsou tak slabý, že u lichů, upírů a tkadlen nemají moc smysl. No a Rouška noci, ta je fakt dobrá:)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10