Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:04:21
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: HI-RES MaM7  (Přečteno 10812 krát)

SeeWolf

• Host
HI-RES MaM7
« kdy: Únor 24, 2014, 11:12:07 »

Začal jsem zase hrát MaM7 je to hezký pohled co ten človíček dokázal.

https://www.youtube.com/watch?v=W-SsL6FH4lg&feature=c4-overview&list=UUI1JwGTq2p71Y_N_qmfmOUAi

ke stazení je na http://tracker.cztorrent.net/

:-)))
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
HI-RES MaM7
« Odpověď #1 kdy: Březen 22, 2014, 20:19:44 »

vypada to super, je to jenom graficky boost rozliseni, nebo i dalsi upravy ve hre (info pod tim videem totiz odkazuje na stranku s mody tady na svetmam, kde je vycet zmen vetsi, a ja bych chtel vse pri starem jenom v novem kabatu - HD rozliseni) a k sehnani i nekde jinde nez na torrent site na kterou se bez registrace nedostanu?
IP zaznamenána

iob

• Host
HI-RES MaM7
« Odpověď #2 kdy: Březen 22, 2014, 20:20:06 »

vypada to super, je to jenom graficky boost rozliseni, nebo i dalsi upravy ve hre (info pod tim videem totiz odkazuje na stranku s mody tady na svetmam, kde je vycet zmen vetsi, a ja bych chtel vse pri starem jenom v novem kabatu - HD rozliseni) a k sehnani i nekde jinde nez na torrent site na kterou se bez registrace nedostanu?
IP zaznamenána

ivo

• Host
HI-RES MaM7
« Odpověď #3 kdy: Březen 22, 2014, 23:12:10 »

U druhého odkazu to chce jméno a heslo pro přihlášení. Takže někteří mají smůlu . Pokud to není na stažení tu na webu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
HI-RES MaM7
« Odpověď #4 kdy: Březen 22, 2014, 23:16:15 »

Před delší dobou jsme tu o tomhle modu diskutovali, ale nejsem si teď schopný vybavit, jestli tam někdo uváděl i odkaz. Určitě to bylo stažitelné i mimo torrent. Já ho tu určitě k dispozici nemám, ale zkusím se po něm podívat. U cztorrent je to blbé, od toho rádoby pádu serveru ..., ale co už :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
HI-RES MaM7
« Odpověď #5 kdy: Březen 22, 2014, 23:39:13 »

Našel jsem nakonec odkaz na téma mmtools development na CeestialHeavens. Tuším, že to je ono. Je tam k dispozici MMResTool, který se k tomu používá.

Jak tak zjišťuju, jaksi jsem si zapomněl udělat zálohy jiných modů, chybí mi tu třeba Alchemy Mod a k němu už se asi jen tak nedostanu :/

Edit: Asi jsem dohledal, koval321 se jakoby propadl do země (tedy jeho předchozí tvorba) a zametl po sobě stopy. Všechny ty mody směrovaly na externí adresy, jen Suicide Squad zůstal viset na moddb.com. Zkoušel jsem i ruské servery, ale ty jsou nedostupné. Budu muset asi zazálohovat co jde.

Edit 2: A když už jsme u těch modů, našel jsem něco zajímavého v přípravě, dokonce to bude celá hra viz Legend of Erhia – Armageddon. Za povšimnutí stojí určitě i Might and Magic 6 Remake.
IP zaznamenána
This is the end ...

iob

• Host
HI-RES MaM7
« Odpověď #6 kdy: Březen 23, 2014, 14:16:03 »

diky, jeste jsem to netestoval a moc jsem to tam neprocital (chtel bych vedet co primo stahnout aby to jelo, abych uz moh hrat, a nemuset se prodirat diskuzema;) ale pri zbeznem pohledu - je potreba na instalovat MMResTool027 + MMResTool027fix + MMResTool027fix2 ??? potazmo co je ten na celheaven na konci zminovany MMViewTool003? potazmo jeho rozdil oproti ResTool, jestli s tim ma nekdo teda zkusenosti...

jinak ty "remaky" - legend of erthia (chapu snahu o podobnost jmena s erathii, ale nevim proc se to nejmenuje treba earthia - prijde mi to "vypointovanejsi" a navic ten nazev erthia zni strasne krkolomne...

a ten mam6 skyrim rmk, ten tvurce se zminuje ze to asi stejne nedotahne do konce pokud mu s tim nekdo nepomuze, ze na nektere vecy a skripty si nevi rady, viz jeho vypis pod screeny, tak snad mu nekdo pomuze...
IP zaznamenána

iob

• Host
HI-RES MaM7
« Odpověď #7 kdy: Březen 23, 2014, 14:17:34 »

ten LOE rmk vypada spise na mam5 s texturami a obrazky itemu atp z mam6
IP zaznamenána

ivo

• Host
HI-RES MaM7
« Odpověď #8 kdy: Březen 23, 2014, 14:27:24 »

Asi je těch modů víc než sem si myslel .
U jednoho  videa sem našel odkaz na Might And Magic 7 Speedrun   .Je to anglicky ,takže mě to moc neříká .Nevím jestli je to jen forum .Nebo další mod .
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
HI-RES MaM7
« Odpověď #9 kdy: Březen 23, 2014, 15:34:41 »

Nikdy jsem ten ResMod nezkoušel, ale podle mě se instaluje jen ten fix ... na třetí stránce je popsaný postup:

Short and very common instruction on patching English version of MM7:
1) install MM7 game;
2) apply MOK patch to it;
3) unpack "MMResTool027fix.zip" to MM7 game folder (where "mm7.exe" exists)
4) go to MM7 game folder and launch "mmt_d3d_screen.bat" to patch resolution (by default to 1024x768, if need other, change values in .bat)
If all right, 592 changes must be reported.
5) launch the game to check, how it work after patching;
6) if all OK, launch "mmt_d3d_textures.bat" to convert textures/sprites
from software-mode .LODs to hardware mode .HWLs. Say "yes" to
overwrite old (original) .hwl-s (in case you sure you need it :) Wait until all conversion 'll be done (several thousands of pictures converted).
7) launch game to play it.

Nainstalovat hru, aplikovat Mok's patch (dneska možná místo toho GrayFace patch), rozbalit MMResTool027fix.zip do adresáře s hrou (tam, kde je vidět mm7.exe), spustit mmt_d3d_screen.bat. Tím se opatchuje rozlišení (default je 1024x768, pokud chceš jiné, musíš v tom bat napsat požadovanou hodnotu -> ovšem někde psali, že to jde bezpečně jen do 1680 x ...). Pokud je vše v pořádku, výpíše se report o 592 změnách (číslo musí souhlasit!). Pak spustíš hru a podíváš se, jestli patch funguje, pokud ano (rozlišení se zvýšilo), vypneš hru a spustíš mmt_d3d_textures.bat, čímž se pro změnu překonvertují textury a sprity (convert textures/sprites from software-mode .LODs to hardware mode .HWLs -> zvolíš Yes). Chvilku to potrvá. A pak už jen znovu spustíš hru.

MMViewTool je nástroj pro prohlížení map, ono se to za ta léta pak měnilo a dneska se už pracuje na komplexním nástroji pro editaci map.
IP zaznamenána
This is the end ...

iob

• Host
HI-RES MaM7
« Odpověď #10 kdy: Březen 23, 2014, 19:33:30 »

diky za vycerpavajici odpoved mistru elemirovi, a zaroven za cely svetmam web, jeslikoz se sem uz ponekolikate ob par let vracim, a tim i ke sve pribehove oblibene serii... diky!)
IP zaznamenána

iob

• Host
HI-RES MaM7
« Odpověď #11 kdy: Březen 23, 2014, 20:09:26 »

hmm, greyface nahozen, obsah MMResTool027fix.zip ve slozce s mm7.exe, mmt_d3d_screen.bat spusten ale nevypise zadnou hodnotu (jak mel 592), a ve hre nic... :/ tak skusim jeste s MOK patchem a uvidime, budu tu informovat...
IP zaznamenána

iob

• Host
HI-RES MaM7
« Odpověď #12 kdy: Březen 23, 2014, 20:21:08 »

jestli mozna nebude problem ze jsem po nainstal mm7 aplikoval cestinu (i kdyz jsem stahnul greyface pro other language, a ted jsem odzkousel i greyface pro eng ver a nic - i kdyz teda nevim ze by to tak melo jet...) no kazdop po startu hry, po proslovu te pruvodkyne, kdyz na ni kliknu tak ma odpovedi na dve posledni nabidky konverzace v eng (wtf?) tj nejaky known bug?)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
HI-RES MaM7
« Odpověď #13 kdy: Březen 23, 2014, 23:51:30 »

Čeština na to vliv nemá, tohle jde mimo ní. Potíž je ovšem v tom GrayFace patchi :) On totiž mění jednu drobnost, ale popořádku ...

Ideální je spouštět ty bat soubory přes Příkazový řádek, ať je vidět, co to přesně dělá. Zkoušel jsem to na GOG verzi (má už integrovaný oficiální patch 1.1) v různých kombinacích bez a s GrayFace patchem, předpokládám, že pro původní verzi hry to bude obdobné.

mmt_d3d_screen.bat normálně změní rozlišení - modifikuje v kořenovém adresáři soubor MM7-Rel.exe a přidá mm7-Rel.mmt. Když zkusíš spustit hru, měl by naskočit větší rámeček, resp. hra poběží jakoby v menším okně v levém horním rohu. Ovšem pokud máš nainstalovaný GrayFace patch, tak je třeba hru spouštět právě přes MM7-Rel.exe, nikoliv přes MM7.exe (!). Pokud je vše OK, můžeš pokročit dále. U mě to provedlo 593 změn, nikoliv 592, ale na funkčnost to vliv nemá.

mmt_d3d_textures.bat modifikuje textury a sprity, jak už jsem psal, resp. modifikuje soubory d3dbitmap.hwl a d3dsprite.hwl v adresáři DATA. bat-soubor se tě zeptá, zda-li chceš přepsat původní soubor, klasicky tedy napsat y a ENTER. Provede se změna u 1238 souborů a objeví se druhá výzva pro přepis dalšího souboru. Tentokrát bylo těch změněných souborů 9343, což docela trvalo.

Edit k té češtině: Průvodkyně je přeložená, chybka vznikla přeinstalací GrayFace patchem pro EN verzi (Loc verze to neudělá). Budeš muset češtinu znovu přeinstalovat. Ale i tak ten ResPatch bude fungovat.
IP zaznamenána
This is the end ...

iob

• Host
HI-RES MaM7
« Odpověď #14 kdy: Březen 24, 2014, 08:39:34 »

opet diky za vycerpavajici odpoved, i kdyz se mi to teda nekonec vcera nejakym zpusobem (pokus-omyl;) podarilo rozchodit - kazdopadne ale doporucuju hru instalovat do jineho adresare nez je puvodne nabizeny - tj. Program Files nebo Program Files (x86) - kvuli administratorskymu pristupu to si myslim delalo taky i neplechu...

kazdopadne jsem to nakonec jenom spustil a uz pri spousteni/nacitani to nekdy (zatim se mi to stalo teda vetsinou) haze chyby a pak me to vyplivne, to same pak ve hre pri ruznych situacich... nejake zname problemy, potazmo opatchovani (pripadne ted me napadlo - je treba potreba to spoustet v rezimu kompatibility (i kdyz jsem se nekde docet ze to nutne neni)
IP zaznamenána